Keresés

Részletes keresés

Mosómaci Creative Commons License 2002.04.02 0 0 23
Sashalom szvsz elég közel van Bp-hez, lásd Hév megállók. Amúgy ismerek olyanokat, akik a margitszigeti vadasparkból vettek a túltermelésből, mondtam is nwekik, hogy jól tették...mondjuk ez már tök rég volt.
Előzmény: thw (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.27 0 0 22
Huhhh... most olvastam el a talan novemberi hozzaszolast a sashalmi kereskedeshez.. Sajnalattal hallottam:( Nekem meg abbol az idobol szarmaztak a kifejezetten pozitiv emlekeim, amikor egy fiatal lany es egy srac voltak ott az eladok (A srac azota a Luther utcai kereskedesben dolgozik)

Na szoval ok allandoan foglalkoztak a macikkal, cumisuvegbol itattak oket, jatszottak veluk meg minden. Utana jott a tulajvaltas... Szerintem az uj tulajrol mindent elmond, hogy a csincsillakat is a bundajuk miatt tenyeszti:((((((

Ja, es a szerencsetlen kecsket sem engedi ki tul gyakran... szerencsetlen ott mekeg allandoan es atbamul a szomszedba... nem mintha ettol szabadabb lenne:(

thw Creative Commons License 2002.03.22 0 0 21
Sziasztok!

Nagy mosomaci rajongo vagyok: nem tudnatok segiteni, hol lehetne hozzajutni egy picit kozelebb Budapesthez, mint Sashalom? Nem vadulnak meg? Koszi az infot elore is!

Mosómaci Creative Commons License 2002.03.07 0 0 20
Hát az tuti, hogy kevesebb szabadidejük van... Mindenesetre felhívom figyelmét egy ismerősnek, akinek van, majd ha már nem lesz begipszelve a lábam...

Aki Pakson jár az Ürge-mezei kocsmánál láthat mosómacit, ha jól tom még megvan, és nagyon szép példát talál az élettér kialakítására is!
Lakásban kiskoráig érdemes csak macit tartani a kocsma-maci tulaj elmondása szerint, bár a mosómedve nagykorában is élvezi... :-)

Bp-en az állatkertben vannak macik illetve nagy ritkán a margitszigeti vadasparkban (állítólag nemsokára felújítják) ibújik rettenetes odújából egy pár. Egyébként tavasszal venni is lehet majd kölyköket, egy sashalmi állatboltban, ahol szintén meglehetősen szörnyüek a körülmények, ld. lejjebb. Egy kölyök ára 35000 Forint. Nagyon gondoljátok meg! Életre szóló élmény, de felelősség is egyben! Nekem ezért nincs MÉG!

A jászberényi állatkert is fullos macikkal! A debreceni állatkertben is láthatatlan, ott annyira rettenetes a helyzet... szinte disznóólban vannak... shame on the zoo!

MM

Előzmény: turila (19)
turila Creative Commons License 2002.03.06 0 0 19
Bár én még nem tartottam ,de egy ker.adón anno mutattak egy családot akiknek lakásban van.A műsor nem most volt,de megjegyeztem mert tetszett az állatka.
Miért nem írnak ide olyanok akiknek van,Vagy ilyenek csak szájhagyomány útján léteznek?Esetleg nincs idejük egy kicsit "lógni"?
Előzmény: Izgága (18)
Izgága Creative Commons License 2002.03.04 0 0 18
Lakásban lehet tartani mosómedvét?
SatnyaParaj Creative Commons License 2002.03.03 0 0 17
Sziasztok,

én most éppen Kanadában vagyok és hálistennek nem tapasztaltam mosómaci-ellenességet. Igaz, mindenhol ahol túristák megfordulnak, kitesznek táblát, hogy ne etessék a mosómacikat, meg Vancouverben a Stanley-parkban, ahol a város közepén is élnek mosómacik, figyelmeztetések vannak arról, hogy a mosómaci és a prérifarkas harap. Eddig sajnos csak ez utóbbit láttam, meg rengeteg mókust...de remélem mosómacit is sikerül látnom, nekem is nagyon tetszenek. Egyenlőre beérem a maincoon fajtájú cicámmal...erről a fajtáról az a legenda forog közszájon, hogy a macska és a mosómedve szerelméből születik :)) Mindenesetre hasonlít.
Visszatérve Kanadára, az itteni emberek inkább imádják a természetet és az állatokat. Szervezett és aktív állatvédelem van errefelé. Persze Kanada nagy...nem tudhatom, hogy a túlsó parton a franciák mit csinálnak. Érdeklődtem az ismerőseimnél arról, hogy bántják-e a mosómacikat és hálistennek mindenki úgy nézett rám mint egy marslakóra...ilyet még nem is hallottak. Talán csak néhány eszetlen farmer ragadtatja magát erőszakosabb dolgokra. Remélem, kicsit megnyugtattalak mosómaci-ügyben :)

