Keresés

Részletes keresés

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 522

Ertem, koszonom megegyszer a valaszokat! :)

Akkor biztos, hogy ez nem megfelelo nekem, nem tudnek (akarnek?) olyan messzire koltozni honapokra meg anyagiakban sem preferalnam... Mindegy, meg keresgelek mas opciokat es tartom a kapcsolatot az indiaiakkal aztan meglatjuk melyik lesz a jobb.

Neked pedig jo munkat kivanok! :)

Előzmény: feherandrea (521)
feherandrea Creative Commons License 2012.07.05 0 0 521

Igen, azt hiszem ertem mire gondolsz, es lehet, hogy jarhato is valamely szervezetnel, de ilyennel en meg nem talalkoztam. Itt ez azert sem lenne kivitelezheto, mert az iskola, ahol a felkeszites tortenik Kingston upon hull-tol 20 km-re van, tehat aki a kepzesben reszt vesz, az mindenki itt is lakik, mert a varostol 30-40 perces autoot valszt el minket. A tobb ezer fontban meg ugye az is benne van, hogy az ilyen szervezetek biztositast kotnek rad, hogy, ha barmi tortenik a legjobb orvosi ellatasban reszesulj, valamint a kapcsolataik, amiknek koszonhetoen biztonsagban lehetsz egy olyan orszagban, ahova, ha egyedul indulnal el sokkal nagyobb kockazatot kellene vallalnod. Ahogy te is irtad, hogy az Indiaban elo barataidtol kernel segitseget, mert ugye csak ugy nekiindulni sokaknak igen nagy problemet jelent, hiaba is van penzed, egy idegen helyen, ismeretseg nelkul konnyu elveszettnek lenni. De ahogy irtam, nem kell kifizetnem a program tobb ezer fontos dijat (nerm is tudnam), amit ki kellett fizetnem az az elso itt toltott honapom, kaja, szallas, stb ktg-e volt.

Előzmény: Nincstöbbnick (519)
bianka92 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 520

Sziasztok!

Segítséget vagy legalább tanácsot szeretnék kérni:

20 éves vagyok a párom 29 éves és szeretnénk kimenni Angliába dolgozni és egyben nyelvet tanulni.Mindketten tudunk alapszinten angolul,megértetjük magunk.Igazából egyenlőre bármit elvállalnánk (raktári munka,szállodai takarítás...stb) Minél elöbbb,még a nyáron ki szeretnénk menni,hogy neki állhassunk végre pénzt gyűjteni,mert itt ebben az Országban soha nem tudnánk minimálbérből egy házra elég pénzt össze gyűjteni vagy netán család alapításra...sajnos elég siralmas itt a helyzet.Én most hagyom ott az egyetemet de van egy Mixer(Bártender) diplomám később ha jobban megy a nyelv majd szeretnék ebben dolgozni.

Akinek van valami tapasztalata a kinti életről legyen szíves írja meg,hogy mik vannk...a megélhetés,szállás,a munka...hol keressünk munkát még itt Magyarországon Interneten vagy majd ha kimentünk?Hogy induljunk neki?Olvastam már sokmindent itt a fórumon amik nagyon hasznosak,de azért még várnék véleményeket :) Előre is köszönöm :)

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 519

Koszonom a valaszt, de ez nekem sok lenne igy. :(

Azt nem tudnam kitermelni, hogy full time dolgozzak tulajdonkeppen ingyen es mellette fizessem a sajat szallasomat, ellatast stb., meg ha csak par honaprol is van szo, amig ki nem utazik az ember egy tulajdonkeppen olcsobb helyre. Esetleg fele-fele aranyban be tudnam vallalni: dolgozni egy "rendes" melot ami fizeti a szamlaimat, es 20-30 oraban resztvenni a projektben ami azert tisztes ido lenne. Igy nem lennek fedel nelkul, de elegendo idot es energiat fektethetnek az onkentes reszebe is. De ugy latom ez az ut nem jarhato, ha nem tevedek.

