Keresés

Részletes keresés

esti-2 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 4035

Tisztelt Ferenczy úr!

 

Az egész oldalon - a "Jegyzet"-et kivéve - ott a vastagon, öles betűkkel szedett, külön keretben kiemelt cím:

"Fehérvári Hírek" -- Így, többes számban! (Ez ugye azt jelenti, hogy az alant következőkre vonatkozik, és nem egyetlen hírre.)

Ennek jobb felső sarkában látható a weboldal címe. Ez - szerintem - megfelelő utalás arra, hogy az itt olvasható rövid hírek honnan származnak. (Egyik kis hír után sem írtuk külön oda a forrást, miután az összesre ugyanaz vonatkozik, hiszen ebben a rovatban csak fehérvári hírek jelennek meg.)

Ön ezt nevezheti "lopásnak", de ez attól még nem lesz az. (Arról már nem is beszélve, hogy előző beírásában egyéb cikkeinket illette ezzel a váddal.)

 

Az lehet, hogy a szöveget - valamivel később - visszavonták, ezt nem ellenőriztük, ezért elnézést kérek. (Következő számunkban helyreigazítást közlünk.)

Arra viszont nem emlékszem, hogy az átvett hír tartalmozott-e bármiféle utalást arra vonatkozóan, hogy ők (is) átvették volna valahonnan, így aztán ennek nem is tudtunk utána járni. (Most meg akartam nézni, de a honlap jelenleg nem elérhető.)

 

"A napozó valóban lezáratott, de pont az ön közbenjárására építettünk nyitásra másikat ,amiről persze uncsi beszélni." Az átvett hírben kitértünk erre - külön dőlt betűkkel - így: "A bezárás fejleményeiről az előző számunkban egy olvasói levélre reagálva már beszámoltunk - a szerk."

Emlékeztetnem kell Önt, hogy a napozókkal kapcsolatos beszélgetésünket éppen arra az olvasói levélre reagálva közöltem - azt akkor személyesen én -, aminek kapcsán telefonon megkerestem Önt. Arról nem tehetek, hogy azt az előző számban írtuk meg, e hír pedig csak ebben tért ki rá. (Újra el kell mondanom: visszautaltunk az előző számban megjelent válaszra a kérdés kapcsán.)

 

Végezetül:

"Olvassa el ön is a saját újságját egyszer." ---  Muszáj?! Nem elég, ha csak megírom?... :o))  [Pláne, ha - a közvélekedés szerint - egyedül én írok bele...]

 

Kérem írja meg, hogyan tehetném Önt boldogabbá! Rajta leszek! :o)

 

Tisztelettel:

Esti János

 

PS:

Kedves Géza bátyám!

 

Mi történt? Ön nem szokott ilyen hévvel nekem esni.

Előzmény: Ferenczy Géza (4034)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.15 0 0 4034
A honlapot megnéztem, üvöltöztem ,még aznap korrigálták normális leadható adatokkal ,ajánlom olvassa el ezt is.
A 125 számban 2.oldalon lenn közölt iromány megegyezik a vitatott és visszavont szöveggel, de nem utal semmiféle honlapra vagy másra, tehát "lopkovic".Olvassa el ön is a saját újságját egyszer.
Lehet, hogy túlreagáltam,akkor bocsánat, de lehet-e erre másképp reagálni.
A szűrés és forgatás valóban egy helyről történik, más-más szűrőkkel ,amiket valóban automatizáltunk és ellenőrizhetővé tettük úgy, hogy itthon bármikor láthatom a lényeges paramétereket. Hő, szabad klór ,Ph stb. Ez valóban érdekes erről beszéltem s nem arról, hogy egy szűrővel szűrünk.Baj is lenne, de nagy. A napozó valóban lezáratott, de pont az ön közbenjárására építettünk nyitásra másikat ,amiről persze uncsi beszélni.
A belépők pedig az általam leírtakkal azonosak. Egyszerű megismerni őket ,olvassa el az uszoda-strand honlapját is www. csitaryuszoda.hu minden közönséget érdeklő információ ott megtalálható.
Na mindegy nem lettem boldogabb.
Előzmény: esti-2 (4033)
esti-2 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 4033

Kedves Ferenczy úr!

 

Nem vétett semmit sem Ön, sem az intézmény, melyet vezet!

Ismét csak azt tudom válaszolni Önnek, amit a múltkori tévedésünk kapcsán: egy hírt - sőt, állítólag Ön modta, tehát vagy sajtótájékoztató, vagy nyilatkozat - vettünk át Székesfehérvár hivatalos honlapjáról. (Az átvételi hivatkozás ott olvasható az oldal keretes címének jobb felső sarkában.)

