Keresés

Részletes keresés

fbo747 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1356

Crowley-t szerintem szimplán a drogok tették tönkre és kész passz. Ugyanúgy ahogy rengeteg embert tönkre tesznek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1355

"asztrológia, alkímia, és a hermetikus filozófia"

 

...különböző repedések vizsgálata. Ez érdekelne. Az sajnos sokkal egyértelműbb, hogy viszont mi nem járható út.

Előzmény: Törölt nick (1351)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1354

Nem állítanám, hogy nem szorulnak a szövegeim utólagos korrekcióra. Ezért ezt most megteszem (erre már hányszor szükség lett volna... A szavak embere szintén nem vagyok. Viszont a szándék kibogozható szerintem):

Egy rövid találkozás, egy apró gesztus a démon tárgya részéről. Megöli magát a démont

Ez nyilván nem arra utal, hogy valaki maga idézte a démonait. Ez arra utal, hogy menekül előle és a helyzet még menthető. A „gesztus” egyfajta kitörés ami szembemegy a démoni logikával, és a megszokott depresszív viselkedéssel. És inkább nem mondanám, hogy „megöli” hanem „megölheti”. Ha van szerencséje.

Crowley saját belátása

Valami ilyesmit mondott a halálos ágyán. „néha gonosz voltam” - ilyet csak az mondd, aki éppen magánál van. Erre utaltam. Perturbado. A történet hiányos.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1353

"Crowley-t állítólag öreg korára megettéka  démonai szőröstül, bőröstül."

 

Ez eléggé úgy hangzik, mintha én mondtam volna. Pedig én csak a megérzéseimre hagyatkoztam. Ennek az OTO-nak sem túl bíztató a karrierje persze. De szerintem Crowley-t nem a démonai tették tönkre, hanem a saját belátása. És ennyiben Nagy volt.

Előzmény: Törölt nick (1351)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1352

Egy rövid találkozás, egy apró gesztus a démon tárgya részéről. Megöli magát a démont.

 

Minden démon valami elképesztően túlfeszített helyzet. A cél eredeti tárgyától távol való erőszakos harc.

 

'Egyedül a természetben'

látomáskeresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 1351

Jah... szerintem kb mindenkiben van egy bukott angyal. Illetve ő maga a bukott angyal.

Háát ha nincs érzéked hozzá, akkor még mindig ott a "száraz" út. Vagyis az asztrológia, alkímia, és a hermetikus filozófia. Ez inkább agyalósabb.

 

Én a démonokkal kapcsolatosan úgy gondolom, hogy kétféle démon van. Belső, és külső. Alapvetően az egész makro és mikro kozmosz egy húron pendül. Ha egyikben változtatok, változik a másik is. A gyűlölet, az írígység, a perverzió, erős kötődések tulajdonképpen démonok. Belső démonok. Vannak külső démonok is, ezek valódi külső szellemlények, amelyek működésükben egy egy ilyen érzelemhez köthetőek. Amennyiben valaki ura pl a gyűlöletének, urává válik azon lényeknek, akik ezzel az érzelemmel állanak kapcsolatban. Ugyan ez van a betegségekkel is.

Alapvetően a külső démonokat meglátni nem mindenkinek van hatalmában. Jelek által kommunikálunk velük, és álmokon keresztül. Aki látja őket, annak nincs szüksége ilyen segédeszközökre. Alapvetően látni is csak az láthatja, aki az asztrálfényben lát, lévén fizikai testük nincsen.

Azt mondják a különböző szellemi létezők, mindig körülöttünk vannak. Vagy tapasztalnak minket, vagy nem. Csak egy vékony szeletét érzékeljük a létnek, és ezt nevezzük emberi világnak:)

 

Crowley-t állítólag öreg korára megettéka  démonai szőröstül, bőröstül.

Előzmény: Törölt nick (1349)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.05 0 0 1350

Maradjunk annyiban, hogy befejezem a csontpakolást.

 

Maradjon annyi, hogy aki mélyen van, és mélyre kerül, az sem mindegyik lefele hajlik. Hanem én a kardot hoztam!

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.02 0 0 1349

Jó kérdés, hogy miért ez a nevem. Szerintem nem kéne megidéznem, hanem bennem van (bukott angyal, jól meg vagyunk együtt...)

 

Mágia szempontjából teljesen outsider vagyok. Egyáltalán nincs érzékem hozzá. Ezért is idegen lenne tőlem egy Szertartás. Jelen helyzetemben...