 

En megertem, hogy nem belem akarnak penzt fektetni, ez egyertelmu es elfogadom. Ugyanakkor en sem akarnek komolyabb osszeget fektetni a szallasomba/ellatasomba, mert en a munkammal szeretnek hozzajarulni az ugyhoz elsosorban, nem a penzemmel. Szoval ha az jarhato lenne, hogy a rendes melo mellett bejar az ember heti 20-30 orat segiteni, kozben tanulni a projekt reszleteit es ez nekem sem kerulne "semmibe" (legfeljebb a tananyagba, tankonyvbe vagy sajat felszerelesbe stb., ami belefer), majd a sok-sok oraval elegendo kreditet gyujteni a kinti szallas+ellatashoz (en a repulojegyet, vizumot stb. is szivesen kifizetem magamnak), akkor azt meggondolnam. Magyarul a szervezet allna a szallasomat es valami kenyer+parizer jellegu etelt, furdesi lehetoseget stb. tudnak biztositani akar valamilyen nyomott aron is, akkor az ugy jo lenne, mert a munkamra lenne igazan szukseg.

 

Ha meg tudjak oldani nekem, hogy mondjuk heti 20-30 fontbol szallast, valamilyen ellatast biztositsanak a kulfoldi helyszinen (ilyesmi osszeget ki lehet gazdalkodni rendes munka nelkul is, a megtakaritasokbol), akkor en benne lennek akar abban is, hogy kifizetem a repjegyet, vizumot stb. is. Fel evvel szamolva ez mondjuk 1000 font korul lenne + utazas. De itteni szallas+ellatasert nem tudok/akarok fizetni. Szerinted ez jarhato ut?

 

Azert kerdezlek ilyen reszletesen - remelem nem untatlak vele :) - mert az elmult hetekben nezegettem ilyen lehetosegeket es eleg sokat tulajdonkeppen lehuzasnak tartok. Sok olyat talalni, hogy kb. 1500 fontot kell kifizetni 2 het kinti munkaert. Ez fedezi a repjegyet es kinti ellatast, szallast, az embernek csak dolgoznia kell. Azonban ezeket rendkivul draganak tartom, ennyibol honapokig el tudnek eldegelni mondjuk Indiaban (repjegy ebbol mondjuk a fele lenne, a masik 750 fontbol meg vigan megelnek 4-5 honapig relative europai korulmenyek kozott). Ha meg honapokig el tudom magamat latni mindenfele segitseg nelkul, akkor nekem gyanus, hogy ok miert ne tudnanak? Eppen ezert hajlok egyre inkabb arra, hogy indiai barataim segitsegevel menjek inkabb onkenteskedni, mert akkor ugyanennyi penzbol honapokig tudnek segiteni a munkammal.

 

Előzmény: feherandrea (518)
feherandrea Creative Commons License 2012.07.05 0 0 518

Szia!

 

De, az elso honap ktgeit be kellett fizetnem. Ez azert van, mert megerkezel, az elso heten eloadasokon veszel reszt, hogy megismerd a szervezet munkajat, es a projekteket. Majd elkezdesz dolgozni, de addig is vannak koltsegek veled kapcsolatban, pl. a szallasod es az ellatasod. De ezen kivul semmit egyebet nem kell/kellett fizetnem. Ezt pedig en szemely szerint meg elfogadhatonak talaltam, mert ugy gondolom normalis, hogy egy jotekonysagi szervezet nem beled fekteti a penzet, hanem probal azokra kolteni akik valoban raszorulnak a tamogatasra. Egyebkent az utazas, a 6 honapos projekt munka,a  vizum es az oltasok, tobb ezer fontba kerulnek, projekttol es orszagtol fuggoen 3 es 5ezer font korul, de ezt nem kell kifizetnem (nem is tudnam), hanem az itteni munkaval keresem meg. Ezt ugy ertem, hogy dolgozom, de nem fizetest kapok, hanem gyulik a penz ezekre a ktgekre, minden heten van egy meeting ahol megnezzuk, hogy allok/allunk. Kozben pedig tanulom az angolt, es aki szeretne elkezdheti a portugalt is, mert pl sok afrikai orszagban, vagy Braziliaban beszelik. Kint a projektben, pedig mar fogok kapni gyakornoki fizetest, amibol futja a kajara, de a szallas az ugye ott is adott lesz.