Eszünkbe sem jutott, hogy olyan téves adatok jelennek meg ezen az oldalon - amúgy éppen Önre hivatkozva -, melyek ellenőrzést kívánnának. (Erre amúgy az idézett cikk tartalma sem késztetett.)

Nevének ismételt elírása valóban szégyenletes hibánk, erre nincs mentség, ígérem, legközelebb jobban odafigyelünk rá. (Nem tartom mentségnek, hogy ez is átvett hiba!)

Nem gondoltam, hogy Ön, aki rendszeresen használja az internetet, nem nézi meg a város honlapját, vagy ha mégis, akkor nem szúr Önnek szemet az ott megjelent tévedés, illetve ha mégis, akkor nem helyesbít, vagy ilyen kérelmét nem teljesítik. (Éppen ezért nem éreztem, hogy azoknak a dolgoknak a megerősítését kérjem, melyek ott olvashatók, hiszen a felsoroltak valójában egyetlen hírértékkel bírnak: megnyílt a strand.)

 

Mindezek után talán kissé túlreagált az az indulat, mellyel lenti beírását tűzdelte. Az idézeteket ugyanis az Ön idejében is idézeteknek nevezték, és nem lopkovicnak, különös tekintettel az olyan esetekre, mikor az idézet a forrás megjelölésével együtt kerül a lapba.

Egyébként igen ritkán élünk ezzel a lehetőséggel, leggyakrabban inkább a viták során. (Természetesen idézünk más lapokból is, ez teljesen bevett szokás mind a hazai, mind a nemzetközi sajtóban, méghozzá igen rég óta, de ilyenkor is megjelentetjük az idézet forrását.)

Azt meg tudom ígérni, hogy ezután csak olyan hír jelenik meg a Miú-ban Önnel, vagy a stranddal kapcsolatban, melyről előzetesen telefonon beszélünk.

Bízva benne, hogy nem követtünk el engesztelhetetlen indulatokra okot adó hibát, megbocsátására számítva

maradok tisztelettel:

 

Esti János

Előzmény: Ferenczy Géza (4032)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.06.15 0 0 4032
Kedves Esti úr!
Nem tudom mit vétettem önnek, s mit az az intézmény, melyet vezetek. Már vagy a harmadik tudósítást írja a strandról ,közben már meg is beszéltük a kifogásolni valókat ennek ellenére mégis következetesen tele a mű szarvashibákkal, melyben a legkisebb az, hogy a nevemet rosszul írta, ami szinte természetes. Tudom mindennek az a figyelmetlen "Gegi" az oka, ki feltette a honlapra az isten tudja honnan vett féligazságait a strandunkról, azután ön fene gyorsan átvette összes baromsággal együtt, végül elnézést kért ön is Gegi is tőlem, ezután megjelenik ugyanaz az ökörség a Fvári Polgár című újságban és most harmadszor is az ön lapjában.
Jó dolog az, ha ingyen információkhoz jut a polgár de ha az önök egyéb fejtegetései is így tartalmazzák az igazságot, akkor valóban jobban tennék ha nem fognának a gép kopogtatásához. Mindenesetre köszönöm a nélkülem velem való foglalkozást, de nem kérek belőle. Arról is vannak ezután elképzeléseim ,hogy a Cser P A unalomig folytatott cikizésén kívül valójában minden sor valahonnan valakitől átvett anyag, a mi időnkben ezt "lopkovicnak" becézték. Ezzel sem volna baj, ha legalább minőségi anyagot ollózna ki, megbízható szerzőtöl. Abból,hogy valaki képtelen a nevemet normálisan leírni,- a Polgárban pl.kétszer ejti meg a költő kétféle módon - már következtethet az anyag általános minőségére is. De, hogy egy telefonon legalább nem lehet megkérdezni a szakembert a szakmai megállapításokról (egy és új szűrőrenszer meg hasonlók) azt eléggé nehezményezem. Persze ha.....
A belépő kedvezményezett (nyugdíjas, diák, katona) 320 Ft felnőtt 610 Ft a hanyagul odavetett 300 és 600. helyett.Ez valóban nem nagy eltérés, de a beléptető renszer nem engedi az uszoda és a strand felcserélését pont emiatt,sokak bosszuságára.
Tisztelettel Ferenczy Géza
izlandi1 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 4031
Kicsit megkésve, de külön gratulálok a kiváló érveihez! Igazán Önhöz méltó. Ahogy az a meglátás is, hogy "Hogy magának mi a véleménya a környező világunkról, vagy akár csak Fehérvárról, azt nem tudni, mivel itt nem ilyesmikről ír, hanem másokat kezd ki, azok beírásait cincálgatja" kissé impertinens egy olyan nicktől, akinek a pl. a baloldalisága az MSZP támogatásáig terjed. Továbbá az sem áll jól Önnek, hogy túlságosan önérzetesnek próbál mutatkozni, főleg ha tekintetbe vesszük az Ön neve alatt futtatott propagandatermék hangvételét.
Előzmény: esti-2 (4027)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.22 0 0 4030
Neked minden megoldásod elegáns, mi több tanítani kéne.:-)
Előzmény: MajomEmber (4028)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4029

