Arra azért kiváncsi lennék ha bármelyik szadeszosnak ,csak belügyi tisztségviselő lett volna az apósa , micsoda csámcsogás folyna itt.
Minő kombinációs lehetőségek. Tényleg mekkora szerepe volt a belügyi háttérnek , s Kövér és Stumpf MSZMP és kapcsolatainak ?
Kérdezte vki, h miért most írodott a cikk a népszabóban. Talán mert eddig Stumpf nem volt olyan előtérben, szépen meghúzódott a kancellárián, nem vállalt napi szerepléseket.
Most meg, hogy kezd előjönni, gyakrabban fel-feltünedezni vkinek rossz érzése lett valahol a gerince tövében és vaktában nekiesett.
Elég baj, hogy eddig nem tűnt fel senkinek, hogy igazándiból az ő kezében van a hatalom, az még nagyobb, ha csak ennyire futja a támdás. A
Stump István , ha mesélne egy 1987-es nemi erőszakról(a szolnoki Kisz titkár barátnőjéről van szó(300.ooo forint az ára))
Ha mesélne Horvát István belügyminiszter közbelépéséről.
Ha mesélne a "szent család " összedobásáról, egymásbagyúrásáról.
Lassanként felnőnek a gyerekek , lehet őket is narkóval kezelni.
üdv:
Pap Zsolt Péter
Egyebkent oromhirem van azon jobbos olvtarsaim szamara, akik szeretnenek minden volt MSzMP politikust kizarni a kozeletbol. Orban ugyanis kinevezte allando helyettesenek Stumpf Istvant. Ha nem lenne teljesen vilagos: Magyarorszag harmadik embereve a kivalo(?) polgari kormany polgari feje egy volt MSzMP politikust nevezett ki. Valaki bemasolna ide Stumpf elvtars korabbi MSzMP tisztsegeit. Csak azert, hogy jobban tudjanak az emlitett olvtarsak a fenti hirnek orulni.
Számomra az általad bemásolt cikk abszolút nem igazolta, hogy Stumpf bármilyen cenzori tevékenységet végzett volna, pláne nem kádári főcenzorként.
Ezért bátorkodtam rámutatni arra, hogy mi is volt az a "kádári" cenzúra.
Sajnálom, ha úgy érzed, bárkit is utálnod kell bármiért. Próbálj kicsit pozitívabb lenni!
:-)
Én eddig azt hittem, hogy azt kell utálni az MSZP-ben, hogy aktív köze volt az elnyomó rendszerhez. Sőt, ezzel egyet is értek.
Azt nem értem, és kérlek, magyarázd el nekem, hogy miért nem kell utálni azokat, illetve miéert jelent felmentést a számodra, ha valaki Fideszes, de szintén aktív részese volt az elnyomó rendszernek, éppen olyan mértékig, mint az MSZP néhány mamelukjának.
Hadd fordíccsalak mán a fejed tetejéről a talpadra!
"ebből is látszik, hogy az ellenzék és a szélsőbal nem ugyanaz!"
Úgy gondolom, hogy ezt eddig is tudtuk, sőt a legtöbb olvtárs sohasem állította az ellenkezőjét. Mindez azonban nem mond ellent annak, hogy az ellenzék bátorítja a szélsőbalt, nem határolódik el annak kommunistoid megnyilvánulásaitól és minden gátlás nélkül összedolgozik vele.
Ugye, milyen másképp hangzik? Pedig legalább ugyanannyira igaz...:)))
" ebbol is latszik, hogy a kormany es a szelsojobb nem ugyanaz. "
Ugy gondolom, hogy ezt eddig is tudtuk, sot a legtobb olvtars sohasem allitotta az ellenkezojet. Mindez azonban nem mond ellent annak, hogy a kormany batoritja a szelsojobbot, nem hatarolodik el annak fasisztoid megnyilvanulasaitol es minden gatlas nelkul osszedolgozik vele.
nem arra vagy kivancsi, hogy a jobboldal mikent iteli meg stumpf multjat.
stumpf multja ugyanis eddig is kozismert volt, a szoban forgo cikk pedig ennel tobbet beyond reasonable doubt nem kozol. erre tobben felhivtak a figyelmed.
