Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 90
Többféle lehetőség van.

1. A Win98-at feltelepíted a D: meghajtóra. Utána az XP nem fog működni, úgyhogy az XP telepítővel javítani kell. Vagy teljesen lefuttatni a javítótelepítést, de akkor eltakarítja a kézzel feltett, nem aláírt drivereket is. Programok, beállítások megmaradnak, kivéve néhány rendszerbeállítás, ami esetleg nem tetszik a telepítőnek.

Vagy pedig nem engeded végigfutni az XP telepítőt (akár Javítás, akár normál telepítés), hanem amikor legelőször újraindul a gép (ne hagyd magára!) és meglátod a bootmenüt, ne hagyd a default beállításon (Telepítés vagy valami ilyesmi), hanem választd a lejjebb látható Win 98-at vagy a "régi" XP-t. A Le-fel nyilakkal kell váltani, ezt csak azért írom, hátha nem volt még a gépeden ilyen multiboot, ugyanis nem nagyon van idő tétovázni, talán 10 másodperced van, tehát ha nem nyomod meg, folytatja a telepítést.

Így máris használható mindkettő, később a boot.ini-ből törölni kell a felesleges sort (XP Telepítés), értelemszerűen szerkeszteni a default bejegyzést, valamint a közben felmásolt fájlokat törölni. Könnyen felismerhető, a $ jelről a könyvtár, amit törölni kell a gyökérből.

A Win2000-nél ismert "repair system and boot environment" XP-nél állítólag nincs, de ebben nem vagyok biztos.

(Mielőtt valaki közbeszólna: a fixboot parancs használata a szóban forgó esetben nem elég, mert nem Win98 újratelepítésről van szó, hanem Win98 első telepítésről, így viszont bootsect.dos nélkül és boot.ini módosítás nélkül úgysem indítható a Win98, tehát a fixboot csak az XP-t hozná helyre. Viszont a bootsect.dos létrehozása más módszerekkel egy külön téma volna.)

2. Más lehetőség: aktívra állítva a jelenlegi D: meghajtót (mondjuk FDISK-kel), feltenni rá az XP-t, de figyelembe véve hogy a telepítő mindig az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak, tehát C:-re kell tenni. Utána egy bootmanager telepítése szükséges (bár nem feltétlenül), hogy váltani tudj a két partíció között.

Előzmény: varu2 (89)
varu2 Creative Commons License 2003.02.22 0 0 89

.
.szevasz Kernel..

a vinyóm C-re és d-re van particionálva...

az XPPro. a C-n van

Hogy tudnám a 98SE-t felrakni a D-re?

kösz...

jaaaa..kérlek csak ugy parasztosan..nekem lesz...

menfer Creative Commons License 2003.02.21 0 0 88
Bevált, köszönöm a tanácsot!
Előzmény: Törölt nick (85)
Satriani Creative Commons License 2003.02.20 0 0 87
OK, koszi szepen ! Meggyoztel :)
Előzmény: FlashD (82)
menfer Creative Commons License 2003.02.20 0 0 86
Kösz a tanácsot, na meg a kritikát is:-))Kipróbálom, aztán jelentkezem az eredménnyel.
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 85
Win98-nál ilyekor a következő lépés a setup.exe helyett a CD-n található setupcor.exe használata.

x:\windows\setupcor, úgyrémlik.

(Egyébként érdekes, hogy bírtad háromszor elütni az fdisk-et, na mindegy, szerencsére a fórum nem DOS ablak, érteni meg így is lehet...)

