Keresés

Részletes keresés

Boss Creative Commons License 2002.04.09 0 0 23
Kedves Labor!

Arra kérlek, hogy légy egy kis belátással!
Sokan vagyunk így, hogy meggyőződéseink szerint kívánjuk irányítania sorsunkat, de hidd el sokan, vannak, akinek segíteni kell a véleménye formálásában, szüksége van arra, hogy felhívják a figyelmét a lehetséges változatokra, ez a célja a választások előtti kampánynak is. Soraidból világosan kitűnik, hogy Te, meggyőződésből és a magad véleménye alapján szavazol, gratulálok hozzá!
De, kérlek légy még egy kis türelemmel és csupán bosszúból a zaklatásokra válaszként ne a meggyőződésed ellenére, szavazz!

Tisztelettel, Boss
Aki tiszteletben tartja mindenki véleményét és meggyőződését, akkor is ha nem ért vele egyet.

Előzmény: Labor (14)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.04.09 0 0 22
"Magyarorszag egy Medgyessynel tobbet erdemel!"
Kettőt!:)))
Előzmény: Dzsugas Viki (21)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2002.04.09 0 0 21
Segítek én is egy másik felhívással.

EZ A FIDESZ-RENDELET A VÁLASZTÁSOK MÁSODIK FORDULÓJA ELÔTT A FIDESZESEKNEK... !!!
(mint valamilyen biztosításügynöknek adott instrukció a sikertelen üzletkötés után)

Kedves Baratom!

Arra kerlek a valasztasok elso forduloja utan, hogy ne keseredj el! Latjuk, hogy az eredmenyek nem olyanok, mint amire szamitottunk. De a valasztas meg nem veszett el. A mandatumok tobbsege 21-en dol el. Kerlek ezert, mindenek elott ne add fel a remenyt: az MSZP meg egy szazalekot se vert rank. Nem eszik olyan forron a kasat!
Ha tultetted magad az elso trauman, ugy tudatositsd magadban. A kovetkezo fordulo eredmenye rajtad is mulik: hogy hordod-e a nemzeti szalagot, hogy vallalod-e velemenyedet masok elott, hogy szabadidodben elmesz-e kampanyolni, hogy eloveszed-e ervrendszeredet, ha kell. Nagyon sok a bizonytalanul szavazo, akit nagyon kis dolgokkal lehet(ett) befolyasolni. Talan epp toled hallja meg veletlenul azt a fel mondatot, ami meggyozi. Jo eselyeint vannak. Jobban szerepeltunk, mint negy eve. Mienk a MIEP 4,5%-a es, remeljuk, a Centrum szavazoinak jo resze is. Az SZDSZ-szel kapcsolatban pedig meggyozodesem, hogy azert ert el ilyen jo eredmenyt, mert sokan nem akartak a ket nagyra szavazni, es akkor meglattak ezt a "jopofa" kampanyu, vicces regi kis partot, es rajuk voksoltak. De ok nem fegyelmezett szavazok, nem fognak part utasitasra a szocialistakra szavazni. Tehat ertsd meg: rajtad mulik, hogy tovabb epul-e a polgari Magyarorszag. Az a Magyarorszag, aminek hajtoereje az eros es szeles kozeppolgarsag, aki a maga kezdemenyezokepessegevel viszi elore az orszagot. Az a Magyarorszag, ahol egyre tobben buszkek arra, hogy magyarok. Az a Magyarorszag, ahol a magyar emberek kozossegekben gondolkodnak: csaladban, egyhazban, nemzetben. A masik lehetoseg egy olyan kormanyzat, ami mindent hagy a maga utjan menni, csak arra ugyel, hogy neki meglegyen a haszna es ekozben a makrogazdasagi mutatok jok legyenek, hogy azt lehessen mutogatni kulfold fele.
Hogy mit tegyel? Hallasd a hangodat, ragaszd a plakatokat, oszd a cedulakat es az iget! Ket het alatt meg tudjuk forditani az eredmenyt! Magyarorszag egy Medgyessynel tobbet erdemel!

Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.04.09 0 0 20
mondolat drága,

szép, igaz érzéséken alapuló felhívást írtál, de nem veszed észre, hogy csak azokat rendíti meg, akik amúgy is úgy gondolkoznak, mint Te. Másoknak esetleg nem annyira jön be...

