Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2007.05.23 0 0 30

Hiszen gyakorlatilag lefejezték a rendőrséget

 

A mellékelt ábra szerint NEM eléggé....

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.23 0 0 29
" Pintér-rendőrség"?:))))))
Nocsak... A ballib/hiszterolibek ma már feledni szeretnék a lamperth-salgó dicsőséges korszakot?:)) Is?:))



Hiszen gyakorlatilag lefejezték a rendőrséget, ime néhány példa:


Rendőrségi cserék

NSZ • 2003. június 19. • Szerző: F. Gy. A.

A közeli jövőben – várhatóan már július elsejétől – távozik posztjáról Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, valamint Budapest rendőrfőkapitánya – tudta meg a Népszabadság.
Nem zárhatók ki a későbbiekben további személycserék sem a rendőrségen – tudtuk meg. A vezetőváltozások részleteiről és az egyes személyi döntések indokairól később tájékoztatják az illetékesek a nyilvánosságot.
---

Ilyen mértékü vezetőváltásra (és folyt.köv.)nem is emlékszem mikor volt példa.
Nagy a gyanú a jelenlegi belpolitikai helyzetben, hogy a Lamperth /Salgó "bekeményit" és erre kellenek az elkötelezetttek...


Leváltották a fővárosi rendőrfőkapitányt
2003. június 19., csütörtök, 12:48 |
Három főkapitánynak kell távoznia július elsejétől, köztük Kökényesi Antalnak, a budapesti rendőrség vezetőjének is - jelentette be Salgó László országos főkapitány. A budapesti főrendőr munkája kevés volt a korrupció leküzdésére, és a tömegrendezvények biztosításának javítását is elvárják utódjától.
Salgó László országos rendőrfőkapitány csütörtök délelőtt bejelentette, hogy három magas rangú rendőri vezetőnek kell távoznia posztjáról, illetve két főrendőrt más főkapitányság élére helyeznek. A belügyminiszter már elfogadta a változásokat, melyek egy kivételével július elsejétől lépnek hatályba.
Salgó visszavonta Kökényesi Antal megbízatását, aki Budapest rendőrfőkapitánya volt az elmúlt öt évben. A főkapitány értékelte a budapesti rendőrség szakmai munkáját, és nem volt elégedett az eredményekkel. Ugyanakkor egy közelmúltban készült közvélemény-kutatás szerint a budapestiek is elégedetlenek a rendőrség munkájával és a közbiztonság helyzetével. Nem javult a rendőrségi korrupció megítélése sem. A közvélemény-kutatást részleteiben egy hét múlva ismerteti a rendőrség.

Kökényesi utódja Gergényi Péter, a Bács-Kiskun megyei főkapitányság eddigi vezetője lesz. Gergényi eddigi munkáját nagyra értékelte Salgó László, kiemelte, hogy az 1996-tól a megyei rendőrséget vezető főrendőr korábban hosszú éveket töltött el a fővárosi rendőrségnél, és már írásban is vázolta elképzeléseit a budapesti rendőrség átalakításáról.

Gergényitől öt területen várja Salgó a budapesti rendőri munka javítását. Át kell alakítania az elavult és nem eléggé hatékony szervezetet. Szakszerűbben és magasabb követelményeknek megfelelően kellene a budapesti rendőröknek politikai, sport- és más tömegrendezvényeket biztosítaniuk. Az utóbbi hónapokban különösen sok kritika érte ezen a téren a budapesti rendőrséget. Egy rendőrségi vizsgálat szerint legutóbb a május eleji kendertüntetés biztosításának megszervezésében vétett hibákat a BRFK, ennek kapcsán több rendőr is fegyelmit kapott. Kritizálták a rendőröket a Fradi pályán történt rendbontások után is, korábban pedig több év eleji tüntetés kapcsán támadták politikusok és szakemberek is a rendőröket.

