_Mi lesz a gyermekeinkkel?nekem soxor eszembe jutott már ez a gondolat.Mindössze havi 8-10-12 ezer ft-os megtakarítással elindíthatod az úton!Ha rendszeresen kell megtakarítani,az ember sokkal inkább megteszi!Nekem már szinte eszembe se jut az a pénzösszeg,amit levonnak a számláról!Beépül a mindennapokba!Ha érdekel a lehetőség keressen bátran bárki bizalommal engem.tel:06308151987-es telefonszámon.Az ország bármeik településére kimegyünk,hisz a gyerekekért mindent!Megtakarítási program a gyermekek jövőjének finanszírozására! A program teljes ideje alatt védelem az egész család számára, egyetlen életbiztosítási szerződéssel!
Ami biztos, hogy a 495/2013. (XII.29.) Korm.rendelet szerint a 2013. december 31-én a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 66/G. § (1) bekezdése szerinti hivatásos nevelőszülői jogviszonyban állókra kiterjed a rendelet hatálya. Ez azt jelenti, hogy a rendeletben meghatározott feltételek esetén a hivatásos nevelőszülő bérkompenzációra jogosult. A szerződések aláírása mostanában zajlik, gyanítom, hogy amikor be kell fáradni a központba, majd akkor adják oda a rendelet mellékletét, hogy töltsétek ki. Ott már biztos megmondják, mennyire is lehet számítani. Egyébként a rendeletet ha megnézed, nagyjából már be tudod lőni. Függ az illetménytől, ill. attól, hogy a családi adókedvezményt hány eltartott után veszed igénybe, és attól mikortól állsz hivatásos nevelőszülői jogviszonyban. Elég bonyolult, de a működtető majd elmagyarázza. Elvileg ez lenne a "senki nem jár rosszabbul" intézkedés.
Ahá, értelek. A 2013. év végéig hivatásos státuszuak béréről beszélsz. Erre nem is gondoltam, van ráció benne amit írsz, elvileg tényleg lehet olyan eset, hogy vki rosszabbul jár, de nem hiszem, hogy erre ne találjanak ki valamilyen korrekciót. Na ennek utána nézek, aztán jelzem, hogy mi van!
Állitólag a hivatásos nevelőszülők eddig úgy volt válaszhatnak hogy maradnak a régi fizetésük mellett vagy kapják az újat, kb 4-5 gyermeket nevelőknél nem sok változást hozott de az én ismerősömnél 8 gyermek van (igen az alap 30.450 és a gyerekenként a20.300 és a 5.075Ft ezt a meglévő 8 gyerekkel szorozzuk ki,) és jött a zuhany hogy NEM ők maradnak 2017 jan 01 ig a fizetésüknél ami az ő esetében az új számitások szerint kb. -60 ezer ft-tal kevesebb. És ide illik a kérdés " Hogy a senki nem jár rosszabbul" . Ha valaki most elvégzi a 400 órás tanfolyamot teszem fel kitud vinni egy 7 es testvér sort akkor ő mindjárt jóval többet kereshet mint aki már több mint tiz éve hivatásos nevelőszülő :(
Bruttóban az alap mindenkinél 30.450, -Ft , amely a nyugdíjalap. Gyermekenként erre rá jön 20.300, -Ft, 5%-al több különleges, vagy 5.075, -Ft-tal több speciális szükségletű gyermek esetén. Ez januártól elvileg minden nevelőszülőre érvényes. Tehát nem értem a kérdést!! A 10 évnek a képzés alóli mentességnél volt jelentősége. Nem létezik, hogy valamilyen számfejtési probléma, vagy setleg valamilyen gyermek után járó ellátás kiesése okozza?
Sziasztok. Hogy is van az " Hogy a senki nem jár rosszabbul" hirdette mindenki 2014 jan 01 től, akkor a régi már tiz évnél is régebben HIVATÁSOS nevelőszülő kemény pénzekkel kap kevesebbet mint akik most az új fizetéseket kapják ???????????
Sajnos nem! Nagycsaládosnak az számít, aki a közeli hozzátartozóját neveli a saját családjában. Nevelt gyermek esetében is fizeteted a suliba és oviban az étkezést teljes áron, nincs önkormmányzati támogatás 5800...........stb...
Éedeklődnék, hogy két saját gyermek és egy nevelt gyermek után milyen juttatások járnak. Gondolok most arra, hogy így -lévén hog már három gyermek kerül a családba nagycsaládosnak számítunk? Kapjuk a nekik járó kedvezményeket?
