Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 8
Tegnap keson ertem haza, akkor eppen a vizestalat borogatta kifele... zoldet allitolag meg mindig nem eszik, de tapbol annal tobbet..
Előzmény: mukkancs (7)
mukkancs Creative Commons License 2001.09.26 0 0 7
Örülök, hogy Gyula már így felbátorodott, és eszik is, tök jó! Mondtuk, hogy csak néhány nap regenerálódás kell neki! Majd alkalomadtán szívesen megnéznék egy képet a kikupálódott nyuszkóról. Vagy tudod, mit? Fényképezd le most, és majd a kikupálódás után, és tök jó lesz látni majd a különbséget, nem?
A zöldet eszi már?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 6
Orommel jelentem, hogy Gyula mar kimereszkedik a kifutora is! Eddig csak bennt ucsorgott a hazikojaban, de miutan a kajat kinnt kapja es megehezett... Azota mar be sem akar menni. Az is erdekes, hogy mar nem hullik annyira a szore mint nehany napja. Egyebkent pedig nagyon jopofa, ahogy az allat mindenhez hozzadorzsoli... szerintem mar az egesz teruletet megjelolte, az utolso fuszalig. Ha kikupalodik egy kicsit, hihetetlenul szep nyul lesz belole. Kozephosszu a szore, a tove szurke, a teteje pedig feher. Az orra es a szemei korul pedig halvanyszurke....
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.24 0 0 5
Rohanasban vagyok, de azert irok egy picit:)

Koszi a hozzaszolasokat:) Gyula kb. 1 eves lehet. Ez azt hiszem nem olyan veszes. Kezd felengedni, de enni nem nagyon akar. Nehany falat utan abbahagyja. Azert remelem, hamar osszeszedi magat:))

baphomet Creative Commons License 2001.09.24 0 0 4
teccik, mi?
Előzmény: állati emlék (3)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3
OFF

Nocsak, milyen nick! Errefelé ritkán látni hasonlót.

Előzmény: baphomet (2)
baphomet Creative Commons License 2001.09.24 0 0 2
Még ezt elmesélem. Depresszió tényleg van.

Mikor elmentem augusztusban 3 hétre nyaralni, otthon maradt a nyúl. Az első 2 napban nem jött ki az ágy alól, nem volt hajlandó sem enni, sem inni. Anyám már teljesen pánikba volt esve, hogy mi lesz a nyúllal, hogy fog vele nekem elszámolni, ha elpusztul...Aztán fogta, berakta a ketrecébe és elkezdte kézből etetni, itatni. Végül elkezdett enni, inni, de amíg vissza nem jöttem, egyfolytában támadta anyut, rohant a lábára, fújt neki és azt sem engedte meg, hogy hozzáérjen. Csak a kaját adhatta oda neki és
takaríthatta, de mást nem.
Mikor hazajöttem, először bizalmatlanul jött oda hozzám, alig hagyta magát simogatni, meg volt sértődve. Aztán egész nap vele foglalkoztam, pár óra múlva már nyalogatta a kezem, nagy lett megint a szerelem.

Hát így jártunk a nyusszal. Egy kicsit van csak a kezemhez szokva...

Előzmény: Törölt nick (-)
baphomet Creative Commons License 2001.09.24 0 0 1
Ha a rossz körülményeken tényleg azt érted, hogy egy kis ketrecben tartották, nem foglalkoztak vele, szarul etették, akkor valóban szokatlan lehet neki az új helye. De szerintem pár nap alatt beleszokik. Ha idősebb, akkor talán valamivel nehezebben szokja meg.
Barátőm 1 évesen szabadította meg a nyulát az állatkereskedőtől, aki szintén ilyen gyalázatos körülmények között tartotta és ő csak évek múlva tudott felengedni, de akkor sem lett kezes nyuszi.