 

Ki ignorál itt kit? Én válaszoltam Izlandinak. Még a legutolsó beírására is!

Ezen felül: mi a "kényes kérdés"?!

 

 

Előzmény: MajomEmber (4028)
MajomEmber Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4028
"én legfeljebb elkövettem azt a hibát, hogy válaszra méltattam"
- kényes kérdésekre elegáns megoldás az ignorálás :/
Előzmény: esti-2 (4027)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4027

No, nézze Izlandi1 (vagy akármennyi!)

 

Szerintem bátran menjen Ön a gejzírbe!

Maga azt írta:

"Másodszor, amikor Warva alpolgi lett, még nem volt szocialista politikus, ezt példaként fölhozni ölég nagy csúsztatás az Ön részéről, hogy kibaszottul finom legyek, úgyhogy ez több szót nem is érdemel." (kiemelés tőlem.)

 

Erre válaszoltam én azt, hogy pontosan úgy volt "szoci", ahogyan ma is: nem tagja a pártnak, de az MSZP támogatta. Ma sem tagja, és ma is támogatja. Az egész kérdés pedig azzal kapcsolatban került fel, hogy a baloldal elfogadja a neki felajánlott gesztusokat, a jobboldal pedig nem. Ennyi, ehhez hoztam példákat. (Majd maga bizonyára megírja az ellenpéldákat is, már ha úgy véli, hogy egy vitában érvek és ellenérvek csapnak össze, és nem a másik fél minősítgetése.)

 

Itt legfeljebb maga csúsztat, maga dumál félre, és azt, hogy ezután engem ehhez a Lovashoz hasonlítson, azt egyszerűen kikérem magamnak!

 

Hogy magának mi a véleménya a környező világunkról, vagy akár csak Fehérvárról, azt nem tudni, mivel itt nem ilyesmikről ír, hanem másokat kezd ki, azok beírásait cincálgatja - az esetek többségében egyébként meglehetősen hamisan, csúsztatva, elferdítve -, és mások becsületébe gázol. Nem vitatom el, hogy joga van hozzá - illetve ezt ugyan vitatom, de lehetősége van rá az biztos, él is vele -, ám örülnék, ha engem békén hagyna.

 

Én a saját véleményemet írom meg minden esetben, és ezen az sem változtat, hogy maga "kenyéradó gazdáról", "párt-propagandáról", meg ilyenekről ír velem kapcsolatban ahelyett, hogy - ha vitája van azzal, amit írok -, akkor arról írna.

 

Nem mondom, dicső dolog érvek híján a másik fél lejáratásával próbálkozni, de ezzel talán inkább menjen Bayer és Lovas urakhoz Ön, biztos vagyok benne, hogy meleg fogadtatásra talál náluk!

 

Végezetül.

Nem tudom, hogy miért bukkan fel itt néha - sejtésem ugyan van, de annál jobb a modorom, hogy megírjam -, ám ha valóban beszélgetni akar, akkor tegye azt! Mások sértegetése, lejarátási szándéka szerintem nem beszélgetés!

 

Megnyugtatásul:

Én nem vitázom magával, újra leírom: maga kezdte ezt a vitát, maga szólított meg, én legfeljebb elkövettem azt a hibát, hogy válaszra méltattam. Sebaj, a tanulságokat leszűrtem, ritkán követem el ugyanazt a hibát kétszer.

 

Ennyi.

 

Esti

Előzmény: izlandi1 (4026)
izlandi1 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4026

Kedves Esti Úr!

