Keresés

Részletes keresés

exhumált csontváz Creative Commons License 2001.09.10 0 0 27
"nincs mit mondani arra, amit N.Zs. mondott, csak
az ures fika, meg a puffogas, meg a demonizalas"

Ahogy mondod elvtars.

Ures fika -- "a szovjet megszallasbol hasznot
huzok erdekeit vedo, szovjet tipusu baloldal"

Puffogas -- "a nyugat-europai baloldal tortenelmi
hibat kovetett el, amikor elofeltetelek nelkul
soraiba fogadta es tamogatta a volt kommunista
partokat"

Demonizalas -- "a posztkommunista párt /.../ az
1956-os forradalmat elnyomo es az 1968-ban
Csehszlovakiaba katonakat kuldo Magyar
Szocialista Munkaspart utodja"

Sejtettem hogy ez lesz. A liberalis ateista
kutyabol polgari konzervativ szalonnat csinaltak,
most meg hiteles baloldali toportyukent probaljak
eladni -- ugyanazt a kutyagumit. A Tesco legalabb
nem festi magat. Szarert, hugyert vehetsz szart
es hugyot. A fidesznel ugyanez szazmilliardokba
kerul csak negy evente ujracsomagoljak. Nem baj
latom lesz aki ezt is megeszi.

minderbinder Creative Commons License 2001.09.10 0 0 25
Ugy tunik, hogy Kover (Dzsugasvili) Laszlo et. skizofreniaja fertozo. Mar Nemeth Zs. is elkapta. Pedig eddig a meg viszonylag normalis narancshuszarok kozott tartottam szamon.
kaanga Creative Commons License 2001.09.10 0 0 22
Kovács: A Fidesz külföldön „feketít”
Bajban van a Fidesz, ha külföldön próbálja befeketíteni a szocialistákat – mondta lapunknak Németh Zsolt kijelentéseire reagálva az MSZP elnöke. Kovács László kijelentette: a távoli Tallinnban talán el lehet hitetni, hogy Magyarországon a Fidesz képviseli a baloldali értékeket. Itthon ezt a Fidesz vezette kormány milliók által tapasztalt szociális érzéketlensége hitelteleníti. Ráadásul sokan emlékeznek az egykor harsányan liberális, gyakran vallás- és egyházellenes Fideszre, amely most magát a konzervatív és kereszténydemokrata értékek egyedüli letéteményesének állítja be – hangsúlyozta Kovács. Hozzátette: Tallinnban valószínűleg azt sem tudják, hogy az elmúlt években a Fidesz felszámolta a Kereszténydemokrata Néppártot, és frakciójába ültette annak néhány megvásárolt politikusát. Szétbomlasztotta a kisgazdapártot, lenyelte az MDF-et. Egyes Fidesz-vezetők megnyilatkozásai vagy éppen sokatmondó hallgatása a szélsőjobboldali szavazók megnyerését célozza. Most pedig a baloldal képviseletére is igényt támaszt. Csak nem egypártrendszert akarnak? – tette fel a kérdést az MSZP elnöke.
Kovács szerint a Fidesz vezetői szeretnek nagyokat álmodni és mondani, a tény ezzel szemben az, hogy az Európai Unió országainak nagy többségét szocialisták, szociáldemokraták kormányozzák. Az MSZP e politikai család megbecsült tagja. Kovács közölte: pártja legitimitását nem a Fidesz vezetői, hanem magyar választók milliói és a nemzetközi szociáldemokrata mozgalom adják.
Munkatársunktól
Horváth Gábor
szupermagyar Creative Commons License 2001.09.10 0 0 20
Sőt, választásokra sincs szükség. A magyarság úgyis egységes, a választásokra (és kampányokra) kidobott pénzt is lehetne jobb dolgokra költeni. Pl 10.000 km autópálya, havi 100.000 Ft-os ösztöndíjak, ingyen sör, stb..Az emberek is sokkal nyugodtabbak lennének, senki sem hergelné magát a politikán.
Előzmény: Törölt nick (18)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.09.10 0 0 19
Nyugi, meglesz.
Nem tudom, hol olvastam, de Orbán álma állítólag:
1.Fidesz győzelem 2002-ben
2.3 éves költségvetés
3.4 hetenkénti parlamenti ülés

Nem kell itt mindenféle akadékoskodás...