Szerintem nem kellene az MSZP-re - vagy adott esetben másra - szavazókat imbecillis barmoknak beállítani, akiknek a szemét felnyitni szent hivatásod. Biztos nagyobb sikered lenne.

Ez mellesleg vonatkozik sok más propagátorra, akik továbbra sem a polgárok valoódi igényeiből indulnak ki, hanem saját érzéseikből, sérelmeikből, világnézetükbül. Túlságosan Ön-centrikusak - így nem lehet meggyőzni a másféle szocializáción átmenteket.

A Károly Creative Commons License 2002.04.09 0 0 19
Biztos nehéz elhinni, hogy így is lehet érezni,
de képzeljétek:Sokan tényleg így gondolják!!!
Geyza Creative Commons License 2002.04.09 0 0 18
Kedves mondolat!

Köszönöm a kedves sorokat, de szerintem a dagályos, szép szavak mögött nincs elég tartalom. Pedig én 4 éve még a Fideszre szavaztam.

cybulka Creative Commons License 2002.04.09 0 0 17
Köszönöm az írásodat !
Nagyszerü !Az nem von le igazságtartalmábol egy hajszálnyit sem ha van aki szándékosan nem akarja megérteni és van aki még (mivel kereskedelmi média vezérelt ) nem érti meg.
Előzmény: mondolat (-)
Nils Holgersson Creative Commons License 2002.04.09 0 0 16
Fel vagyok háborodva. A választások első fordulója óta csak 2 nap telt el, és máris "hazaárulóból, strigából, hirtelen "ember" lettem (Pokornyi) Szegény polgárok is uj titulust kaptak.
Igérem,nem fogok a Fideszre szavazni, mondolat dagályos, hosszú felhívását elolvasva.
Hiába, OV megmondta, nehéz munka vár a fijjugra...

nazarene Creative Commons License 2002.04.09 0 0 15
kedves gis!
nem kene inkabb onvizsgalatot tartanod?
nekem mind1, de szerintem artani fog az egeszsegednek, ha a kovetkezo 4 evet folyamatos sertettsegben fortyogva toltod el.
Előzmény: Törölt nick (10)
Labor Creative Commons License 2002.04.09 0 0 14
Hagyjátok mát abba ezeket a marhaságokat küldözgetni szerteszéjjel! Centrumos voltam az első fordulóban, elhatároztam, hogy a másodikban a fideszre voksolok, de már most unom ezt a szart. Át fogok menni a maszophoz, ha tovább kapom SMS-ben, emailben, szóban az instrukciókat, hogy kire akarjak szavazni. Ők is küldözgetik az idióta vicceiket, de több az "Orbán Viktor azt üzente nem elég a regimentje..." stb. SMS-email áradat... Majd én megmondom, hogy mit akarok: Most még a fideszre szavazni. De már rezeg a léc.
Köszi.
Labor
Előzmény: mondolat (-)
nazarene Creative Commons License 2002.04.09 0 0 13
hadd ne idezzek mar szo szerint. gyakorlatilag 100%-ig biztos vagyok benne, hogy elhangzott, mert kover ennel durvabbakat mond.
de tudod mit? orulok, hogy csak ennyibe tudtal belekotni a hozzasozlasombol.
ez azt jelenti, hogy nagyon betalaltam nalad.
Előzmény: waxxablaze (7)
RGABOR Creative Commons License 2002.04.09 0 0 12
Még utoljára beleestem a cspdádba. Elolvastam. Annál inkább ajánlom figyelmedbe az Akiknek tényleg elég volt! topicomat és egy picit a Legyünk 1 picit emberek címűt. Nem azért, mert az enyémek, hanem mert ez a búcsúm ettől a gittrágástól. Hidd el (remélem nem értettelek félre), hogy egy pártpropaganda normális és érzelmekre ható módon megfogalmazva is csak az marad ami. Tisztelettel Radics Gábor
Előzmény: mondolat (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 10
OFF
waxxablaze!

Hagyd! Ez a legtipikusabb karakeruk, akikkel szoba sem szabad mar allni. Nem kell lemenni se patkanyba, se kutyaba! Ezt a szintet ignoralni lehet csak, ha szoba eledsz vele ezek utan, bemocskol teged is. Felesleges eroforrasfoglalo alkalmazas.

