Keresés

Részletes keresés

Nassin Creative Commons License 2010.12.19 0 0 84

Tisztelt fórumozók!

 

November eleje óta gyökérkezelés alatt álló, idegelt koronás fog az utóbbi időben folyamatosan fáj, kimondottan akkor, amikor hetente kettő alkalommal fogorvos átöblíti.

Antibiotikumot már szedtem rá, de az azt követő öblítés után ismét jelentkeztek a fájdalmak.

Elvileg januárban kapom a próbatömést.

 

Van e valakinek tanácsa, tapasztalata ezen a téren? (mert már a fájdalomcsillapító sem nagyon használ)

 

Köszönöm.

Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.27 0 0 83

Nos, nem jott ossze az akcio, a szajzar miatt, ami ugyan javult valamit, de nem eleget, nem tudott hozzaferni a szajsebesz rendesen. Kaptam antibiotikumot es ket het mulva megyek vissza, azt mondta, tutira ki fogja tudni venni akkor. Az ideggel kapcsolatban megnyugtatott, azt mondta, egyaltalan nem veszes. Szoval megnyugodtam es most mar nem felek annyira, kicsit mar enni is tudok, ami szinten nem hatrany. :)

Előzmény: Kicsi KRém (82)
Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.24 0 0 82

Koszi es ok. Mutottek mar ki fogamat a multban, de valahogy ettol jobban felek, foleg a miatt a kozeli ideg miatt. Barcsak mar tullennek rajta.

Előzmény: szaguldo kacaj (81)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2010.11.24 0 0 81

Ja, csak egy kicsi része látszik ki az ínyből? Akkor megvan a megoldás. Az a baj, hogy az ínydarab alá, ami a fog többi részét fedi simán bemegy a kaja, de kijönni már nem tud ugyanolyan simán. Kimosni fogkefével lehetetlen. Na, ezért gyullad be.

Sok sikert a műtéthez. Aztán majd számolj be, milyen volt.

Előzmény: Kicsi KRém (80)
Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.24 0 0 80

Igen, ez tortent, voltam orvosnal ma. Csak azt nem ertem, hogy lehet ez, mivel meg egy minimalis felulet a fogbol eppen csak par napja latszik.. de mindegy, ez van, szombaton szedi ki a szajsebesz. Szajzar megvan, pepeset is alig tudok enni, kenyszerfogyokura! Remelem, minden rendben lesz, a rontgen alapjan mondta a doki, eleg kozel az ideg, remelem, nem lesz baj, mert ugy hallottam, ha azt megsertik, erzeketlenne valhat a szaj, legalabbis min par honapig. Szoval remelem, nem lesz baj.

Előzmény: szaguldo kacaj (79)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2010.11.24 0 0 79

Ki van nőve rendesen? Hozzáférsz teljesen a fogkefével? Az szokott probléma lenni, hogy körülötte a tisztítási nehézség miatt felgyülemlika kajamaradék és gyulladást okoz, akár szájzárat is.

Előzmény: Kicsi KRém (78)
Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.22 0 0 78

Kozben szerdara foglaltam idopontot, jobb ezt megnezetni, nehezen tudok nyelni, olyan mint a szajzar egy fogveses, vagy hosszabb beavatkozas utan, tuti, hogy azzal a bolcsessegfoggal van valami baj szerintem.

Előzmény: Kicsi KRém (77)
Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.22 0 0 77

Ha szukseges akkor igen, csak kicsit maceras, ezert erdeklodom eloszor itt, hatha csak megint no..? Kulonben pontosabban leirva az allkapcsom faj, inkabb igy pontos, meg amikor nyelek, a bal oldalon a nyelocso. Ma reggel kezdodott es azota nem erosodott es nem is csokkent a fajdalom.

Szerinted mi lehet?

Előzmény: afintha (76)
afintha Creative Commons License 2010.11.22 0 0 76

Fogorvoshoz tervezel elmenni?

Előzmény: Kicsi KRém (75)
Kicsi KRém Creative Commons License 2010.11.22 0 0 75

Udvozletem,

 

Tud-e valaki tanacsot adni, a tavaly kinott bolcsessegfogam elkezdett fajni illetve nem is a fog, hanem inkabb a mogotte levo iny, amikor kinyitom a szamat akkor nagyon feszul, ezen kivul amikor nyelek akkor azon az oldalon ahol a fog van, nehez a nyeles illetve ugyanugy az iny felol az a huzo erzes. Megprobaltam belenezni a szamba tukor segitsegevel, nem latok semmit, nem tunik lyukasnak a fog. Elkepzelheo, hogy ujra novesnek indult? 