 

Nem azért bukkanok itt föl néha-néha, hogy barátkozzam, vagy ellenségeskedjem bárkivel is, egyszerűen csak beszélgetni szeretnék az itt fölmerülő dolgokról, de ez itten egyre lehetetlenebb, mióta Önök pártfórumokká alakították a topicokat. Aztán az is kurvára megnehezíti a beszélgetést, ha a vitapartner folyton... khm...manipulál, hogy illendően fejezzem ki magam. Lehet, hogy Ön hozzászokott már ahhoz, hogy vitapartnereivel folyton egymás képernyőjébe "manipuláljanak", de nekem ez meglehetősen bassza a csőröm, az ilyenért Izlandon gejzírbe pisáltatnak, hadd ne fejtsem ki Önnek részletesen, hogy ez mit jelent. Ezesetben éppen nem kenyéradó gazdái, hanem önmaga védelmében (vagy pontosabban önmaga túlspilázása érdekében) alkalmazza a manipulációnak azt az eszközét, ami többek közt a méltatlanul népszerű Lovas István kedvenc eljárása: kontextusából kiragadottan idéz szöveget. Most pl. ezt idézte saját korábbi szövegéből, annak igazolására, hogy én hülyeséget beszélek:

 

"Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester!"

 

Holott a teljes szöveg így festett:

 

"Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester! (Le ne írja! Tudom, hogy a polgármestereket külön választják, ám ettől még állhat a jelölt mögött választási szövetség!) Az MSZP-nek viszont ma sem tagja. Így hát ezt példaként fölhozni tökéletesen helyén való, és semmi "csúsztatás" nincs benne! (Talán tessék előbb utána nézni a dolgoknak, aztán "kibaszottul finomkodni".) Az időpont - hogy segítsek - 1994."

 

Az aláhúzott, kurzivált rész az én kiemelésem. Bárki megnézheti a 4016-os dobozban, 2. bekezdés.

 

Hogy világos legyen az eljárása: Ön először téved, aztán ennek örvén jól kioktat, s mikor erre reagálva kiigazítom, akkor saját mondandóját meghamisítva igazolja, hogy mégis mennyire igaza volt. Mondom: inkább ME-vel vitatkozzon, ne velem.

 

Üdv: i1 

Előzmény: esti-2 (4023)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4025
A vasfogat magamra, a saját kopó szürkeállományomra értettem, mert nekem aztán bőven kellene emlékezni ilyen eseményekre. Nem tudom volt-e más indíték is, de én tanácsoltam NI-nak,hogy Warvát az alpolgármesteri beosztásra kérje fel lévén szerintem valódi polgári gesztus volt.- Nekem igen jó politikai döntésnek tünt, dehát én igen rossz politikus vagyok,amennyiben a politika a cselszövések tudománya.- Szerintem valóban remek döntés volt, és ami nem mellékes a városnak is az érdekét szolgálta.
Vancsik indulására azonban illett volna emlékeznem,hisz akkor én voltam NI kampányfőnöke.
Előzmény: esti-2 (4023)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4024

 

 

OFF

 

"miatt tudna szárba szökni"

 

Helyesen:

miatt nem tudna szárba szökni...

 

ON

Előzmény: esti-2 (4023)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4023

Kedves Géza bátyám!

 

Nin itt semmi szerepe az "idő vasfogának", én pontosan ezt írtam:

 

"Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester!"

 

A dolog arról szólt - és ennek igazolására hoztam fel példának Warvasovszkyt -, hogy míg az MSZP minden esetben elfogadta az együttműködést a városvezetésével, addig a Fidesz szinte soha!

 

Tudom, hogy ez csak egy ócska "párt-propaganda szöveg", de hát mit lehet tenni, ha a történések ilyen ócskán "párt-propagandák". Azt talán mégsem írhatom le, hogy mindez nem így történt, csak azért megváltoztatva a történéseket, hogy némely izlandi vitatárs kedvébe járjak? S bár nem szeretném, ha bimbózó barátságom Izlandi1-gyel olyan apróság miatt tudna szárba szökni, enyészne el, mint Székesfehérvár közelmúltjának artikulálása, mégsem tehetek egyebet: leírom, ami történt. [:o)]

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: Ferenczy Géza (4022)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4022

Hiába az idő vas foga nyktól felfelé is pusztít. Így korrekt:

 

 