Előzmény: Nincstöbbnick (517)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 517

Nem kellett semmit befizetned, vagy kesobb fizetni? Az utazas es a 6 honapos tura mennyibe kerul majd?

Előzmény: feherandrea (516)
feherandrea Creative Commons License 2012.07.04 0 0 516

Huhh..erre nem is tudom mit mondhatnek... :) Elfogadom,ha igy gondolod, de ami teny: en 3 honap alatt osszesen 20 fontot koltottem el. Persze biztos lehet tobb ezret is :))

Előzmény: Nincstöbbnick (514)
feherandrea Creative Commons License 2012.07.04 0 0 515

Ne haragudj, ezt nem igazan ertem, pont ez az egyik jo dolog, hogy nem kell kifizetned 5000fonot.

Előzmény: Nincstöbbnick (513)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 514

Szoval ez ilyen onkenteskedesbe csomagolt piramisjateknak tunik inkabb, ahol mindenki menedzser szeretne lenni - fizetesert. Csupan addig eltelik uszkve ket ev es el kell kolteni minimum 15-20 ezer fontot megelhetessel egyutt. Nem tunik jo befektetesnek.

Ugyanennyibol eltolthet az ember eveket Indiaban, teljes ellatassal, sot, szobalannyal. Es kozben onkenteskedhet is.

Előzmény: Nincstöbbnick (513)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 513

Jo, de 5000+ fontot kifizetni ilyenre??? Es az meg csak a kepzes koltsege, az odautrol, ellatasrol nem is beszelve. Negyedennyiert is lehet mar talalni onkentes melokat, sotmitobb, ingyen is, ha az ember nagyon utanajar (persze nem cegen/alapitvanyon keresztul).

Vagy megkerdezhetem, hogy neked ez anyagilag hogy jott ki? A weboldalon is azt irja, hogy nem tudsz dolgozni mellette, mert fulltime munkarol van szo. Az engem nem erdekel, hogy mi lesz 18 honap mulva, mert addig is meg kell elni valahogy, a ket szep szememert meg nem adnak kenyeret a tescoban. Ne erts felre, nem cseszegetni akarlak, csak itt valami nagyon nem koser.

Előzmény: feherandrea (512)
feherandrea Creative Commons License 2012.07.04 0 0 512

Hello Mindenki!

Azért írok, mert szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mert nem is olyan rég még én is Magyarországon voltam, és azon törtem a fejem, hogy hogyan vigyek valami pozitív változást az életembe.  Mint ahogy egyre többeknek, nekem is elegem lett a bizonytalanságból, az unalmas munkámból, és az örökös félelemből, hogy ráadásul bármikor el is veszíthetem ezt a képességeimet csak töredékben igénybe vevő állást. Szerettem volna fejlődni, valami hasznosat csinálni, amit megbecsülnek, valamit, ami egy kihívás lehet, és persze valamit, amiért örömmel kelek fel nap, mint nap.

