Keresés

Részletes keresés

Monthy Creative Commons License 2002.03.26 0 0 31
Eddig azt hittem, hogy csak 8 bébisáska van, de ma kitakarítottam, és baromi alaposan végignéztem a kidobott leveleket, Kiderült hogy van vagy 40. SZval, ha kell, tudok adni.
Előzmény: Monthy (30)
Monthy Creative Commons License 2002.03.13 0 0 30
Na kikeltek. De én hülye nem vettem időben észre, és amikor cseréltem a szederleveleket, a sok sáskát is kidobtam véletlenül. Elvileg öt menekült meg.
Előzmény: propan (29)
propan Creative Commons License 2002.01.10 0 0 29
Egyre jobban furdal a kivancsisag. Ez enyem petei sotet szurkek, gombostu nagysaguak, inkabb rugbi labdara hasonlitanak, es az egyik csucsan egy kis fekete pottyel, ott bujnak ki. De hogy atlatszo?? Kuld a kepet!!

Amugy ha esetleg valakinek vanna tarisznya rakjai, akkor arulja mar el hogy miert van az, hogy direkt szamukra budositett majat nem eszik meg (meg frissen sem), de a salatat, meg a voros szunyog larvakat ketofara zabaljak. Se szaritott bolharak, se puffasztott halszagu akarmi, semmi ... Ez csak azert zavar, mert aszongyak, hogy ha sokat zabalnak, akkor fognak vedleni?! Orszagomat egy rakpancelert ... Ja, es meg mindig nem tudtam meg 100% pontossaggal, hogy mifele rakok ezek pontosan, sehol nem lattam ilyen rakokat, konyvekben lexikonokban, lehet hogy egy teljesen uj fajjal van dolgunk?? Lehet, hogy ez csak a larva allapot? Vagy alienek? Ahhhhhhhhhhhh

Előzmény: Monthy (28)
Monthy Creative Commons License 2002.01.10 0 0 28
Hasonlít, de biztosat nem tudok mondani. Talán a csápja az enyémeknek kicsit hosszabb. Lefotózom digitcammal én is, és elküldöm a képeket. (egy hét kb)
Más állat nincs a terráriumban tudomásom szerint. Egyébként a peték mérete meglehetősen kicsi, kb akkora mint egy gombostűfej és átlátszanak. Lehet látni ahogy az embriók kezdenek benne meggörbülni.
Előzmény: propan (27)
propan Creative Commons License 2002.01.10 0 0 27
En most megvagyok lepodve, mert meg nem hallottam olyan botsaskarol (ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek!!), ami nem csak ugy szanaszet hajugalja a peteit??!! Mifele sasik ezek. Nekem van egy 1000 eve magarahagyott SITE-om: http://leo.div.iif.hu/~float
Itt van nehany kep, a jelenlegi botsaskaimrol. Szoval ha megkernelek megnezned, hogy olyanok-e a tieid?? Marha kivancsi vagyok.

Majd a hetvegen kicsit megoperalom a SITE-ot, es felrakom ra az ujonnan szerzett szerzemenyeket is.

Ja, Laci1 majd akkor majd tavasszal ujra visszaterhetunk, az allatevo noveny dologra?!

Előzmény: Monthy (26)
Monthy Creative Commons License 2002.01.09 0 0 26
Az enyém az üveg falára ragasztotta a petéit. Lehet látni, ahogy valami alakul bennük. Kicsit féltem őket, mert én mindig szederlevelet adok nekik, az pedig így télen kezd elfogyni a közelből, remélem a kényes kicsik nem sínylik ezt majd meg. Egyébként nem tudja valaki, hogy mennyi idő alatt kelnek ki (a vietnámi botsáskák)?
Előzmény: Laci1 (23)
Laci1 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 25
A harmatfü az kb olyan mint a vénusz légycsapó, középen a tőrózsából nőnek ki a levelek, kb olyasmi mint a légycsapóé, picit nyújtottabbak. Többféle változata van, nekem kettő féle van, most a latin nevét meg nem tudnám mondani. A vénuszlégycsapó picit kényesebb, most az enyémek is gyengélkednek, tapasztalat szerint a kancsókák viszont egész strapabírók.
Most inkább én is elhajtalak:(, télen nem jó őket szaporítani, majd tavasszal (febr. vége-márc.-április) hajtatok picikéket, nekik még az étvágyuk sem nagy:)) Meg a hideget abszolút nem bírják, egyszer vittem egy légycsapit át egy másik házba (kb 5 perc), de szegénykém még most is betegeskedik, pedig már vagy másfél hónapja volt.
Amúgy ilyen müvelt-csótányok is érdekelnének..., mert most csak az a sima lakótelepi csótányom van, több is mint kéne:(
Előzmény: propan (24)
propan Creative Commons License 2002.01.08 0 0 24
Ha hiszed, ha nem én mar vagy 3 hónapja vadászom rovarfogó növényekre, de mindig elhajtanak, hogy csak nyaron lesz, bár nekem vénusz legycsapó-t ajánlottak. Milyen ez a harmatf????Úgy néz ki, mint egy t?párna felülr?l? Mint azt már említettem, hoztam pár sásit nagynénémt?l (6-7 db) Szóval elboltolhatánk vmikor a dolgot. Csere-Bere??

