Keresés

Részletes keresés

dav2 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 5
Szerintem viszont/is a lélegeztető gép megy tönkre, mivel a villámok után a hangja eléggé furcsa lesz (érződik, h. már alig megy a pumpa :)
wellington Creative Commons License 2002.06.08 0 0 4
"nem kellett volna topicot nyitni". Hmmmm... Sajnálod tőlem a tárhelyet?? Vagy előléptél önkéntes moderátorrá? :)
Előzmény: tintalle (1)
Firefly Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3
Na most ne mar!

"...Aztánmeg, valszeg az uralkodó úgy építette meg Vader-t, hogy ha kell egy pillanat alatt végezni tudjon vele, ha a szükség úgy hozza..."

Hehe ez szerintem nem igy van. Ha igy lenne, akkor Vaderbe egy vele pillanatok alatt vegzo eszkozt szerelt volna, es nem elhetett volna meg hosszu percekig, amig Luke kivonszolja a hajohoz.

"...Pölö a lélegeztető vackát az árammal ha tönkreteszi, akkor megfullad vagy valami más fondorlat..."

Hehe, mondom, ha mar furfangos, akkor szerintem esszel teszi.

"...Valszeg Vader tényleg nagyobb dózist kaphatott a villámcsapásokból, mert míg Palpatine Luke-ot szép lassan "csak" halálra akarta kínozni, addig Vader-t, aki az életére tört gyorsan szerette volna likvidálni. Plusz Vader közvetlen közelről kapta a csapásokat..."

Szerintem ez nem igaz. Palpatine annyira meglepodhetett Vader arulasan, hogy nem tudott lecsapni ra. Gondoljatok bele, a Jedik a gondolatok aramlasat is megerzik. A ket sotet lovag meg valoszinuleg nagyon-nagyon egyutt volt, es kotodott egymashoz. Vadernek a palfordulasa egy nagyon hirtelen es nagyon meglepo dolog kellett hogy legyen, hiszen egyebkent az uralkodo ezt elore latta volna...!

"Szóval szerintem azért hal meg, mert a lélegeztető készüléke tönkremegy. Ezt támasztja alá az is, hogy itt már elég nehezen veszi a levegőt is..."

En ezzel sem ertek egyet. A lelegeztetokeszulek szerintem mellekes. Maga Vader is mondja halala elott, hogy ot mar annyira atszovi es fogsagban tartja az ero sotet oldala, hogy mestere halalat nem elheti tul. Egyebkent halala szuksegszeru is, hiszen meg ha egy pillanatra meg is bocsajtunk neki a jocselekedete miatt, amivel Luke-ot megmentette, valojaban meg kellett halnia a sok rossz miatt amit meg eleddig tett.

Firefly

Előzmény: Skywalker. (2)
Skywalker. Creative Commons License 2002.06.07 0 0 2
Hmmmm...
Hát ezért nem kellett volna topicot nyitni, elég lett volna a kérdést a "nagy" starwars topicban feltenni.
Nos szerintem a kérdésre a választ a 3. epizód fogja megmondani.
Az én személyes véleményem pedig a következő.

Vader ott már inkább volt gép mint ember. Erről meggyőződhetsz Te is, pölö akkor amikor Palpatine szórja rá a villámokat és néhá át-át villan a fekete páncél. Első pillantásra nehéz észrevenni, de ha kikockázod a jelenet, akkor látni fogod, hogy "csontváza" nagy részt NEM EMBERI!!! hanem gépi. (nyakcsigolyák, jobb kar, mellkas, mellkasba kapcsolódó lélegeztető berendezés stb...)
Ebből köbetkezik, hogy (feltételezem jó sok fém van a nagyúrban) a fém elég jól vezeti az áramot, tehát valszeg nagyon dózist kapott mint Luke márcsak emiatt is.
Aztánmeg, valszeg az uralkodó úgy építette meg Vader-t, hogy ha kell egy pillanat alatt végezni tudjon vele, ha a szükség úgy hozza. Pölö a lélegeztető vackát az árammal ha tönkreteszi, akkor megfullad vagy valami más fondorlat.
Valszeg Vader tényleg nagyobb dózist kaphatott a villámcsapásokból, mert míg Palpatine Luke-ot szép lassan "csak" halálra akarta kínozni, addig Vader-t, aki az életére tört gyorsan szerette volna likvidálni. Plusz Vader közvetlen közelről kapta a csapásokat...

Szóval szerintem azért hal meg, mert a lélegeztető készüléke tönkremegy. Ezt támasztja alá az is, hogy itt már elég nehezen veszi a levegőt is...

Egyébként egyik kedvenc jelenetem ez, 1984-ben frankón sírtam a moziban, amikor először láttam...
Azóta is mindig meghat.
És a zene ami megelőzi a jelenetet!!! Fenomenális!

Előzmény: wellington (-)
tintalle Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1
hümm, tényleg, ezen még nem is gondolkoztam...
tényleg érdekes kérdés
Nancy boy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 0
vagy infarktust kapott a meghatottságtól, hogy megismerte a fiát. :)
Előzmény: wellington (-)
wellington Creative Commons License 2002.06.07 0 0 topiknyitó
Lehet, hogy én vagyok tökhülye, de valaki világosíccson má föl: MIBE HALT BELE ANNO VADER NAGYÚR???????????????????!!!!! Az öregségbe bisztos nem, hisz ha az EP1 idején volt 9, a régi meg 30 év után kezdődik, akkor is csak 40-valahány. Palpi villámaiba biztos nem, hisz az őt eltaláló 1-2 szikra hol van ahhoz a negyedóráig szikrázó kettőhúszhoz képest, amit Luke kapott és túlélt. A sisakja levételébe nem, hisz azért vették le, mert már amúgy is mindegy volt neki. Így hát valószínűleg műkeze elvesztése vitte el. Vagy??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!