Meg kell újítania Gergényinek a közlekedésrendészetet, amelyről különösen rossz véleménye van a lakosságnak a Gallup felmérése szerint. A rendőri korrupció ellen pedig kemény küzdelmet vár az új főkapitánytól Salgó. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Kökényesi is elkötelezett híve volt a korrupció elleni küzdelemnek, de fáradozásai nem hoztak elég eredményt. A fővárosi rendőröknek hatékonyabban és gyorsabban kellene intézkedniük lakossági bejelentésekkor, mert ezzel kapcsolatban is sok kritika érkezett.

Salgó jelezte, hogy amennyiben az új budapesti főkapitány személyi változásokat kezdeményezne a főkapitányságon, akkor támogatni fogja ebben.

Kökényesi júliustól a Belügyminisztériumban fog dolgozni, a bűnmegelőzési helyettes államtitkárságon lesz főosztályvezető, és ugyanannyit fog keresni, mint eddig.

Távoznia kell Tóth Ferencnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság éléről. Salgó azért vonta vissza megbízatását, mert a megye hamarosan az Európai Unió keleti határterülete lesz, ahol be kell vezetni a schengeni szerződésben rögzített biztonsági intézkedéseket. A minőségi változáshoz dinamikus és megújult vezetést vár Salgó. Tóth rendelkezési állományba kerül, és szakértőként dolgozhat tovább a rendőrségen.

Kiss Mihály veszprémi főkapitánynak szintén távoznia kell. Őt nyugdíjazta a főkapitány, és hat hónapos felmondási idejére is felmetette a munkavégzés alól. Kiss vezetési módszereit érte komoly kifogás, ami a megyei rendőri munka működését veszélyeztette.

Kiss utódja Sutka Sándor lesz, aki tíz éve vezeti a Hajdú-Bihar megyei főkapitányságot. Sutka munkáját Salgó külön méltatta, és az ország egyik legjobb egységének nevezte a hajdú-bihari rendőrséget.

Arról még nem döntött az országos főkapitány, hogy ki vegye át a vezetést Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben.

[origo]
javított állomány Creative Commons License 2007.05.22 0 0 28
Hát ez igen Schőn, sőt stupid, akarom mondani lapid. :-) 
Előzmény: feketemadár (26)
Sir Balamber Creative Commons License 2007.05.22 0 0 27
hát.. az ellenség keze mindenütt ott van. A sunyi szabotőrök akadályozzák a szebb jövő épitését :)
Előzmény: geszthi (23)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.22 0 0 26
Bene László elmondta kiderült, a tévéostrom helyszínén a BRFK részéről Gergényi Péter főkapitány és Lapid Lajos dandártábornok, a BRFK közbiztonsági helyettese, az ORFK részéről Szabadfi Árpád dandártábornok, rendőrfőkapitány-helyettes és Schőn Péter, az BRFK akkori szóvivője volt jelen az irányítás részéről.
Bene helyettese nem vette át az irányítást Gergényitől

Bene László elmondta, bár Szabadfi Árpád átvehette volna biztosítás feladatát a rangidős Gergényitől, ezt nem tette, mert nem volt rá szükség. A vízágyú, és a vidéki századok kirendelését viszont csak ő végezhette,
Előzmény: feketemadár (25)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.22 0 0 25
"dr. Szabadfi Árpád r. dandártábornok
Beosztása : az országos rendőrfőkapitány általános helyettese

.....1997-ben Szabocs-Szatmár-Bereg megye rendőrfőkapitánya lett. 1998 és 1999 között vezényléssel a Miniszterelnöki Hivatalban, valamint a Pénzügyminisztériumban dolgozott. 2000-ben Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya lett."
Sir Balamber Creative Commons License 2007.05.22 0 0 24
Hihetetlen, hogy már a sokadik szoci kormányt fogyasztjuk, és vannak akik még mindig csak orbánig látnak az orruktól.
Én még nemrég úgy tudtam ferencünk pont tőle védte meg a rendőrségét :)
geszthi Creative Commons License 2007.05.22 0 0 23
Mint kiderult mar regen, az autopalya rednorok is mar 7 eve csinaljak (Pinter rendorok), a Rebiszesek is a Simont agyonverok kozul kerultek ki, es az allampolgarokat (tanarNOKET) is Pinter rendorok vertek a foldon gyerekek ELOTT.