Szia!Gyere a hoxa.hu-ra a Nevelőszülők fórumra.Ott erről megy a beszélgetés mostanában,bár igazából biztosat nem tud senki,csak beírkálgatjuk,hogy ki mit hallott.
sziasztok!!!Én egy kis településen élek,és nevelöszülő vagyok,érdeklődnék olyan emberektől akik többet tudnak mondani erről a plussz 400órárol!!előre is köszönöm.szasztok.
Szia akkora gyermeket kaphatsz amekkorát szeretnél de a kettőtök közti korkülönbség nem lehet több 50 évnél eddig ez kevesebb volt 45 de most kitolták 50 re. Tehát ha kb 40-es éveidben jársz akár még csecsemőt is kaphatsz . Az irányt megadhatod fiú- lány legyen korát is megadhatod . De azon szokott múlni a dolog mikor milyen gyermek vár éppen a nevelőcsaládra. Fel ajánlják eldöntheted,megnézheted és akkor kérik a válasz itt megjegyzem ha valóban szeretnéd csinálni a válogatást azt nem szeretik .
Sziasztok! Olvasgattam a beszélgetésiteket és elég sok mindent láttam. Személyszerint nincs ellenemre a nevelőszülőség, nekem is eszembejutott, hogy ezzel foglakozhatnék, de még nem dönttem és még a férjemnek meg sem említettem.Mégis kérdések sora vetődött fel a gondolataim között. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nekünk már van 2 gyerekünk egy 12,5 éves és egy 8 éves, mekkora gyerekeket kaphatnánk? Mert ha jól tudom nem mi választjuk meg a nevelendő gyerekeket....
Hallomásokból, írásokról lehet csak kiokoskodni.........a következőket:
1. Kötelező elvégezni, ha a családodban nem tudod megoldani a felügyeletet, akkor kihelyeznek egy embert aki amíg tanulsz ott van a házadban, a férjeddel, a gyerekeiddel.....(nahát ez nonsense)
Így a hagyományosból lehetsz hivatásos fizetésért nyugdíjért, de más kereső tevékenységet nem végezhetsz. A vizsga valószínű társalgás lesz mint a FIKSZ-en.+növekszik a férőhelyed hivatalosan.
2. Nem kötelező elvégezni, ha úgy gondolod hogy nem akarod a férőhelyet bőviteni, van ami van és maradsz hagyományos az eddigi juttatásokért
3. Nem akarod elvégezni a tanfolyamot, akkor bizony megtehet(nék)ik, hogy elveszik a gyerkőcöket......ez aztán a családcentrikus hozzáállás:(
Én személy szerint ezekrő tudok, +azt hogy a tanfolam az első kb..1000 családnak ingyenes, a többinek fizetni kell érte 300.000ft-ot, saját zsebből+az utazást +időd addig smafu:(
Meg szeretnék becsülni a munkákat , hát sajnos megint a "mi munkánk" árával.
Érdeklődni szeretnék az 500 órás tanfolyamról! A már több éve működő nevelőszülőnek is el kell ezt végezni? Mi van ha nem vagyok hajlandó azon okból hogy nem tudom a 15 hónapos lánykámat hova tenni rajta kívül még van 3 akikkel tanulni kell stb. stb. stb. Sem helyilega közlekedés és egyebek okán sem menne egyszóval az én részemről teljesen kivitelezhetetlen és még ami a lényeg törvényes e ez, hogy erre kötelezhetnek e én már elvégeztem a hagyományost és nevelhetem a gyerekeimet már 10 éve akkor milyen jogon köteleznek egy újabbra. Köszönnék választ, mert elég rémisztő dolgokat hallok innen-onnan, de semmi pontosat. Pl. hogy heti 4 nap 8 órában 4 hónap alatt kell elvégezni, kérdem én 4 gyerek mellett a semmi közepén lakva szülői háttér nélkül (meghaltak) semmi segítséggel férjem dolgozik, hogy oldjam ezt meg????????????????? Csak az utazás venne el 2és fél órát, de csak akkor, ha valaki vinne kocsival, mert jogsim nincs, busszal meg sem tudom oldani, mert, nincs olyan. A gyerekeket reggel 5 kor kellene, ébresztenem este később érnék haza, mint ők . Nagyon elvagyok, keseredve nem tudom, mit tegyek . Ja és mi van, ha nem sikerül nem tudom elvégezni mi, lesz akkor a gyerekekkel ??????