Amugy csak emliteskeppen, az szokos csoti, megint eltunk reggel, de most is ugyan azon a konyvon talaltam ra: Immanuel Velikovsky: Ütköz? világok.
Szerintem a csoti tud valami? Mert ragasnyomot nem latok a konyvon?! Akkor meg mi mast csinalhatott vele, ha nem olvasta!? Van mit meg tanulnunk!!!

Előzmény: Laci1 (23)
Laci1 Creative Commons License 2002.01.08 0 0 23
Hú de jó! Akkor lehet, hogy újra lesznek botsáskáim!:)))))))
Monthy, ha majd lesznek picikék írjál!! Sajnos, nekem mostanában nincsenek állataim cserébe, csak növények. Főleg a rovarfogó novényekért rajongok, ha esetleg túlságosan elszaporodtak volna házi kedvenceid, tudok adni bevetésre kész, kiéhezett harmatfüvet a sásikért.
Sajnos nem a permetezés miatt pusztultak ki, hanem az üveg tisztításakor kiszórtam a petéket:(
Majd néha még erre nézek.
propan Creative Commons License 2002.01.04 0 0 22
Kepzeljetek, hogy a rakjaim salatat zabaltak az este???!!! Olvastam egy cikket a kek rakokrol, es ott azt irta a szerzo, hogy a rakja megzabaltak az akvarium novenyeit. Igy aztan azt goldoltam, hogy az enyemek is rakok vegulis. Es lassatok csodat, megettek a csigaimnak szant salata levelet.
Nem tom' mondtam-e, de szereztem orias botsaska peteket. Mar vagy 3 honapja. Vartam, hogy miko' kelnek ki, de aztan utana olvastam, es kiderult, hogy akar 3 ev is beletelik, amig kikelnek;( Pedig en ugy vartam... De akkor meg varok
Ja meg kb. 1 honapja a big csoti elment vandorutra. Mar bele is torodtem, de egy hete mutogattam tesomnak, az ujdonsult Poe osszes muve kotetetet, es a csoti ott pislogott a tetejen a konyvnek. Bebujt a konyvespolc moge. (Pofan is vagtam volna, ha elkezdi enni a konyvet!!)

propan Creative Commons License 2001.12.30 0 0 21
Na szoval itt vagyok megint. Az elmult par het nettelenul zajlott:( el voltam vagva a kulvilagtol!! Na mar itt vagyok. Az egyik kerdesem, hogy a lenti rakjaim vajon milyen verziojukak?? Mar neztem mindenhol, de sehol nem lattam ilyen rakokat?!
Amugy Laci1, a Camponaban lattam ilyen tuskes botsaskakat, vagy fel eve. De nem biztos, hogy meg lehet ott kapni. Amugy a nagynenemnel kb. 200 db van! Valoszinu aze' pusztultak ki, mer' nem locsoltad oket!! Ez a legfontosabb a szeder utan! Maj meg jovok, csak kajalni kell;)
Beebite Creative Commons License 2001.12.25 0 0 20
Elképesztőek vagytok:))
Az alma evő csoti meg a szederevő sasi bosszúja tetszett a legjobban:))
Még bekukkantok, meséljetek még:))
Monthy Creative Commons License 2001.12.23 0 0 19
Ma petézett le nálam az egyik. Ha kikelnek tudok adni.
Előzmény: Laci1 (18)
Laci1 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 18
Sziasztok!
Imádom az ízeltlábúakat, pár éve
voltak botsáskáim, de sajna kipusztultak. Az érdekelne
valamelyikőtöknek nincs feleslegben néhány, hogy
újra kezdhessek foglalkozni velük? Vagy tud valaki valamit,hol
lehet beszerezni párat?
Esetleg tudtok még valami hasonlóan tetszetős
állatkát, amit hasonlóan egyszerűen lehet tartani?
Előzmény: propan (17)
propan Creative Commons License 2001.11.09 0 0 17
A meleggel nincs baj, kb. 24-26 fokon vannak a dogok. Vettem szurot, mert igen sok dzsuvaval van tele az akvarium. De a viz ennek ellenere olyan koszos, opalos mint allat. Es ezt a szuro sem tisztitja ... mire rajottem, hogy a kis kavicsok, amiket vettem koszolodnak. Szoval a masik 2 zacsko kavicsot, meg a "napozos" kovuket kifoztem, es leszurtem. Kivancsi leszek hogy be fog-e megint genyosodni a viz.
Ami viszont oriasi hatrany, az az hogy a rakok vize olyan budos, mint a 3 napos rohadt hulla. Pedig 3 naponta cserelem a vizuket??
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.07 0 0 16
Hat teged jol egyedul hagytak. Sajnos en sem vagyok egy nagy tarsasag mert rakokrol meg filmet sem lattam, sot mint elel sem erdekel .=O) A Konyhaasztalon van egy topic ahol a rakevok eppen probaljak kibogozni, hogy melyik rak melyik, persze a tanyeron. Pfuj!....es szegeny rak fozes kozben...
Biztos a huvosebb vizet kedveli, megha valami tropusi tipus is. Ha van egy melegito lampaja, akkor ugyis alaul melegedni ha kell.
Előzmény: propan (15)
propan Creative Commons License 2001.11.06 0 0 15
Azt hiszem meg levelezek egy kicsit magammal. Sajna ezidaig nem tudtam tul sok infot osszeszedni a tarisznyarakokrol. Pl. nem tudom pontosan, hogy hany fokos kell, hogy legyen a vizuk. Eddig az a tapasztalatom, hogy a huvosebb vizet jobban szeretik (22 cfok), mint a melegebb 26-28 fokot, mert olyankor mindig kiulnek a kovukre. Csak az nem tiszta, hogy sutkerezni ulnek ki, vagy azert mert meleg nekik a viz??
Aztan meg az sem tiszta, hogy mennyit kell ezeknek enni? Marmint dekara. Eleg egy csipet tubifeksz (de jo, meg nem latttam leirva. Igy kell egyaltalan irni?), vagy rakjak be nekik egy fel marha majat?