te egesz pontosan azt kerdezted tolem, hogy mikent reagalnek, ha medgyessyrol derulne ki ugyanez. en pedig megvalaszoltam, hogy azon is kacagnek.
az ugynevezett szelsojobb pedig ugy reagalt, ahogy vartad. stumpf szerintuk ciki ember.
ezt eddig is tudtuk. ehhez nem kellett ez a topic. ebbol is latszik, hogy a kormany es a szelsojobb nem ugyanaz.
arra a kerdesemre viszont eddig nem valaszoltal, hogy mikent sikerult a cikkbol a topic cimeig eljutni. de nem lepodtem meg. erre ugyanis nem lehet valaszolni...
Minthogy kifáradni látszik a topikcímből is világosan látható provokációd, itt egy kis olvasnivaló csámcsogásra.
Csak hogy tudd, mi az igazi cenzúra...
"Czakó Gábor író Az unió kapujában című, nemrég napvilágot látott kiadványban egy interjúban kifejtette: a nyolcvanas évek elején még a KISZ KB-ban dolgozó Lendvai Ildikónak kellett megjelenés előtt bemutatni a Mozgó Világ című kulturális lapot, amelyet szabályos cenzúra alá vetettek. Később a kézi vezérlés odáig fajult, hogy azt Veress Miklós főszerkesztő nem tudta elviselni, és lemondott. Czakó lapunknak nyilatkozva hozzátette: az általa végrehajtott döntéseket nem Lendvai Ildikó, hanem a felsőbb pártfunkcionáriusok hozták, ezért nem is tud igazán haragudni a politikusra. - Lendvai általában korrekt volt, roszszabb társaságba keveredett, mint ő maga - fogalmazott Czakó Gábor."
(NapiMaó, 2000-04-06)
krz: nem nem érzem kínosnak. Amint a topicnyitóban is hangsúlyoztam, igazából arra vagyok a legkiváncsibb, hogy az itteni minden ellenzékit komcsizó szélsőjobbosok hogyan nézik el Stumpfnak az ő múltját.
Elnézik, természetesen. És én ezt mulatságosnak tartom.
Hát igen. Pontosabban igazad van, nem derült ki, hogy az ukáz Stumpftól jött. A magyar öncenzúra azért volt rohadtabb, mint a XIX szd-i, mert a cenzor annyira patkány volt, hogy a nevét sem adta hozzá.
Igy aztán mentsük fel Stumpfot, ugye? De akkor mentsd fel Kádárt és mentsd fel Acélt is, mert egyszer sem lehetett bizonyítani, hogy a cenzúra tőlük származott volna.
Kiindulópontom a következő. A Kádár bírálatának tilalmáért a legnagyobb felelősség Kádár Jánost terheli, Stumpf bírálatának a tilalmáért pedig Stumpf Istvánt. Ha eljátszunk egy gondolatkísérlet erejéig azzal, hogy nem Stumpf adta az ukázt, arról, hogy Stumpfot nem lehet támadni, tudnia kellett. Csinált valamit? Felhívta ő vagy a samesza a szerkesztőt, hogy ő cenzúra-védelmet nem fogad el, és hozzák le a Stumpfot bíráló cikkeket is? Vagy csak egyszerűen elfogadta, hogy ellene nem lehet írni? Számomra egy és ugyanaz.
De engem ez sem érdekelne, ettől még lehetne a Fideszben is, meg lehetne kancellármiaminiszter is. Csak könyörgöm, EZEK ne kommunistázzanak!
"Ez volt tehát a cikk. Egyetlen politikai cikkem az 1987–1989 közötti időszakban született mintegy két tucat írásom közül, amelyik nem jelenhetett meg. Be volt szerkesztve az És Páratlan Oldal című rovatába, azután valaki kivette onnan. És amikor megkérdeztem az illetékes szerkesztőt, hogy mi történt, homályosan utalt arra, hogy Stumpfot nekik nem szabad támadniuk. "
Fentieket merte leirni a Fábri "iró"...
De ennek alapján rögtön lett ennek a topicnak cime:
Tudod drága óbester, én hallhattam Stumpf elvtársat igen csunyán káromkodni amikor a nem tudom hanyadik pártkongreszuson választások második fordulójában kiszavazták és nem lehetett, a MszMP Központi bizottságának a tagja. Van még egy két volt egyetemista aki még emlékezik milyen keményvonalas pribék volt az egyetemi pártbizottságon Stumpf elvtárs!
