Keresés

Részletes keresés

nyestcsel Creative Commons License 2002.05.21 0 0 11
Néhány megjegyzés:

1.) A fénykard által lemetszett végtagokról.

Ez nekem is okozott némi problémát, de kiderült, én járok hátrébb egy lépéssel. Ez olyan, mint a lézeres sebészet, ott is alig van vér, mert a lézer "behegeszti" a sérült, vagy elszakadt eret. Egyszer a szemem láttára állítottak így el súlyos, artériás vérzést. Egyszóval ezért lehet, hogy sem Luke, sem Anakin nem vérzett el két perc alatt és a környék nem vált hasonlatossá egy üzemelô mészárszékhez.

2.) A hadseregrôl.

Szerintem ez az egyik legnagyobb trüváj a filmben. Ahogy Palpatine áll valami teraszon és kicsit sem nyájasan figyeli a csillagrombolókat. Elképesztô ötlet, hogy a félelmetes birodalmi flotta, eredetileg a Köztársaságé volt, de persze teljesen logikus. Azt is nyilván mindenki észrevette, hogy a klón katonák páncélzata mennyire hasonlít a késôbbi rohamosztagos-gúnyához.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.21 0 0 9
Kedves ifjú zsedáj! :-))

Sajnálom, hogy beletapicskoltam a lelkedbe. Szerintem vigasztalódj a Burger Kingben a legújabb klónozott menüvel, ha sietsz, még a közepes Fanta mellé meg kapsz egy Padme-figurát. De szerintem te akkora fan vagy, hogy nem állsz meg, amíg össze nem gyűjtötted az ÖSSZES figurát! Jó étvágyat!

Előzmény: Skywalker. (8)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.21 0 0 8
vérmalac:
Szerintem az ostoba kérdéseid nem is érdemlik meg a választ. Egyrészt mert arrogáns módon tetted fel, másrészt mert abszolút dilettantizmusról tanúskodnak, harmadrészt mert egytől egyig mind meg lettek magyarázva a nagy Star Wars topicban!
De gondolom oda nem mered átdugni a kis ótvaras pofádat, egyrészt mert buta vagy, másrészt mert ott tényleg megkapnád a válaszokat ezekre a kis egyszerű kérdésekre, amelyekre te igazándiból nem is vagy kíváncsi. Igen , téged nem is izgatnak a válaszok, hiszen csak az alázás és baszogatás a mozgatórugóid!
Megaztán oly lelkesen nyitottad ezt a kis ostoba topicot (amely jelenség manapság igen divatos, ha minden igaz ez a 15687-ik topic hasonló témában, nembaj nyiss még párat, hátha fennmarad a neved az örükkévalóság számára) milyen kár lenne, ha érdeklődés hiányában elsüppedne oda ahova a hozzád hasonló véres kis disznók is valók!

Egyébként meg, ha ekkora zsilett vagy, akkor magadnak is válaszolgathatsz, his mint látjuk gigantikus SW perfekt vagy mint azt alább is ecsetelted! Vagy mondok jobbat, mi lenne ha használnád a kis disznófejedet és FIGYELNÉL a filmre? Mondjuk ebből a legutóbb készült "szarból" is kiderül sokminden, de gondolom egyszerűbb a vagdalkozni, mint gondolkodni ugye? Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna, mint itt most besülni mindenki előtt a kis egyszerűségeddel!

Tanulj tinó!

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.21 0 0 7
Üdv mindenkinek!

Kedves Jericho.., kedvenc filmem több is van, és bátorkodom azt állítani, hogy a maguk nemében hibátlanok. Pld. Bladerunner (ahonnan Lucasék szvsz. Coruscant lopták), The Man Who Would Be King, Psyché, Star Wars (az eredeti trilógia), Lawrence of Arabia, Full Metal Jacket... Soha nem felejtem el, amikor 10 éves kissrácként majd kitört az izgalom, amikor a Halálcsillag ráközelített a lázadók bolygójára az 1. részben... Tegnap láttam (nemtomhanyadszor) az 1. (IV.) részt, direkt mert tegnapelőtt láttam a Klónokat, és kíváncsi voltam, mennyire ért közel egymáshoz a két történet. Érdekes, hogy Han Solo és Luke piszkálódásain ugyanolyan jót mulattam 20 év után is (és sokadszorra), mint legelőször, míg 20 év múlva a Klónok effektjein már csak mosolyogni fogunk, színészi játék terén viszont nincs mire emlékezni.
Amellett, hogy felnőttem, és az izgalmon és látványon kívül mást is várok a pénzemért, kifejezetten idegesít, ha hülyének néznek. Például Padme ruhája legyen igenis koszos, miután végigfetrengett a futószalagon, a jelenetek közötti összefüggést ne csak találgatni lehessen, meg amit korábban írtam. Vegyék már komolyan a nézőket!

