Keresés

Részletes keresés

kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.24 0 0 462
Mondtam hogy itt nincs rá lehetőségem, hogy tornázzak, ugy ahogy én akarok, mert Szabolcs-ban lakom, Mátészalka mellett egy faluban, de azért köszi :D
Domonkos_89 Creative Commons License 2008.03.24 0 0 461
Ha gondolod akkor beszélhetek valakivel egyesületben az érdekedben hátha van hely. Ez ha jól tudom akkor a népligetnél van a fradi-nál.
kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.24 0 0 460
Az a helyzet, hogy én csináltam a "gyúrást" is, és annak is lett eredménye, szal nem vagyok teljesen tájékozatlan ebben a témában. ;) Ezt csak azért mondom, mert volt már nekem nem kicsi izomlázam, meg érzem hogy mi a jó gyakorlat, meg ilyenek. :D A multkor apámmal szkanderoztam, és ö se hitte hogy ilyen "erők lakoznak bennem" XD, mondjuk lenyomott, de sokat szenvedtünk, de tényleg. XD, és azért jóval nagyobb karja van... meg vagy 30 kilóval több mint én. XD. Na az a lényeg, hogy a tornás dolgok a legjobbak, és ennyi. Erősít, és én csak örömömet lelem benne, mondjuk volt már pár sérülésem, de ez vele jár sztem. Főleg így hogy nincs aki sok okosságot mondana, meg segitgetne... :S. Mert mondtam, nincs kivel gyakorolnom..:@ Na szal ennyi... :D
Domonkos_89 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 459
Nem sok, csak nem kell minden nap halálra eröltetni magad. Sokat segít ha egy falnak neki támaszkodsz és kézenálásból nyomod ki magad, aztán ott a futás, a rocky féle edzés, fogsz egy 5 kilós kalapácsot és egy nagy gumiabroncsot ütsz vele. Még mielőtt megkérded az meg mi a fenére jó, csinálj meg egy este 200 csapást és másnap reggelre garantáltan megérzed :D Más nem nagyon jut most eszembe nagy hírtelen, csinálni kell, kitartással és elszántsággal, aztán meg lesz az eredménye ne félj :)