Ekkor találtam rá a College for International Co-operation and Development nevű iskolára, ami egy szervezettel együttműködésben önkénteseket képez, és küld Afrikába, Indiába , Brazíliába.Angliában, Kingston upon Hull városától 20 kilométerre fekszik East Yorkshire megyében. A legtöbb önkéntesküldő szolgálatnál magas összegeket kell fizetni, ha csatlakozni akarsz, ami érthető is, hisz a szervezetek nem érted vannak ugyebár, hanem a rászorulókért, de ezt a programot úgy alakították ki, hogy a képzés költségét az iskola szervezésében történő használtruha-gyűjtéssel össze lehet szedni, így én is megengedhettem magamnak, hogy jelentkezzem.14, 18, vagy 24 hónapot vesz igénybe az alap program, ebből 6 hónapot töltesz a külföldi projektben, de aki szeretne, az akár egész életében dolgozhat a szervezetnél, mert olyan további programokkal biztosítják az önkéntesek előrejutását, ami megalapozhat egy komolyabb jövőt is ebben a szférában, pl visszamehetsz egy általad választott projektbe, már nem gyakornoki, hanem rendes fizetésért, vagy  dolgozhatsz a szervezet valamelyik iskolájában.Aki úgy gondolja, hogy csak 18 hónapig kívánja élvezni ezt a programot, az megteheti ezt is, aki az életét tudja áldozni arra, hogy segítsen bizony ezt is megteheti.

Én személy szerint a 18 hónapos programban veszek részt, ezt 3 hónapja kezdtem, így már sok mindent tapasztaltam. Ami nagyon tetszett, hogy az angol nyelvtudás nem volt feltétel, és nekem nem is volt túl jó angolom, viszont már rengeteget fejlődtem. Hogy el tudjátok képzelni: eleinte még azt sem értettem mit beszélnek hozzám a tanárok, most pedig már ott tartok, hogy nagyjából megértem, és még válaszolni is tudok legtöbbször. Ezen kívül nagyon jó dolognak tartom, hogy a program teljes ideje alatt biztosítják a szállást és az ellátást, így, csak az esetleges extra igényeimre kell pénzt költenem.

Persze vannak nehézségek is, sokat kell tanulni, és dolgozni, meg kell szokni, hogy egy kollégiumban, egy közösségben élsz, és alkalmazkodnod kell, ha tetszik, ha nem. Sokféle korosztály, fiatalok, középkorúak, és idősebbek élnek, és tanulnak itt,  sokféle országból, ami szintén szülhet problémákat.

Kinek ajánlom ezt a programot?

-Aki szeretne segíteni a rászorulókon

-Aki szeretne fejlődni, új dolgokat kipróbálni, tapasztalatokat gyűjteni

-Aki szeretné fejleszteni az angol nyelvtudását, és új nyelveket tanulni

-Aki szeretné a bizonytalan jövőjét, valami biztosabbra, és pozitívabbra cserélni

-Akit érdekel a környezetvédelem, és szeretne tenni valamit a Földünk egészsége érdekében

-És mindenkinek aki szeretett volna már önkéntesként világot látni, csak eddig nem engedhette meg magának.

Ha valakit érdekelnek a programok részletei, vagy bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, írjatok, és szívesen válaszolok.

cicdandrea@gmail.com

feherandrea Creative Commons License 2012.07.03 0 0 511

Légy te is önkéntes Afrikában vagy Indiában!

Ha elmúltál 18 éves, ha szeretnél nyelveket tanulni, szereted a kihívásokat, szeretsz utazni, szeretnél új emberekkel találkozni, új kultúrákat megismerni jelentkezz a CICD-be! Egy 14, 18, 24 hónapos angliai programok keretén belül, ami 6 hónapos felkészítést biztosít, utána pedig 6 hónapig önkéntes munkát végezhetsz Afrikában vagy Indiában az általad megválasztott munkaterületen. Pl. gyermekgondozás, oktatás, természetvédelem stb. amit egy 2 hónap utazással, élménybeszámolókkal teli hónap zár le.
Nem szükséges előképzettség és nyelvtudás, a 6 hónapos felkészülés alatt lesz rá lehetőséged amit a program biztosít. Csak a regisztrációs díjat és az angliai útiköltséget kell kifizetned minden más felmerülő költséget helyben van lehetőséged előteremteni. A felkészítés alatt szállást és teljes ellátást biztosítanak neked.
Ha felkeltettük az érdeklődésed, kérlek írj a cicdandrea@gmail.com címre és küldök egy részletes ismertetőt.

goldnigga75 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 510

Sziasztok,

 

Valaki esetleg Durham környékéről?