Laa-Yosh talán elmagyaráz pár apró hibát, amely időzített bombaként ketyeg a sztoriban:

1) Hogy lehet, hogy az idős Owen bácsi nem ismeri fel a saját robotjait? A IV. részben félóráig alkudozik C3PO-ra, aki már Anakin & Padme látogatásánál is nála dolgozott (apropó, hogy került az Anakin által barkácsolt C3PO Owen bácsihoz?)

2) Hogy lehet, hogy Leia = "hercegnő", miközben az anyja "csak" szenátor, emellett bolygója az Alderaan, és nem a Naboo?

3) Hogy lehet, hogy a legelső fénykardos jelenetben (Obi wan Kenobi villanata a mos eisley-beli kocsmában) csurom véres a helyi vagány levágott karja, miközben az új részekben az ilyen sebek nem is látszanak? (Lásd Anakin levágott karját...)

4) Hogy lehet, hogy a IV. résztől felfelé minden űrhajó szögletes és fehér/szürke/fekete, a "korábbi" részekben viszont öröm nézni az áramvonalakat és fémes felületeket?

5) Hogy lehet, hogy a Köztársaság katonáinak jelvénye ugyanaz, mint a birodalmi rohamosztagosoké?

Kíváncsi vagyok, hogyan lesz rövidre zárva a sztori, de félek, hogy még 10szer ennyi atomrobbanással, gigantomániás csatajelenetekkel és még kevesebb emberséggel... :-(
Nem vagyok, SW-elllendrukker, de szerintem GEORGE LUCAS MONNYON LE és ADJÁK VISSZA A PÉNZEMET!

BTW Lucas meg is jegyezte, hogy az egyetlen, ami számít az hogy elég pénz jöjjön be a következő filmre... hát ha így kezdte volna, ma már a kutya nem melékezne az IGAZI Csillagok Háborújára... a pénzcsinálás megtestesült arroganciája az az ember, elhagyta az ERŐ. :-(

Előzmény: Jericho... (6)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6
Nemértem, hogy ha ennyire nem tetszett, akkor minek pazaroltok rá időt is energiát, hogy ezzel foglalkozzatok?
Magamból kiindulva, ha nekem nem tetszik egy film ok azt megmondom, de nem pazarlom feleslegesen az időmet, hogy topicokat nyissak. Inkább foglalkozom azzal, ami tetszik.

Kedves Vérmalac:
Amidala, végiggurul a földön, és nem lesz poros a ruhálya.

Húúú kötelet Lucasnak:)

Izé, megkérdezhetem, melyik a kedvenc filmed?

Mage Creative Commons License 2002.05.19 0 0 5
Egyetértek veled, bár túl finom voltál.
Életem egyik, ha nem a legszarabb filmje volt, rendezés, forgatókönyv és színészi játék szempontjából is.

Igaz, ilyen Skorpiókirályokat nem nézek meg, akkor lehet, hogy találnék rosszabbat.

Előzmény: Törölt nick (-)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.17 0 0 4
Miért kötekszel? Pusztán arra kívántam rámutatni, hogy 2 szereplő alapján még nem kéne általánosítani.

Lucast egyébként már faggatták erről Qui-Gon kapcsán, és nem volt hajlandó válaszolni, mondván hogy a filmekből majd kiderül. Nem kizárt, hogy a második részben már volt is egy utalás erre.