Előzmény: menfer (84)
menfer Creative Commons License 2003.02.20 0 0 84
Sziasztok!
Van egy Fujitsu-Siemens 1,7-es Celeronom int. alaplapon (Intel VGA). Fent van rajta az XP Home, de mivel nem futnak a kedvenc játékaim, fel akartam rakni a ME-t. Ez többszöri próbálkozásra sem jött össze. Ezeket próbáltam:
1. format C
2. fdisc, format C
3. fdisc, partíció törlése, új létrehozása, Linux föl, lemezről bootoltam a ME-t, megformázta magának a vinyót FAT32-re.
4. fdisc / mbr, partíció törlés-létrehozás, lemezről bootolás.
Az összes próbálkozás eredménye: sötét, üres képernyő, se prompt, se kurzor, se ablak.
Az összes tudományomat elhasználtam, kérlek segítsetek!!!
FlashD Creative Commons License 2003.02.19 0 0 83
Most én kérnék egy kis segitséget.Nem éppen Xp hez,de már 2k alatt is elöfordult.Probléma jellege:Mániákus játékos vagyok,de a jo régi hön szeretett játékaim nemhogy Xp alatt,de már 2K alatt sem futnak.PL Grim Fandango, már aki emlékszik rá.És hát kellene nekem egy "forditó " progi ami elhiteti a gámával,hogy pl 95 alatt fut.Használtam is régebben,de mivel a névmemoriám konvertál a 0 felé igy már rég elfelejtettem,hogy mi a neve.Aki tudja vs megvan neki vagy tudja honnan lehet leszedni az irjon.Kösz
FlashD Creative Commons License 2003.02.19 0 0 82
Satriani!

Ja ,én nem ajánlanám az upgrade-et nagyon sok szemetet hagy fent ,amit még tapasztalt usereknek is nehéz leszedni.Nálam fordult már elö hogy upgrade után nem is müködött az egész.Ha teheted huzd ujra az egészet.

Előzmény: Satriani (79)
FlashD Creative Commons License 2003.02.19 0 0 81
Satriani!

Nem csak upgradeléskor,de a service pack telepitésekor is ezt a hibát irja.Annyira vigyáztak a biztonságra,hogy el...ták az egészet.Ha beirod bármely keresöbe pl a xp service pack-et egy tucat oldalt feldob.Jonéhányon megtalálható,hogy hogyan és mit kell pl a regeditben átirni,hogy felmenjen.Nem csak az sp ,de az upgrade is.Sajna lukas az agyam és személy szerint egyre sem emlékszem,de elég hamar rá lehet találni.Általában angol nyelvüek a lapok.

Előzmény: Satriani (79)
FlashD Creative Commons License 2003.02.19 0 0 80
Engineer!

Az elsö, hibernációs hibára van javitó path Xp alá.Sajna a cim egyértelmű www.microsoft.hu. A letöltések között keresd.

Előzmény: ENGINEER (77)
Satriani Creative Commons License 2003.02.19 0 0 79
Sziasztok,

otthon a gepemen ket particio van, az egyiken Suse Linux, a masikon XP Home Edition. Az xp az hivatalos software (regisztralva, aktivizalva volt stb..nem en vettem, de van:). A lenyeg hogy az XP-met Professional Editionre szeretnem upgradelni (egy crackelt install CD-rol) de mikor beirom a termek azonositojat a Prof. Edition-nek, vissza dob hogy hibas termek azonosito. Miert ?
A masik keresem meg az lenne ha tud valaki ilyen joly-joker termek azonositot, amivel esetleg probalkozhatnek ?
Kosz !

GombocArtur Creative Commons License 2002.02.26 0 0 78
Sajna nem tudok segíteni ENGINEER, eléggé XP ellenes párti vagyok, mióta nem ismeri az Intracom Netmod modemet, azaz nem tud vele kommunikálni. Töröltem, úgymint a ME verziót is. 98 rulez :)
ENGINEER Creative Commons License 2002.02.25 0 0 77
Sziasztok!

Lehet hogy már olvasta közületek valaki az alábbi sorokat, ugyanis a Windows XP fórumban már megjelentettem egyszer. Mivel ott kutyát sem érdekelt a dolog, gondoltam itt is megpróbálom, hátha köztetek nem találok süket fülekre. Szóval van két dolog, amit még nem tudtam megoldani, a szép új Windows XP -vel.