 

Én Augusztusban érkezem családdal, a cég aki fölvett megbízott egy relokációval foglalkozó céget ők segítenek a költözésben és minden egyébben.

Ha valaki mérnöki vagy középvezetői állásra kap ajánlatot akkor ezt általában segíti a cég, mivel látom hogy sokan bizonytalanok abban hogy merre-hogyan, bár még én is sok félelemmel várom magát a költözést, pláne úgy hogy családdal megyek.

 

@Engtarja

Én is Supplier Quality-s állásra megyek, a tanácsom hogy bújd az oldalakat, regisztrálj oldalakon és jelentkezz minden ilyen jellegű állásra.

Kb 15 telefonos - fejvadász - 8-10 második körös -céges telefonos és 3 személyes, angliai interjú után kaptam ajánlatot egy SQI Manager pozícióra, ha vágod a témát akkor nagy eséllyel pályázhatsz és nem árt felkészülni mert ott más egy interjú mint itthon.

(Senki nem fog segíteni, magadnak kapard a gesztenyét!!!;-)

 

Akik már kinn vannak azoktól kérdezem hogy mit érdemes bérelni?

Ház vagy lakás?

A penész az amitől szeretném távol tartani magam és ez ha jól tudom esélyesebb appartmanokban, lakásokban mint ház esetében(?)

 

Előre is köszönöm a válaszokat

Üdv

GN

xPepex Creative Commons License 2012.06.24 0 0 509

köszi hogy pontokba szedted ! :)

 

Előzmény: Törölt nick (508)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 508

Sehogy.

 

1. megtanulsz angolul.

2. gyűjtesz:

a. utiköltségre

b. megélhetésre az első fizetésig (figyelembe véve, hogy nem egyből lesz lakás, egy jó ideig campingezni kell)

c. albérletre (kaució+bérleti díj)

3. itthon elkezdesz vadul állást keresni a neten, gyűjtesz címeket és megbeszélsz az érkezésed utánra néhány állásinterjút itthonról.

4. Kiutazol, ha szerencséd van hamar lesz munkád. Ha nincs, akkor kint folytatod a keresést.

 

Van "B" verzió is. Várod, hogy a szádba repüljön a sültgalamb :)

Előzmény: xPepex (507)
xPepex Creative Commons License 2012.06.24 0 0 507

Értem , És tegyuk fel megtanulom alapszintet hogy megértesm amit olvasok beszelni is tudjak , és megszerzem a berleti dijat meg a kauciot is .

Meg jönne baratnőm is aki nagyon jol tud angolul es engem is tanitgat .

Igy tavolrol ,hogy tudnék munkát találni ,keresni ?

Előzmény: Törölt nick (506)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 506

Ez sajna úgy működik, hogy le kell tenni kauciót szinte minden helyen. Legalább 1-2 hétnyi összeget, + előre a bérleti díjat. Ezt hekyetted senki nem fogja átvállalni, legyen bármilyen szép is a szemed. 

 

Sok helyen mondják, hogy nem kell angolul tudnod, na, ezek a helyek azok, amikről hallani a híradóban. 
Amíg nem tudod egyedül elolvasni a szerződésedet, megbeszélni a munkabért, addig én el sem indulnék...  

Előzmény: xPepex (505)
xPepex Creative Commons License 2012.06.24 0 0 505

Akkor ugy irom , hogy amint lesz fizum és tudok mindig visza fizetem , csak első honapba kérnék segitséget .

Előzmény: Törölt nick (503)
xPepex Creative Commons License 2012.06.24 0 0 504

Nagyonkezdő vagyok benne  de tanulgatom.