Előzmény: Törölt nick (18)
szupermagyar Creative Commons License 2001.09.10 0 0 17
NZS eszmefuttatása csak a FIDESZ paranoia újabb megnyilvánulása, ti.: "Aki nincs velünk, az nincs is".
papa5353 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 16
Csodálatos az az átalakulás ahogy a FIDESZ szélsőliberálisból keresztény-konzervatív-baloldali értékeken nyugvó nép-nemzeti-polgári párttá vált.

Lehet, hogy elég nekünk egy párt is?

A választás is sokkal egyszerűbb és könnyebb lenne!

Előzmény: Vokálpatrióta (14)
Devil Inside Creative Commons License 2001.09.10 0 0 15
off Mindig elcsodálkozom, mikor már nem friss indexesek (500 feletti hozzászólással) nem ismerik a nullázás intézményét (hagyományát) és sértetten reagálnak rá. :-))
Előzmény: tantris17 (12)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.09.10 0 0 14
Mit csodálkozol?
Orbán és Kövér komcsizása után ez a kötelező gyakorlati elem a fidesz-felsővezetésnél.
Várhegyi már lerótta, most Németh Zsolt állt be a sorba.
A következő a lemaradni sosem akaró Deutsch lesz, aztán majd jön Áder,Szájer is.

Amikor majd Pokorni meg Martonyi kezdi, akkor már magamhoz veszem az útlevelem, bár Martonyiról nem tudom elképzelni...(Pokorniról is nehezen, báááár...)

Előzmény: tantris17 (10)
tantris17 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 12
Azért elmondhatnád, hogy mivel érdemeltem ki ezt a szép kerek számot.
joy Creative Commons License 2001.09.10 0 0 11
Yéééegy0ááás!
tantris17 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 10
Azt hiszem, itt az Indexen van mit beszélnünk N. Zs. legújabb eszmefuttatásairól. Nekem igen sok problémám van vele.

1. Eddig a Fidesz gyakran komoly szemrehányást tett az ellenzéknek, azért mert a balosok külföldön árulkodtak. Hirtelen megváltozott volna a leányzó fekvése? Egyszerre csak legitim külföldön fikázni a magyar baloldalt, amelynek azért mégiscsak van kb. 50% esélye arra, hogy 2002-ben kormányra kerüljön? Ez már "hazaárulás" vagy csak arról van szó, hogy N. ZS. élt a szabad szólás jogával? Felháborodnak-e majd a nemzeti erők azon, hogy külföldre kerültek a magyar problémák?

2. Érdemes-e ilyen általánosításokba bocsátkozni, ha nyugati és keleti partnereink jórésze a N. ZS. által kritizált baloldalhoz tartozik?

3. Az első két pont inkább gyakorlati ellenvetéseket tartalmazott: szabad-e?; érdemes-e;? Most arra szeretnék rákérdezni, hogy igaza van-e az államtitkárnak. Véleményem szerint kurvára távol állunk, sajnos, a demokrácia nyugati működési módjától, s ezért á távolságért az elmúlt 80 év felelős (a Horthy-, a Rákosi- és a Kádár-kor). Bizonyos értelemben tehát jogosult arról beszélni, hogy a térségben múlttal terhelt, "poszt-mindenféle" demokrácia van. De ez sajnos minden kelet-európai pártra igaz, maradjunk csak a magyar példánál: a Fidesz működése, hatalomgyakorlása szerintem semmivel sem kevésbé "posztbrezsnyevista", mint az MSZP-é. Máshogy fogalmazva: nem látom azt a differentia specifica-t, amely feljogosítaná a Fideszt, illetve a magyar jobboldalt arra, hogy magát erkölcsi vagy politikai értelemben a régió baloldala fölé helyezze.

BandW Creative Commons License 2001.09.09 0 0 9
T. Personal_Jesus

Németh Zsolt kimondta, amit Ő és az ott lévő hallagtaóság szeretett volna hallani. Azért ebben ollan nagy csoda nincs.
Kimondta hogy "Mi vagyunk a legjobbak", "Nekünk jár a vezető szerep", "Legyőzzük a nehézségeket", és még sok önbizalomerősítő kijelentést tett, politikusi hallgatóság körében. Nem mondott viszont semmi fontosat az EU tárgykörében. Ez egy sima sales+marketing előadás, tartalom nélkül.