1. Még a Windows98 korszakában úgy volt beállítva gépem, hogy ha már egy órája nem csinált semmit, azaz üresjáratban volt, akkor elment készenléti állapotba. Azaz se kép, se hang, ventillátorok kikapcsolva. Vagyis csak onnan tudtam hogy be van kapcsolva, hogy világított a power led. Mivel ez nagyon jól működött, a gépem hónapokig be volt kapcsolva, és szépen ,,lehalkította" és lekapcsolta magát amikor már nem kellett dolgoznia. A Windows ME megjelenésével ez a dolog nam működött, mert bár kierőszakolható volt belőle a készenléti állapot a visszatéréssel mindig gondok voltak. Az ISA busz, mint olyan nem támogatja ezt a dolgot. Legalább is a Windows ME óta. Ezt a problémát úgy küszöböltem ki, hogy az ütemezett feladatok közé beépítettem egy olyan feladatot, ami kikapcsolja a számítógépet, ha üresjáratban van már x ideje. Mivel ATX -es a házam a dolog jól működött. (A Windows ME nem szerette a hibernálást sem.) Miután váltottam az XP -re, szerettem volna ugyanezen funkciók valamelyikét használni. A készenléti állapot nem működik, mert az ISA buszos SB16 még mindig ott van és ezért az XP fel sem ajánlja a lehetőséget. Van viszont hibernálás, ami nem szimpatikus, mert olyan mintha kikapcsolnám a gépet, csak éppen tovább tart az újraindítás. Marad tehát az isőzített kikapcsolás. Megint elővettem a jól bevált módszert, és ütemeztem a kikapcsolási feladatot. Megintcsak üresjárati figyelést állítottam be - ami azt jelenti, hogy se HDD művelet, se input (egér, billentyűzet) - de a dolog nem úgy működik mint régen. Akármit ha van input, ha nincs a beállított idő után egyszerűen elindítja magát és kikapcsol. Arra gyanakszom, hogy mivel az eddigi op. rendszereim nem voltak ténylegesen multitaskosak, a különböző taskok műveleteit is figyelembe vette a rendszer az üresjárat érzékelésekor. Az XP esetében - Windows 2000 és NT -t nem használtam - szerintem minden folyamat különálló szálként működik, vagyis a feladatütemezőben lévő leállítási folyamat is külön szálon működik. Ezért hiába van mindenféle input művelet a gépen, a leállítás programjának szála ezeket nem veszi figyelembe. Nem tudom érthető-e mit akarok mondani. Próbálkoztam mindenféle Shutdown programokkal is, de ezek már alapból nem támogatják az XP -t, vagy pedig nem ismerik az üresjárat fogalmát. Szóval, szerintetek mi a megoldás?

2. A gépemben egy MAXTOR HDD van. 30 Gb -os, Fat32 rendszerrel, egy partícióval. Többnyire üresnek monható, ami azt jelenti, hogy úgy 19...20 Gb üres terület van rajta. A töredezettségmentesítés viszont, az eddigi rendszerimhez képest - W98; WME - iszonyatos sokáig tartanak. Mind a saját, beépített töredezettségmentesítővel, mind pedig a Norton Speeddisk-jével. Ez normális?

A segítségel előre is köszönöm.

Engineer

danielh Creative Commons License 2002.02.06 0 0 76
Udv mindenkinek!

Tegnap telepitettem fel a win xp-t Compaq Armada notebookomra. Tokeletesen megz, kiveve ket dolgot:
Valami Chips&Tech markaju videokartya van benne, ezt nem ismeri fel csak VGA-kent, de semmi problema mert tokeletesen megy a kartya / monitor altal engedett 1024*768 24 bit (13 collos TFT van a gepben), csak az Eszkozkezeloben egy sarga kerdojel van a vga kartyanal. Mikor fel akartam telepiteni a drivert akkor lattam hogy csak az ATI kartyakhoz van driver a listajaban.
Win me alatt be volt epitve ennek a kartyanak a drivere, win xp alatt hol talalhato?
Esetleg nem tette fel a CD-rol es ott kene keresni?
Legrosszabb esetben megprobalok utananezni a Compaq weboldalan hatha van mar valami XP-s driver is fennt.