Hát tegyukfel munkat segit keresni  annak örülnék, mert szallasra max osszeszedném a pénzt valahogy ,

csak nem tudom , hogyinduljak Angliának .

Előzmény: Törölt nick (503)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 503

Szóval úgy szeretnél kimenni dolgozni, hogy valaki munkát keres neked és még szállást is ad, és ezt majd te később ki is fizeted, ha már megteheted? 

Szerinted hányan fognak jelentkezni? 

Az angol nyelvvel hogy állsz? 

Előzmény: xPepex (501)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 502

30-ért már elég jót kapsz.

 

Előzmény: r11iksa (492)
xPepex Creative Commons License 2012.06.23 0 0 501

Sziasztok!

Egy Berettyóújfalusi srác vagyok 21 éves oktoberben végzem iskolával, szakács szakmában.

Angliába szeretnék költözni , dolgozni ,csak nem tudom ,hogy induljak neki .

Munka , bármi jöhet takarítástol akár a gyárig, akár szakács munka .

Vagy aki tud segiteni , ötletet adni munkát keresni szálást adni ,nagyon megköszönném és persze amint lenne munkam ,tehetném viszafizetném kifizetném.

xblackxpepex@hotmail.com  címen bármilyen segítséget ami persze nem (átverés) elfogadnék :)

Célom:Sokat dolgozni , és megélni .

goldencicca Creative Commons License 2012.03.08 0 0 497

Sziasztok!Luton reptérről hogyan lehet eljutni Wrexhamba?

Engtarja Creative Commons License 2012.03.07 0 0 496

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Páromnak szeretnék mérnök állást keresni Angliában, bárhol!!!!SQA mérnök és Alkatrész mérnök tapasztalattal (diploma van) és jó referenciával.Eddig 
az ügynökök csak hitegették, de érdemben nem történt semmi.Ha valaki ilyen cégnél dolgozik vagy van ismerőse, kérem segítsen!!Bármilyen elektronikai dologhoz ért, jól beszél angolul.Segítségeteket előre is köszönjük és a engtarja@gmail.com-ra tudtok üzenetet küldeni!Köszi

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 494

Neeem, itt vagyunk, csak ez a topik nem annyira porgos a helyi magyarok szemszogebol, ide ritkan nez be az ember :)

Az "Angliaban elo magyarok" a fo topik az index forumon, ott megy a legtobb tarsalgas :)

Előzmény: r11iksa (493)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.24 0 0 493

Na mi történt, mindenki emigrált web közeléből?

 

Még nem indultam el, ráértek menekülni! :-))

Előzmény: r11iksa (492)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.20 0 0 492

Nem a ruhával van a gond, hanem most derült ki, hogy a szálláson nem kapunk ágyneműt, azt kb. 30 fontért kell megvenni. Erre gondoltam, hogy akkor inkább viszek egy hálózsákot, mert én még abban éltem, hogy 20 kg-s börönd benne van a jegy árában. Mot kiderült, hogy az is külön fizetős tétel lett. :-((

Előzmény: Chexum (483)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.20 0 0 491

Akkor mégiscsak van konnektor a fürdőszobában is.;)

Előzmény: Diofa Szelleme (487)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.20 0 0 490

Köszönöm, most már megtaláltam, csak a baggage-t néztem, ez meg odébb volt.:-((

 

Azért gondolj bele, mekkora tahó az, aki hetente tartja a sajtótájékoztatókat, rendszeresen szerepel a tévéhiradókban, hogy hány ezer volt malévost vesz fel és hány tucat új repülőjáratot indít - miközben annyira se képes, hogy a weboldalukon angoltól eltérő nyelven is legyenek információk.

 

Előzmény: Chexum (485)
r11iksa Creative Commons License 2012.02.20 0 0 489

A hétvégén a Tisza középső szakaszán robbantani kellett a jeget, olyan vastag és veszélyes volt.

A Dunán viszont már csak jégfoltok vannak.

Előzmény: Chexum (483)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!