A sasik meg mindig nem keltek ki;( A csotanyok meg csak hiznak.


propan Creative Commons License 2001.11.03 0 0 14
Ugy veszem eszre, hogy ez a macska dolog nem tetttszett Nektek, szoval bocs!
Amugy kimult az egyik kicsi csotim, es fogalmam sincs, hogy miert, mert a masik kicsi, meg ez ido alatt megnott?? Hogy miert van ez?

Igy a nagy banatomba vettem egy par tarisznyarakot. Tok jo fejek!

Az az igazsag, hogy nem vagyok teljesen biztos benne, mert nem egyforma nagyok az ollojuk. Sot az egyiknek a bal, a masiknak meg a jobb olloja sokkal nagyobb?!?!? Ez normalis, vagy csak integeto rakokat vettem!

Ja, van valakinek botsaska pete keltetesekkel kapcsolatban tapasztalata???

propan Creative Commons License 2001.10.28 0 0 13
Hat en azert megkerdeznek egy macskatulajdonost, hogy mi a velemenye a csotanytulajdonosokrol?!

Igy hat,

LE A MACSKA TULAJDONOSOKKAL;)

Előzmény: law (12)
law Creative Commons License 2001.10.28 0 0 12
a macskatulajokat csak hagyjuk, kedves propan. ez a megjegyzes egeszen diszkriminativnak tunik.
Előzmény: propan (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.27 0 0 11
Koszi,de bar erdekesnek tartom oket es tenyleg erdekelnek ,megis azt hiszem nem szabad olyan allatot tartani amit nem szeretnek ha hozzam erne. Ez van a rovarokkal,hullokkel,keteltuekkel,madarakkal valamint minden kutyanal nagyobb emlossel. Meg szerencse, hogy vannak a vilagon olyan emberek akik elvezetesen tudnak meselni ilyen allatokrol igy elertek, hogy manapsag mar nem menekulok egy pok elol es ha nagyon utban van akkor is inkabb lecsapdazom es kirakom a szuret.=O)
Előzmény: propan (10)
propan Creative Commons License 2001.10.27 0 0 10
sigue!
Hat ezt igen megdobbentonek tartom (a ket agyat)! A forrasomat nem tartottam eddig tul megbizhatonak, de mostmar ... Sokan vannak, akik perverz dolognak tartjak a rovarok tartasat. (Hobbi celbol!) Szerintem a macska tulajdonosoknal sincs minden rendben. Szerintem probald ki a botsaskakat. Nagyon kedves allatok, es ami a lenyeg nem ver dogok. Nem eszik meg egymast, meg masokat sem. En nem szeretem a gyilkos dogoket. Ja, meg nagyon igenytelenek.
Ez csobolyo-nak is szol, nem csak rozsalevelet esznek (megjegyzem nem is szeretik nagyon!), hanem a szedret preferaljak. Szeder meg telen/nyaron van! Es ami a legfontosabb, minden este permetezz a levelekre egy kis vizet, mert szamukra fontos a folyadek. Nagyon erdekes, amikor isznak;)
Sajna mostmar nekem is csak 1 db botsasim van ,(meg petek, amik sajnos honapok mulva kelnek ki;(
igy egy terrariumban vanna a csotikkal. Nagyon jol megvannak egymassal, es egyik ejszaka megrokonyodve lattam, hogy a szeder evo sasi, falja a csotik almajat???) Ez valoszinu bosszu, mert 2 napja a csoti falt a sasi szedrebol;)

állati emlék Creative Commons License 2001.10.27 0 0 9
Sziasztok!