Nem is tudom mi a fenét lehetne róla beszélni.
Olyat meg nyilván nem mond, hogy "Az baloldal is van olyan fasza gyerek mint mi", meg "Akkor sem lenne semmi baj, ha elvesztenénk a választásokat".

Szóval PR.

T. BandW

Előzmény: Personal_Jesus (-)
Personal_Jesus Creative Commons License 2001.09.08 0 0 8
A nagy egyesitő elméletek korában valóban divat is lett néppártokat csinálni, amelyek jobb és baloldali értékeket egyaránt hirdetnek. Úgy tűnik, ilyenkor pont hogy az győz, aki előbb ébred, nem aki tovább alszik. A toryk már lekéstek erről a vonatról, Blair új baloldala egyelőre legyőzhetetlen. Maországon a Fidesz ébredt előbb, Medgyessy nemzeti retorikája már szerencsére későn jött :)
Előzmény: herzl (6)
Pirítós Creative Commons License 2001.09.08 0 0 7
Az egypártrendszer úgy lyön ide, hogy nincs mit mondani arra, amit N.Zs. mondott, csak az üres fika, meg a puffogás, meg a démonizálás.

Tudod, mostanában az a ballib úlyra feltalált szórakozása, hogy azzal próbállya lelyáratni az ellenfeleit, hogy azt állítlya róluk, hogy ojanok, mint a ballib maga.

Vicces, amikor vérbolsi figurák ojan bűnök elkövetésével vádaskodnak, megelőlegezve a tényleges elkövetést, amejeket a salyát csapatuk követett el.
Hali,
Pirítós

Előzmény: Personal_Jesus (3)
herzl Creative Commons License 2001.09.08 0 0 6
Ne bántsátok szegény nemzeti Medgyesit.
Majd jövőre Ő is felébred álmából.
Előzmény: kaanga (4)
miközödhozzá Creative Commons License 2001.09.08 0 0 5
És mindezt Tallinban mondta Németh Zsolt?
Hagyták beszélni?
Ott még nem ismerik!
Előzmény: Personal_Jesus (-)
kaanga Creative Commons License 2001.09.08 0 0 4
Kedves AmBesten!

Nagyon igazad van.
Németh Zsolt a nagy álmában nagyot mondott.

kaanga

Előzmény: AmBesten (0)
Personal_Jesus Creative Commons License 2001.09.08 0 0 3
Sajnos tény, hogy a maszopnak köze sincs a baloldali értékekhez. Egy nyomulós, retorikájában baloldali, egyébként a kőkekmény szabadpiac érdekeit védő liberális párt, megtüzdelve a rendszerváltás során meggazdagodott kriptobolsevikokkal.
AZ egypártrendszer meg nem értem hogy jön ide, senki nem beszélt a többi párt betiltásáról, csupán hitelességükről.
Előzmény: AmBesten (2)
AmBesten Creative Commons License 2001.09.08 0 0 2
Szóval szerinted a fidesz a hiteles baloldali párt Magyarországon? Egy párt képviseli a jobb és a baloldal érdekeit? Mindenkiét? Akkor hurrá.... nincs szükség a többi pártra.... jöhet az egypártrendszer.

Nos, én ezt nem így látom.

Előzmény: Personal_Jesus (1)
Personal_Jesus Creative Commons License 2001.09.08 0 0 1
Részben igazad van, de szerintem épp külhoni hallgatósága miatt taéláló összefoglalását adta a politikai helyzetnek. Különösképp ez tömör és velős:

"Szerinte azonban ma a közép- és kelet-európai térségben nincs demokratikus baloldal, olyan baloldal, amely méltó ellenfél és megbízható partner lenne a jobbközép erők számára. A térségben ezért kell felvállalnia a jobboldali pártoknak a hagyományos európai baloldal feladatait is. Magyarországon például a jobboldali pártok védték meg a minimálbér-emelést a baloldallal szemben. Még a „független” szakszervezetek is kételyeiket fejezték ki a minimálbér-emelés ügyében."