Pinter meg...hagyjuk.
Előzmény: Sir Balamber (21)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.22 0 0 22
Sir Balamber Creative Commons License 2007.05.22 0 0 21
Hű, te aztán ráizgultál a témára.. Álljtólag az erőszakoló rendőrök is narancsot ettek előtte..
Előzmény: geszthi (20)
geszthi Creative Commons License 2007.05.22 0 0 20
Ki akarják iktatni a Pintér-Fidesz-vonalat
Spirk József
2007. 05. 22., 13:51 | Frissítve: 8 órája

A fõkapitányok kirúgása után a kormányoldalon egyre többen szeretnének generációváltást a rendõri vezetésben. Gyurcsány környezetében és az MSZP-ben Gergényi Péter és Szabadfi Árpád ellenzéki kapcsolatrendszere verte ki a biztosítékot. Ezredesek válthatják a Pintér Sándornak elkötelezett tábornoki kart.

A fiatalabb, negyvenes rendõri vezetõk között keresi a két lemondatott fõkapitány, Bene László és Gergényi Péter utódját a miniszterelnök, tudta meg az Index.

A hosszú ideje különbözõ felállásokban regnáló vezérkar átláthatatlan baráti és érdekviszonyai miatt egyre valószínûbb, hogy nem jönnek be a két fõrendõr utódlásáról szóló elsõkörös találgatások, amelyek szerint a kormányfõ a rangidõs rendõrtábornokok közül választ majd. A szocialista pártban nyomós érv lett az utóbbi napokban a generációváltás mellett, hogy váratlanul fény derült Gergényi Péter és Pintér Sándor üzleti kapcsolatára. Sokan attól tartanak, hogy a rendõri vezetési hibák jó része a politikai vezetés számára eddig nem ismert háttéralkuk számlájára írandó.

Gergényi és Pintér közös gazdasági vállalkozása mellett Szabadfi Árpád, Bene eddigi helyettesének fideszes múltját is felhánytorgatták az MSZP-ben. Az Orbán-kormány idején Selmeczi Gabriella mellett dolgozó országos fõkapitány-helyettes a tévészékház elleni ostrom idején a helyszínen tartózkodott, de nem vette át az irányítást. Szabadfi ügyét Keller László vetette fel az MSZP zárt frakcióülésén. A dandártábornok egy sajtótájékoztatón azt mondta, a barátait pedig sohasem politikai alapon válogatja meg. Szabadfi közölte, sok iskolába járt, sok barátja, osztálytársa van, akik "különbözõ zászlók alatt mûködnek, akár politikusként, akár más formában". "A barátaimat soha nem szoktam megtagadni, függetlenül attól, milyen politikai elkötelezettségûek" - jelentette ki hozzátéve, csak azzal tud foglalkozni, ha valaki szakmai alapon vitatkozik vele az alkalmasságáról.

Úgy tudjuk, Bene László, aki a kipattant rendõri botrányok idején szabadságon volt és csak Gyurcsány Ferenccel folytatott négyszemközti - a távozását hivatalossá tevõ - beszélgetésre érkezett haza, egészen június elsõ napjaiig Olaszországban marad. Az országos fõkapitányi megbízatása május 31-én jár le.
geszthi Creative Commons License 2007.05.17 0 0 19
Kinek az emberei vertek FOLDONFEKVO budapesti tanarNOT az ISKOLA ELOTT a diakjai SZEMELATTARA, cxsak mert az egyik diak vedelmere kelt, akik a rendorok SZULEI ELLENI BESUGASRA akartak kenyszeriteni?
Előzmény: geszthi (18)
geszthi Creative Commons License 2007.05.17 0 0 18
Ki is volt a forendor Simon agyonveresekor?
Es a mori gyilkossagokkor?
Előzmény: Ébredés (-)
Boldog ember Creative Commons License 2002.05.16 0 0 15
.
Gcross Creative Commons License 2002.04.25 0 0 14
Attol felek, hogy Pintert az uj kormany sem lesz kepes kiebrudalni a hatalombol.

