Jajj, most visszaolvastam ez a "Fáradt farkas" legenda nagyon szép...Hol találtad?
Ha jövő héten kimegyek Veresre, ott mennyi a belépődij? Én szabom meg, hogy mennyit adok? Azért kérdem, mert örökbefogadós pénzem márciusig nem lesz, de valamennyit szeretnék most is...
Köszönök minden választ-hozzászólást a rimánkodásomra!
Szürkelupi: külön köszönet, amiért kölcsönadnád, hisz nem is ismersz!
Hálából egy szláv mese:
Farkasbőrben
Két fuvarost útközben ért az este. Kifogták a lovaikat, leheveredtek a bokrok alá, s ott töltötték az éjszakát.
Éjjel az egyik matatásra ébredt. Körülnézett, de nem látott semmit. Reggel, amikor újra befogtak, vették csak észre, hogy egy sovány farkas ólálkodik a közelükben. Vékony volt, mint a deszka, zörögtek a csontjai.
Megesett rajta a szívük, húst dobtak neki, de nem ette meg. Viszont amikor reggelizés után elhajították az égett kenyérhéjat, azt felkapta, s eltűnt vele.
Otthon elmesélték, mi történt az úton.
- Nem farkast láttatok ti! - világosította fel őket a falu legöregebb embere. - Még legénykoromban eltűnt egy fiú. Azt beszélték, farkassá változott, s itt kóborol a környékünkön. Nem bánt senkit, s nem fogad el semmi élelmet.
Könyv: a kedvenc farkasos könyvem: CRISLER, Lois: Arctic wild.
Természetfilmet készitettek a férjével, aztán ott "messzi északon" felneveltek félvadon két farkaskölyköt, és hosszú időre sikerült ottmaradniuk. A könyvnek magyar forditása még nincs, németül a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában van meg (Wir heulten mit den Wölfen, raktári száma: 8 - 52 740, ha jól emlékszem, Konrad Lorenz előszavával).
Beleolvasgattam a topicba. Hasznos volt mivel megtudtam, hogy A Farkasembernek könyve is van. (Amit sikerült is beszereznem:)) Láttam a róla készült filmet is a Duna TV-n mág anno, és nagyon tetszett, ahogy az állatokat kezelte. Főleg amikor velük együtt tépte a prédát. Nekem nagyon tetszik ez a fajta hozzáállás, hogy együtt, egyenrangúként az állatokkal. Ahogy ők megszokták, úgy közelítsünk feléjük, értsük meg őket, hogy majd tudjunk velük kommunikálni.....
Még nem tudtam kiolvasni, de a vizsgaidőszakom végén megteszem.
illetve találtam még egy oldalt, www.goldenwolfen.com a címe. igaz, hogy nagy részben alakváltókkal, vérfarkasokkal foglalkozik, de néhány nagyon jó farkasos rajza is van (szeretnék én így rajzolni:) - sajnos valamiért a képek nagy része elérhetetlen lett, de itt van kettő:
plusz ami a nagy szerelem képem:) ez a háttérképem a számítógépemen is:) - bár ezt, ha megnéziek, láthatjátok, hogy nem "valódi" farkasok, mert a mellső lábaik kissé emberszerűek:)
illetve egy kérdésem - régebben volt róla szó, hogy valaki látta ezt a posztert, hogy árulták - mostanában nem látta valaki Pesten vagy egyáltalán Magyarországon? égre földre keresem, de sehol nem találom:(