Legjobbakat!
kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.23 0 0 458
Köszi a jótanácsokat megint. :D de nem sok a mindennapi edzés? pihenőnap nem kell, vagy valami ilyesmi? amugy mindig keresek tornász edzést neten, csak eddig nem sokat találtam :S, és a kicsik is természetesen segítséggel tanulják az erőkézállást, mert asszem ez a neve, annak amit irtál, és nekem nincs segitségem, de mondjuk ha erősebb, meg lazább lennék akkor lehet megtanulnám magamtól is. nem tudom.. És amiket itthol tudok csinálni azok ezek: fekvőtámasz (szélesen; magam mellet a kezem), törzsemelés, lábemelés, húzódzkodás(ez is szélesen nyak mögé; és szűken magam elé), ha van még valami jó erősítő gyakorlat, mi nem igényel különösebb segédeszközt, azt szívesen várom :D, remélem érthető volt amit írtam:D
Domonkos_89 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 457
Első sorban szeretném megköszönni yamashita-nak a hozzászólást, ma vagy hétfőn felhívom őket és meg érdeklődöm. Nos, hogy konkrétan mi is a szertorna alapja ezzel nem szálnék vitába :) Én kb 10 éves korom óta foglalkozom a dologgal de hivatalosan sosem csináltam, nekem nem hiányzott, hogy egy idő után eldobhassam az ízületeimet meg hogy versenyek miatt túlhajtsam magam. Ez részemről inkább csak saját szórakoztatásra ment, megy hétvégénként egy edzőcsarnokban Dunakeszin, meg itthon hétköznap szerény hajlékomban :) A szertornának is rengeteg fajtája van, említetted hogy a kézenállás az alapja, na ha bot merev vagy, nincsen megfelelő kondíciód, kézenálni sem tudsz úgy ahogyan azt egy tornásztól elvárják, az igazi ha leteszed a kezed és puszta erőből meg egyensúlyozgatásból szépen lassan magad fölé engeded a lábaidat, nem árt ha legalább egy spárgát tud az ember, vagy legalább annyira laza, hogy ne szakadjon szét egyes gyakorlatok közben. A hátra nagyon oda kell figyelni, vannak gyakorlatok amikkel nagyon jól lehet azt is nyújtani, és kell is. Minél lazább vagy annál könnyebben fogsz tudni megcsinálni mondjuk egy bógnit, amihez bizony hídba kell menni... Én azt javasolnám ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, minden nap foglalkozz vele egy kicsit semmit nem lehet azonnal megcsinálni állíts össze egy edzésütemet amit tudsz követni és amibe nem fáradsz ki. Mérd fel magadnak mire vagy képes és ehhez igazodj. Javasolnám a yogát abból is leginkább a HATHA yogát az nagyon jo kiegészítő sport a torna mellé reggelente meg esténként fél óra-45 perc. Erősíts sokat, fekvők, húzóckodások, csupa olyan amihez csak a salyát testsúlyodat használod. Meglátod el fognak múlni a panaszok és szépen lassan de biztosan te is fejlődsz.
kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.22 0 0 456
Ja és nem nagyon sportoltam elötte semmit , de szerintem ez nem durr bele Balázs mód, mert a torna "alapja" a kezenállás (de javíts ki ha nem jól tudom) :) Te szertornázol? És köszi a válszokat, és jótanácsokat :D
kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.22 0 0 455
18 és fél vagyok. Hogy mikor kezdtem el ezzel foglalkozni? Ez bonyolult, mert jártam különórára tesiböl,(kb egy éve kezdtem, 2007.jan- 2007.jún) mert érettségiztem, de ott csak azokat csináltuk, amik akkor kellettek, pl: korlát, talaj, atlétika, csak az a baj, olyan nem volt egyszer sem, hogy: "Na, most erősítünk". És sztem ez igy nem jó. Szerintem ha egy kicsit több figyelmet forditanék az erösitésre akkor ez helyrejönne, de nem tudom, lehet egy kicsit szüneteltetni kellene ezt a dolgot, csak sose birom megállni, hogy pl ne csináljak valamit korláton tesi órán, vagy ilyesmi.:D NA DE MAJD LESZ, AMI LESZ. A csuklóm: végülis nem is a csuklóm fáj, hanem az alkarom egy részen, de szerintem ez is helyrejönne egy kis pihenéssel, dehát a pihenés nekem nem fog menni (bár talán okosabb lenne), mivel "örökmozgó" voltam mindig, és mindig is az leszek. hehe :))