 

Nem tehetek róla, ha foglalkoztat az ilyesmi. Például hallani ilyesmit, hogy ki kell űzni a démonokat valakiből. De, hogy kerültek bele? Megidézte? Egy hermetikusnál olvasni, hogy egy túlvilági lénynek nem lehet hatalma az ember fölött, csak ha rituális szerződést kötöttek. (akkor viszont mindkét félnek tartozása van) Hogy, kerülnek ide ilyen lények? Olvasni, hogy Crowley nem is látta amit megidézett hanem médium volt a segítségére.

 

Egyébiránt. Számomra rettentően érdekesek Crowley öregkori arcvonásai. Olyan mintha állandóan viaskodna a démonjaival. Az a háromszög alakú szem...

Előzmény: Törölt nick (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1348

Alapvetően minden időintervallumban vannak a világnak olyan régiói, amelyek akkor és ott "központi" szerepet töltenek be a népek életében. Nyugat Európa, és Anglia most ilyen. De még inkább ilyen az usa, elég csak megtekintenia  sok egyébként agyament ottani elbutult szelleminek sem nevezhető vallásinak csúfolt irányzatot, ami aztán európában is teret hódít.

 

Magyarország az utóbbi olyan 70 évben nagyjából elveszítette azt a szellemi hátteret, amiből nagyobb dolgok tudnának kisülni. Most ez valamennyire próbál gyógyulgatni, de hogy sikerül-e ez, és egy valóban spirituálisan képzett szellemi elit akár közösségek szintjén is ki tud e majd alakulni, az kérdéses. Ez Angliában azért még megvan. Itt is van még, vagy már szellemi elit, csak kb a nagyrészük teljes ismeretlenségbe burkolózik, így a tudás átadása necces. A közösségek szintjén pedig néhány viszonylag zárt közösséget leszámítva, ez nem igen fordul elő.

 

Abszolut én is úgy gondolom, hogy a halál mint olyan nem más, mint amikor is az élet igen keményen megmérettetik. Aki ott elbukik, az teljesen mindegy mit tett, elcseszte.

 

Mondjuk jó hogy mondod, hogy nem jó démonokat idézni, azután, hogy a nick neved Astaroth :DD

Szerintem a nyugati hagyomány szerint a démonok megidézésével semmiféle probléma nincsen. A probléma azzal van, ha rossz céllal idézik meg, és nem azért, hogy a mágus hatalmat gyakorolhasson felette. Nem azért, hogy a vágyait kielégítse világi értelemben, hanem azért, hogy az uralom erejével még inkább szellemi célok és az igazság felé törjön. Amibe természetesen az is beletartozik, hogy a világnak sem lesz kiszolgáltatva.

Ámbátor mivel a démon megidézése konkrétan azt is jelenti mikrokozmikus szempontból, hogy az ember a belső lehatárolt, őt romboló és pusztító erőket idézi meg, ezért valóban nagyon veszélyes a művelet. Mert ha nincs ereje ezek felett az erők felett uralmat gyakorolni, de mégis megidézi őket, rosszabb állapotba kerül mint volt, úgymint szolgái lesz ezeknek az erőknek, sokkal jobban, mint eddig. Míg ha sikererel jár, óriási lépést tesz a teljes uralom megvalósítása felé vezető úton. Hisz újra egésszé integrálja önmagát.

Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 1347

Az egyik ami foglakoztatott minapság. Hogy miért kell nekünk nyálaznunk az angolok seggét. (ja: mert nincs herceg, nincs király)

 

Persze nyilvánvaló: a mai napig megvan Angliában az a potenciál, ami szellemileg engem is előrevihet. Attól függetlenül, hogy crowley esetében visszamentem száz évet az időben.

 

Az angol karakterben ez benne van. A magyar karakterben nincs benne a nyilvánosság.

 

Ady Endré-vel befejeztük, és csúnyán fejeztük be. Vagy csak nekem fejeztük be vele (és nem neki a csúnya).

 

Crowley bizonyos szinten hiteles, más szinten gonosz. Szintén más szinten érdektelen.

 

Az a kérdés, hogy a hiteles szinten még milyen?

 

(tételezzük fel joggal, hogy a halála körülményeiről szóló források hitelesek. És mivel nem olvastam az itteni előzményeket, ezekre ne hivatkozzatok) A halál körüli események alapvető mérői az életünk súlyának. Crowley esetében ez túlzásokra utal. (mondhatnám: úgynézki démon idézni nem szerencsés dolog) Ez lehet vita tárgya.