A masik ami mar tenyleg problema hogy nem akarja felismerni az infra portot. Win2k alatt is ugyanezt csinalta, ott nem is hasznaltam, de itt lehet hogy kellene. Azt irja ki hogy az eszkoz beegetett ilesztoprogramja nem osztja ki a megfelelo eroforrasokat vagy valami ilyesmi.
Ilyenkor mit lehet csinalni?

Elore is koszonom mindenkinek a valaszokat
Udv.
D.

beluking Creative Commons License 2002.02.06 0 0 75
Akkor válaszolok én:-) !
Sikerült!!
A módszer:
1. remove modem.
2. restart
3. felismeri a modemet, ami rossz (best data Fax)
4. ÉS ITT A LÉNYEG!! Update driver kell, méghozzá nekem a HSF jött be. A HCF driverrel sem volt jó. Külön érdekesség, hogy HCF modemnek írja ki a system, de a drivere HSF.
5. A drivert a http://www.conexant.com/customer/files/HSF_WinXP.exe
linkről szedtem le. Külön érdekesség, hogy a setup elindításával semmit nem értem el, hiába tette fel, nem működött rendesen. Végső elkeseredésemben próbáltam ki, hogy az update driver-nél erre a könyvtárra hivatkozom és láss csodát!
6. Akkor leszel boldog, ha a control panel-ben megjelenik egy régió beállító menü is.
Előzmény: GombocArtur (74)
GombocArtur Creative Commons License 2002.02.05 0 0 74
hmm.....

Úgy néz ki, ez vhogy nem kezeli a modemeket rendesen. Már más is említette több helyen is, és én is tapasztaltam, nincs jóban a modemekkel. Én pl a modememmel nem is tudok kommunikálni. Kiírja, hogy talált, feltelepíti, aztán semmi. Ha esetleg az Intracom Netmod problémára vki tud segítséget, szóljon.

beluking Creative Commons License 2002.02.05 0 0 73
Sziasztok!

A probléma a következő: a modemet (belső, szoftveres) felismeri, feltelepíti COM3-ra. Diagnosztikája rendben, query-re válaszol.
Elleben nem tárcsázik a dög.
A portot megnyitja, kiírja, hogy dialing, de semmi nem történik.
Win 98 SE alatt nem volt gond.
Próbáltam más COM-ra rakni, nem segített. Beállítottam Hungary-ra, USA-ra, semmi.
Tudna valaki segíteni? Esetleg a bios-ban kell valamit állítanom?
Kösz.

fefefe Creative Commons License 2002.02.05 0 0 72
a system32 mappabol ki szeretnem torolni a kepernyokimelo file-okat (.scr)
torles utan max 1 mp-cel ujra megjelennek ott. gondolom, valami rendszer-helyreallito okoskodik. hol tudom ezt leloni?
w-razor Creative Commons License 2002.01.29 0 0 71
Ne is törôdj vele...

Az XP (épp úgy, mint a W2000) IRQ Routing-ot használ, nagyon intelligensen. Csak akkor próbáld módosítani, ha gázosan működik valamid.

Módosítási lehetôség:
A BIOS-ban kapcsold ki a PNP OS Installed (vagy valami hasonló) funkciót, és állítsd be manuálisan az IRQ-kat.

Előzmény: Taranis (70)
Taranis Creative Commons License 2002.01.29 0 0 70
Sziasztok!

Az lenne a problemam, hogy XP alatt 11-es IRQ-nál 7 eszközöm osztozik, ugy, hogy még lenne szabad, csak XP nem engedi az IRQ módosítást. Nem lehet kixelni az automatikus beállítást.