Előzmény: AmBesten (0)
AmBesten Creative Commons License 2001.09.08 0 0 0
Természetesen ez egy fikció, ha úgy tetszik egy egyéni narráció. :-)

A történelem, nem bízott semmit sem a jobbközép pártokra, sem Európa megvédését, sem Magyarországét. Az államtitkár úr mondott egy szép nagyot, aminek se füle, se farka, de a résztvevoknek biztosan nagyon tetszett. Na ja... a jó politikus felméri, kikhez beszél, és azt mondja amit hallani akarnak.

Előzmény: Personal_Jesus (-)
Personal_Jesus Creative Commons License 2001.09.08 0 0 topiknyitó
Milyen igaz!!

------

Csak a jobbközép pártok tudják egyesíteni Európát
2001. szeptember 8. 18:44

MTI
"A történelem a jobbközép polgári pártokra bízta azt a szerepet, hogy megvédjék Európát a posztbrezsnyevi baloldaltól" - mondta Németh Zsolt Tallinnban.

A kelet- és közép-európai jobbközép polgári pártok tallinni konferenciáján szombaton elhangzott beszédében az államtitkár azt mondta: az Európai Uniónak fel kell ismernie, hogy egyrészt Kelet- és Közép-Európa de facto Nyugat-Európa része, másrészt pedig Európa újraegyesítésének további elhalasztása megoszthatja magát a nyugati világot is. Óriási felelőtlenség lenne ilyen megosztottságot előidézni az unió bővítésének halasztgatásával. Hangsúlyozta, hogy a demokratikus Nyugat úgy szolgálhatja az egész emberiség érdekeit, ha a közös értékek terjesztésével, kisugárzásával megőrzi és megerősíti egységét, identitását és működőképességét.

A kelet- és közép-európai jobbközép pártok meg tudják és meg akarják nyerni ezt a történelmi játszmát Európáért, és e pártokon kívül nincs is más olyan erő, amely képes lenne erre. A nyugat-európai integráció kereszténydemokrata alapítói annak idején partnerre találtak a baloldali erőkben, alapkérdésekben számíthatott egymásra a jobb- és a baloldal.

Szerinte azonban ma a közép- és kelet-európai térségben nincs demokratikus baloldal, olyan baloldal, amely méltó ellenfél és megbízható partner lenne a jobbközép erők számára. A térségben ezért kell felvállalnia a jobboldali pártoknak a hagyományos európai baloldal feladatait is. Magyarországon például a jobboldali pártok védték meg a minimálbér-emelést a baloldallal szemben. Még a „független” szakszervezetek is kételyeiket fejezték ki a minimálbér-emelés ügyében."

A politikus a Milosevics-rendszer elleni NATO-támadás kritikus momentumát felidézve megjegyezte: ne felejtsük el a közép-európai NATO-ellenes nyilvános nyilatkozatokat és háttérpropagandát, amely az egyik utolsó szocialista diktatúra elleni szövetséges fellépést övezte. "A NATO-tagországok, beleértve Magyarországot, sem voltak kivételek. Néhány nappal a szövetséghez történt csatlakozás után Magyarország polgári jobbközép kormánya úgy döntött, hogy teljesíti kötelezettségét, légteret és repülőtereket biztosít az akcióhoz. A posztkommunista párt ezt megpróbálta lehetetlenné tenni. Az a párt, amely az 1956-os forradalmat elnyomó és az 1968-ban Csehszlovákiába katonákat küldő Magyar Szocialista Munkáspárt utódja" - mondta Németh Zsolt.

A közép-európai országok többségében kétféle ellenzéki erő néz szembe a jobbközép polgári pártokkal: a szovjet megszállásból hasznot húzók érdekeit védő, szovjet típusú baloldal és a szélsőjobboldal. A nyugat-európai baloldal történelmi hibát követett el, amikor előfeltételek nélkül soraiba fogadta és támogatta a volt kommunista pártokat, és "a posztbrezsnyevi baloldal" fokozatosan integrálódott az európai baloldali erőkbe. A történelem a jobbközép polgári pártokra bízta azt a szerepet, hogy megvédjék Európát a posztbrezsnyevi baloldaltól - mondta az államtitkár.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!