yamashita Creative Commons License 2008.03.22 0 0 454
Hívd fel a tornaszövetséget, ők szerzik be. Biztosan szívesen válaszolnak.
A számot a torna.lap.hu-n megtalálod.
Többet én sem tudok segíteni.
De ha nem sikerül, utána járok.
Előzmény: Domonkos_89 (453)
Domonkos_89 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 453
De ha már nagyon fórumolgatunk, az én kérdésemre is válaszolhatna valaki.... Csak 3 hete várok rá kb...
Domonkos_89 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 452
Heló! Ennek a problémának több okai is lehet. Hány éves is vagy pontosan? Mikor kezdtél el ezzel a dologgal úgy igazán foglalkozni? Csináltál e korábban valamilyen hasonló sportot. Szerintem csak még nem vagy kelően hozzászokva a dolgokhoz. A csuklóddal annyit lehetne csinálni, hogy kötsz rá egy szorítót az jol összefogja az izületeket, a derekeddal meg ha rendszeresen fáj szerintem jobb lenne elmenni egy sport orvoshoz, de elötte próbálj minl többet nyújtani edzz sokat hogy jó legyen az erőléted a szertornának ezek kulcsfontosságú dolgai, nem lehet egybő durr bele Balázs módjára csinálni. Remélem tudtam segíteni valamit, ha esetleg valami kérdésed van írj bátran.
kaszabolcs Creative Commons License 2008.03.21 0 0 451
Sziasztok!
Végre találtam egy szertornás fórumot! :D
Nekem annyi problémám lenne, hogy olyan helyen lakom, ahol nincs lehetőségem szertornázni, semilyen szinten. :S Csak a suliban, de ott is csak egy régi korlát, gyűrű van, meg talajozni lehet... Mindegy, a lényeg az, hogy nyáron, mikor nem tudtam sehol gyakorolni (mert ugye nem volt iskola) akkor itthol gyakoroltam a kezenállást. Már szerintem elég jól megy, mert meg tudok állni egy helyben elég sokiág, és gondoltam tavábblépek.;) Már az egy kezen állást próbálgatom, de fáj a csuklóm, nem akkor amikor csinálom, hanem utána, bármikor, ha bemelegítés nélkül megerőltetem (nem feltétlenül torna közben). De van valami ami jobban zavar. Mikor kezenállok, néha, homorítok, de nem mindíg, és mostanában már elég sokszor fáj a derekam (gondolom emiatt) pl ha lehajolok...Mit csináljak? Mi lehet a baj? Mert szerintem kellőképpen bemelegítek mindíg. A kezdő tornászok mennyit gyakorolják a kezenállást? Mert én még nagyon kezdő vagyok, a lehetőségeim miatt:S:S Előre is köszi a választ, remélem tud valaki valami okosságot mondani! :D
yamashita Creative Commons License 2008.03.10 0 0 450
Tudom, hogy arról beszéltél. De szerintem korai egy ilyen kicsi gyereknek ekkora felhajtás! Hidd el, tudom milyen büszke lehetsz rá, de egy kicsit túlzásnak találom, hogy az ismert szertornászok között van a lapja. Oda elég kevés magyar került fel, pedig sokan, sokat letettek már az asztalra. Szerintem nem oda kellett volna feltenni a honlapot!
Egy kicsit hülyén veszi ott ki magát!
Egyébként jó a lap nagyon. Csak mint mondtam a hely nem, ahol van!
Előzmény: burkoló-sziget (449)
burkoló-sziget Creative Commons License 2008.03.10 0 0 449
Én a honlapról beszéltem. De .....mindegy.
Előzmény: yamashita (448)
yamashita Creative Commons License 2008.03.07 0 0 448
Már megbocsáss, de egy 9 éves gyerekről, még elég nehéz véleményt alkotni. Egy pár év kell, hogy kiforrja magát. Még el sem kezdett szinte tornázni. Ezután jön a java. Ez még csak a bemelegítés volt. De sok sikert neki!
Előzmény: burkoló-sziget (446)
yamashita Creative Commons License 2008.03.06 0 0 447
Böczögő Dorina és Berki Krisztián egyaránt a negyedik helyet szerezték meg a dohai világkupán. Berki lólengésben, Böczögő ugráson jutott a döntőbe. Gál Robertnek ezúttal nem sikerült a döntőbe kerülnie.
Gratulálok nekik!!Böczögő DorinaBöczögő Dorinahttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/1/2/THM_0003990512.jpg
Böczögő Dorina
burkoló-sziget Creative Commons License 2008.03.02 0 0 446