turila Creative Commons License 2002.02.21 0 0 16
Mekkora az az élettér?Vidéki kis házam gyepes udvara egy két fával megfelelne?A bobtail nem nagy ,"kis" termetű.De szukából
ekkora is elég:))
Előzmény: Mosómaci (15)
Mosómaci Creative Commons License 2002.02.16 0 0 15
Kutya mellett szerintem nem gond, én tudok egy ilyen esetről, bár ott már kiskora óta együttvoltak a kutyával és teljesen jól kijönnek egymással. Jól eljátszanak egymással, bár ha az a bobtail nem 3x akkora, akkor a mosómaci fog nyerni!!!

Azért nagyon gondold meg, mert ha megnő, nagy élettér kell a mosómacinak a természetben. Meg lehet oldani.

Előzmény: turila (13)
csagan Creative Commons License 2002.02.16 0 0 14
kuldtem neked egy mosomaci portret, amit ma csinaltam. tedd ki - biztosan feldobja a topicot)))
Előzmény: Mosómaci (12)
turila Creative Commons License 2002.02.06 0 0 13
Ezek szerint nincs mosómacija senkinek illetve az illető nem ér rá mellette netezni?:)
Már gondolkodtam rajta,hogy a bobtailom mellé jó lenne játszótársnak.Szerintetek?
Mosómaci Creative Commons License 2001.12.07 0 0 12
Húha, eléggé megállt a topic! Írjatok!
Mosómaci Creative Commons License 2001.11.16 0 0 11
Hello! Eléggé leállt a fórum, de azért nekem megen' lenne hírem, nevezetesen, hogy hímeztettem a bézisapimra egy mosómaci fejet az elejére (ahol másoknak a NY van). A Westendben 1800-ért csinálták az aluljáró szinten. Tök király, nem pancser munka, fél óra alatt kész is volt!

Mosómacik fel!

Mosómaci Creative Commons License 2001.11.07 0 0 10
Írtam egy levelet egy kanadai kormányzati szervnek, hát tuti, hogy nem a megfeleelő helyre, de remélem válaszolnak vmit.

Egy nagyon kellem es cikk egy kanadai oldalon: http://www.cws-scf.ec.gc.ca/hww-fap/raccoon/raccoon.html

Mosómaci Creative Commons License 2001.11.07 0 0 9
Hello!

NA voltam kint a boltban Sashalomnál. Tavasszal lesznek legközelebb kölykök, 35,000,-Ft-ért. De vannak nyolchetesek eladók, ehhez egy telszám volt megadva, ha érdekel vkit, akkor közlöm.

Azonban nagyon elkeserítő volt látni a bolt mosómedve párját. Ha lehet, akkor még rosszabb a helyzetük, mint a Margit-szigeten szenvedőknek. Kb. fele akkora a ketrec, mondjuk igaz, hogy a Szigeten meg meg kell osztaniuk a helyet 2 borzzal. Tökre látszik, hogy ezek csak a kölykökért vannak tartva. Bent kuksoltak az odújukban, és az egyik, feltételezésem szerint a hím egyfolytában morgott rám. Ez számomra nem megszokott az eddig látott mosómaciktól, ezért itt zavarra gondoltam. (értsd: marhára utálnak ottlenni.)
A boltban tett látogatásom óta mélységesen elítélem az állatkereskedelmet, már ami a hobbi-kisállatokat illeti (tehát amiből nem lesz kaja - nem vagyok vegetárianus...). Teljesen olyan érzésem volt, mintha rabszolgák lennének a szerencsétlen állatok, és asszem azok is. Icipici helyre bezárva majd minden fürge jellegű élőlényen az őrültség jelei mutatkoztak (nyest mókus...)
Egyébként ajánlom figyelmedbe a Mosómedve és a hód című filmet, ami elég érzékletesen mutatja be, hogy mekkora élettérre van szüksége egy jól megtermett példánynak.
A neten is érdemes körülnézni, mondjuk a yahoo keresővel, mert sok rendes mosómacitartó osztja meg tapasztalatait és képeit a látogatókkal.
Legnagyobb megdöbbenésemre egyébként a bomis.com-on, ahol mindenféle téma köré épített ringek vannak, egy mosómcás honlap sw működött, viszont a ring oldala tele volt mosómaci-irtásról szóló hirdetésekkel, főleg kanadaiak számára. Ezek szerint ott meg már nagy gáz van, mert túl sok a mmaci, amit eddig is tudtam , de azt most sem tudom megérteni, hogy ezek a családiházos maciutálók miért nem kutyával védekeznek, miért kell a puska, meg csapda (raccoon-trap). Megpróbálok majd utánanézni, hogy a Kanadai kormány tesz-e vmit e probléma megoldása érdekében, vagy beindul megint a medvefarkos sapkák divatja... amitől egyszer már majdnem kipusztult a faj.