Előzmény: Törölt nick (1346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.26 0 0 1346

Csak abból a szempontból érdekes számomra is, hogy belebukott-e vagy nem, hogy az ő általa propagált megközelítés használható-e, vagy nem. Így vagyok pl Austin Osman Spare-el kapcsolatban is.

 

A kor eredetisége viszont abszolu lenyűgöző:) Nyitott, és mélyenszántó embereket "termelt" ki a témával kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (1345)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.25 0 0 1345

Szerintem sokadrangú, hogy belebukott-e vagy nem. Maga Crowley személye nem lehet számomra szimpatikus.

 

Maga a kor eredetisége viszont lenyűgöző. Nem tudok túllépni rajta.

 

Nyilvánvaló, hogy marhára nem egzakt amit írok. És az sem, hogy hova irányul az akaratom.

Előzmény: Törölt nick (1344)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.25 0 0 1344

A tett sokadrangú Crowley-nál szerintem. A lényeg azon van, hogy a tettet az akarat, és a szabad önrendelkezés uralja. Ekkor úr. Fordítva csak a helyzet szolgája.

 

Persze az más kérdés, hogy Crowley belebukott-e abba amit csinált, vagy nem:)

Előzmény: Törölt nick (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 1343

"Néztük a papot ahogy nyel. Ahogy egyre csak nyel. Már amikor bejött tök részeg volt. 5 percig azt láttad a templomban, hogy a pap nyeli vissza ami fel akar jönni. Türelmesek voltunk, hiszen velünk is megesett. Nem becsültük akivel nem esett meg az ilyen. És mindez a Rákosi korszakban, sajátos hangulattal fűszerezve.

 

Kivártuk. A pap végigcsinálta. A 60-as években viszonylag fiatalon vitte el az Isten. A szél vitte el. Őt a szél elvitte..."

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 1342

"Love under will"

 

azaz "megszállott vágy az akarat alatt"

 

Egyúttal azt is jelentheti "szerelem az akarat alatt" de ez Crowley esetében abszurd. Akinek van ellenvetése először tekintse meg Crowley (és barátnői) fellelhető képeit, majd ízlelgesse a szerelem szót szép magyar nyelvünkön. Ellenvetése van írja le.

 

Tekintsük úgy, hogy az üzenetnek hírvivője volt, és nem létrehozója. Tényét bizonyította.

 

Gonoszsága mai szemmel nézve kacaj. Saját maga ellen irányuló próba.

 

Az emberi aljasság felszínre hozása, és nyilvánvalóvátétele ugyanennek az epizódnak a világos fele. Azoknak az embereknek a világossága, akik eleve lentről kezdték, és nem volt fent. És netán volt egy szél ami hajtotta őket, akkor eredményei is látszottak

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 1341
Jóvanna, te tudod, hogy lövésem nincs hozzá, ő meg még nem... 8)
Előzmény: Törölt nick (1340)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 1339
Lényegében semmit... :)

A thelemita vallás "istene" Lady Death... Ha jól tévedek, ez egy szerintem talán némileg a Wicca-hoz hasonló ill kötődő alternatív vallás, amit persze szokás szerint, ősi évezredes eredettel ruháznak fel hívei. Némi sátánizmusra hajazó szájízt is vélek felfedezni benne...

Úgy vettem észre, szakértői: Akyra ás Zealander olvtársak. Ha komolyabban érdekel, inkább őket interjúvold.. ;)
Előzmény: Nausziká (1338)
Nausziká Creative Commons License 2008.12.03 0 0 1338

Igen, erre gondoltam. :)

A kérdésem maradt. Mit tudsz róla?

Előzmény: Törölt nick (1337)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 1337
Jaaa? Itt vagyok! Dumcsizzunk Lady Death-ról...! ;)
sensimillia Creative Commons License 2007.05.28 0 0 1336
Köszi!:)
Előzmény: Zealander (1335)
Zealander Creative Commons License 2007.05.28 0 0 1335
Hosszas szünet után, újra elérhető a http://www.thelema.hu/.
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.15 0 0 1334

én VAGYOK az apád TE kis gyökér !!!

 

Vagy szopsz vagy tünsz !!!

én VAGYOK hát nem érted ???

csak a padavanom lehecc kiscsávó !!!