Sziasztok.

 

Kérek szépen mindenkit, hogy a 9 éves fiam szertornász weboldalát látogassátok meg, és véleményezétek, ha van kedvetek.

www.torna.5mp.eu

Domonkos_89 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 445
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni tornász tenyérvédőt? Vagy, hogy merre van szaküzlet? Ha lehet akkor pesten érdekelne. Engem érdekel a szertorna szeretem és régóta űzöm is. Előre is köszönöm az infót!


Doma
Előzmény: kori2 (426)
kori2 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 444
Köszi a részletes bezsámolót!! Így olvasva méginkább sajnálom, hogy nem tudtam elmenni. ;(
A fiukat annyira én sem szoktam követni, mert náluk inkább az erőnléti elemek dominálnak majd minden szeren, és mivel én az ugrások(akrobatika) miatt szeretem nagyon a tornát leginkább, ezért érdekesebb és élvezetesebb számomra a lányok tornája ;o)
Remélem a következő versenyre már el fogok tudni látogatni.. ;o)
na most mennem kell néprajzot tanulni, bár nagyon nincs hozzá kedvem... ;(
szió Ja! és Boldog Új Évet mindenkinek!!!
Előzmény: yamashita (443)
yamashita Creative Commons License 2007.12.11 0 0 443
Én ott voltam,és elég szinvonalas versenyt nézhettem végig. Marcin és Viden kívül mindenki ott volt, aki számít a magyar tornában.Sőt a lányoknál még külföldiek is versenyeztek a Matolai verseny keretében. Amcsik, lengyelek, talán angolok is, de nem tudom pontosan. De majdnem minden korosztályban mi nyertünk. Dorina biztos. A mesterfok most megosztottabb volt,mint tavaly. Az összetett megint Dorináé, és a másik kvótás Gálé. Ugrását Dodó elrontotta, így Laura nyert gyönyörű ugrásaival. Ugyan Ő nyerte a talajt. Az már nem volt ennyire egyértelmű,de a bírók most úgy látták ő volt a jobb. Gerenda holtverseny Dorina és Korcsmáros Enikő.Ez is érthetetlen volt számomra, de ők tudják. Dorina klasszisokkal jobb volt, és a kiindulója is magasabb. De mos úgy láttam a pontozók izgalmassá akarták tenni,nem úgy hogy mindent egy nyerjen. Pedig jogos lett volna szerintem,ha az ugráson kívül Böczögő nyeri a többit.A korlát egyértelmű volt;Böczögő 1.Gombás 2. Mind a ketten fantasztikusan versenyeztek. A fiúkat annyira nem figyeltem, hozzám a lányok közelebb állnak, de a talaj az Gál,a ló természetesen a királyáé Berkié. A többit nem tudom.Nagy színfolt volt a hallhatatlanok klubjához csatlakozó Keleti Ági néni, és a többi kis öreg tornász jelenléte.Nagy élmény volt számunkra.Szép verseny volt.
Előzmény: kori2 (442)
kori2 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 442
Sajnos én nem tudtam menni, pedig nagyon-nagyon szerettem volna. csak néhány tanárom a fősulin úgy gondolta jobb hamarabb túlesni a vizsgán, mint a vizsgaidőszak....
Sok infóm nincs róla, mert a magyar tv csak egy mondatos hírben mondta be az eredményt, más tv-s társaságok pedig még ennyit sem mondtak. ;(
Így nem nagyon tudnék véleményt mondani...
Aki ott volt és írna valami beszámolót, örömmel olvasnám!!
Remélem valamelyik következő versenyre sikerül elmennem.
Előzmény: yamashita (441)
yamashita Creative Commons License 2007.12.05 0 0 441
Egyikötök sem volt a Mesterfokon? Ha hallottatok róla, mi a véleményetek?Erre számítottatok? Főleg a lányokra gondolok.
kori2 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 440
Zsuzsa! Tökéletesen egyetértek veled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én nem azt mondom, hogy ne menjen ki külföldre edzősködni, hanem azt, hogy tán tenni kéne valamit, hogy legyen érdeke itt maradni a JÓ edzőknek, és nem kelljem a külföldöt választania a megélhetésért!!!! Hanem kapjon kellő megbecsülést és fizetést, hogy itthon kamatoztathassa a tudását.
És talán azon edzők akik nem gondolják komolyan, és nem szívvel lélekkel csinálják azoknak nem kéne edzősködnie.
Az egészségügy pedig komplexen nagy szarban van (már bocs) és nagyon szomorú, hogy nem figyelnek oda a gyerekekre, ami szintén azt eredményezi, hogy egyre kevesebben lesznek akik űzik a sportot.
És ezen kellene változtatni valahogy, hogy kevesebb sérülés és jobb edzők legyenek, hogy ne hagyják abba a tehetséges gyerekek idő elött. sajnos azt hiszem ez egyre inkább csak szép álom ;o(

A hétvégén néztem a Trampolin (lehet nem írtam jól le) versenyt, és hát érdekes volt. Magyar versenyző anyagi okok miatt nem tudott résztvenni a vb-n. ..... Hát ez szép!!!!!!

Ja! meg lehet felfedeztem egy érdekes dolgot, de nem vagyok benne biztos, hogy jól emlékszem. Szóval az amerikai csapatban ott volt Susannah Johnson és nem tudom, de nekem úgy rémlik, hogy ő mintha a tornász csapatukban is benne lenne. Vagy lehet csak név hasonlóság van, és ezért rémlik így......

