Keresés

Részletes keresés

takacsi Creative Commons License 2002.03.16 0 0 43
Azért is jó átélni, hogy rengeteg ember hasonlóan gondolkodik és érez, mert közösséget teremt a tömeg maga.
Szerencsére te ezt nem tudod átélni, de hidd el, akik ott voltak a Múzeum és a Szinház között, vagy a Hősök Terén, elmondják ismerőseiknek, mit éltek át, hogyan. Hitelesebb ezerszer, mint Kéri, Juszt, Dési, Lengyel elvtársak hőbörgése és hazudozásai bármelyik televízióban.
EZ IS közösséget formál, amikor elmondja barátainak, ismerőseinek.
Végignéztem a mai sajtót. Volt olyan több amelyik egyszerűen kihagyta a számot a Hősök teréről, többezret említve ugyanakkor a Demszky szeánszra.
Volt olyan, amelyik konkrétan tízezer embert írt, hazudott. Képet a tömegről kettő közölt.
Biztos azért, mert nem fontos a létszám.
Senki nem állíthat hülyeséget: ekkora tömeg nem jön össze kivülállókból. Márcsak ránézésre is lehetett látni az emberekről, hova tartöznak.
Együtt énekelték "Ó Magyarország, miért nem süt rád a nap", kitűzőjük, zászlójuk volt, tapsoltak és ismerősökkel találkoztak (ez sem kicsi élmény!).
Igen a közel 100 ezer a vándorlók, 150-200 ezer a MIÉP-esek létszáma.
Mit tegyünk? Ennyi.
Előzmény: madfax (37)
zesi Creative Commons License 2002.03.16 0 0 42
A számokkal nem vitatkozom, és avval sem, hogy a MIÉP minden bizonnyal a parlament harmadik pártja lesz,de engedd meg, hogy ezt katasztrofálisnak ítéljem meg.
Remélem a "magyar többség" azért nem a MIÉP szimpatizánsaiból tevődik össze!Hangsúlyozom: remélem!
Előzmény: csoro (41)
csoro Creative Commons License 2002.03.16 0 0 41
Kedves baloldaliak,

annak igen nagy jelentősége van, hogy egyedül a MIÉP tud ennyi embert az utcára vinni. Magam is hajlok a 200 ezerre (ai nem volt ott, kérem, ne nyilatkozzon, az Index hírek nem nagyon szereti a miépet, miáltal igen magas osztóval dolgozik), mert ez komoly erődemonstráció. Gondoljunk az 1-3-5 %-ra, a hasonlóan komolytalan, lekicsinylő jelzőkre. Ezenfelül, ha körbenéztünk (csak az ismerőseimről beszélek): egyetemisták, mérnökök, orvosok. Rendes hajviselettel. Az, hogy kopaszok is voltak, semmit nem változtat a tényen: bizony, a MIÉP mögött jelentős szellemi támogatás van. Az SZDSZ pl. soha nem tudna ennyi embert összekalapálni, még PaDöDÖ-vel sem (és senki mással). Ez csak azért lehetséges, mert a perifériát képviselik. A többség, a magyar többség itt van, velünk. Hála Istennek.
Ezért megkérlek Benneteket tisztelettel, legyetek Ti magatok is nagyobb tisztelettel a MIÉP szimpatizánsai iránt, mert ők bizony nem a show-ért jönnek ki ennyien, hanem magabiztos meggyőződésük miatt.
"Az ellenfelet tisztelni kell. Főleg, ha erősebb, mint mi vagyunk."
üdv: csoro

Mélerdémon Creative Commons License 2002.03.16 0 0 40
Az a legfontosabb fejlemény, hogy korábban minden nemzeti oldalon álló, más pártszimpatizáns is odajött, mára tisztultunk. Tudatos magyarok voltak a téren, MIÉP-esek.

oooohhhhh........ Bicska a zsebemben.

Titkos Tibor Creative Commons License 2002.03.16 0 0 39
Milyen 200.000 miépes? Csak itt a fórumon már vagy egy tucat nemmiépes mondta, hogy ott volt, és hát ugye, ez itt egy elég szűk réteg...

