Keresés

Részletes keresés

RlCh Creative Commons License 2002.02.21 0 0 37
Magyar zászló...

Nos, 2000. október 23-án déltájban telével fényképet készítettem egyik xiii. ker. belterületi utca házairól. Jó két tömbnyi épület kifogástalanul látszik mindkét oldalon. Nemzeti ünnep ide vagy oda, egyetlen zászló sincs a 20-25 ház központi zászlótartójában, csak 2-3 saját az erkélyeken.

(Talán holnap beszkennelem)

Előzmény: Derek (34)
Derek Creative Commons License 2002.02.21 0 0 36
"Valószinüleg csak a szemem káprázott, amikor a tanácsházán és az iskolán mind a kettőt évről évre láttam. "

Bizonyara,mert sarlo kalapacsos zaszlot sosem raktak ki csak sarlo kalapacs nelkulit, az meg nem a szovjet zaszlo.
Te tenyleg valami Csodaorszagban eltel. 89-ben en vettem at az szegedi szocdemszervezetnek az MSZMP egyik parthazat es otthagytak a zaszlokat is, volt egy magyar es egy voros zaszlo az egyik szekrenyben beallitva, de szovjet az nem.

Előzmény: AliceCsodaországban (35)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 35
Most mi a jóistennek kötözködsz? Kérlek. Pontosítok. Nem raktam ki a nemzeti színű (piros-fehér-zöld) zászló mellé a vörös sarló-kalapácsos szovjet zászlót. Valószinüleg csak a szemem káprázott, amikor a tanácsházán és az iskolán mind a kettőt évről évre láttam.
És március 15-én. (Mellesleg ezt írtam, visszaolvashatod.)
Megnyigodtál?
Előzmény: Derek (34)
Derek Creative Commons License 2002.02.21 0 0 34
csak a pontositas kedveert a voros zaszlo az nem szovjet zaszlo, ahhoz kene rajta a sarlo es a kalapacs is.Es olyat sosem raktak ki MO-on meg NOV 7-en sem,legfeljebb a szovjet nagykovetsegre es a szovjet kultura hazara, de magyar kozepuletre sosem. Legalabbis en sosem lattam,pedig kozos kepviselo volt a nejem es nalunk volt a haz zaszlokeszlete. De marc 15-en a 80-as evekben ,mar sosem raktak ki szinte sehol, legfeljebb a parthazakra es a tanacshazakra,ha tulbuzgoak voltak a helyi potentatok, bar mintha Petofi is mintha valami piros zaszlokrol irt volna az Egy gondolat bant engemet cimu verseben 1846-ban,es marc 15-en 1848-ban,bizony piros zaszlokat is vittek,nem csak a nemzeti trikolort.
Ugyhogy eppen ki lehetne rakni marc 15-en is.

Majus 1-en meg mi a feszkes fenet raknanak ki ,ha nem a voros zaszlot.

Előzmény: AliceCsodaországban (33)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 33
Kedves Derek, a magyar nemzeti szinű zászlót az átkosban a szovjet vörös zászlóval együtt kellett kitenni a középületekre, arra utaltam. A Fradit utálom.
Előzmény: Derek (31)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 32
Ezekre az a3 formátumú kérdésekre nem vagyok vevő, ezeket puffogtasd másnál.
Előzmény: Abszolút Nulla (26)
Derek Creative Commons License 2002.02.21 0 0 31
"Mellesleg van (mindig is volt) zászlóm, márs. 15-én mindig ki is tettem. (Vörös nélkül!) "
Akkor az a Fradi zaszlo:-)
tetszik nem teszik a magyar zaszloban a voros is benne van.
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
Conscience Creative Commons License 2002.02.21 0 0 30
"Mellesleg van (mindig is volt) zászlóm, márs. 15-én mindig ki is tettem. (Vörös nélkül!)"

Mit kell azon kiemelni, hogy vörös nélkül ? Szerintem az természetes, mint az is, hogy nem raktál ki mellé kéket.

Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 29
Miért Svájcban és Németországban az emberek a szobájukban KÉTMÉTERES nemzeti zászlót tartanak?
Előzmény: BaSand (25)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 28
Nem tudok róla, hogy Angliában angolságteljesítményt kért volna bárkitől bárki.
Arany stb. idejében osztrák elnyomás alatt álltunk. Petőfi a nemzet szabadságáért esett el Segesváron (és nem nősült meg Barguzinban!). Az ő idejükben ez indokolt lett volna, bár nem tudok róla, hogy bármelyikük is KÉTMÉTERES zászlót tartott volna a hálószobájában.
(Miért nem inkább hatméteres, azzal takarózni is tudnál? Vagy ha frottírból lenne, abba törülközhetnél?
Az általad említett országokra nem jellemző, hogy a szobában tartanának KÉTMÉTERES nemzeti zászlót.
Ha túl nagy teret nyer a MIÉP, akkor pedig valóban szégyellni fogom azt, hogy magyar vagyok.
Mellesleg van (mindig is volt) zászlóm, márs. 15-én mindig ki is tettem. (Vörös nélkül!)
Előzmény: svmmvm bonvm (24)
Conscience Creative Commons License 2002.02.21 0 0 27
De ha valaki bemegy a szobádba és meglátja azt a KÉT MÉTERES zászlót, akkor jobb esetben zavarba jön. Amúgy azt gondolja, hogy kérkedsz hazafias érzelmeiddel.