Előzmény: Vegetable (3)
Vegetable Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3
"A második trilógiában nem a Jedik haltak meg úgy, hogy köddé váltak, hanem összesen 2 szereplő: Obi-Wan és Yoda."
Rajtuk kivül még hány jó jedi hal meg az ősi trilógiában?
Előzmény: Laa-Yosh (2)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.17 0 0 2
Kicsit bővebben kiemelném pár kifogásodat, amiket egyszerűen nem tudok megérteni.
A második trilógiában nem a Jedik haltak meg úgy, hogy köddé váltak, hanem összesen 2 szereplő: Obi-Wan és Yoda. Aligha véletlen, hogy ennek magyarázatát még nem ismerjük... Tudod, vissza van még egy film.
A Jedik sosem a sportszerűségről voltak híresek, nem értem, miért kell keverni a mi középkorunk lovagi eszményeivel Lucas elképzeléseit.
A forgó űrhajós bajod különösen nagy marhaság. Az nem zavar, hogy a technika mai állása szerint úgy általában se létezhet az az űrhajó?

A Spiderman egyébként SZVSZ katasztrofális, és nyomába nem ér ennek a filmnek...

Előzmény: Törölt nick (-)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.17 0 0 1
vérmalac MONNYON LE!
Előzmény: Törölt nick (-)
VS Creative Commons License 2002.05.17 0 0 0
nem 0 nyitás - én is ezt mondtam a nagy topicban...(kb)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

tegnap láttam a 2. részt :-) Szerintem mint FILM nagyon pocsék, mint LÁTVÁNYOSSÁG nagyon jó. George Lucas mint RENDEZŐ kurvára megbukott, marketingből viszont zseni. Miért?
Egyrészt tele van nevetséges hibákkal (pld. Padme végiggurul egy fél acélgyáron, de hófehér ruháján egy porszem sincs a végén; az óriáspatkány jól megkarcolja a hátát, blugy-bluggy egy kis vér -asszem az EGYETLEN vér az eddigi ÖSSZES epizódban, ez is nevetséges - de a következő jelenetben már sértetlen a háta; a Jedik az igazi filmekben úgy haltak meg, hogy köddé váltak, ebben az effektcirkuszban a nyaki ütőerüket kell tapogatni; újabban a "jó" Jedik nagyon sportszerűtlenül kettesével támadnak a "gonoszra"; az ál-Padme űrhajója a tengelye körül forogva közelít Coruscanthoz, de odabent úgy sétalnak az utasok, mint a korzón...). Másrészt katasztrofálisak a dialógusok, kb. a leggyengébb Romana-regények szintjén állnak. Ez nem film. Ez két órányi szemgyönyörködtető hatásvadászat, tetézve a magyar szinkron életidegen affektálásával. Ellenben a fordító bizonyára a 2 robot szövegével kárpótolta magát az idióta párbeszédekért, mert C3PO egyszerűen zseniális!

Padme csodaszép, kábé ennyit lehet mondani róla, meg hogy amikor a patkány megsebzi az oszlop tetején és feljajdul, kábé ennyi az összes színészi játék a filmben (az összes szereplőt beleértve).

Anakin, hááát, magyar hangja idegesítő, eredetiben talán... de az effektek (árnyék a belőle érdekes karakter.

Obi-wan: idegesítően kioktató és száraz, tökre megértem Anakint, hogy a legszívesebben jól otthagyná a francba :-)

Más színészek asszem nem játszottak, vagy már elfelejtettem :-) Mindenesetre Lucas kezdi rövidre zárni a történetet, lassan előjönnek a 3. részből ismert karakterek (Owen bácsi, Beru néni).

Szóval amíg az igazi, eredeti részekben voltak hús-vér alakok, akiket lehetett szeretni meg azonosulni velük, addig az újak már csak a látványról szólnak. Persze ez az, amit megesznek az emberek (vagy a franc tudja, a Spiderman állítólag sokkal jobb ebből a szempontból, mégis kaszált :-))

Meg annyira high-tech és kerek és csillogó a filmben minden, ehhez képest az X-szárnyúak meg a Birodalmi Lépegetők úgy néznek ki, mint egy 70-es évekbeli kockaautó a mai légvonalasok mellett... tiszta anakronizmus.

Szóval mindent a szemnek, semmit az észnek :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!