Megszakítanám egy kissé a pihenőt... ;) A Decipher honlapján olvashatunk a Countdown Collection-ról. Ennek lapjai hozzáférhetők (lesznek) vhogy Mo-on, vagy csak külső kapcsolatok útján lehet beszerezni?
Tolkien 111. születésnapi rendezvényének keretében
BONTATLAN PAKLIS
THE LORD OF THE RINGS
KÁRTYAVERSENY A Corvin Budapest Filmapalotában!
A verseny típusa:
- Svájci rendszerű, 4 fordulós, Fellowship of the Ring és Mines of Moria bontatlan paklis (sealed deck) verseny.
- A nevezési díjért minden induló 1 alapcsomagot (startert) és 2 kiegészítő csomagot (boostert) kap és ezekből kell összeállítania a pakliját.
Időpont:
2003. január 3., péntek - 11:00 óra
Helyszín:
Corvin Budapest Filmpalota
1081 - Budapest, Corvin köz 1.
Nevezés:
9:30-tól - Nevezési díj: 1500 !!! Ft
A nevezési díjért cserébe minden induló 1 startert és 2 boostert kap.
Díjazás:
- Egy foilos rare lap a Deciphertől az első helyezettnek,
- Egy foilos uncommon lap a Deciphertől a második helyezettnek,
- Vigaszdíjként egy foilos common lap a Deciphertől az utolsó helyezettnek,
- Boosterek a versenyzők számától függően
Ha kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám emilben:
A Két Torony megjelenésével a közelharcok megnyerése hirtelen sokkal fontosabbá vált a Szabad Népek játékos számára. A Dúnföldiek fegyvereket dobathatnak el és hordát (swarm) alakíthatnak ki, az Urukok pedig helyszínek uralásával – aminek a kulcsa a győzelem a közelharcokban – hatalmas, majdnem legyőzhetetlen kegyenceket játszhatnak ki. Ezeknek a kiépülés előtti megállítására általános lesz egy olyan Gandalfra épülő pakli, amely sok erős útitárssal és néhány Trust Me as You Once Did-del játszik.
Ennek a paklinak a fő harcosai Gimli és Legolas. Mivel mindkettőnek Gandalf pecsétje van, csakúgy, mint Frodónak, már az elejétől teljesen kihasználhatod a Trust Me-t. Négy Gandalf (akinek szintén Gandalf pecsétje van) és egy A Wizard is Never Late segítségével Gandalfot is gyorsan ki tudod játszani. Amint megvan és működik a Final Count és a My Axe is Notched, Gimli és Legolas is 11-es erejű lehet anélkül, hogy használnád a szövegüket vagy a Trust Me-t.
A pakliban levő többi útitárs is összehozhat pár ütést a harcban. Egy Sword of Gondor és egy Last Alliance of Elves and Men Faramiron (Son of Denethor) gyakorlatilag hentelőgép :-) Aragorn Armorral szintén belekóstolhat mint bárki, és kevés sebbel megússza.
A pakli hasznosít néhány anti-Uruk segítőt is az egyik legelterjedtebb Árny kultúra ellen, valamint néhány Secret Sentinels-szel segít megszabadulni a nemkívánatos körülményektől is. Eomer is bent van a pakliban, hogy elkerüld a saját 7-es helyszíneden a sebződést – mivel a másik 7-es helyszín több bajt okoz, mint ez. Soha senki nem mondta hogy könnyű végigcsinálni ...
A pakli Árny oldala kihasználja az új Uruk Nyomolvasó (Tracker) szubkultúra előnyeit. A Fellowship blokk Urukjainak többségével ellentétben a nyomolvasóknak nincs sebzés bónuszuk, de ehelyett ádázak. Ez csak hajszálnyi különbség – mindkettő lehetővé teszi a kegyenceknek, hogy 2 sebet osszanak ki egy körben, de a nyomolvasók ádáz képessége ad nekik egy kis egyedi árnyalatot. Először is jónéhány ezekből a kegyencekből + erőt és még sebzés bónuszt is kap az ádáz közelharcban. Azért, hogy a kis kegyencek, mint az Uruk Plains Runner és az Uruk Foot Soldier túléljenek az ádáz közelharcig, ahol erősebbek, a pakli Mauhurt használja, hogy sebeket akadályozzon meg, és erős erőnövelő lapokat, mint a Vengeance. A Weary az ellenfeled nagy útitársain elgondolkodtatja őt, hogy kijelölje-e őket közelharcra, míg a Worry megbünteti az összes elveszített közelharcért. És ha már egyszer kénytelen volt terheket adni a Worry-vel, jöhet Enquëa, és sokat fog sebezni.