Az egesz bagazsban Stumpf az agytroszt. Orban mindig is azt mondja, amit Stumpf betanit neki. Szoval hogy rughatna ki? Az egyenerteku lenne az osszeomlassal. Stumpf egyebkent kivaloan kitalalta maganak ezt az arnyekkormanyfo posztot. A hatterbol mindenen rajta tartja a kezet mikozben ugy latszik mintha a kormany iranyitana a dolgokat. Szintiszta machiavellizmus! Emlitenem, hogy mindennek semmi koze Stumpf politikai eloeletehez, hacsak az nem, hogy az MSzMP-ben tanulta meg a gyakorlati politizalas alapvetu trukkjeit.
De sajna Stumpf ma is a másik odal embere, ez a baj.
Csodálkozom, hogy feldobták a Népszabóban, eddig szerették többnyire, biztos megszegett egy privatizációs-lopási-média ígéretet.
Stumpf egy szemét bolsi.
Orbán idióta hogy ezt futtatja,mikor a maszopnak játszik.
Meghülyült a Viktor, vagy a nemzetközi zsarolás erre is rákényszerítette?
Vagy ő is sáros?
Csúnya dolgok lesznek, ha Stumpf 2002 után is marad.
Mint várható volt ,a lentiekből is kiviláglik, a Fidesz és a Miép komcsijai megtértek , fasza gyerekek lettek.
Párjuk nincs.
S aki ilyet felemlít az a haza ellensége , de legalább is idegenszívű.
A szadeszt meg azért kéne eltüntetni , hogy semkit ne emlékeztessen korábbi önmagára , s arra , hogy itt nincsenek volt komcsik.
A mai kormány nem piti komcsi múltu szereplői :
Stumpf, Matolcsy ? Martonyi , Boros és kiegészités képen Kövér mint lebegő miniszter.
Nono, Orbán is lekomcsizta Stumpfot.
Csak utána neki elnézte komcsi múltját.
Hiába, mindig más komcsija büdösebb, ahogy erre Tompika is rávilágított, még 1992-ben.
Ez a szegény Fábri összesen annyit tudott Stumpf ellen felhozni, hogy ezt mondta:
»Az MSZMP elvitathatatlan eredménye, hogy a közép-kelet-európai régió legcivilizáltabb országa vagyunk, de súlyos felelősség terheli ezt a pártot abban, hogy most katasztrófa előtt állunk.«
Tény, hogy a mondat eleje egy hülyeség, de hogy a másik fele igaz, az biztos.
Persze lehet, hogy Fábrit éppen ez zavarja.
mindezt egy feleves hallgatas utan varatlanul aktivizalodo nick, jelentos husz-os eloelettel.
szerintem vki nem merte alapnicken felvallalni a dolgot:)
de persze ezer bocs, kedves kekduna, ha te megis alapnick vagy, csak ritkan jelentkezel, es olyankor hol egyetemi erotikus elmenyeidet osztod meg a zindex latogatoival, hol stumpf veres kezu cenzorkodasainak tortenetet.
figyelj, mazsihisz-boy. én nyilván az vagyok, akit a mazsihisz-boyok az index szélsőjobbjának tekintenek. Az írást nincs időm még elolvasni. De emellett szerintem Stumpf az Orbán-kormány fő gecije. Tehát a jóslatod, szemétláda, nem jött be. Az olyan gecik, akik Heltai Pétereket, Kolosi Tamásokat és a többi szarládát nyomják, finanszírozzák, a szarak szara. Ez a Stumpf. Kösz, buddy.
Dehogy érzi.
Az a dolga, hogy minél bombasztikusabb álhírekkel terellye a figyelmet arról, hogy mijen szépen megbukott Medgyessy elvtárs a Maszopos kapcsolatainak aprópénzre váltása során.
Ez - ha lyól számolom - kb. a 6. vagy 7. totálisan üres, minden érdemi bizonyító dokumentumot nélkülöző szimplán rágalmazó ellentopik.
Ég a ház!