Ez a topi nagyon jópofa.
Nekem 3/4 évig volt egy akváriumra való botsáskám.
Nagyon csíptem ôket - ott billegtek a vállamon, meg mindig kettôt-hármat a monitorra, meg a klaviatúrára.
Fantasztikusan néznek ki, tiszta földönkívüliek.
Sajnos a táplálásuk elég nehéz volt, mert csak rózsalevelet ettek, bár eredményesen próbálkoztam a sárgarépa-reszelékkel is.

Egy idô után viszont hullani kezdtek, mint a legyek. Másfél hét alatt az összes megdöglött, ráadásul épp egy néhány napos utazásból tértem vissza, úgyhogy ott találtam ôket megfeketedve az akvárium alján.
Irtózatos látvány volt. Ki is hajítottam az egészet.

Azóta valami másféle kisállaton gondolkodom.

Előzmény: propan (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.26 0 0 8
Igen ezt mondtak abban a bizonyos filmben is. Ezert van az, hogy olyan elpusztithatatlan. No persze azert nem kell kiprobalni a kedvenceden, de allitolag ha lefejezik meg semmi baja se lenne. Bar ketsegkivul hulyen nezne ki es kirohognek a csotany lanyok.=O)
Előzmény: propan (7)
propan Creative Commons License 2001.10.26 0 0 7
Most hallottam, hogy a csotanyoknak allitolag 2 agyuk van. Egy elol a fej-tor akarhol, a masik meg hatul:) (Az agyat nagy ugy ertettem, hogy agy, hanem olyan agyszeru ize;) ????
propan Creative Commons License 2001.10.25 0 0 6
Igazabol, meg nem jottem ra, hogy kommunikalnak a csotik. Hallottam mar oket sziszegni, de aztan ennyi. Amugy minel nagyobb egy peldany, annal nagyobb a feje is;) => igy aztan a szaja is nagyobb. Olyan a feje, mint egy hangyanak... bar a hangya az harap?) na mindegy. Engem meg nem harapott meg0) Igazabol furcsak, es masok mint a botsaskaim, es sokkal felosebbek is. Amugy tenyleg csodalatra meltoak. Mar sokkal regebben leteznek a foldon, mint mi;)

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.24 0 0 5
Muris dolog ez a csotanyokkkal. Reszemrol nem szeretek semmit aminek nincs laba vagy negynel tobb van, de lattam egyszer egy ismeretterjeszto filmet roluk es egeszen meglepett....hogy mennyire tisztak, nem tojjak ossze a lakast mint az egerek, milyen hihetetlenul szivosak es, hogy valoban sokan tartjak hobby-allatnak is a nagyobb peldanyokat.

De lehet e valahogy komunikalni veluk? Olyat mar hallottam, hogy nagy harapos pok esetleg idovel mar a gazdit nem harapja ,de a csoti amugy sem harap gondolom...=O)

Előzmény: propan (4)
propan Creative Commons License 2001.10.24 0 0 4
Eppen most maszott elo, a big csoti, az odujabol, mekkorat nott. Mindjart ki is veszem ... Itt csucsul a tenyeremben ... tenyernyi joszag o) Es tenyleg sziszegnek!
propan Creative Commons License 2001.10.24 0 0 3
Szoval, en botsaskakkal kezdtem. Kb. 2-3 eve vannak meg. Igazabol nem tudom, hogy mi a pontos nevuk, csak ha meglatok egyet, akkor tudom, hogy hejj ilyenek (keresre kep!) Most vettem egy nosteny, es ket ? nemu, asszem madagaszkari sziszego csotanyt + kaptam lomb utanzo botsaska peteket. 5 db ot. Ezek ha kikelnek oriasi, es nagyon szep allatok lesznek;) Ja meg van 4-5 csigam is. Ezek meg picik, de allitolag 1-1.5 ev alatt tenyernyi nagyra nonek. Hat ugy egyenlore ennyi!
Előzmény: Törölt nick (0)
HellLord Creative Commons License 2001.10.23 0 0 2
Nekem most a kedvenc ízeltlábúm egy imádkozósáska nőstény. Az a rovarvilág Alienje! Képes órákon át egyhelyben várakozni a terrárium tetején belülről kapaszkodva, és megvárja, amíg valamelyik agyament tücsök felmászik a közelében levő faágra, és aztán... >:->>

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!