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.06 0 0 8
Szia Mosomaci!

Nagyon orulok , hogy idetalaltal. Meselj meg!!!!!
Imadom a macikat es minden erdekel roluk. Ezert is inditottam ezt a topicot. =O)

Előzmény: Mosómaci (7)
Mosómaci Creative Commons License 2001.11.06 0 0 7
Ez hatalmas infó! Valóban görög vana falóban? Hát van ilyen? Nekem ismerőseim még a Margitszigeti haláltáborból (értsd: vadaspark vagy mi) menekítettek ki két kölyköt, abból az egyik meg jól elkóborolt, a másik ma is halál laza és Pakson él az ürge-mezei kocsma tőszomszédságában! Marha aranyos! Igaz ismerős a gazdája, meg a gazdi édesanyja is, aki a boltot viszi (mármint a kocsmáét, ezért halálra simiztem már egy párszor és qrvára élvezte, főleg amikor a hátán feküdt!!! Meg imádja a zsebeket, egyszer pont tök lusta volt és megmutattam neki, hogy a télikabátom oldalán egy titkos barlang nyílik! Hát egyből két manccsal bele durr, alig tudtam kivenni a csávót. Aztán meg is sértődött egy kicsit, de nem volt nehéz kiengesztelni.
A gazdi nagyon szereti, minden szülinapjára igazi tortát kap. Hát ki tudja, hogy helyes-e ezen gyakorlat, mindenesetre az elhízáson kívül más baj még nem érte a malacot. De most lefogyott és annyi idő elteltével megint mászik a fákra, bizony, jó magasra!
Egyszer én is szeretnék egy olyan kertfélét ahol ki tudnék alakítani egy megfelelő életteret egy ilyen dögnek!
Amíg kicsi, állítólag elalszik az ember ágyában, és föl se kel, amíg te nem!
Ha időm engedi, ma vagy holnap megnézem ezt a boltot, aztán majd megírom tapasztalataimat!
Akit meg érdekel a téma, az írjon emailt!
Üdv minden mosómaci rajongónak!
Előzmény: Törölt nick (4)
Mosómaci Creative Commons License 2001.11.06 0 0 6
hűűűű
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 5
Koszonom az infot. Sajnos mint emlitettem jelenleg nem tarthatok allatot es pillanatnyilag Pest is messze van...ugy mennek simogatni! Ezert is keresek valakit aki meselni tudna a macikrol.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 4
A Veres Peter uton (Kerepesi folytatasa) van egy allatkereskedes ahol egy csomo mosomacit tartanak... el is adjak a kicsiket es ha jol tudom meg is lehet oket simogatni. A kereskedes nevere nem emlekszem, de a sashalmi hevmegallonal van (kb a 3. megallo az Orsrol)
Előzmény: Monthy (3)
Monthy Creative Commons License 2001.09.14 0 0 3
Sajnos nem voltak ismerősök...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.14 0 0 2
Ismerosok voltak? Azert kerdezem mert ha igen gondolom engedtek simogatni vagy hallottal nehany jo sztorit.
Előzmény: Monthy (1)
Monthy Creative Commons License 2001.09.14 0 0 1
Nekem sajnos nincs, de egy családnál egyszer láttam egy teljesen szelídet. SZámomra hihetetlen volt, hogy úgy ment velük kirándulni mint egy kutya. Még póráz sem kellett hozzá, ment a gyerekek után. Baromi jól nézett ki.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.14 0 0 0
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.14 0 0 topiknyitó
Nagyon szeretem a mosomedveket. Sajnos jelenleg nem tarthatok allatokat de szivesen beszelgetnek olyanokkal akik felkeszithetnenek egy maci tartasara. Eddig mindossze annyit hallottam, hogy bar szelid es jatekos de ha olyanja van harap. Pont mint az emberek...:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!