Gyűrűhordozó
Frodo, Tired Traveler
The One Ring, Isildur’s Bane
Kaland pakli
[1] Western Emyn Muil
[2] Eastfold
[3] Barrows of Edoras
[4] Ered Nimrais
[5] Deep of Helm
[6] Hornburg Armory
[7] Kings Room
[8] Wizard’s Vale
[9] Orthanc Library
Szabad Népek (36)
Gimli, Unbidden Guest (kezdő)
Legolas, Elven Comrade (kezdő)
Gandalf, The White Wizard x4
Aragorn, Heir to Elendil x2
Faramir, Son of Denethor
Éomer, Third Marshal of Riddermark
Albert Dreary, Entertainer From Bree
Elrond, Lord of Rivendell
Saelbeth, Elven Councilor
Orophin, Lorien Bowman
Bow of the Galadrim
Long-Knives of Legolas
Gimli’s Battle Axe
Gimli’s Helm
Narya
Shadowfax
Armor x2
Sword of Gondor x2
Sting
Trust Me As You Once Did x2
Final Count
My Axe Is Notched
Last Alliance of Men and Elves
Servant of the Secret Fire x3
Secret Sentinals x2
Itt egy a Két Torony kiadásra épülő pakliötlet Joe Lewis tollából:
No Dawn for Men – Egy Két Torony blokk pakli
„Amikor először olvastam a Gyűrűk Ura trilógiát, mindegyik részben találtam legalább egy olyan hősies jelenetet, ami mély benyomást tett rám. A Gyűrű Szövetségében Frodó elkeseredett menekülése a Gázlóhoz, hogy megmeneküljön a fenyegető Gyűrűlidércektől arra késztetett, hogy még intenzívebben forgassam a lapokat. Tolkien látomásához híven a Szövetség blokk formátum mind a Szabad Népek, mind az Árny játékos számára felkínálta a lehetőséget, hogy megtapasztalja a keskeny határt a halál és a megmenekülés között, amit a Brúinen Gázlója jelentett a Gyűrűhordozónak.
Most, hogy előrehaladtunk a történetben, új veszély leselkedik Vasudvard birodalmából. Rohan lakói kiürítik Edorast és visszavonulnak történelmi menedékhelyükre, míg Szarumán, a Szabad Népek mézes-mázas szavú árulója felkészíti erőit egy halálos erejű támadásra. A Két Torony kiadásban te vezeted a Helm-szurdok elleni támadást.
A pakli Árny oldala erősen a helyszínek uralására törekszik. A központi lapok az Attack on Helm’s Deep és a Down to the Last Child, amik mindketten helyszínek uralására adnak módot az Árny játékosnak. A stratégia egy kicsit lassan épül ki, de ha egyszer kiépült, a Szabad Népek játékos egy kevés Alkony költségből felállított masszív Uruk hadsereggel találja magát szemben. A kártyák, amelyekkel ezt elérjük az Uruk-hai Mob és az Uruk-hai Marauder, amelyek eggyel kevesebbe kerülnek minden általad uralt helyszínért. Másodsorban, az új kedvenc Uruk-haim az Uruk Regular, ami eggyel csökkenti minden Uruk-hai költségét minden másik Uruk-haiért, akit meg tudsz mutatni. Mit jelent ez a Szabad Népek játékos számára? Sok-sok kegyencet, avagy „Nincs hajnal az ember számára”.
A Szabad Népek oldal a nem Gyűrű-sorsú hobbit témára épül, egy próbálkozás, hogy félrevezesd és frusztráld az ellenfeled. A paklival nem csak hogy többféle módon dobhatod el hobbitjaidat, de Szilszakáll (Treebeard), Gandalf és a Knocked on the Head segítségével többféle módon kaphatod vissza is őket! Tulajdonképpen Pippin és Trufa (Merry) gyakori verzióját javaslom ehhez a stratégiához, mivel el lehet dobni őket, hogy megszüntess egy közelharcot, amiben részt vesznek bármely Árny kultúra ellen, ami jobb, mint ha megszüntethetnél egy közelharcot pusztán Szauron orkok és Uruk-hai ellen. Amíg a hobbitokat eldobod a nagy szörnyek elől, a Vadász stratégia felépül, és nem lesz probléma kétszer mozogni!
Ezektől a csibész félszerzetektől az Árny játékos biztos görcsöt kap.