Amúgy én is elmentem volna, ha ráérek. Szeretem a cirkuszt. Úgyhogy lélekben 200.001 emberről beszélhetünk:)

Zsiger Creative Commons License 2002.03.16 0 0 38
....." 150-200 ezer ?!! Keves !!! es a tobbi 9.800.000 hol a feneben volt !!!!!
Előzmény: takacsi (28)
madfax Creative Commons License 2002.03.16 0 0 37
Ebben a kontextusban mit jelent ,hogy

"Hatalmas önbizalmat adott mind a Múzeumtól a Szinházhoz vándorlóknak, mind a végeláthatatlan tömegben (tényleg) a Hősök terére érkező 150-200 ezer MIÉP-esnek a tegnapi nap." ?

Mihez van szükségetek erre?A választásokat nem ez dönti el.Az sem, hogy az összes talpast, aki él és mozog az országban egy pontra gyüjtitek össze.

Vagy ahhoz kell, hogy merjetek rendezni egy kristallnachtot?

Előzmény: takacsi (36)
takacsi Creative Commons License 2002.03.16 0 0 36
Igazad van Úzbence!
Azért engedtessék meg azoknak, akik ebben élik ki magukat, hogy kizárják nemzetáruló önmagukat a magyarságból.
Nem szabad betiltani ezen tevékenységüket, mert akkor esetleg antisz... , meg rasszisták, meg nacionalisták, stb leszünk.

Ideje lavonni a tegnapi népmozgalomból némi következtetést.
A két tömeg, a nemzeti és a nemzetietlen, kozmopolita oldalon megjelentek számbeli különbsége, kb 6:1 arány, eldöntötte a választásokat.
Hatalmas önbizalmat adott mind a Múzeumtól a Szinházhoz vándorlóknak, mind a végeláthatatlan tömegben (tényleg) a Hősök terére érkező 150-200 ezer MIÉP-esnek a tegnapi nap.
Egymásra találtak a magyarok.