Warvasovszky Tihamér

1950. július 19-én született Székesfehérváron. Nagyszülei és szülei is Székesfehérváron éltek. Felesége Csiszár Mária az Ikarus székesfehérvári gyárában dolgozik. Két gyermekük van: Edina napközis tanítónő, Donát egyetemi hallgató. 1968-ban Székesfehérváron, az Ybl Miklós Gimnáziumban érettségizett, majd 1973-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen kapott villamosmérnöki diplomát. Fiatal szakemberként a székesfehérvári Ikarus gyárban helyezkedett el. 1973-tól 1979-ig tervező mérnök, 1980-tól 1985-ig osztályvezető, majd 1986-tól 1987-ig az üzemfenntartási főosztály vezető-helyettes volt. Munka közben, 1976-ban mérnök-tanári képesítést, majd 1979-ben gazdasági-mérnöki kiegészítő diplomát szerzett. 1987-ben a városi tanács egyik elnökhelyettese lett. 1990-től a Fehér megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatójaként dolgozott. 1993-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét. Az 1994-es önkormányzati választásokon MSZP-SZDSZ támogatással helyi listán mandátumot szerzett a képviselőtestület és a megyeszékhely alpolgármesterének választották meg. Az 1998-as helyhatósági választásokon az Összefogás Székesfehérvárért Választási Szövetség pártonkívüli, független jelöltjeként indult, a választási szövetséget alkotó MSZP, az SZDSZ, a Nyugdíjas Párt és Fehérvári Polgárok Egyesületének támogatásával. 1998. október 18-án választották meg Székesfehérvár polgármesterévé

Előzmény: izlandi1 (4020)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.21 0 0 4021
Igaz,bocs.
Előzmény: izlandi1 (4020)
izlandi1 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4020
Bár az ezredforduló előtt még Reykjavíkban éltem, de az izlandi sajtó szerint 1994-ben Vancsik volt a szocik polg.mest.-jelöltje Szfváron. (Alpolgármesternek a választás nyertese, a Fidesz-FKgP-KDNP-MDF támogatású Nagy István kérte föl.) Warvasovszky 1998-ban lett polg.mest. az FPE-FMNYP-MSZP-SZDSZ jelöltjeként. Asszem ezeket nektek - Estinek is! - mint Fehérvárért élő-haló polgároknak jobban kéne tudnotok, mint egy északi gyüttmentnek.
Előzmény: Ferenczy Géza (4017)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4019

Negyedszer, ha megbocsát én nem folytatnám ezt az épületes vitát, mivel semmi kedvem ahhoz, hogy bármilyen beírásom is alkalmat adjon Önnek arra, hogy kifejthesse propagandisztikus érveit, teljesítsék csak pártfeladataikat MajomEmberrel vállvetve, majd ha engem is megfizet vki az időm elkúrásáért, akkor szívesen folytatom a társalgást."

 

Gratulálok a bölcs döntéshez.

Evacuintur nontes et nascitur ridoulus mus.

 

Előzmény: izlandi1 (4015)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4018

habár véleményem szerint egyik sem ér egy kalap szart sem, ámde mégsem azonosak. "

 

Ne haragudj kedves Izlandi, de pont az ilyen de facto kijelentések miatt nem tudom komolyan venni véleményedet.Ugyan,hogy várjam el a vitapartnereinktől a jó modort, ha ilyeneket vagyok kénytelen olvasni.

Előzmény: izlandi1 (4015)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4017

Másodszor, amikor Warva alpolgi lett, még nem volt szocialista politikus, ezt példaként fölhozni ölég nagy csúsztatás az Ön részéről, hogy kibaszottul finom legyek, úgyhogy ez több szót nem is érdemel."

 

Ha ennyire magabiztos és tájékozott vagy, ugyan megmondanád-e,hogy ki volt a szocik polgármester jelöltje akkor? Elhiheted, hogy erre talán még jobban emlékezek,csupán tépelődöm,mert ennyire magabiztos kijelentéseket főleg a tények egészen belső ismerete miatt nem mernék tenni mint te,csupán spekulálok.De jó kis hangulatú írás ,kár,hogy hemzseg ettől-attól.

De ütős mint a fene,azzal meg kár törődni, hogy hova. Most csapkodni kell veszettül, met gyűjtik a pontokat.:-(





Előzmény: izlandi1 (4015)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4016

Kedves Izlandi1!

 

Maga úgy lép ki egy maga által kezdeményezett vitából, ahogy akar! (Ha úgy tetszik Önnek, akár gorombáskodásokkal is, legyen ez meg magának. Ezt a beszélgetést nem én kezdtem el magával.)

 

Amikor Warvasovszky Tihamér "alpogi" lett, éppen úgy az "Összefogás Székesfehérvárért" választási szövetség - lehet, hogy akkor másként hívták, de ugyanazok a pártok és szervezetek voltak benne! - támogatásával lett tagja a jobboldali többségű közgyűlésnek, ahogyan később is ezek támogatásával lett polgármester! (Le ne írja! Tudom, hogy a polgármestereket külön választják, ám ettől még állhat a jelölt mögött választási szövetség!) Az MSZP-nek viszont ma sem tagja. Így hát ezt példaként fölhozni tökéletesen helyén való, és semmi "csúsztatás" nincs benne! (Talán tessék előbb utána nézni a dolgoknak, aztán "kibaszottul finomkodni".) Az időpont - hogy segítsek - 1994.

