:-) Nem versenyzésnek szántam, de tényleg kihagyhatatlan volt ez a pár dolog, állapotra és árra is egyaránt.
Van egy scannelt képem a telével készült képekkel. Sajnos a minősége a céges scanner miatt (.pdf-ben lett bescannelve és úgy feltöltve az inda-ra) nem a legjobb, de azért "tájékozódni" az objektívvel kapcsolatban talán elég.
A 230 AF-fel. Kitben a 35-70mm macro obit kaptam (3000Ft-ért!) egy apró kis hibával a tükörnél: félre volt csúszva valami odabent, emiatt a tükör nem tudott teljesen felcsapódni és a filmkocka alsó, vízszintes harmada nem lett exponálva.
Syrey-ben szétszedték, tisztították, karbantartották, simogatták és 7000Ft-ért kaptam vissza.
Azóta egy eladótól vettem hozzá egy 28-70-es, egy 70-210mm f4.5 objektívet és egy CS-250 jelű rendszervakut, valamint, most az 50-es fixet. Mind AF-es. :-)
Nagyon kíváncsi vagyok a minőségére. Már benne van a gépben az új film (Kodak BW400) és rajta az 50-es obi, de még nem volt lehetőségem fotózni vele. Pazarolni nem szeretnék képkockát. :-))
Annyira azért nem ritka. Ebayen van mindig legalább fél tucat, de drágák. Lett volna egy, ami jó árban volt (10e Ft), de sajnos az élességállító keretéből ki volt törve egy darab. Nem mertem megvenni, noha az eladó szerint optikailag tökéletes volt. Ez 3000Ft-tal volt drágább és hibátlan. A következő, jó állapotú darab már inkább 20.000Ft, és afölött van árazva.
Tegnap előtt, pénteken megérkezett az Yashica 50/1.8 AF obim Californiából. Használt, de nem sértődtem volna meg, ha az eladó azt írja rá, hogy újszerű. Brutál! Alig volt használva az elmúlt kb 20 év alatt... Tökéletesen működik, imádom!!! :-)
Köszi a választ, de egyvalamit nem értek: Ez a Nikon Coolpix gép milyen eredményt adott? Visszaadta a film részleteit, fényátmeneteket, dinamika, stb? Mert első ránézésre nekem ez túl nagy kompromisszum lenne a minőség terén...
A progikérdésre: a fotó elkészülte után a negatívot pozítívvá kell fordítani. Bármilyen egyszerű képszerkesztő jó, ami tudja ezt (pl.: XnView, ingyenes...).
Szia!
Engem is foglalkoztat a negáim digitalizálása.Ha sikerül lefényképezni őket,akkor hogyan lesz belőle rendes kép?Kell valamilyen progi hozzá?
Előre is köszönöm a választ.
Érdeklődöm, hogy ki milyen módot választ, ismer arra, hogy az előhívott filmtekercseket digitalizálja?
Van esetleg otthon scanner? Esetleg fotólaborral scannelteti?
Mivel az egyes előhívók/nagyítók között igen nagy különbségeket tapasztalok, elgondolkodtam, hogy nem-e lenne jobb megoldás, ha magam utómunkáznám a filmes képeimet is, de, ehhez, ugye szükséges a digitalizásál... Otthonra venni nem tervezek scannert, mert gagyi nem kell (amit meg tudnék fizetni), viszont 1-200e Ft-ot meg nem áldozok a hobbimnak ezen részére. Inkább másra bíznám a digitalizálást, magma, pedig PS-ben kiigazítanám a képeket.
Ma megérkezett az elem, és tökéletes. Legalábbis, a szintúgy a mai postával érkezett vaterás FR életre kelt az elemmel. Most már csak az otthoni példányt kell letesztelnem, működik-e a fénymérés aztán el lehetne kezdeni a rendbetételt...
A héten megnézem fotós boltban, aztán, ha nem kapok, akkor rendelek egyet a linkelt oldalról.
Tegnap este felkerült az obi a vázra. Azzal együtt, hogy még mindíg nem tisztítottam meg a tükröt, egy 25 wattos hagyományos villanykörte fényénél is nagyon jónak tűnik a keresőkép. Kellően világos, és fókuszálni is jól lehet. Nagyon szimpatikus a rekesz és záridő adatok megjelenítése a kereső mezőben. Egyszóval eddíg kellemes benyomásaim vannak, remélem a folytatás is jó lesz...