Szóval visszatérve a kezdeti válaszomra, jó lenne néhány ötlet arra, hogy mit lehetne tenni a tornasportért. Jó lenne valami fellendülés!!
Előzmény: zsuzsa (439)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 439
Azért mennek el az edzők külföldre, mert a kinti fizetésből el tudják tartani a családjukat, az itteniből nem.

Az én gyerekeim korosztályos válogatottak ( nem torna ) és az edzőjük, akinek a neve féltucat világbajnok életrajzában szerepel, mint nevelőedző a munkája mellett füvet nyir. Természetesen a pénz mitt.

A kórházi háttérről meg csak annyit, hogy ahányszor a Sportkórházban voltunk, az mindig tele volt potrohos sportvezetőkkel, a sportolókkal csak úgy mellékesne foglalkozgatnak, pedig a 13-18 éveskre nagyon oda kéne figyelni, némelyik gyerek 10-15 centit is nő egy év alatt. Viszont ez nem kapcsolati tőke, ezért felirnak valami krémet neki és elhajtják, rnedes kivizsgálás helyett.

Amikor a gyerekem gerince nem tetszett ( gyógytornász vagyok, értek hozzá ) megkértem az orvost, hogy mivel komoly terhelésnek van kitéve, nézze meg - ehelyett a válasz : akkor anyuka tornáztassa. A térdsérülésénél nekem kellett kérnem az orvost, hogy küldje el CT-re, majd amikor kiderült, hogy operálni kell, októberben a következő év februárjára adott időpontot ( VÁLOGATOTT VERSENYZŐNEK, FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKBAN ) Szerencsére sikerült pár héten belül megoperáltatni ( az apja orvos, megszervezte ) a keresztszalagja csaknem teljesne el volt szakadva, a térdkalácsából le volt törve egy darab. Ha nem küzdünk, hogy korrekt ellátást kapjon, akkor a pályafutásának vége.
Ennyit az ő válogatott keretorvosukról ( aki egyébként minden világversenyen ott villog, fene a pofáját )

A tornászok sokkal durvább igénybevételnek vannak kitéve, sokkal gondosabb kontrollt , odafigyelést igényelnének. Könyörgöm ez egy veszélyes sportág, egy esésbe le lehet bénulni, ott csont törik, ha esik a tornász. De egy pici sérülésből is lehet krónikus fájdalom. Úgy kéne vigyázni rájuk, mint a himes tojásra.

Előzmény: kori2 (437)
yamashita Creative Commons License 2007.10.16 0 0 438
Na a jó edző témához lenne hozzáfűzni valóm,de inkább nem teszem.Tudod elárulom, az én gyerekem is tornázik és bizony volt már elég bajunk az edzőkkel. A másik amiért elmennek a jó edzők külföldre, az azért van mert a régi vaskalapos, úgymond szoci edzők, akik még verik a gyerekeket, azok elüldözik őket. Átéltünk egy ilyet. Világszerte ismert edzőnket utálták ki a jóval kevésbé hozzáértők.Lukács Józsi báról van szó,nem tudom mond-e nektek valamit. Itt sajnos,ha valaki többet tud az átlagnál felmutatni, az kinyírják.
Előzmény: kori2 (437)
kori2 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 437
Szia Zsuzsa!! Nagyon örülök, hogyatlakoztál hozzánk!!! ;O) így már legalább 3-an vagyunk ;O)
Teljes mértékben egyetértek! Én ismerek olyan volt tornászt akinek a térdével volt gondja, és mire végre talált normális orvost (és edzőt aki engedte sőt támogatta a hosszabb térd-rehab.-ot) addigra már hiába, elment a kedve az egésztől, sőt gyakorlatilag teljesen leírták, így végül abba is hagyta.
Nagyon sokmindenben kellene változni és változtatni ahhoz, hogy elinduljon a tornasport a felfelé vezető úton, és félő ez talán már késő, és visszafordíthatatlanul szélsebesen halad lefele a lejtőn. Taán már alig taláni olyan gyereket/ifit/felnőttet, akinek örömet okoz a tornasport "művelése" és ha netán van ilyen akkor simán kiölik belőle ezt az érzést mire eljuthatna odáig, hogy eredménnyé válik a befektetett munka.
A másik azért lehet azon is érdemes elgondolkodni, hogy azok az edzők akik külföldön sikeres tornászokat "nevelnek" itthon miért nem tudták/tudják megtenni ugyanezt????
Igazság szerint nem tudom mi lehetne a megoldás, de például lehetne azzal kezdeni, hogy aki valamiért nem művelheti az adott sportágat, de a szíve csücske engedni azt, hogy elméletben segtsen a sportágon. Ez ma nem lehetséges, ugyanis a sportszervező-sportmenedzser szakra csak olyan jelentkezhet aki gyakorlatban alkalmas a különböző sportágat műveésére, mert nagyobb hangsuly van azon, hogy meg tudj csinálni egy flik-flakkot, vagy lefuss xy métert, stb., mint azon, hogy jól tudd menedzselni a sportágat és kellő presztizst szerezz neki.
Előzmény: zsuzsa (436)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.13 0 0 436
Huszonévesen már sérülés miatt általában abbahagyják. Nincs megfelelő háttér. Egy ismerősünk gyereke egy banálisnak tünő könyöksérülés ( gyógytornász vagyok, meg tudom itélni ) miatt hagyta abba. Az edzője külföldre ment anyagai okok miatt, nélküle lassan fejlődött, mire egyesületet váltott, már fél év lemaradása volt. Amikor kezdte behozni, akkor jött a baleset. A sérülés alig érintette az izületi felszint és egy ilyet tökéletesre kellett volna operálni, de azzal is tököltek ( talán hálapénzt vártak a szülőktől ) végül nem sikerült jól rögziteni. Egy évig kinlódott a gyerek , szerintem a Sportkórházban , ami ugyebár arra van, hogy a sportolók kiemelt ellátást kapjanak, nem foglalkoztak vele az edzője már leirta, végül abbahagyta. Ezt nevezik nálunk tehetséggondozásnak.

