Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 58
Sok minden hat rám, ha mindet fel szeretném címkézni, azzal ellennék egy darabig...
Így hát egyelőre hanyagolom (úgy is csinálják helyettem elegen).
Viszont.
Az egyensúllyal és az igazsággal az odaát rendezett party-n még vannak páran:
- szabadság
- harmónia
- szeretet
- megvilágosodás
- boldogság
- válasz
- tökéletesség

A többieket nem ismertem még föl... :)

Előzmény: farkendo (55)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.27 0 0 57
Farkendo!

Nem olyan könnyü a tanárnak, nekem elhiheted, mert én gyülöltem, mig tanitottam! MINDIG csusztam egy két napot, mire egyáltalán el birtam kezdeni..

A bizonyos fizika tanár urat azért hoztam példaként, mert ö megtalálta az élvezetet és örömet abban is, amit nem biztos, hogy örömmel csinált az elején..

Én mindig igyekeztem addig variálni, amig saját magam ura lehettem a munkahelyemen, mert, ha nem volt elég bambulásra valo idöm, ugy éreztem, eszem vesztem!.. És ez fontosabb volt az anyagiaknál is. Ugyhogy vezetö posztok eleve kilöve.. És még igy is sokszor néztem az udvaron az idös bácsit, aki az avart gereblézte, vagy bokrokat metszett, és irigyeltem.. Néha olyan jo lett volna olyan munkahely, ahová nem kell agy, mert az nem szivja be az ember erejét, lelkét..

Előzmény: farkendo (53)
farkendo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 56
amúgy ma egy kollégám teljesen kiakadt egy vallásos tartalmú viccen és kikérte a vallásos emberek nevében, hogy ezzel viccelni mer valaki.
mindent értek
farkendo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 55
nem hat rád a gravitáció?
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 54
>van egyensúly egyátalán?

Már hogyne volna, csak az igazsággal együtt épp odaát vannak... :)

Előzmény: farkendo (53)
farkendo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 53
szóval elég tudni valamit és már megy minden... aha, értem :))
a nagy szinészek is úgy halnak meg, hogy összeesnek a szinpadon - erre nem lennék képes, nem vagyok exhibicionista alkat.
és a környezet nagyban befolyásol, egy tanárnak könnyü elöadnia azt, hogy ő tanitson - élesen körül van határolva a cselekvés.
de mi van azokkal, akiknek nincs levilágitott képe ebben a társadalomban? akik kénytelenek láthatatlan eszközökkel dolgozni azért, hogy semmi csupán a létrehozás öröme maradjon meg, minden földi öröm elnézzen felette?
nem hinnám, hogy mindenkinek úgy kellene meghalnia mint van gogh, akinek az élete volt a festészet, mégis szenvedett
vagy villon, aki akkor volt boldog amikor verset irt, de abból a szenvedésből, amit akkor szerzett amikor nem irt verset
van egyensúly egyátalán?
Előzmény: rinpoce (52)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.27 0 0 52
Háát! Én tudom a megoldást, de ezt igy nehézmondani...

Többféle munkahely van: ahol nem keresel sokat, de szabadabb vagy a magad szegény modján.. Viszont lehet, hogy a szegénység eszi meg a lelket..

Meg van olyan is, hogy jol keresel, de nem engedi, hogy éldd az életed, és felfalja az idöd, az életed, a lelked..

Meg van ezeknek a keveréke is...Hogy mi a fontos? Dönteni neked kell, de: választás mindig van!

Az én fizika tanárom, aki egy mérhetetlenül bölcs ember volt, mindig azt mesélte, hogy az embereknek az a baja, hogy nem ismerik a pillanat örömét. Ha pl. fizika orán vannak, a strandon szeretnének lenni, ha a strandon vannak, sétálni szeretnének a hüvös esöben kézenfogva a szerelmükkel.. És ezért permanensen boldogtalanok, ahelyett, hogy élveznék a pillanatot, épp ott, épp akkor, ahol, amikor vannak..

Ö ezt valora is váltotta.. OLyan élvezetes fizika elöadásokat tartott, hogy a már leszigorlatozott emberek is visszajártak.. Még a csilláron is logtak.. Hogy hogy csinálta??? Tudott valamit szvsz..

Előzmény: farkendo (51)
farkendo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 51
jó, akkor haladjunk sorba:

munkahely. egy nagy sz*r az egész, multinacionális pénzügyi vállalat, iroda, napi 12 óra utazással együtt, sokat-tudsz-sokat-dolgozhatsz, tudatalatti süllyedés

barátnö. vannak szép számmal a szó valódi értelmében. másodpercek egy nap, percek egy hónapban, napok egy évben és igy tovább

fóbiák. az nincs. :)

kérem az megoldásanalizátor futtatását...

Előzmény: rinpoce (49)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.27 0 0 50
:-Kukuccs!

MIre támaszkodjál? Semmire! Egyenesedj, ki és nézz körül.. :-))) Akkor biztos meglátod big4-et, éppen körülnéz..

Kellemes igy járkálni... :-)))

Előzmény: Törölt nick (45)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.27 0 0 49
:-) Farkendo!

No lámcsak megtelt a váro.. Annyi problémád van, hogy hegyekben tornyosul a fejed fölé? KAtegoriákra osztottad?

Több is lehetséges: munkahely??
Barátnö?? (barát?)
Fobiák??