Csak azt tudom mondani, mi volt az enyémmel, amikor hazahoztam az állatostól. Ő egy törpe, lógó fülű, kosorrú leányzó és fél éves koráig nem kellett a kutyának sem. Nekem pedig akkor halt meg a másik nyuszim, ezért megvettem. Egy kis akváriumban lakott, néha kiengedték, de ennyi. Amikor leraktam a szállítót a szobámban, nem mert kijönni belőle, aztán egyfolytában rémülten dobogott. Akkor döntöttem úgy, hogy inkább berakom a ketrecébe (ami egy nagy ketrec, éjszaka ott van, nappal szabadon) pár órára, hadd szokja. Még ott is nagyon ideges volt, de aztán megnyugodott, a bekészített kaját is elkezdte enni és pár óra múlva kiengedtem. Aztán ha jól emlékszem, estére már teljesen belakta a szobám és másnapra már úgy viselkedett, mintha mindig is nálam lakott volna.
Mondjuk őt rendesen etették, de a tied is előbb-utóbb átszokik. Csak először ne adj neki sok zöldet, mert hasmenése lesz, ha eddig nem evett. Próbálj neki mindenféle zöldet adni, hátha valamelyikre majd ráveti magát.
A többiekkel is azért nem foglalkozik szerintem, mert még szokatlan neki, hogy nincs egyedül. Azt, hogy miért pisilte le, nem tudom megmondani. Az enyém akkor pisilt - főleg a bak - ha nagyon erős idegen szagot érzett. Nyöszörögni pedig akkor szokott, ha nagyon fél.

Most már eltelt egy nap, hogy van Gyula?

mukkancs Creative Commons License 2001.09.24 0 0 0
Szia!
Mit jelent az, hogy meglehetősen rossz körülmények között élt? mert ha kifutó nélküli, kicsi ketrecben tengette napjait egyedül, és csak tápot, esetleg szénát kapott, akkor a zöldet tényleg nem ismerheti, viszont szerintem lassan rákap az ízére majd. És pont a helyváltoztatás miatt elképzelhető egy pár napig húzódó stressz, ami miatt depressziósnak tűnhet. Idővel viszont szerintem majd csak azt fogod észre venni, hogy a lány nyuszkók pocija nem a kaja miatt fog megnőni ::))))) Szóval a tanácsom csak annyi, hogy kitartás, majd hozzászokik az új helyzethez, és hamar alkalmazkodni fog. Gyula bácsi hány éves? Mert ha túl öreg, akkor mégsem biztos, hogy meg fog nőni a lány nyuszkók hasa...:)
Ja, és ha sovány, akkkor mielőtt nekilát nemi étvágyának kielégítéséhez, szerintem előbb a kondícióját fogja feljavítani. Remélhetőleg.
Be kell vallanom, hogy nem vagyok nagy nyúl tudor, csak állattenyésztő végzettségű emberke, szóval azért ezek a megállapításaim nem a nyuszis tapasztalataimból fakadnak, csak más állatokkal való tapasztalatokból, és remélhetőleg, ezek ráhúzhatók a tapsifülesekre is!
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.23 0 0 topiknyitó
Miutan kiderult, hogy az eddig fiunyulkent szamontartott tarka nyuszonk megiscsak lany, tegnap megvettuk Gyulat!

Gyula bacsi eddig meglehetosen rossz korulmenyek kozott elt, igy meglepo valtozast jelentett neki a kifuto es a sok-sok kaja. Ami erdekes: Ott ucsorog mellette 3 lany es rajuk se bagozik. Amikor pedig az egyik lany kozelebe ment, az elkezdett ra nyoszorogni, majd egy elegans mozdulattal lepisilte a Gyulat. Ez most mit jelent?

Gyula egyebkent egy hihetetlenul szep nyuszo. Allitolag valami nemet ezust.. de szegenyke annyira tepett es sovany...lehet, hogy depresszios? Tenyleg? A nyulaknal van depresszio?

Van itt valakinek valami hasznalhato otlete? Eddig szerintem szaraztapon nevelhettek, mert a zold fure ra se bagozik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!