Előzmény: Aleister Crowley666 (1332)
tempter Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1333
Te mit pattogsz? Hülye vagy?
Előzmény: Aleister Crowley666 (1332)
Aleister Crowley666 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1332
már ide is bemáood a baromságaidat? Takarodj! Helyedre!
Előzmény: eggyügyü (1331)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1331
Az újoncok szentségnek nevezett iniciációja a következőképp zajlik a sötét leplekkel befedett falú"szentélyben", melynek közepén az oltáron e kellékek állnak: kehely, egy fekete gyertya, a katolikus templomból lopott konszekrált, vagyis átváltoztatott az áldoztatásnál használatos ostyák, olaj, halálfej, egy üveg bor, harang és füstölők.
 Mester: Köszöntelek Baphomet uralkodónk nevében. Készen állsz-e arra, hogy mindened nekünk add?
 Jelölt: Igen.
 Mester: Akkor hajolj meg a világ négy égtája felé, majd szállj le Baphomet lényegébe, az idők ölébe, s nyisd meg magad! Ismerd meg a baphometi örökkévalóság pecsétjét! Benneteket pedig, rettentő erők, akik körülveszitek az örökkévaló trónját, ím megidézIek, hogy segítsetek befejezni a szent művet! Felelj nekünk testvérünk/nővérünk, imádod-e a baphometi s luciferi lényeget?
 Jelölt: Igen, mester, imádom.
 Mester: Lux ex tenebris lucet! (A sötétségből sugárzik a fény.) Jöjj hát testvérünk/nővérünk, Baphomet főpapjaként írn ezennel novíciussá szentellek. Páholyneved N.N. lesz, s végérvényesen összeköt az asztrális-éteri lénnyel. Kötelességed, hogy mindig, minden szinten megnyílj előtte. Felelj hát, készen állsz-e, hogy alávesd magad rendünk szent gyakorlatainak, s hogy hű szolgája légy Baphomet urunknak?
 Jelölt: Igen, őrzője s főpapja a Sötétség Fényének!
 Mester: Akkor hát végezzük el a novícius-szentelés ceremóniáját! (Háromszor körbevezeti az időközben anyaszült meztelerlre vetkőzött jelöltet az oltár körül, majd a szexuálmágikus szentelés jegyében rituálisan párzik vele. (Ezt követően:) Elvégeztetett! Köszönjük néked, ó, Világ Nagy Építőmestere, Baphomet! Ím egyetlen kozmikus egységet alkotunk! Egyetlen mágikus akaratot! Egyek vagyunk a baphometi hatalomban! Írn mi vagyunk a luciferi erő!"
A gyakran a "szerelem templomainak" is nevezett "szentélyekben" zajló szertartások - a valóságban blaszfémikus orgiák sorában kimagasló helyet foglal el "Baphomet fényrituáléja" , amely merő promiszkuitás, akárcsak a "mágikus szexuális mise". Ennek során a hímnémű résztvevők nemi szerve imádtatik s dicsőíttetik meg "az elveszett s megtalált szó" jelképeként. A rémségek adalékául szolgáljon még, hogy bizonyos ceremóniákon előzőleg kegyetlenül megkínzott állatokat is áldoztak, melyek vérét a jelenlevők mocskos istenkáromlások közepette lehetőleg templomból lopott kehelyből itták. Az emberáldozatok gyanúja mind ez ideig nem igazolódott.
Előzmény: Aleister Crowley666 (1330)
Aleister Crowley666 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1330
Tudsz mondani pár szót a probákró lés a beavatásokról? érdekelne, hogy nálatok hogy működnek a dolgok. Köszi.
Aleister Crowley666 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1328

Követelmény? és akkor mi van a "legnagyobb űn a korlátozás" szövegükkel?

Ha betartanák, akkor lehetséges lenne talán csatlakozni.

Az a sok könyv amit leirtak, szinte elsajátíthatatlan.

Crowley, is csak a kapcsolatai révén, tanítókkal tudta elsajátítani a tudását.

Az kizárt, hogy a thelemita tanokat, vki segítség nélkül, könyvekből elsajátítsa.

Előzmény: Bardo2 (1326)
Aleister Crowley666 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1327
Ugy látszik innen eltüntek a thelemiták.
Bardo2 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 1326
Innen elindulhatsz:
-megadom a magyar Thelema Fórum elérhetőségét:

http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=thelemaart

Ezt gépeld be, édemes beraknod a könyvjelzők közé. Annyit mondok előljáróba: nem egyszerű bejutni, nagyon magas a követelmény!

liberalis29 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1325

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy lehet felvenni a kapcsolatot a renddel?

Sajnos nem találtam sehol elérhetőséget,

A honlapon, sem talátam semmit, csak 1 kép jön be az oldalon.

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!