Érdeklődni szeretnék az 500 órás tanfolyamról! A már több éve működő nevelőszülőnek is el kell ezt végezni? Mi van ha nem vagyok hajlandó azon okból hogy nem tudom a 15 hónapos lánykámat hova tenni rajta kívül még van 3 akikkel tanulni kell stb. stb. stb. Sem helyilega közlekedés és egyebek okán sem menne egyszóval az én részemről teljesen kivitelezhetetlen és még ami a lényeg törvényes e ez, hogy erre kötelezhetnek e én már elvégeztem a hagyományost és nevelhetem a gyerekeimet már 10 éve akkor milyen jogon köteleznek egy újabbra. Köszönnék választ, mert elég rémisztő dolgokat hallok innen-onnan, de semmi pontosat. Pl. hogy heti 4 nap 8 órában 4 hónap alatt kell elvégezni, kérdem én 4 gyerek mellett a semmi közepén lakva szülői háttér nélkül (meghaltak) semmi segítséggel férjem dolgozik, hogy oldjam ezt meg????????????????? Csak az utazás venne el 2és fél órát, de csak akkor, ha valaki vinne kocsival, mert jogsim nincs, busszal meg sem tudom oldani, mert, nincs olyan. A gyerekeket reggel 5 kor kellene, ébresztenem este később érnék haza, mint ők . Nagyon elvagyok, keseredve nem tudom, mit tegyek . Ja és mi van, ha nem sikerül nem tudom elvégezni mi, lesz akkor a gyerekekkel ?????? LL
Nem kell titkolni a kutyust, kerek-perec meg kell mondani ott, ahová mennél tagnak. Azért azzal szembesülj, hogy a gyerkőceid mindig alacsonyabb rangot fognak képviselni, mint a nevelt gyerek, mármint az egyesület, fenntartó szemszögéből........:(
A lakásnál a m2-ek és a lakhatóság számít. (1 gyerkőc 6m2)
Na igen, azt sejtettem, hogy lesz hideg-meleg... Első lépésként el fogok menni ahhoz az ismerősömhöz, aki elvégezte már a tanfolyamot és személyesen jól kikérdezem, hogy mit ajánl, hova menjek. Ezt így előre sosem lehet tudni, mikor indul tanfolyam? Mert ahogy olvasom, az a többedik lépcső... s mennyire nézik a lakást, ha elég nagy, és tiszta, akkor pl az nem gond, hogy épp felújítás alatt áll?
Mondjuk amit írtál, hogy valaki csak azt nézi, hogy pénzt kap érte a nevelőszülő és emiatt lenéz, akkor én meg őt nézem le, hogy ennyi ragadta meg az egészből. Nálunk is vannak a társasházban rosszakarók, már előre készítem magam a csípős megjegyzésekre, mint pl. nem vagy te normális, minek még egy idegen gyerek is stb...
Van aki már attól kiborult, mikor megtudta, hogy a harmadikommal vagyok várandós. Mondanom sem kell, hogy egy gyereke volt. És osztotta a tanácsokat, hogyan lehet pipec rendet tartani. Na ja, egy gyereknél mesésen! Úgyhogy ideje, hogy leperegjen rólam az ilyesmi...
Mondjuk én lányt szeretnék befogadni, valami azt súgja, hogy egy icipicit könnyebb a lányokkal, de ez nem garancia. Van már 2 fiam és 2 lányom, és az egyik lányom annyira kompatibilis minden korosztállyal és nemmel, hogy nagyon sokat tudna a beilleszkedésben segíteni. A többiek is közreműködőek. Én a kutyáim miatt aggódok kicsit, hogy azt nem nézik majd jó szemmel... Jólneveltek, kutyaiskolába járnak, imádják a gyerekeket, nekik is szót fogadnak, de nagytestűek...
2014-től mindenki hivatásos lesz és a családon belüli férőhely is bővül. Ennek eredménye az, hogy emelt szintű tanfolyam és egyéb elvárások, amikknek meg kell feleni pl.nem dolgozhatsz főállásba máshol(igazából 6 gyereknél már el sem mennél máshová, mert nem bírnád:))
A korhatár az így van, de nem azért mert példát mutat a tied, hanem hogy a nevelt gyerek ne tudja bántani annyira a sajátodat. Hidd el ha intézet, ha otthon, ha családból kerül hozzátok akkor is verekszik, csúnyán beszél, szarik a fejedre.... Sorry, nálatok csak akkor lenne a főlé helyezés, ha testvéreket kapnátok pl. 6 éves fiú és egy 1 éves lány...
A nevelőszülők nagy hányada van "munkerőközvetítőnél", vagyis egyesületeknél, fenntartóknál, de sose felejtsd el a nevelt gyerekek általában csak "akták". Az összes ügyintézésnél, orvosi ellenörzéseknél, iskolában , óvodában lenéznek miatta. Nem azt nézik, hogy mennyi gond van velük vagy mennyit dolgozol, hanem azt hogy pénzt kapsz érte. Szóval csak akkor és csakis akkor vágjatok bele, ha akarjátok is!