Gyűrűhordozó:
Frodo, Courteous Halfling
The One Ring, Answer to All Riddles
Kaland-pakli:
[1] Eastemnet Gullies
[2] Derndingle
[3] Golden Hall
[4] White Rocks
[5] Deep of Helm
[6] Caves of Aglarond
[7] Hornburg Causeway
[8] Ring of Isengard
[9] Fortress of Orthanc
Szabad Népek (32)
Gimli, Lockbearer (kezdő)
Merry, Learned Guide (kezdő)
Pippin, Wooly-footed Rascal (kezdő)
Axe of Erebor
Elven Sword
Ranger’s Sword, Blade of Aragorn
Shadowfax
Legolas, Dauntless Hunter x2
Stump and Bramble x2
Task Was Not Done x2
Aragorn, Wingfoot x2
Gandalf, Greyhame x2
Treebeard, Earthborn x2
Grown Suddenly Tall x2
Elven Brooch x2
Quick As May Be x3
Knocked on the Head x3
Warmed Up a Bit x3
Árny (32)
Down to the Last Child x2
Attack on Helm’s Deep x3
Uruk-hai Band x3
Uruk-hai Mob x4
Uruk-hai Horde x4
Uruk-hai Marauder x4
Uruk-hai Trooper x4
Uruk Regular x4
Ferocity x4”
Lenne egy láma kérdésem a foil-lapokkal kapcsolatban (ha jól tippelem, ezek a hologram-szerű színeket is tartakmazó lapok). Tehát a kérdés: Miért is jó, hogy vannak ilyenek?
Itten láttam az egyik Faramir-kártyát többek között magyarul is. Hát innen jött az ötlet.
A TCG-forntot tekintve meg alapvetően gyűjtögető életmódot folytatok. Nincs vmi olyan fórum (akár virtuális, akár nem), ahol lehet cserélni, venni, mert a booster-vásárlás egyre kevésbbé hatékony.
- "Amikor a szövetség mozog, először minden, a helyszín elhagyásakor végrehajtandó kötelező akció érvényesül,..." - Mit értünk ezen kötelező akciók alatt?
Azokat, amelyek nem feltételesek :-) (Végülis ez nem vicc), tehát azok, amelyek a helyszín elhagyásához vagy belépéshez kötődnek, és nem opcionmálisak ("may"). Pl. Council of Elrond (site) - If you leave, take out 2 twilight (vagy valami ilyesmi.) Kötelező akció a site-ra lépésnél a twilight tokenek berakása (a site-ért meg a companionokért)
- A kegyencek/védők kijelölése praktikusan hogyan történik?
Elsősorban ugye védők kijelölése történik, praktikusan úgy, hogy azok minél kevesebb sebet kapjanak, tekintettel az esetlegesen a saját vagy az ellenfél kezében levő erősítő lapokra.
- Ha az egyik egyedi szövetséges meghal, akkor uaz a szövetséges később újra kijátszható, vagy "halottan" is játékban lévőnek kell tekinteni?
A Dead pile-ba megy, mint az útitársak, tehát ha meghal, nem játszható ki újra.
- A megmutatás (spot) fogalmát nem igazán értem...
Annyit jelent, hogy valami játékban van és aktív. Pl. a spot Gandalf annyit jelent, hogy "mutass rá" Gandalfra, azaz legyen a játékban Gandalf, és legyen aktív (azaz ha te vagy az FP, akkor neked kell legyen Gandalfod, hogy ez az esemény megvalósulhasson.
Egy kicsit felfrissítem ezt a erősen süllyedőfélben lévő topicot ;-)
Mivel teljesen kezdő kártyajátékos vagyok (gyakorlatilag a LOTR TCG első, amit kipróbálok) lenne néhány szöveg- (szabály-) értelmezési kérdésem:
- "Amikor a szövetség mozog, először minden, a helyszín elhagyásakor végrehajtandó kötelező akció érvényesül,..." - Mit értünk ezen kötelező akciók alatt?
- A kegyencek/védők kijelölése praktikusan hogyan történik?
- Ha az egyik egydi szövetséges meghal, akkor uaz a szövetséges később újra kijátszható, vagy "halottan" is játékban lévőnek kell tekinteni?
- A megmutatás (spot) fogalmát nem igazán értem...
Nos, egyenlőre ennyit nem értek. A segítséget előre is köszönöm.
A topic nyitásán én is gondolkoztam, de eleddig nem láttam akkora (x>0) tábort, hogy érdemes legyen.
Holdwine: pedig a levelet elküldtem, nem tudom hogy miért nem érkezett meg. Engedelmeddel akkor itt válaszolnék.
- Igen, tudom, hogy mi/ki az a Product Champion.
- Tényleg volt egy verseny tegnap, és az jó is volt. Ott voltam.:)
Egy kérdésem lenne, mégpedig a keresztneved iránt érdeklődnék.