Előzmény: farkendo (47)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 48
Azaz, veszítsd el a támaszkodás igényét is! :)
farkendo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 47
hello rinpoce, remélem ma este is itt vagy
szóval van-e problémám? melyikre vagy kiváncsi?
mondj egy kategoriát? :)))
Előzmény: rinpoce (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 46
Egycipőbenjárunk!
Asszem ilyenkor nincs más megoldás, mint elengedni és eloszlatni a támaszkodás iránti igényt... :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.27 0 0 45
Nekem van egy problémám:
Elvesztettem minden stabil pontot.
Most aztán mire támaszkodjak? :-))
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 44
:-)

De az már régen volt.. Mellesleg ezt a topikot oda kellene telepiteni...

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 43
Így jár, aki politizál... :)
Előzmény: rinpoce (42)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 42
Ugyláccik, ma nincs jo nap a cseteléshez..

Sokat tünödtem, hogy mitöl indul be a leghülyébbnek látszo topik egyszercsak, és a legokosabbnak látszo meg elhal.. SEmmiféle recept nincs..

Illetve egy van. Ha nem mennek a topikok, kell nyitni egy következöt.. Nekem volt már olyan topikom, amit utáltam, és örülök, hogy eltünt...

Előzmény: Törölt nick (40)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 41
Valszeg...

Söt, még magam sem irnám ide.. Egyébbként is látszik a probléma a beiráson... Ugy hogy: topik süllyedj!

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 40
No bevallok valamit, ami nyomja az "oldalam":
hanyagolják a topicjaimat... ¦,,O
Előzmény: rinpoce (39)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 39
Big4!

A hozzászolásom sem rolad szolt, csak mutattam egy lehetséges problémára egy lehetséges választ.. Ne merd abbahagyni a történeteket!!!! Viszont lehet hogy értelmezni fogom, vagy (bigisen) lehet, hogy nem...

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 38
Valszeg nem csak azért mérsékelt itt a forgalom, mert "csak egészséges lelkületü, karakán, szokimondo forumlakók tanyáznak" (?), hanem mert ami IGAZÁN nyomja a lelkeket azt senki nem kívánja (illetve csek kevesen) kirakni a netre.
A koan egyébként nem elsősorban magamról szólt, inkább a topikhoz.
Öö...vagy...lehet, hogy ez sem passzolt má megin... :(
Igen...igen...hmm..hát asszem leállok mosmá velük.
Talán...eljött ennek is az ideje...
:)
Előzmény: rinpoce (37)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 37
KIvetitettem a történeted problémáid rád, hiszen arrol beszélünk, ami titkon nyomja az oldalunkat. Ha meg nem, akkor nem arrol, akkor másrol.. Ami bizonyos, az az, hogy beszélünk..
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 36
>Nem kéne lecserélned a szakácsnöt? Vagy esetleg beszerezni egy függöágyat? Az ember sohasem
tudhassa..

Pardon?

Előzmény: rinpoce (34)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 35
Asszem az a baj, hogy a valifilin nyitottam. Itt csak egészséges lelkületü, karakán, szokimondo forumlako tanyázik.. :-( Semmi csemege egy lélekbuvárnak..
Előzmény: Törölt nick (33)
rinpoce Creative Commons License 2003.01.26 0 0 34
:-) Bigi!

Kár hogy én nem tudok ennyi allegoriás történetet, lehet könnyebb lenne az életem.. Bizony néhányunkon évtizednyi pup van..

a propo:
Nem kéne lecserélned a szakácsnöt? Vagy esetleg beszerezni egy függöágyat? Az ember sohasem
tudhassa..

Én már rendben vagyok, mert megcsinálták a drágaságomat(kompjuter), tegnap estére már alig rángatozott a kezem, ma pedig már egyáltalán nem hánytam...

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 33
Nem értem miért süllyedt el? Pedig ez a topic TÖKÉLETESEN megfelel chat-elésre... :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.26 0 0 32
Volt egyszer egy kolostor, melynek kivételesen szigorú szabályai voltak. A hallgatási fogadalmat követve, senkinek sem volt szabad beszélni. Volt azonban egy kivétel e szabály alól. Minden tíz évben egyszer a szerzeteseknek szabad volt két szót mondaniuk. Eltöltve az első tíz évét, az egyik szerzetes a kolostor vezető szerzetese elé járult. "Eltelt tíz év, nos, mi lenne az a két szó, amit mondani akarsz?" kérdezte a főszerzetes.

"Ágy... kemény... " mondta a szerzetes.

"Utánanézek" válaszolt a főszerzetes.

Tíz év múlva a szerzetes visszatért a vezető szobájába. "Eltelt újabb tíz év, mi volna az a két szó, amit mondani szeretnél ?" mondta a főszerzetes.
"Étel... büdös..." mondta a szerzetes.

"Utánanézek" válaszolt a főszerzetes.

Újabb tíz év eltelt, és a szerzetes újbol találkozott a rendfőnökkel. "Nos, mi lenne a két szó e tíz év után?"

"Én... elmegyek!"

"Nos, látom miért" válaszolt a főszerzetes "Amit csak valaha tettél az panaszkodás."

rinpoce Creative Commons License 2002.05.10 0 0 31
Tudod, ezek a napi kihivások. Nekem csak akkor müködik, ha egy bizonyos ponton megütöm, néhány billentyü hiányzik, az egér meg csak méteres beállitást ismer. Ehhez képest jön a sok hülye bölcsész a helyesirásával.... Biztos nincs informatikus gyerekük...

Nem játszol te tul sokat a gépen? Mert az árt a léleknek, és a kapcsolatoknak.

Előzmény: csapo (30)
csapo Creative Commons License 2002.05.10 0 0 30
bárnemhiszemhogyezlelkiproblémákravisszavezethető.
Előzmény: csapo (29)
csapo Creative Commons License 2002.05.10 0 0 29
köszönömatanácsotmostazaproblémámhogynemműködikaspacebillentyűmaszámítógépemen.
Előzmény: rinpoce (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!