Ez nem rendorseg, EZ a szervezett bunozes, a magyar MAFFIA!!

Mar csak azert sem mert ugye Pinter Sanyi bacsi, hordta fel az olajos penzeket 94-95 korul az MSZP-nek, mar akkor is csodalkoztam, hogy 98-ban a Fidesz kormany miert nem rendezte el a sorsat, nem, Pinter Sandorbol belugyminiszter lett. :OO

Ebben a topicban aztan igazan felesleges a ket tabor tabor egymasra mutogatasa, ha rajonnetek Pinter nem Fideszes es nem is jobbos, vagy balos.

O a hatalom.

Korhatár Creative Commons License 2002.04.25 0 0 13
Figyelj!

A rendőrök fizetése a mai magyar viszonyok között elég magas ahhoz képest, hogy állam fizetést kapnak.Tesóm rendőr, innen tudom.
Tudod mennyi a fizetése?Nettó:110.000 pedig valami piti rangja van, tehát hülyeséget ne beszélj, már bocs.
A feketemunka nevéből adódóan nem nyilvánosan megy, tehát nem nagyon hiszem, hogy valaki elkezdené híresztelni, hogy feketén dolgozik valamilyen bárban, mert akkor kirúgnák a munkahelyéről.

Megnéznélek téged belügyminiszterként hogy derítenéd fel.

Még valami:szerencsére nem jellemző Magyarországon, hogy rendőrök ölnének embereket, ez egy szomorú, szerencsétlen véletlen.

Előzmény: Nyolcker (11)
__Tibi Creative Commons License 2002.04.25 0 0 12
Doszpot egy maffiozó, Pintér dettó.
Te meg ezek közül választhatsz...
Szomorú.
Nyolcker Creative Commons License 2002.04.25 0 0 11
Hát, éppen a rendörök helyzete miatt szerepelt le Pintér! Ha szemet húny a rendörök feketemunkája fölött, mert nem tud elég fizetést adni nekik, akkor azért. Ha meg nem tud a rendörök tömeges feketemunkájáról, és annak a veszélyeiröl, akkor azért.
Előzmény: Korhatár (9)
RGABOR Creative Commons License 2002.04.25 0 0 10
Nem. Olvasd el Doszpot nyilatkozatát, ebben érvek és tények vannak. Ne dőlj be a Fidesz TV-nek. A többit se tartom igaznak, aki politikát csinál ebből is. Ez néhány barom volt, sajnos ilyen emberek mindig vannak és lesznek is. Inkább orvosi eset (nem akarom felmenteni őket!!!!!!!!!) és kezelésre szorulnak, persze csak ha letöltötték 2000 évi büntetésüket.
Előzmény: Tarpataki Béla (6)
Korhatár Creative Commons License 2002.04.25 0 0 9
Őszintén szólva nem értem mi köze lenne ehhez Pintérnek.

Inkább hibáztatnám az ügyészséget akiknek feladata lenne vizsgálódni a rendőrök múltjában,sőt szerintem abban is, hogy a rendőrök vállalnak-e ilyen munkákat, mert ahogy hallottam nem egy-két ilyen rendőr van.

Ha Pintér felelős lenne akkor minek kell a rendőröknek esküt tenni??

Elég lenne Pintérnek és vinné a balhét mindenki helyett.