Előzmény: Uzbencevolt (33)
Uzbencevolt Creative Commons License 2002.03.16 0 0 33
Azt hiszem Székelyföld példát adott , a politikán való felülemelkedésből . A Sepsiszentgyörgyi ünnepségről példát vehetne mint az egyik , mint pedig a másik tábor.
S Markó Béla megüzente a hatalomnak és Zsirtáltos népének az igazságot :
" A Magyarság mindig is befogadó , beolvasztó nép volt. S nincs jobban magyar és kevésbé magyar.Mindenkinek jogában áll magát magyarnak a nemzethez tartozónak vallani, de ahooz senkinek nincs joga , hogy bárkit a magyarságból kirekesszen "
Azt hiszem ideje lenne ezt tudomásul venni , az árvalányhajas délibábot kergető tudatlanoknak is.
takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 32
Családom egyik tagja ragaszkodott hozzá, hogy ez volt jellemző.
Az igaz, hogy nem foglalkozott 48 március 15.-vel.
Szerintem nem is kellett volna. Mivel Demszkyt is helyszínen hallgattam, és hihetetlen volt a sajtószabadság hiányát emlegetni az MTV közvetítésében, gondoltam Csurka beszédét is párhuzamba állítom. Ő majdnem mindig ugyanazt mondja.
Számomra (ott voltam minden MIÉP nagygyűlésen, amióta van MIÉP) az együttlét, az a kohézió, ami kialakul ott a magyarok között, az az üldözöttségtudat (ma három MIÉP zászlós fiatalt állított a rendőrség falhoz, kezeket falra és motozott meg, fénykép készült az esetről, Pintér elvtárs exkomcsi, MIÉRT?) és hazaszeretet sokkal többet jelent, mint a beszéd.
Csurkát olvasni érdemes.
theow Creative Commons License 2002.03.15 0 0 31
Igen, így újra átgondolva kicsit lebecsültem. Csöppet többet voltak, de a Nemzeti Múzeumnál szerintem 35 ezernél többen semmiképpen nem voltak.
Előzmény: egonca (30)
egonca Creative Commons License 2002.03.15 0 0 30
Azt hiszem a tömeg nagyságát nem jól mérted fel!:-)))
Előzmény: theow (27)
chessman Creative Commons License 2002.03.15 0 0 29
Én ott voltam. Mit jelent az, hogy "visszatetsző pártkampánybeszéd"?
takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 28
Valahogy így gondoltam, ahogy Theow leírta, hol volt, mit látott, átszűrve szubjektumán.
Ettől élő, valódi.
Szubjektív lesz ez is.
A Petőfi térről korábban eljöttem. A Kálvin téren még nem ért véget az Istentisztelet. Sok zászlóval álltak az emberek, rendőrautók, motorosok készültek vezetni őket.
Majd néztem az MTV1 közvetítésének végét. Sok újat nem mutatott a TV az élőképhez képest.
Aztán a Dózsa György út.
14.50-kor majdnem tele volt a tér.
Senki nem tudta, hol járnak a három irányból összegyűlt MIÉP-esek.
Özönlött a nép minden irányból.
Gyökeresen más volt, mint a Petőfi tér.
Fiatalok idősebbek kb azonos arányban.
Más jellegű laza öltözék, nemzeti jelképekkel, vonatkozásokkal, zászlókkal.
Sok-sok zsinóros ruha. Konszolidált emberek tömege egyúttal, kopaszok is, bomberben, vidékiek, tipikus kisgazda kinézettel is.
Voltunk a Hősök terén 150-200 ezren.
Többségünk MIÉP szimpatizáns.
Legfeljebb 10-15% egyéb érdeklődő.
Az a legfontosabb fejlemény, hogy korábban minden nemzeti oldalon álló, más pártszimpatizáns is odajött, mára tisztultunk. Tudatos magyarok voltak a téren, MIÉP-esek.
Feltűnő volt, hogy a fiatalság most is dominált, de megjelent a vidék egyszerű magyarja is, az elitértelmiség mellett.
Teljes vertikuma a magyar társadalomnak.
Ilyen máshol nincs.
Lelkesen éneklő tömeg. Totálisan tele minden, parkoló buszokkal, autókkal. Visszatetsző pártkampánybeszéd. Alapigazságokkal.
TOTÁLIS LIBERÁLBOLSI VERESÉG.
Előre MAGYARORSZÁG!
theow Creative Commons License 2002.03.15 0 0 27
Délelőtt 9 óra előtt pár perccel. Alig ezres létszám a Parlament előtt. Jön a katonai zenekar, majd a díszőrség, végül a huszárok. Egyik ló nem akar beállni a sorba, huszár kínlódik, a nép halkan nevet. 9:27 (az én órám szerint) kezdődik az ünnepség, kb. 1500-2000 ember. Himnusz, éneklünk, zászlófelvonás, katonák kivonulása a térről. A tömeg is indulna elől Mádl, Áder, Stumpf. A nép tapsolja őket. Ez 9:55 körül. Ekkor kb. 4000 fős a tömeg. Elindulunk. Én már a Bajcsyra kanyarodok, mikor a nép még mindig tódul ki a Kossuth térről.

Múzeum: már ott várakozik 1000-1500 ember. Mi jövünk az Astoria felől 10:40 körül az út közben összeszedett kb. 500-1000 fővel. Mádl is érkezik gyalog. Nagy taps.
Én már kb. 10 perce ott vagyok, mikor még a körúton jön a nép a Deák tér felől. Hirtelen nagy taps bent a kertben, mi nem értjük miért, csak mikor a nagy kivetítő mutatja, hogy megérkezett Dávid Ibolya.
A Múzeum lépcsőjén katona zenekar játszik a kb. 7-8 ezer főnek. De még jönnek az emberek mindenhonnan. Vagy 30-35 nemzeti lobogós, 2 db. JOBBIK lobogó.
11:00 környéke kezdődik a színi növendékek előadása. Kb 9-10 ezer fő. Az előadásban egy - két vicces betétnél kis nevetés, végén vastaps, amiről végül már nem tudni, hogy az előadásnak szól, vagy Ádernak.
Ádernál néha hatásszünet, akkor tapsolunk, ezen kívül egyszer közbe tapsolunk (az egész tömeg), mikor a határontúli magyarokról szól. A beszéd végén vastaps, de mi a sógorommal felsziszenünk a kampányszöveg miatt, de hát Istenem!
12:00 a Múzeum előtt kb. 15 ezer fő. Sokan mennek a Nemzeti felé, én a Deák felé veszem utam, megyünk haza. Szembejön egy két MIÉP zászló, gondolkodóba ejt.
Ekkor jut eszembe, hogy el felejtettem felvenni az Egy magyar nábobot. Nem baj gondolom, majd jövőre. A Király utcában haza fele tartva sietős léptekkel jön szembe egy fiatal srác magyar zászlóval. Talán megy az evangélikus templomba utána a Hősök terére. Hát menjen. Én bevégeztem 15-ei megemlékezésemet.
Éljenek a márciusi ifjak!!!

takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 25
Kik?

Akkor is leírom, mi volt a MIÉP megemlékezésén, akárhányszor szólsz közbe:).

takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 23
Azóta, hogy a Közgyűlés megszavazta, Demszky és az Szdsz javaslatára.
A Főváros eredeti zászlaja ugyan ezeket a színeket viselte, de akkor még nem a jelenlegi Románia színei voltak.
Ha már ide is szóltam.
150-200 ezer ember volt a Hősök terén.
Közelebb a 150 ezerhez, szerintem.
Ha hozzáadjuk a Muzeumtól a Szinházig vándorlókat, akkor 300 ezer emberrről szól a krónika.
A választás eldőlt...(1.5 ezer szadeszos)
takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 21
Petőfi tér.
Nehéz a környéken parkolni. Egyszerre érkeztem a Duna partra a Sonda Ipsos főnökével, ő egy Chrysler( ha így kell írni) van-nel. Szabálytalanul parkoltunk mindketten.
Ismerem a szokást, a tér nagyobb részét lezárják, így nagyobbnak látszik a tömeg.
Kék volt a jellemző szín. Hatalmas SZDSZ madaras és sárga csillagos zászlók domináltak, a két román és két magyar lobogó jelentette a hivatalos körítést.
Az természetes, hogy kizárólag aktuálpolitikával (Kossuth gyakori emlegetése mellett) foglalkozott Demszky. A sajtószabadság hiányára fektette a hangsúlyt, miközben az MTV1 élőben közvetítette a Pártrendezvényt. Mert az volt.
A közönség. Jórésze igaz Szdsz-es volt, kb fele viselt kokárdát. Laza öltözék dívott. Voltak fiatalok is. Talán 1500 ember vett részt, jórészük követte a beszédet és lereagálta.
Természetesen voltak közömbösek, akik a kirakodóvásárt keresték inkább. Legfeljebb 10-15%.
Egy nemzetiszínű zászlót láttam, a sajátom mellett (a lobogókat említettem).
Béke volt, bár Demszky uszított rendesen és szélsőségesen.
Következik a Kálvin tér és a Hősök tere.
takacsi Creative Commons License 2002.03.15 0 0 20
Személyesen csak 12 óra után kapcsolódtam az eseményekbe.
A Körút-Üllői út sarkán vártuk az érkező tömeget.
Kiváncsi voltam, mennyi, milyen öltözékű, ránézésre milyen társadalmi csoportokhoz tartozó embertömeg jön.
A tömeg jött.
Aztán ment. Beláttuk a Ferenc körútat és az Üllői útat a Kálvin térig.
35 percig mentek előttünk. Az eleje biztosan elérte a NEMZETI SZINHÁZat, amikor a vége még a Kálvin téren volt.
Rengeteg ember vándorolt.
Ránézésre inkább középosztály. Jól öltözött emberek, mindenki kokárdával. Néhány beöltöztetett, huszárok, lovaskocsik, kevés zsinóros öltöny, de elég sok.
Azt mondtam a tömeg láttán, eldőlt a választás.
Majd mentem a Petőfi szoborhoz.
Következik az SZDSZ.
pasadena Creative Commons License 2002.03.15 0 0 19
Mindenki Petofizik, de innen a keleti partrol hadd' Aranyozzak:

"Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,

Szép magyar vitézek, aranyos leventék!?

ragazzo Creative Commons License 2002.03.15 0 0 18
Kint voltam a Kossuth téren is, a múzeum előtt is.
A színdarab szerintem szellemes, energikus volt, a hangulat fantasztikus, lelkes, valóban a nemzeti összefogásra emlékeztető.