Azért is baj, hogy Berki nélkül nem lesz pontszerzésre vagy dobogóra esélyes tornászunk, mert a sportág tragikusan gyorsasággal veszit ismertségéből, tömegbázisából.
Előzmény: yamashita (435)
yamashita Creative Commons License 2007.10.13 0 0 435
Szerintem a kiöregedett 19 éves, enyhe túlzás. Nagyon sok huszonéves tornázik,igaz nem nálunk. Sajna,ha nálunk egy fiatalabbtól kikap egy felnőtt, az szinte azonnal feladja,és nem is próbál meg kűzdeni. Ez itt a baj!Ez a sportág a küzdeni tudásról és a kitartásról szól+a tehetség. Ki tud többször felállni és talpon maradni. Ez a mi gyengénk. Mi nem tudunk. De más sportban sem. Lásd Szávai.Ha vesztésre áll feladja sérülésre hivatkozva. Veszíteni tudni kell. Ebben is példakép Krisztián.Nagyon sportszerű.Ja és Dorinától sem most kell helyezést várni. Most még bemutatkozik a felnőtt mezőnyben. Majd ha kitart addig, akkor Londanban talán,esetleg. De szerintem ő fog küzdeni.
Előzmény: zsuzsa (434)
zsuzsa Creative Commons License 2007.10.13 0 0 434
A tornában nem lehet elvárni egyik versenyzőtől, hogy visszaadja a kvótáját. Aki most 15 éves, az a következő olimpián már kiöregedett 19 éves lesz.....

Amúgy nagyon sajnálom Berkit :-(

Az a baj, hogy a szertornát olyna mértékben hagyták széthullani, hogy az már gyakorlatilag nincs is Magyarországon. Akkor lenne, ha minden korosztályban minden egyesület ki tudna állitani csapatokat , minden szerre. 1-1 versenyző nem jelent tornasportot. Az edzők elmentek külföldre, a gyerekek/szülők meg nem fognak ilyen nehéz sportot választani, inkább menek aerobikozni meg rsg-zni.

Azt a néhány tehetséget atyapatyálgatják, de mint látható ez csak jelképes részvételre elég az olimpiákon.
Előzmény: yamashita (429)
yamashita Creative Commons License 2007.10.12 0 0 433
Nem voltam.De mos is lesz verseny a hétvégén,szintén a Tcs-ben. Kanyó Éva emlékverseny.
Előzmény: kori2 (432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!