 

A Fideszről szóló kitételem egyáltalán nem általános, ám itt, Fehérváron a Fidesz helyi korifeusa dr. Cser-Palkovics András egy hajszálnyit sem különbözik Orbán Viktortól - már tevékenységét illetően, mert személyes jegyeit nézve már egészen más a helyzet -, így hát a helyi Fidesz tevékenységét és az országos tevékenységet azonosnak beállítani egyszerű tény-kérdés. Ettől természetesen még nem azonosak, de ilyet nem is állítottam.

 

Végezetül:

rettenetesen sajnálom, hogy dolgaiban megfizetetlen marad - ismerem ezt a helyzetet -, de ettől én még nem fogom Önt hivatásos pártpropagandistának minősíteni csak azért, mert stílusa, vagy mondandója nem tetszik nekem, esetleg eltér az enyémtől. (Ez azért ne tartsa vissza magát!)

Azt viszont feszt nem értem, hogy - túl a személyemen - végül is mi is a baj az általam beírtak igazságával?

 

Jó pihenést, remélem dolgai hamarosan jobbra fordulnak:

Esti János (propagandista, szócső, bértollnok, zugfirkász, stb.)

 

PS:

Ugye, hogyha összeszedem magam, nekem is van legalább annyi címem, mint a Fidesz helyi titánjának?! :o)

Előzmény: izlandi1 (4015)
izlandi1 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4015

Kedves Esti Úr!

 

Először is, a bizottság-elnöki posztoknak teljesen más a politikai funkciója, mint az alpolgié. Sztem ezt badarság összemosni. Más kérdés, hogy a Fidesz ezeket miért nem fogadta el. (Azért, mert ez részéről szintén taktikai lépés, s bár nem tartozik a tárgyhoz a magánvéleményem, azért elmondom, hogy szerintem ez részükről ostobaság, de a Fidesz ellenség-konstruáló politikájának logikus része - a választók majd 2010-ben eldöntik, hogy pusztán az ellenségeskedésre lehet-e városvezetést építeni, mert a Fidesznek helyben még más alternatívával nem igazán sikerült előállnia.)

 

Másodszor, amikor Warva alpolgi lett, még nem volt szocialista politikus, ezt példaként fölhozni ölég nagy csúsztatás az Ön részéről, hogy kibaszottul finom legyek, úgyhogy ez több szót nem is érdemel.

 

Harmadszor, vitánk szempontjából nem túl lényeges ugyan, de megjegyzem, hogy az Ön kijelentése, miszerint "a Fidesz csak és kizárólag arra "hajt", hogy visszaszerezze elveszített hatalmát a város felett, épp úgy, ahogy országosan is" arra enged következtetni, hogy a Fideszt egy az egyben azonosítja annak elnökével, s habár véleményem szerint egyik sem ér egy kalap szart sem, ámde mégsem azonosak.

 

Negyedszer, ha megbocsát én nem folytatnám ezt az épületes vitát, mivel semmi kedvem ahhoz, hogy bármilyen beírásom is alkalmat adjon Önnek arra, hogy kifejthesse propagandisztikus érveit, teljesítsék csak pártfeladataikat MajomEmberrel vállvetve, majd ha engem is megfizet vki az időm elkúrásáért, akkor szívesen folytatom a társalgást.

 

Üdv: i1 

Előzmény: esti-2 (4013)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.20 0 0 4014
Ez csak egy idézet,senki ne tulajdonitsa nekem:-)

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel. "
Bertrand Russell
esti-2 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 4013

Tisztelt Izlandi1!

 

Szép és jó, csak van vele egy kis baj!

Azt a bizonyos "nagykoalíciót" - Ön nevezi annak - 2002-ben is felajánlották a Fidesz-frakciónak, amikor igazán nem volt szüksége a koalíciónak az MDF szavazatára, ám a Fidesz akkor is elutasította. (Sőt, bizottsági elnöki posztokat is elutasított, szemben az MSZP-vel, akik viszont elfogadták ezeket a felajánlott posztokat akkor, mikor még a jobboldal volt többségben!)

Hogy ez ettől valóban "nagykoalíció" lenne, azt nem hiszem, én sokkal inkább valós, közös felelősség-válalásnak nevezném, bár tudom, hogy Ön ezt majd üres demagógiának fogja minősíteni.

