Tizenkét év távlatából ezzel szerintem már senki sem foglalkozik. Egyébként egy tizessel elnéztem a dátumot :), örültem is, hogy két évvel alattunk járó jelentkezett, talán még ismerjük is egymást, de aztán tudatosult bennem, hogy a te elmúlt 12 éved nekünk immár huszonkettő..:) Te szent ég, még leírni is szörnyű. Olyan mintha tegnap lett volna.
Amikor tanított bennünket féltünk tőle mint a tűztől, örültünk hogy elment szülni, aztán visszajött néhány alkalommal helyettesítette Milust és akkor 3 év alatt nagyon sokat változott. Aztán találkoztam vele a suliban egy osztálytali szervezése közben és nagyon kedves volt, s a wiw-en is egymásra találtunk. Persze most már megértem, hogy ha az ember középiskolások fejébe szeretné beleverni a matekot akkor ott nem lehet haverkodni.
Nemrég olvastam itt a topikban, hogy az Irinyi önáló suliként megszűnt és összevonták a Petrikkel. Hogy oda átment-e azt nem tudom, az is előfordulhat, hogy már nyugdíjas.
Érdekes,mert nekünk semmit nem mondott a rendező bá amikor a sulinkban forgattak... Mondjuk mi is kiszurtunk velük,mert volt hogy a mérlegen elvettük a fözőpoharat amikor a mérlegen kamerázták:D:D
Szerintem nem minden alacsony szinvonalú iskola könnyű.. Azt tartom szomorúnak hogy az Irinyis tanárok és diákok bevallják nekünk,hogy rossz a petrikben nekik,de a videón (MTV tanuljunk szakmátban) mindenki boldog és a tökéletességet mutatják:( na mindegy.. majd kiderül hogy mi lesz velük és az ott lévő tablókkal is!
A tanárok sem egyformák, sokan csak az iskola által elvárt hírnév építését végzik. Jók ezok a "névtelen de jó" iskolák, amiket nem fedeztek még fel tömegesen. Ha ez megtörténik, elindul az eliteskedés, az meg tönkreteszi a régi jó kis hangulatot. Persze mindez csak akkor igaz, ha a tényleg jó suliról van szó, és nem a könnyű /tehát alacsony oktatási szinvonalú/ szinonímáját értjük ez alatt.
Azt se szabad szerintem elfelejteni,hogy ott a Petrikben olyan tempoban és olyan módon tanitanak... Egy fél soros képletben elirok egy számot és már azt kapom egy régi tanártól hogy látszik hogy az Övegesben érettségizem.. És hogy miért jöttem én ide... De ahova most járok az szerintem egy nagyon jó suli,jó szinvonalon tanit. Kis "névtelen" iskola volt számomra mégis három épülete van Budapesten...
Igen, nagy volt a rivalizálás. A Petriket azért nyomták a minisztériumból is. Szerintem ez inkább csak amolyan kivagyiság volt. A szakmai versenyeken több Petrikes volt sikeres, de nem szabad elfelejteni azt az apró tényt , hogy ott a versenyre kiválasztottakat folyamatosan tuningolták, míg az Irinyiből a kiválasztottak pillanatnyi tudásukkal mentek, az "átlagos" tudásszinttel.
A topikot kevesen látogatják az Irinyisek... Az Irinyi sok diák és tanár bánatára megszünt.. Illetve a 2007-es iskola összevonásoknak "köszönhetően" egybeolvadt a Petrikkel. Jövőbeni sorsát nem tudjuk sajnos. A mellette lévő iHÁSZ SULIT MÁR TÖBB ÉVE BEZÁRÁSRA ITÉLTÉK. Most az önkormányzat kezében van a dolog ha jól tudom. Lehet hogy a Gundelnek lesz gyakorlati hely,de semmit nem tudunk. Én is várom a hireket,fejleményeket... A tanárok nagyrésze szintén a Petrikben tanit. De a régi nagy konkurencia/rivalizálás még a mai napig megvan. (Ui: a nagy rivalizásról csak hallottam. Apum a Petrikben tanult és érettségizett,mig én az irinyiben technikusiztam.)
Van egy gyanúm, hogy osztálytársak voltunk! 84-88, Felvári (fizika, fizkém, labor), Hutainé (magyar) mint osztályfőnökök, Schilling Brigitta (keveset) Milus matek, Giró-Szász történelem, Turai orosz (legalábbis én az ő csoportjában voltam), Göltzné vegyip. technológia, labor, és még sokan mások.
Ha stimmelnek a paraméterek, dobj egy mailt légyszíves!