Előzmény: waxxablaze (7)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.04.09 0 0 9
..szép gondolatok...bennem is megfogantak már...küldöm sokfelé...
Tripletheader Creative Commons License 2002.04.09 0 0 8
Ja, probalok lenoni a szinvonalhoz, bar nem mindig sikerul. ;-)
Előzmény: BaSand (5)
waxxablaze Creative Commons License 2002.04.09 0 0 7
hol hallottad a fidesz kampányban hogy tolvaj?
összetéveszted Kovács hangját valakivel.
Ő minden alkalommal elmondaja ezt a szót akárhányszor megszólal.
Előzmény: nazarene (3)
Tamás Creative Commons License 2002.04.09 0 0 6
Annyira szánalmas, hogy minden jobbos hívő - mert ezekre jobb szó nincs - a vasárnapi pofon után, amikor rá kellett jönniük, hogy hazudtak nekik, hazudtak saját maguknak, és emiatt ők is hazudtak nekünk, mindenféle "beadványokat", "nyílt leveleket", "felhívásokat" kezdeményez, ír stb.

Elég volt belőletek. El lett szúrva, kész, harang. Köszönöm, ennyi.

BaSand Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5
Egyszerre elkepesztonek es hihetetlennek tartom, h valaki ilyen verlazitoan demagog szoveggel alljon elo.
Es akkor talan nem csak az egyebkent is elfogadhatoan elo szazezrek jarnak jol, hanem a tengodo milliok helyzete is javul. Nem biztos. Van ra esely.
Ha marad a kormany, akkor nincs.

Na mit szólsz, milyen demagógok egyesek :-))

Előzmény: Tripletheader (4)
Tripletheader Creative Commons License 2002.04.09 0 0 4
Egyszerre elkepesztonek es hihetetlennek tartom, h valaki ilyen verlazitoan demagog szoveggel alljon elo.
Ezt nem lehet minositeni, erre nincsen kifejezes. Ezert jutott oda az orszag, ahova. Ezert van az, h vegletesen polarizalodik minden es mindenki. A folyamatos ellensegkep keresese a jobboldali retorika szerves es elengedhetetlen reszeve valt.
Aprilis 21-en mindenki kap egy eselyt arra, h 4 evre kihajitsa ezt a gondolkodasmodot az allami vezetesbol.

Es akkor talan nem csak az egyebkent is elfogadhatoan elo szazezrek jarnak jol, hanem a tengodo milliok helyzete is javul. Nem biztos. Van ra esely. Ha marad a kormany, akkor nincs.

Előzmény: mondolat (-)
nazarene Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3
>Mert a választás: becsület kérdése!
bizony! ezert vesztett a fidesz!

kedves mondolat!
nem unjatok meg, hogy negativ kampanyrol sirankoztok, es kozben "toljvajnak", "gengszternek", "hazaarulonak" nevezitek a masikat?
nem unjatok meg, hogy allandoan arrol papoltok, hogy az a becsuletes, aki ratok szavaz?
nem unjatok, hogy allandoan szol ezert valaki?

fogadjatok meg egy jo tanacsot! ne kezeljetek le az embereket! nem vagyunk nyeretlen ketevesek, ez az orszagnak elege lett az ilyen lenezo, megoszto, ketszinu propagandabol!

probaljatok felnott ember modjara viselkedni!

akkor esetleg tenyleg lenne eselyetek a masodik fordulora.

ez volt az EN felhivasom.

Előzmény: mondolat (-)
Venyerin Creative Commons License 2002.04.09 0 0 2
Na ne butáskodjunk...

Ez lenne az a kemény munka, amit OV kért tőled?
Az embereket kéne megszólongatnod, egyesével és közvetlenül. És érthetőbben. Ilyen körülményesen leírni, hogy szavazz a Fideszre...

Előzmény: mondolat (-)
Boss Creative Commons License 2002.04.09 0 0 1
Kinyomtattam, mentettem, ismerőseimnek továbbítom, nyomtatott vagy e-levél formályában!

Kösz, Boss

SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2002.04.09 0 0 0
m0nd0lat!
Előzmény: mondolat (-)
mondolat Creative Commons License 2002.04.09 0 0 topiknyitó
Kedves Barátaim!