WinFan Creative Commons License 2002.01.27 0 0 69
Hali!
Ha jól tudom, a Gator ad-ware verzió, azaz reklámokból él. Próbáld ki az ad-aware progit, hátha kiheréli.
Előzmény: torban (67)
netizen Creative Commons License 2002.01.27 0 0 68
A win2k-m ezt mind tuggya. Szal ezeket a ficsorokat bukom el 1 upgrade alatt. Ebből a legfájóbb az SMP :-( és a domain tagság. Nekem ez erősen downgrade ízű...
Előzmény: Berényi Zsolt (14)
torban Creative Commons License 2002.01.27 0 0 67
Igen ! A Gator akar a netre menni, de nem lehet kikapcsolni. (gator = jelszó megjegyző/automatikus form kitöltő progi)
Előzmény: WinFan (65)
CsirkeP Creative Commons License 2002.01.27 0 0 66
Megcsináltam!

Sikerült összehozni egy jó WinXP CD-t! Nagyon királyos dolog!

Ellenben sem a régi hálókártyámat, sem az USB-s webcamet nem ismeri rendesen. (A hálókártyára azt írja a system tray-en, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva." Pedig BNC-n kereszlül két géppel is össze van kötve...) A másik hálókártyával, a "UPC-ssel" nincs gond...

Mindenkinek ajánlom a http://www.sync.hu/user/frameset.phtml?url=/xpcrack oldalacskát!

Üdv,

CSirke

WinFan Creative Commons License 2002.01.26 0 0 65
Hali!
1. Lehet valamelyik szoftvered automatikus frissítése be van kapcsolva, s a kuka így akarja elintézni. Pl. A Tiny Firewal-nak is ez a baja.
Tehát nézd végig, hohy milyen programok indulnak a winnel 1ütt, s hogy be van e rajtuk kapcsolva az autoupdate.
Előzmény: torban (64)
torban Creative Commons License 2002.01.26 0 0 64
megőrülök ! segítsetek !

1. Elinduláskor mindjárt feljön a Telefonos hálózat" ablak, hogy megyek-e a net-re? Itt beikszelhetem, hogy többet ne jelenjelm meg ez az ablak, de ez a kikapcs már nem érvényes a következő belépéskor. Hogyan kapcsolhatom ki?

2. Genius keyboardom van. Az okos XP persze talált egy jobbat és azt installálta (microsoft keyboard driver) Ezt nem tudom lecserélni a Geniusra. Pedig már uninstalláltam restarttal és restart nélkül. (restart után mindjárt közli, hogy új hardvert talált és már installálta is: microsoft keybosr!) :((

HELP ME !!!

Zzsolti Creative Commons License 2002.01.26 0 0 63
Hali

Valakinek már müködik Win XP-ben az Acer Scanner
320P?Nekem ez a scanner nem akar müködni pedig már a hivatalos honlapról is leszedtem a drivert,és azzal sem megy.Ha valakinek müxik
elöre is köszi a tanácsot hogy kell csinálni.
Amugy Win 98 alatt simán ment.

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.26 0 0 62
Ha nem vagy biztos benne, akkor jobb is, ha nem futtatod. Az nem jó a magyarhoz, sőt reset.exe után esetleg többé be sem enged a rendszer, felejtsd el.

Van valami leírás, egy másik CD-t vagy legalábbis telepítőkészletet kellene csinálnod.

Előzmény: CsirkeP (61)
CsirkeP Creative Commons License 2002.01.26 0 0 61
Üdv!

Lehet, hogy hülyének néztek, meg idegesít, hogy századszorra megkérdezi valaki, de én továbbra sem tudom, mit kezdjek a magyar XP 2600 Pro-m feltörésével. Van egy ilyenem, hogy reset3.exe meg setupreg.hiv. Elolvastam a readme-t, de nem vagyok még biztos benne, hogy lefuttatom. És mi az a 180 napos izé? Az enyém most azt írja, hogy még 30 nap van hátra.

Aki tud, segítsen!

Előre is köszi!

Csirke
csirke@emil.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!