 

Velem szemben nem szükséges virtuális találgatásokba bocsátkoznia. Ha lett volna olyan megállapodás, hogy megszavazzák egymás előterjesztéseit, és ezt szegte volna meg a Fidesz, nyilván arról írtunk volna. De ilyen feltétele nem volt az ajánlatnak - 2002-ben sem volt ilyen feltétel! -, ezért aztán nem is írhattunk volna "szószegésről", nem átkoztuk volna az ellenvéleményüket, ahogy azt soha nem is tettük! "Kiabálni" - már ha nem tartja képzavarnak saját stiláris ötletét egy újsággal kapcsolatban :o) - akkor szoktunk, amikor nem vélemény fogalamzódik meg, nem érv, hanem annak hiánya: a mindent-tagadás! Látja, ilyen esetekben valóban szólunk a dologról.

 

De tudja mit, legyen mindez csak "taktikai lépés", ahogy nyilván az volt a bizottsági vezetés felajánlása az MSZP-nek 1990-ben, 1994-ben, vagy az alpolgármesteri hely felajánlása Warvasovszky úrnak anno. És akkor mi is van? Akkor ezt nem lehet valós, közös vezetési tartalommal feltölteni? Akkor nem lehet felvállani egy közös felelősség-vállalást?

 

Az a helyzet kedves Izlandi1, hogy amit Ön ír, az igen tetszetős, csak nem a jelen valóságáról és igazságáról szól! Mert az igazság - szerintem - az, hogy a Fidesz csak és kizárólag arra "hajt", hogy visszaszerezze elveszített hatalmát a város felett, épp úgy, ahogy országosan is. (Magasról, nagy ívben tojik a "városérdekre".)

Félre ne értsen, nem ezzel - a hatalomátvételi kísérlettel - van bajom! (Ez a szándék egy politikai párttól érthető, és elvárható, bár talán kevésbé mohón hatékonyabb is lenne, elfogadhatóbb is, és kevésbé irritáló.) A módszereket nem tartom elfogadhatónak, mégpedig két okból.

 

Az első inkább érzelmi: engem viszolygással tölt el az a gátlástalan szemforgató álszenteskedés, amit a Fidesz művel. (Itt helyben is.) Lehet, hogy ez csak ízlés dolga, de hát mit tegyek?

 

Fontosabb a második ok! Történelmi - no meg saját megélt - tapasztalatom, általában olyan módszerekkel gyakorolják a hatalmat, ahogyan azt megszerezték. No, látja, ezt - a Fidesz hatalomért folytatott módszereinek ismeretében - már nem nyelem le, ez ellen már torkom szakdtából kiabálok, és kiabálni is fogok. (Babitscsal szólva: "Míg égi és Ninivei hatalmak engedik, hogy éljek, s meg ne haljak.")

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: izlandi1 (4012)
izlandi1 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 4012

Kedves Esti Úr!

 

Bocs, hogy csak most válaszok.

Ha a Fidesz 2006-ban elfogadja az egyik alpolg.mest.-i tisztséget, akkor bizony ma Szfv-on nagykoalíció működne, s ezt az országban mindenki így is értékelné. Sőt megkockáztatom, hogy ha bekövetkezett volna, akkor minden egyes alkalommal, amikor ellenvéleményt fogalmazott volna meg, Ön kiabált volna leghangosabban, hogy nem tartja be a koalás szabályokat. De Ön is nagyon jól tudja, hogy a részükre fölajánlott alpolgi tisztség csak egy taktikai lépés volt az MSZP részéről, tudták nagyon jól, hogy ezt a Fidesz presztízsveszteség nélkül nem fogadhatja el, így viszont folyton az orruk alá lehet dörgö

 

lni a visszautasítást.

 

(Az MDF-fel való "együttműködésről" meg annyit: az MSZP támogatja a Királyi séta címen futó giccsparádét, ami jó látványos projekt, minap is egy csomó hülye feszegethette magát ezügyben a városban, ezen kívül az MDF semmi mással nem áll elő, viszont cserébe szavazatát adja a szoci többséghez. Így a káposzta is megmarad /az MDF önállósága és folymatos jelenlétének látszata/ és a kecske is jóllakik /megvan a szoci többség a Fidesszel szemben/.)