 

Koszonom elore is a valaszt.

krémes Creative Commons License 2010.05.20 0 0 74
Valszi beavatkozás okozta csonthártyagyulladás állt fenn, ami pár napon belül elmúlik. Az már nem pulpa (ideg) fájdalom
Előzmény: hano09 (73)
hano09 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 73

Sziasztok!

Kismama vagyok és tegnap jártam fogászaton,hogy amit kiidegeltek,azt betömessem. Kaptam gyógytömést és most fáj a fogam! Ilyenkor mi van?

Nem szedhetek gyógyszert,csak elvétve.

nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 72
Röntgen készült ?!
Előzmény: evi1116 (54)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 71
Irány az ügyelet - ajánlom a Központi Stomatológiai Intézetet a Szentkirály-utcában (Baross utcából nyílik)  !!!
Előzmény: Laniare (58)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 70
....rágóerők kiegyensúlyozásával ..... csak olyan fájdalom szüntethető meg, amit rendellenes occlusio (fogsorzáródás), vagy akadályoztatott rágópálya okozza (pl.   egy fognak gyökérhártyagyulladása van, az kiemelkedik és előbb érintkezik a szemben lévő foggal, mint a többi fogak. Ez a "rágóerők kiegyensúlyozása" nekem kissé misztikusan hat, dehát lehet, hogy valaki olyant tud, amit én nem. Van ilyen.
Előzmény: rixmith1 (59)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 69
A tömött fog ilyen hosszú ún. utófájása már nem természetes, úgyhogy fel a fejjel - reméljük, hogy a gyökértömés kivitelezhető és az véglegesen megoldja a problémát.
Előzmény: petertaylor (60)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 68
Az ideiglenes, gyógyszeres gyökértömés célja pontosan az, hogy minden gyulladást lehúzva, lehetővé tegye a végleges tömést. Ha az ideiglenes tömés ideje alatt végig fáj a fog, az azt jelenti, hogy még további gyökércsatorna-tisztításra van szükség - azaz a még ott lévő kis idegeket el kell távolítani. Azt követően újra csak ideiglenes tömés következik. A végleges tömést csak tünetmentes fogon szabad elvégezni. A jelenlegi fájdalom tehát - sajnos - "normális".
Előzmény: moczaredina (63)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.09 0 0 67
Attól függ, hogy mitől van a fájdalom. Lehet "egyszerű" lyukas (carieses) a fog, lehet valóban fogbélgyulladás, aminek a gyökérkezelés a "gyógyszere", de - sajnos lehet gyökérhártyagyulladás is. Utóbbinál általában már csak a fogó segít. Többgyökerű fogaknál viszonylag magas a hosszú távon nem beváló trepanálás (fogbél eltávolítása), ugyanis a gyökértömés nem egyszerű dolog, a gyökércsúcson túlérő tömés is rossz és a teljesen csúcsig nem érő tömés is. Amennyiben a többgyökerű fog gyökércsúcsa hajlott, akkor nem lehet mást tenni, mint hogy előtte a foggyökeret rezekálni kell. Ez annyit jelent, hogy a foggyökér végéből annyit vésnek le, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy pontos, végigérő tömést lehessen készíteni. A fájdalom sajnos gyógyszeresen is nehezen befolyásolható - sokszor nem segítenek a fájdalomcsillapítók. Mindezeket nem elkeserítésként mondtam el, hanem azért, hogy adott esetben az ember vállalja-e a gyökértömést, biztos-e, hogy a fog azzal megmenthető. Ezt az orvos a röntgen alapján fogja eldönteni.
Előzmény: medvesajtos (64)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2009.09.02 0 0 66
Szia! Mi volt a dokinál?
Előzmény: medvesajtos (64)
21g Creative Commons License 2009.09.02 0 0 65
kataflan
Előzmény: medvesajtos (64)
medvesajtos Creative Commons License 2009.08.29 0 0 64
sziasztok

nagyon fáj folyamatosan az egyik bal felső őrlőfogam sztem ebből gyökérkezelés lesz.
az a baj hogy a fogdokim kedd délutánra adott időpontot
van valami gyógyszer ami kicsit enyhiti a fájdalmat addig is?
algopirin olyan mintha be se vettem volna.

nem tudom van e egyáltalán bármi ami gyulladt fogbélre hatásos lenne.
moczaredina Creative Commons License 2009.04.23 0 0 63

Sziasztok,

egyetlen egy kérdésem lenne mit tudtok arról,hogy kedden gyógyszerestömést kaptam a fogamba de még mindig fáj hol jobban hol kevésbbé,szerintetek meddig nyormális ez?köszi

petertaylor Creative Commons License 2009.03.22 0 0 62

Hello újra.