Az emberek szeretnek felejteni. Valljuk be: mi is szeretünk. Legjobban szeretjük felejteni kudarcainkat. Ki emlékezne vissza szívesen arra, hogy meglopta osztálytársát, ki emlékezne vissza szívesen arra, hogy elhagyta szerelme? Ki emlékezne vissza szívesen arra, hogy kihasználták, elárulták, megcsalták, cserben hagyták? Senki. Az idő mindent megszépít, a sebek a felejtéssel gyorsabban hegednek. Emberek vagyunk, s mint ilyenek, gyarlók. Ha piszok került a sebbe, akkor is inkább hagyjuk, hogy a természet, az idő értőn tegye dolgát. Semmint hogy felvágjuk a fájdalmasan gyógyuló sebet, kivéreztessük kitisztítsuk, s a gyorsabb gyógyulás, az egészség biztosabb reményével kötözzük be újra. Ki szereti a fájdalmat? Senki.
S milyen nagyszerű anyagból van az ember! A kőszikla elporlad, ha a nap süti, az eső veri. A növény kiszárad, ha nem kap éltető napfényt és esőt. Az ember az egyetlen, aki képes alkalmazkodni, és megtanulni élni. Élni a legnehezebb körülmények között is. Boldogságot, családot teremteni. Hinni. Hinni a szebb jövőben. S egy idő után ez a hit fontosabbá válik, mint az oly sokat nélkülöző hétköznapok. Ilyen emberek vagyunk magunk is, magyarok.
Elvették tőlünk a tegnapot, mikor megtagadták őseinket. Elvették tőlünk a mát, mikor megtagadták tőlünk a szabadságot. És elvették tőlünk a jövőt, mikor pontos tervezéssel megmondták ki mit érhet el az életben függetlenül attól mire vágyik, vagy mire lenne tehetsége.
És mi – azért, mert emberek vagyunk – megtanultunk ezzel együtt élni, boldogtalanul sóvárogni a Milka csoki után, és boldogan élvezni a Balaton hullámait, a sült kolbászt és a sört nyaranta, és boldogan szétszedni és összerakni hétvégente a család Skodáját. És boldogan piacra járni, hogy vasárnaponként ott legyen a család asztalán a húsleves. És csak egy gyermeket szülni, mert csak őt fogjuk tudni becsülettel felnevelni.
Miért várja el tőlünk bárki, hogy ne a boldogságra emlékezzünk? Miért várja el tőlünk bárki, hogy csúnyának nevezzük eddigi életünket? Miért várja el tőlünk bárki, hogy gyilkosnak nevezzük a gyilkost, ha minket futni hagyott? Miért emeljük fel a fejünket, ha már megszoktuk, hogy lehajtva hordjuk?
Nincs válasz ezekre a kérdésekre. Nincs. Csak egyetlen szó: becsület. Ez az egyetlen szó, amely bár világot képes mozdítani, amely mindent és mindenkit le tud győzni, amely szóval ajkukon boldogan mentek halálba ezrek és ezrek történelmünk elvérzett csatáiban, és amely szóval ajkukon összeszorított foggal és korgó gyomorral építették újra és újra országunkat eleink. Csak ez az egyetlen szó.
Ez az egyetlen szó, amelyet megsemmisített negyven évi szőnyegbombázás. Ez az egyetlen szó, amely eltűnt létünkből, s amely súlyosabb katasztrófa, mint egy világháború pusztítása. De a világháború után barátaim összedőlt házak, felrobbant hidak, ellopott gyárak és árván maradt családok láthatók szemeinkkel. Mondjátok meg nekem: a becsület, önmagunk és mások megbecsülésének hiánya vajon hol látható? Hol van az a temető, ahol egy nemzet morálja nyugszik? Hol van a fejfa, amelyre az van írva: tettrekészség, felelősség, akarat, hit? Ilyen nincsen. És jobb is, hogy nem látjuk, mert akkor meg kellene látnunk magunkban is annak a tízmilliónyi fejfának az egyikét, amelyen saját becsületünk betűi cirkalmasodnak! Mert bizony barátaim a múlt mindannyiunkat mérgez, s nem mentes egyikünk sem a gyarlóságtól.
És mégis, milyen nagyszerű anyagból van az ember! Mert vasárnap, Magyarországon több, mint kétmillió ember döntött úgy, hogy folytatja saját becsületének, önbecsülésének, a másik megbecsülésének, a tett, a munka, az erő, a hit és az ország megbecsülésének fájdalmas kihantolását. Napfényre hozza jobbik énjét, felvágja a fájó sebet, nyelvébe harap inkább, de kivérezteti a sebből a piszkot. Nevén nevezi a múltat, a gyilkost, a rablót. Még akkor is, ha ezzel saját aljasságával, a mának szóló, egykori sunyi főhajtásával is szembesülnie kell. Még akkor is, ha ettől nem érzi jól magát – egy percig.