 

Nem írtam, hogy Ön emlegette volna a kormányprogramot, azt én hoztam föl példának, hogy a helyi koalíciós együttműködés olyan, mint országos szinten a kormányprogram. Az, hogy összefésülés történt a maszop és a szadi programjai között, csak annak köszönhető, hogy közösen indultak a választáson. Ha a szadi képes lett volna önállóan indulni (mint más városokban, pl. Bp-en), akkor nincs összefésülés, hanem a választások után kötnek koalíciós vagy együttműködési szerződést a programjaik alapján - ezt hasonlítottam a kormányprogramhoz. Nem is értem, hogy mit nem lehet ezen érteni: ha nem érti, elég nagy baj, ha mellébeszél, akkor inkább vitatkozzon ME-vel, hiszen hasonló biznicben utaznak.

 

i1

Előzmény: esti-2 (3926)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.19 0 0 4011
Rájöttem, ezért írtam, hogy Gegi-Gegi a gatyád essen le!:-)
Egyébkén is semmi baj. Ükapám még így írta, vagy igyebbűl (tzi). A nyelvújítás idején gondoltak egyet s lett ily flancos az én nevem is.
Gegi egyébként jellegzetesen kapkodó és sokszor figyelmetlen. Ezért jó, ha szakmailag kontrol alá veszik a leírtakat.pl. a strand és az uszodai belépők között minimális, de különbség van. Ebből következik, hogy az egyik belépő a másik területen nem használható. És ha így vesszük akkor bizony praktikusan elég jelentős a félrehírverés,jönnek a reklamációk a város legolvasottabb újságjára hivatkozva. Mégis csak jobb, ha megkérdezzük az illetékes polgártárs-t ,(akkor meg megy az a rohadt árulózás.)
Két magas épületről beszél a hír, ami igaz is. Az egyik nem más mint a NOVOTEL szálloda, a másik a közismewrt lakópark ahol is remek kilátás nyílik a női napozóra. Már egy újságíró meg is jelent az elmúlt években nálam (Magyar Nemzet) és próbált egy jó kis zaftos hírt kerekíteni a szituációból. Ugyanakkor finom figyelmeztetést is kaptam, netelő olvtársaimtól,hogy a napozó szereplőiről képeket készítenek és felteszik a netre. íbele gondoltam ,hogy a néhány nagyanyám koró örökifjú hölgy és a valóban gyönyörű igényes szépasszony mit művelne?
No itt aztán elment a kedvem az egésztől, ismerve az internet finom úri közönségét és tisztelve a kivételeket.
Előzmény: esti-2 (4010)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 4010

Tisztelt Géza bátyám!

 

Az emberi hülyeség - és a minden korlátot nélkülöző politikai idiotizmus - ellen nincs menekvés!

Legközelebb kérje meg azt a kultúrált telefonálót, hogy olvassa el a kifogásolt cikket alaposabban! A cikk alján ott a forrás: www.szekesfehervar.hu, azaz Géza bátyám nem a Miú-nak nyilatkozott, hanem annak a büdös-komcsi önkormányzati portálnak, ahonnan rendszeresen idézzük a "fehérvári rövid híreket".

A névelírás is az ő "bűnük", a miénk csak annyi, hogy nem vettük észre.

 

Egyébként azokról már megírtam a véleményemet, akik így szelektálnak a médiumokok között... :o(

 

Elnézést a figyelmetlenségünkért!

 

Tisztelettel:

Esti János

Előzmény: Ferenczy Géza (4009)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.19 0 0 4009
Hát az első oldalon, ahol a női napozóról nyilatkozom. Először is kapok egy telefont: "te szemét!te áruló! nyilatkoztál a Mi újságnak?" pedig elhatároztam, hogy ilyen hibát többet nem követek el, hisz már így is rajtam van az Esti bélyeg. Mert nincs is annál mocskosabb lény, ki a Mi újság kérdésére elmondja, hogy mikor nyílik a strand, vagy hogyan képzeli a Vidámparkot. Elolvastam és döbbenten tapasztaltam nevem eltorzítását. Jaj mit tegyek az egész napomnak annyi! hiába futok én fűhöz-fához,susztherhez vagy varghához ez már helyre nem hozható kommunista trükk ismételten. Még ha gegi is írta el,akkor is .
Előzmény: esti-2 (4008)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 4008

 

Uram, Atyám!

 

Hol írtuk rosszul a nevét, Géza bátyám? (Már ha mi írtuk...)

 

 

Előzmény: Ferenczy Géza (4007)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2008.05.18 0 0 4007
Az,hogy az én nevem rosszul van írva már nem is zavar ? Pedig kardinális probléma.Bezzeg Tomi miatt kard ki kard volt.:-)
Előzmény: MajomEmber (4005)
esti-2 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 4006

 

Szerintem tud maga ennél jobb recenziót is írni...

 

 

Előzmény: MajomEmber (4005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!