 

Visszamentem a dokihoz .

Azt mondta magas a tömés azért fájdult meg.Leszedett belőle és köbö 3 nap múlva elmúlt a fájdalom.Na végre!

szaguldo kacaj Creative Commons License 2009.03.14 0 0 61
Szerintem, ha tömés után fájdogál még kb. két hétig, akkor normális. Ha a tömés után két héttel kezdett el fájni és mostanra kurvárafáj, akkor ott már baj van. Valószínű, hogy mégiscsak gyökérkezelés lesz belőle. De ne aggódj, az segíteni fog.
Előzmény: petertaylor (60)
petertaylor Creative Commons License 2009.03.14 0 0 60

Hello.

 

Bazz, 2 hete tömte be a doki a fogamat és mos elkezdett fájni, visszamentem és azt mondta ,hogy majd elmulik a fájdalom, várjak még egy hetett,mert tömés után van ugy hogy fáj. ha mégse akkor kifurja megint és kigyökérkezeli.

ez volt 4 napja.most meg kibaszottul elkezdett fájni . a fejem is megzsibbadt ,nem kivánom senkinek már végignéztem a netet mit lehet vele csinálni bevettem egy csomo gyogyszert oszt semmi hatás.

Kivettem a hütőböl egy zacskó tejet azt tettem az arcomra ez segitett eddig.

Remélem nem fog bedagadni.

Hétfön megyek vissza.

 

Üdv. Peti

 

rixmith1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 59

Sziasztok!

 

Gondoltam felteszem azt a kis cikket, ami leírja hogyan lehet megszüntetni a fogfájást komolyabb beavatkozás nélkül, a rágóerők kiegyensúlyozásával.

 

A legegyszerűbb felkeresni ezt az Alapítványt, ahol ajánlani tudnak olyan szakembert, aki ezzel az új módszerrel pár órán belül segít megszüntetni a fogfájást. www.kiegyensulyozottember.hu (míg mielőtt kihúzzák az amúgy épp fogadat).

 

 

"A FOGFÁJÁST legjobb mindig megelőzni, mégis aligha létezik olyan ember, aki ne lett volna kénytelen már megtapasztalni élete során.

Ha a tudásunkat megnöveljük a témában, hatékonyabbak tudunk lenni akár a megelőzésben, akár a helyreállításban, ha már megjelent a fogpanasz.

Az első kulcsadat, amit a fogainkkal kapcsolatban meg kell értenünk, hogy ezeknek a fogaknak nem csupán egyenként, külön-külön kell jó és egészséges állapotban lenniük, hanem együtt egy rendszerben is kell, hogy funkcionáljanak.

Ha ez a rendszerként való együttműködés nincs meg, akkor rágáskor, amikor a legnagyobb a fogak igénybevétele, megjelennek az első gondok.
Először csak az alakul ki, hogy a személy nem rág, nem őröl a fogaival egyenletesen a jobb és a bal oldalon. Sok ember erre nem is tudatos, mert fokozatosan, lassan alakul ki a probléma. Sok ember valójában csak egy pár fog felületén őröl. Ilyenkor az lesz a következmény, hogy a teljes erőhatás, ami a rágóizmokból a fogakra jut, az nem egyenletesen oszlik el a teljes fogfelszínen. Ugyanaz a teljes erőhatás most csak egy kisebb rágófelületre jut. Ekkor ez a rendszer követi az egyszerű mechanikai, statikai elveket: a kis felület túlterhelődik.

Minden fognál a fogra ható erőt a fognak a fogíny alatti gyökere viseli a legnagyobb mértékben.
Ha ezek a foggyökerek túlterhelődnek, a fog jelezni fogja ezt a túlterhelést azzal, hogy fáj.
A fogideg a fog belsejében úgy funkcionál, mint egy jelzőrendszer. A túlterhelést fájdalommal jelzi.

