Már bocs de miért kell olyanba belepofázni amihez kunsztod nincs összehasonlítani Baker könyvét a Mónika show-val nem csak nevetséges, hanem szánalmas is!
Találtam egy jó kis cikket a Korbácsról az endlessdothu-n: http://www.endless.hu/?rovat=retro&cikk=korbacs Lassan talán érdemes lenne újra elolvasni a könyvet...
Engem anno a Libriben a gyerekkonyvekhez kuldtek, mikor az Oroklet Tolvaja utan erdeklodtem. Azt hittem felreertett valamit az elado, de tenyleg ott volt a konyv :)
Ja es a Korbacs fantasztikus, letehetetlen, magaval ragado..... teljesen kiakadtam mikor eloszor olvastam, es a vegere ertem. Rossz volt elhagyni a szerzo altal teremtett vilagot.
Nagyon köszönöm a segítséget már meg is rendeltem! :)
Amúgy Barker-nek van egyfajta "gátlástalan" stílusa ami nem hasonlítható össze hasonszőrű írókkal. Például elég ha csak a Kárhozatot nézzük, mely szerintem az egyik (szerény véleményem szerint) legmegfogóbb könyve a sok közül. Nálam csak ezután jön a Korbács. Ez olyan mint pl. Koonz-tól a Rossz Hely melytől még a mai kiráz a hideg ha rá gondolok. Na ilyen Barker is magával ragadó és egyben brutális is néha szadista néhol meg gyermeki olyan akár a 220V ha egyszer megérint azután egyhamar nem enged....
ra kell kerdezni, nem mindig vannak raktaron regi cuccok, de multkor en is naluk talaltam egy par evvel ezelotti ritkabb konyvet. az oroklet tolvaja meg akar 'ifjusagi regenykent' is felfoghato, de azert megiscsak barker :)
Alexandrán vannak néha olyan árak, hogy komolyan nem tudom eldönteni, csak lusták frissíteni az oldalaikat vagy tényleg annyiért árulják. :)
Ezt még nem olvastam tőle, de többektől hallottam, hogy nem hasonlít annyira a többi regényére.
Köszönöm a válaszod, de sajna nem igazán leltem ezidáig eme két Barker művet. Pedig már jártam jópár könyvesboltba, és antik helyen ahol ilyenekkel foglalkoznak.
az oroklet tolvajat szerintem konyvesboltokban kis szerencsevel megszerezheted, a masik meg egy novella, a holnap tortent cimu antologiaban jelent meg, nemi szerencsevel ez is kaphato boltokban. vagy nezz szet online (alexandra, libri, antikvariumok, ilyesmi).
Volna egy kérdésem hátha tudtok segíteni. Mivel hű Barker rajongó lennék érdekelne, hogy nem tudjátok-e véletlenül, hogy honnan tudnám beszerezni a még két hiányzó könyvét a "könyvtáramba". :) Az egyiknek a címe Az öröklét tolvaja, a másiké pedig A vágyakozás kora. Eleddíg ez a kettő könyve amit sehol sem lelek.
szukitsek par honapja azt mondtak, hogy anyagilag veszteseges barkert kiadni
Akkor vajon mi a búbánatot nem veszteséges kiadni, ha már az ő könyveit sem??? (Jó, tudnám sorolni én is. Úgy értem, ebben a műfajban és egy bizonyos szint felett.)
egyelore nincs, marmint hivatalos, es bar szukitsek par honapja azt mondtak, hogy anyagilag veszteseges barkert kiadni, ettol fuggetlenul probalkoznak majd, nem hiszem, hogy egyhamar sor kerulne ra. hacsak nem egy karhozat nagyalaku, kemenyfedeles kiadasra 3000-ert...
Bocsi a reklámszagú következôkért, semmi mentségem hacsak nem az ha tetszik amit mondok :)))
Nos megjelentettünk egy képregéyt, PTSD Antológia címmel, 6 sztori vette kezdetét köztük (itt lesz érdekes nektek is) a "The Damnation Game" magyarul Kárhozat. Nagy László az Iparm?vészeti Egyetem grafika szakának tanára illusztrálja. A dolog teljesen underground, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Külömbözô elvetemült helyeken lehet csak hozzájutni, a boltlistát a www.banyek.hu/ptsd címrôl letölthetitek. 200 példány összesen, mindegyik számozott, a következô részt októberre lehet várni. 500 forint, 40 oldal, feketefehér. Mégegyszer bocs.
Asszem tul koran van hogy okos dolgokat mondjak, meg amugyis megtettetek, es en meg csak most talaltam ra a forumra! :) Szerintem a Korbacs egy nagyon allat konyv, ugy jo ahogy van, logo belek nem felelemkeltoek, hanem direkt az undorra mennek szvsz, a szex az elet resze ahogy a szaras is :) En letehetetlen konyvnek tartom, tobbszor is olvastam.
A Korbácsra én is még gimnazista koromban leltem rá...hónapokig másról sem tudtam beszélni,mint erről a könyvről,olyannyira megfogott.Azóta legalább 20szor olvastam.Most 2 példányban van meg- magyarul és angolul.
Nem értem miért baj az,ha vki leírja a mocskot,a szennyet is...azok,akik emiatt kritizálják,talán nem látják a szemetet a sínek mellett,a természetvédelmi területeken,a kutyasz*rt az utcákon,a részegek hányadékát,húgyát és egyéb testnedveit az utcán? Kifordult szervek...oh,milyen undorító...a lakótelepek gyermekei közül sokan láttak öngyilkost,akinek a koponyája eggyé vált a betonnal...
Sok nő besz*rik szülés közben,ha nem kap előbb beöntést...émelyítő?
Az egész élet gusztustalan,ha így vesszük...többek között azért,mert tabutémát csináltunk a testnedvekből,a halálból és a szexből...ne olvass Barker könyveket,sőt,ne menj ki az utcára,mert még szembecsap az élet a maga penetráns bűzével...
Na,ennyit erről,ne filozofálok tovább...