És ezzel a döntésükkel ők már nyertek. Megnyerték maguknak a jó lelkiismeretet.
De oly sokan vannak barátaim, akiknek ez mindegy! És még azt sem mondhatjuk, hogy nincsen teljesen igazuk! Mert igazuk van! Miért? – tehetik fel a kérdést. Miért mondja azt rám néhány gőgös fiatal, hogy rossz volt, ahogy éltem, amikor én elmentem kommunista szombaton jégpályát építeni, és hittem, tudtam, akartam, hogy mindannyiunknak jobb legyen. Hol voltatok Ti, amikor be kellett lépnem a pártba, hogy művezető lehessek? Ki segített nekem akkor? Hagyjatok engem békén! – mondja, és igaza van!
De mondjátok kedves polgártársaim, akik jobb szerettek lehajtott fejjel járni, csak nyugodtan élhessetek: ki segített rajtatok, amikor nem mertünk kimenni az utcára, mert nem tudtuk, melyik autó fog felrobbanni mellettünk? Ki segített rajtatok, amikor el kellett adni a család húszéves Skodáját, hogy ki tudjátok fizetni a lakótelepen a téli fűtésszámlát? Ki segített rajtatok, amikor ellopták a TSZ vagyonát, és ti ott maradtatok a kis földetekkel gép, palánta és vetőmag nélkül? Ki segített rajtatok, amikor bezárt a gyár, eladták a gépeket, és ti ott álltatok üres zsebbel a gyárkapu előtt tanácstalanul, és a főnökeitek már rég máshol voltak – a Ti pénzetekkel? Ki volt az, aki segítő kezet nyújtott, amikor felszámolták a vállalatot, és elvitték az íróasztalt, amin dolgoztatok, és beálltatok a főnök Kft-jébe – ha olyan szerencsések voltatok, hogy a főnök alapított Kft-t, és ti ott maradhattatok? És ki segített, amikor magatok is megpróbáltatok Kft-t, Bt-t alapítani, hogy a keservesen megszerzett tudással vállalkozzatok, vállalkozzatok magatok és a családotok eltartására? Senki. Magatok. És közben átkoztátok a főnököket, ahogy tettétek azt azelőtt is. Csak annyi volt a különbség, hogy most már tehettétek szabadon. Jobb lett ettől? Több lett ettől a pénz, nőtt ettől a család jóléte? Nem.
Meg lehet fogalmazni a választás tétjét úgy is, hogy Széchenyi terv, vagy Bokros csomag. Ki lehet úgy is fejezni, hogy mi között kell választani, hogy közbiztonság, vagy utcai robbantások. Lehet dönteni gyorsan megépült, és drágasága miatt inkább elkerülendő autópálya, vagy lassabban épülő, de mindenki számára hozzáférhető autópálya mellett. Lehet szavazni a vásárlóértékén csökkenő, ámde tizenháromszor adott, vagy értékét nem csak megtartó, de lassan növelő nyugdíjra. Választhatunk 27%-os és 5%-os lakáshitel között. Szavazhatunk a 40%-kal drágább gázra, az európai árakra, és a keleti bérekre.
De akárhogyan forgatjuk is a szót. A lényeg egy marad. Szeretnénk felejteni. Szeretnénk nem emlékezni. A felejtés boldog. És a boldogságra való emlékezés még boldogabb. De boldogságban, vagy boldogtalanságban: a választás becsületbeli dolog.
Kérlek, menj el április 21-én, és szavazz arra az erőre, amely négy év tökéletlen munkájával és sok hibájával már visszaadta az önbecsülését, és a mások becsülése iránti igényt több mint kétmillió embernek! Kérlek, menj el április 21-én, és szavazz arra az erőre, amely megszüntette az utcai robbantásokat, amely számítógépet, lakáskorszerűsítést, diákhitelt, alacsony díjú sztrádákat, olcsó lakáshiteleket, családtámogatást, lassan, de biztosan növekvő életszínvonalat, magasabb minimál- és átlagbért biztosított rövid négy év alatt!
Mert a választás: becsület kérdése!

Üdv:

mondolat

Ui.: lehet fent írtakkal vitatkozni, egyet érteni, vagy nem egyetérteni. Kérlek, küldd tovább minél több barátodnak, ismerősödnek. Beszéljetek, vitatkozzatok róla!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!