Megértve ezeket az alapvető adatokat, nézzük meg hiba-e vajon a következő:
-Olyan esetben, amikor fáj egy ilyen fog, pedig nem is szuvas, hiba-e ilyenkor ezt a fogat, ami ép és egészséges kihúzni?
-Hiba-e ezt a fogat ebben az esetben gyökérkezelni, ami azt jelenti, hogy elpusztítják a fog belsejében lévő fogideget? Onnantól az a fog nem fáj ugyan, de nem is jelez. Tehát nem is él.

Láthatjuk, hogy igen: ezek határozottan hibák. Mégis folyamatosan érkeznek az Alapítványunkhoz emberek, akikkel ezt a hibát elkövették, vagy pont most tanácsolta ezeket a megoldásokat neki a fogorvos.

Mi a hatékony megoldás akkor hát egy ilyen esetben?

Felkutatni azt a pozíciót, amelynél a rágóizmokból származó terhelések egyenletesen oszlanak el a fogfelszínen. Ezáltal megszüntetni a fájó fogon a túlterhelést. Ezt a pozíciót hívjuk kiegyensúlyozott pozíciónak, mert a terhelések a fogakon egyenletesen oszlanak el.

Ez a fog, mivel olyan fogról beszélünk, ami nem szuvas, villámgyorsan képes regenerálódni!
Megszűnik a fájdalom, mert megszüntettük a túlterhelést. A fog megmaradt. Kár lett volna kihúzni.
A fog élő maradt.

Megfigyelhető, hogy más, további panaszokat is kiválthat az, ha a fogak rendszerként nem funkcionálnak együtt megfelelően. Ezek a panaszok nem állnak meg a fogaknál, képesek továbbhatni a test távolabbi pontjára is, kiegyensúlyozatlanságot teremtve ott."

Laniare Creative Commons License 2008.12.22 0 0 58
Sziasztok!

segitsegeteket szeretnem kerni... Arrol volna szo, hogy tegnap elkezdett fajni a fogam, de kibirhato volt. S ma reggelre meg bedagadt az egesz. Fogorvos epp nincs.. Valami otlet, tanacs, hogyan tudnam ideig oraig a dagadast megszuntetni, hogy meg 1 hetet kibirjak? Bar lehet ugyeletre kene rohani... Nem tudom. Felelmetes...
Elore is koszonom.

Udv: Kata
Kaamilla Creative Commons License 2008.06.14 0 0 56
A testvérem mindkét lánya fogorvos asszisztens. Egyszer gennyes volt a gyökér alatt, lüktetve iszonyatosan fájt. Mindent kipróbáltam, ő azt mondta, próbáljam kibirni és vegyek FLECTOR Ep Rapid 50 mg. granulátumot. Csodával határos módon, a fogfájás, mintha a gyökeret szedték volna ki elmúlt. Nem is akartam elhinni, mert semmi sem használt. Most is fáj a fogam, de ma megyek fogorvoshoz 2 órára. Eddíg ezzel bírtam csak ki.
MINDENKINEK AJÁNLOM PRÓBÁLJA KI (nincs mellékhatás) A VILÁGON A LEGJOBB FÁJDALOMCVSILLAPÍTÓ, AZONNAL HAT!!!! BÁTRAN HASZNÁLJÁTOK!!! (Persze figyelembe véve a mellékelt tájékoztatót, ki mire érzékeny)
Előzmény: cvgcvg (50)
bakajsik Creative Commons License 2008.05.13 0 0 55
Ha egyre jobban fáj, szerintem menj vissza. Ne várd meg a szombat éjszakát.
Előzmény: evi1116 (54)
evi1116 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 54
sziasztok!
1 hete mentem tömésre 4. örlő fog, és ott közölte a doki,h gyökérkezelés lesz ebből:(
Akkor kipucolta a fogbelet, tett oda gyógyszert és ideiglenes tömést. 4 nap múlva visszamentem hozzá,mert fájt a fogínyem nagyon. Kiszedte a tömést + gyógyszert,és úgy hagyta üresen, és egy hét múlva kell visszamennem. Most fáj a mellette lévő fogam is. nem tom, ez ilyenkor mennyire normális. menjek vissza hozzá időpont előtt? köszönöm a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!