Hát már hogyan tud valaki az érzelmeivel kérkedni, ha annak általad vélt bizonyítéka a saját szobájában van ?
Kognitív disszonancia ?

Előzmény: AliceCsodaországban (21)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.21 0 0 26
Te megveted a magyar zászlót? Hát magyar anya szült téged?!
BaSand Creative Commons License 2002.02.21 0 0 25
Voltál már gyarmati Svájcban? Voltál már az elnyomott NSZK-ban? Franciaoszágban, amely iga alatt nyög? Ha lettél volna, nem írtad volna ezt a baromságot.
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.02.21 0 0 24
Gondolom, Petőfi, Arany, Ady stbstb szintén csak a hazafias érzelmeivel kérkedett, amikor ....(nagyon hosszú lista) verseit publikálta. Jobb helyeken természetes dolog, hogy valaki egy nemzethez tartozik, és erre büszke is.
Nézd meg, mit meg nem tesznek azok egy Nemzet képzetéért, akiknek ilyen a szó klasszikus értelmében nincs! Pl Belgiumban micsoda kéjjel eszik a sültkrumplit, mert az nekik nemzeti eledel... vagy az angolok ragaszkodását a királyi családhoz... ugyanaz a kategória.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 23
Attól tartok, tebenned sok egyebet is leromboltak - ha volt benned egyáltalán.
Előzmény: Abszolút Nulla (17)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 22
Előző hozzászólásom Stefferl-nek szólt, de megint félrekattintottam.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 21
Ha gyarmati elnyomásd alatt élnénk, vagy még rajtunk ülne a SZU, vagy háborúban állnánk, mittudomén, (esetleg ha nem itthon laknál, hanem messze idegenben) tehát ha valami miatt a zászlónak igen nagy jelentősége lenne, akkor azt mondanám, nahát micsoda hazafi, de most béke van éppen fellendülőben vagyunk, kinek mit akarsz ezzel bizonyítani? Szabadok vagyunk ha nem vetted volna észre.
Nemzeti ünnepeknél a zászlót kitenni - más. Középületeken kitűzni, ezzel is jelezve, hogy az épület a Magyar köztársaság épülete, természetes dolog. De ha valaki bemegy a szobádba és meglátja azt a KÉT MÉTERES zászlót, akkor jobb esetben zavarba jön. Amúgy azt gondolja, hogy kérkedsz hazafias érzelmeiddel.
Előzmény: AliceCsodaországban (12)
Stefferl Creative Commons License 2002.02.21 0 0 20
Latod, csak!
Fogadd el! En elfogadtam, ha az vagyok vallalom!
Levenni ezert nem fogom...
Előzmény: svmmvm bonvm (13)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.02.21 0 0 19
Kit érdekel, minek néznek? Nem vagyunk közszereplők, nekünk szabad:))
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 18
van, kossuth-címeres, még 1990-ből

bár kirakni soha nem raktam (panelban laktam régebben), ma meg már nem akarom, még miépesnek néznek véletlenül...

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.02.21 0 0 17
Mit akarsz 40 év komcsi-bolsi, átkozott ballib megszállás után? Szisztematikusan kiölték az emberekből az igaz nemzeti érzést, azt a felemelő tudatot, hogy magyarok vagyunk. Évekbe, évtizedekbe is beletelhet, mire sikerül helyrehozni a lelkekben, amit a gazok leromboltak - mire minden magyar tart majd otthon zászlót. Önként, tiszta szívből.
Előzmény: svmmvm bonvm (15)
Éhesló Creative Commons License 2002.02.21 0 0 16
Van. És ha vízre, táborozni, vagy külföldre megyek viszem magammal. Ki is teszem. Mások is.
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.02.21 0 0 15
Nem, sajnos nem az:(
Előzmény: molotov-koktél (14)
molotov-koktél Creative Commons License 2002.02.21 0 0 14
Van, dehát ez természetes.
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.02.21 0 0 13
Miért? Kifejtenéd?
Előzmény: AliceCsodaországban (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.21 0 0 12
De igen.
Előzmény: Stefferl (10)
Derek Creative Commons License 2002.02.21 0 0 11
Nekem van, es par evvel ezelott a Honved kosarlabda csapata itt jatszott a Keefer arenaban ,amikor a magyar Himnusz ment az en zaszlom es a nezoteren a zaszlo kore tomorulo magyarok fele fordulva hallgatta a csapat es nem a kozpontilag felhuzott fele.
De odahaza MO-on nincs.
Stefferl Creative Commons License 2002.02.21 0 0 10
Nekem eppen van egy, szep 2 meteres a szobam falan. Es feldobja a szobat. Az en hangulatomat is, ha ranezek.

Ugye nem vagyok melldongeto magyarkodo??!! Ugye nem?! :P

svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.02.21 0 0 9
Nem tudom, miért ilyen ideges mindenki, ez egy ártatlan kérdés volt. Amúgy nekem sincs -még:(- és én is magyarnak érzem magam, és nem jelent semmit az sem, ha van, de az hogy senkinek sincs, már igen.
Előzmény: Innercity folk (6)
zesi Creative Commons License 2002.02.21 0 0 8
Nekem speciel van de nem rakom ki péntekenként amikor beszélgetek, igaz nem is közvetíti egy TV csatorna. Viszont kiteszem minden magyar ünnepen!
Lehet cikizni!
Előzmény: Innercity folk (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!