Áder beszédével tartalmában egyetértettem, de szinte kezdettől fogva átlátszóan demagóg, kampányízű volt, a "jövő elkezdődött" szlogennel való zárás pedig különösen kemény, lévén, hogy ez nem pártrendezvény.

JO Creative Commons License 2002.03.15 0 0 17
ÜDV!

Vagy csak végre meg kellene tanulnod olvasni:

A többiek kedvéért azért bekopizom.

"A D. G. rángatózó vigyora és muppet show (Politika) és Demszky összekeveri márc.15.-ét? (Politika) topicokat összevontuk, mert tartalmuk szinte azonos volt.

Moderátorok"

Olvasni tudó felnőtteket MO-ra! Tisztelet a kivételnek...:)

m.t.:
JO

Előzmény: pitbullman (15)
Mélerdémon Creative Commons License 2002.03.15 0 0 16
A bunkosag nem ekvivalens a sajtoszabadsaggal.
Előzmény: pitbullman (15)
pitbullman Creative Commons License 2002.03.15 0 0 15
Nyitottam egy topicot: D. G. RÁNGATÓZÓ VIGYORA ÉS MUPPET SHOW címmel, pár perc után eltűnt.
Az index moderátorai öreg ávósokat rendeltek volna be cenzorkodni ma az ünnepnapon, hogy elmehessenek a Demszky-rendezvényre? (bocs, hogy ide csak kopiztam! SAJTÓSZABADSÁGOT!)
JO Creative Commons License 2002.03.15 0 0 14
ÜDV!

DE azért jutott némi a humor is a Déli Krónika közvetítésébe. Pl mikor a dobszólót közvetítették, miközben a zászlót felhúzták, meg mikor a lovas diszegység elvonult, bejátszották a lovak patájának csattogását az aszfalton.
Szvsz mindkét jelenetnek pont a vizualitás lenne a lényege, egyik sem a rádióba való. DE sebaj legalább jót mulattam!:))

m.t.:
JO

James di Fulig Creative Commons License 2002.03.15 0 0 13
Üdv!

Alapvetően minden párt szereti ugyanezt állítani. Aki akarja úgyis elhiszi, aki nem akarja, az hozzád (és mellesleg hozzám) hasonlóan nem. Én egész más okokból fogok az egyik jelenlegi ellenzéki pártra szavazni.

Előzmény: JO (10)
Mélerdémon Creative Commons License 2002.03.15 0 0 11
Jah en is neztem, a Nemzeti Muzeum elott: A jovo elkezdodott. Kifordul a belem a pofatlansaguktol. De direkt csinaltam snapshot hegyeket. Hiaba tunt ugy, hogy hatalmas taps volt, argus szemekkel es "lovesre kesz" keyboardal neztem: a tomeg harmada, fele tapsolt.
Előzmény: JO (5)
JO Creative Commons License 2002.03.15 0 0 10
ÜDV!

Nyilván egyetlen beszéd sem lehet teljesen mentes a politikai felhangoktól. DE azt talán mégiscsak túlzás, ha azokat a mondatokat köti 48-hoz, amik a Fidesz választási plakátjain állnak. Azt állítja, hogy 48, ban ugyanazt csinálták, amit most a Fidesz csinál. Ez egyrészt másrészt túlzás, másrészt ízléstelen.

m.t.:
JO

Előzmény: James di Fulig (8)
James di Fulig Creative Commons License 2002.03.15 0 0 8
Szerintem választási időszakban minden párt szónoka kampányolni szokott az ünnepi beszédében. Inkább azt tartom gusztustalannak, amikor utólag a másik oldal szónokát szidják kampányolásért, letagadván, hogy ők is azt tették.
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.15 0 0 7
A beszéd első fele korrekt volt. A második... mmhhhhmmm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!