Nyolcker Creative Commons License 2002.04.25 0 0 8
Amikor húst szeletel a háziasszony, ki akarja rántani, az oldaláról leesö darabkákra vagy kevésbé szép részekre azt mondja, hogy ez megy a levesbe. Vagyis a kevésbé értékes élelem-nyersanyagokról van szó, amelyeknek a szakács mestermüvének számító föételben nincs helye. Szerintem jópofa szólásmondás.
Előzmény: Acces (4)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7
nem.
persze ha te tudsz valamit, akkor tárd a nyilvánosság elé!
Előzmény: Tarpataki Béla (6)
Tarpataki Béla Creative Commons License 2002.04.25 0 0 6
Nem a Doszpot haverjai szerepeltek le?
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.04.25 0 0 5
gusztustalan a felvetés, gusztustalan a topik és ugyanilyen a három képviselő beadványa

épp olyan, mint ahogy egyesek a Pongrácz Gergely elleni jogszerű intézkedést megpróbálták Kuncze nyakába varrni.

Acces Creative Commons License 2002.04.25 0 0 4
>Pintér és a sunyi rendörsége, a Fidesszel együtt megy a levesbe...

Mi az a levesbe menés?

Előzmény: Nyolcker (2)
Excel Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3
Igazad van, de azokat, akiket Simon Tiborhoz hasonlóan a rendőri túlkapások áldozatai - már feltámasztani nem tudjuk, tudják.

A szemforgató bűnbánó magatartással meg elmehetnek a sunyiba.

Előzmény: Nyolcker (2)
Nyolcker Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2
Pintér és a sunyi rendörsége, a Fidesszel együtt megy a levesbe...
Doszpotnak semmi köze a dologhoz, azt már a rendörség is kizárta. JanosHu, te is húzz el az utólagos kampánytrükköddel!
Előzmény: JanusHu (0)
Excel Creative Commons License 2002.04.25 0 0 1
Pintért sohanem tartottam jó Belügyminiszternek.
Ez a megállapítás viszont elkeserítő.

Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor szerint úgy tűnik Simon Tibort "rendőri közreműködéssel brutálisan kivégezték".

JanusHu Creative Commons License 2002.04.25 0 0 0
Védekeznek a szemetek ... nézenek körül a Doszpot szárnyan, ott megtalálnák a megoldást!!!
Ébredés Creative Commons License 2002.04.25 0 0 topiknyitó

Kérdések a belügyminiszterhez Simon halálával kapcsolatban

MTI
2002. április 25., csütörtök 0:43

Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselők írásbeli választ igénylő kérdést intéztek Pintér Sándor belügyminiszterhez azzal kapcsolatosan, hogy miért kellett meghalnia Simon Tibor volt válogatott labdarúgónak.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat

Az MTI-hez szerdán eljuttatott levelük szerint megengedhetetlen, hogy "ma Magyarországon - az alapos gyanú szerint - az erő alkalmazására kiképzett szakemberek agyonverhetnek". - A közvélemény tudni akarja: miért fordult ez elő, és még hány ilyen atrocitás várható? - kérdezik az MSZP képviselői.

Úgy vélik: súlyos felelősség terheli a rendőri vezetést, ha eltűrte, hogy hivatásos rendőrök "feketén" felajánlhatják szolgálatukat vendéglátóhelyeknek, és ezzel, valamint más közreműködésükkel "átállnak a törvénnyel szembeni oldalra".

Páva Zoltán, Kökény Mihály és Bakonyi Tibor szerint úgy tűnik Simon Tibort "rendőri közreműködéssel brutálisan kivégezték".

A szocialista képviselők arra is választ várnak a belügyminisztertől, hogy valóban érintett-e egy vagy két hivatásos rendőr az esettel kapcsolatban, ha igen, szolgálatban voltak-e, vagy önmagukat szolgálatba helyezve cselekedtek.

Az MSZP-s politikusok megkérdezik: készült-e jelentés az esetről, indult-e annak nyomán belső rendőrségi vizsgálat?

- Levonja-e a miniszter úr személyes vagy vezető társaira vonatkozó konzekvenciát az ügyből? Nem érzi-e, hogy négy évnyi "rendpárti", mégis a látszatra épülő irányító és felügyeleti munkájuk csődjét igazolja a csoportos gaztett? - teszi fel a kérdést a három MSZP-s képviselő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!