Keresés

Részletes keresés

Túlélőblog Creative Commons License 2010.09.25 0 0 703
1-2 régi viccel biztosan jellemezni lehet az egész amerikai társadalmat. Gondolom a sok hozzászólás között ott van az a videó is, amin a szőke nő nem tudja hol van Budapest.

Én valahogy biztos vagyok benne, hogy a magyarok jó része azt hiszi, hogy az Egyesült Államok fővárosa New York. És kizárt, hogy akár 10-ből egy meg tudná mondani, hogy mi Montana székhelye. Vagy mondjuk hányan tudnák azt az utcán megszólított emberek közül, hogy mi Chile fővárosa? Pedig nem kis országról van szó.

Az biztos, hogy az amerikai oktatás rossz, mert teljesen le van butítva. Az illegális bevándorlók -talán a legális bevándorlók is- elég nagy része nem hajlandó angolul beszélni és ha rendes tanítás folyna nem tudnának az osztállyal haladni. A lusták is le vannak maradva, így az iskola úgy oldja meg, hogy nagyon könnyű feladatokat oszt ki, nem tanít nehéz témákat, és gondolom az Európai történelmet és földrajzot csak érintőlegesen tanítják. Legalább is általánosban és középiskolában.

Még a rejtvények kitöltésénél se olyan a feladvány, hogy mi a só képlete, mi a hidrogén vegyjele, híres történelmi személyiség 7 betű, hanem tévéműsorok, sztárok és egyéb bugyutaságok vannak megadva.

Nem mondanám, hogy buták az emberek, de az iskolarendszer sok mindenért hibáztatható, okkal. Viszont vannak jó egyetemek, a számítógépes játékok és rengeteg egyéb technikai dolog és fejlesztés innen kerül a világpiacra.
Flicks Creative Commons License 2006.08.10 0 0 701
Aki nem ert velem eggyet az nyugodtan vitatkozhat. Es attol fuggetlenul hogy valaki nem tud okosat mondani az meg nem azt jelenti hogy hulye. Nem kell oket lenezni.
Előzmény: Törölt nick (700)
Flicks Creative Commons License 2006.08.02 0 0 698
Oke,

A "ti csatornatokon" azon a Fox News-ot ertettem. Neha nezem, de akkor az egesz hazam jobbra kezd dolni ugyhogy csak ot perces adagokban tudom emeszteni az ottani dumat.

Nem tudom hogy az USA alkotmanyanak szoba hozasa miert jelenti azt hogy mi nem ertjuk es nem is erdemeljuk a demokraciat. Ez egy kicsit olyan... hogyis mondjam... Nemzeti Szocialista Munkaspartian hangzik. Nem? "Aki nem ert velunk eggyet az hazaarulo." -- ez ment egy darabig de most a nep tobsege vegre latja itt hogy a kiraly meztelen.

Előzmény: Törölt nick (697)
havelina Creative Commons License 2006.08.01 0 0 696
Hat, nem tudom milyen csatornakrol beszelsz, de abban igazad van, hogy "majd elvalik":)
Előzmény: Flicks (695)
Flicks Creative Commons License 2006.08.01 0 0 695
Szerintem ezt a ti csatornátokon egy kicsit más szinben mutatják be mint a miénken. Majd elválik hogy ki nyeri ezt a törvényi vitát.
Előzmény: havelina (694)
havelina Creative Commons License 2006.08.01 0 0 694
Persze, ha a kepviselohaz vadat emel, akkor a targyalas a szenatusban van.
A vademeleshes az elnoknek ell kell valamit kovetnie, ami beleesik a "high crimes and misdemeanors" kategoriajaba.
Az altalad emlitett biztos, hogy nem esik bele.
Az, hogy egyes csoportok, egyenek, szervezetek nem ertenek egyet az elnok politikajaval az meg nem ok a levaltasra. Az NSA lehallgatasokkal kapcsolatban vannak jogi velemenyek hogy az elnoknek volt joga elrendelni, es vannak olyanok is, hogy nem volt. Nehany per van folyamatban, es a vegso szot a legfelsobb birosag mondja ki.
Ha ugy dont, hogy a lehallgatas alkotmany ellenes, akkor azokat abba kell hagyni, ha ugy dont, hogy nem, akkor azok folytatodni fognak.
Minden eddigi elnoknek voltak intezkedesei, amit a legfelsobb birosag alkotmanyellenesnek minositett, es ervenytelenitett.
Ami terroristak Amerikaba iranyulo telefon hivasainak lehallgatasat illeti, egy par torvenyjavaslat van beterjesztve, ami ezeket a lehallgatasokat expliciten is jovahagyja,
arra az esetre, ha a legfelsobb birosag a jelenlegi gyakorlatot ervenytelenitene.

A kezdeti hiszteriakeltes utan az ugyrol a demokratak is leszalltak az utobbi idoben.
Ugy latszik rajottek, hogy errol tobb bort mar nem lehet lehuzni.


Mindenesetre, amikor az elnok levaltasanak lehetosegerol morfondirozunk, doglott lovat verunk. A levaltast a szenatus ket harmadanak meg kell szavaznia, a demokrataknak viszont a szamukra legjobb esetben sem lesz ket harmados tobbseguk. Az elnok levaltasarol el lehet feledkezni, persze fantazialni lehet rola, ha attol jobban erzed magad.
Előzmény: Flicks (692)
Flicks Creative Commons License 2006.07.31 0 0 692
Ha jól tudom akkor a nem a legfelsöbb bíróság hanem a "senate judiciary commity" lenne az ami a leváltással kapcsolatban el járna, és utánna a kongreszus meg a szenátus szavazna.

A Bush az a telefonos lehalgatásokkal szegte meg az USA alkotmányát es az ezzel kapcsolatos "hírszerzési törvényt".

"Es ha megsertette, miert lenne az ok a levaltasra?"

Az azért lenne ok mert az alkotmányban le van írva hogy törvénysértés miatt le lehet váltani az elnököt. Te lehet hogy azt gondolod hogy ez nem nagy ügy. Lehet hogy azt gondolod hogy jól tette amit tett. De sajnos a tény az az hogy a Bush megszegte a törvényt és az alkotmányt.

Ha leváltják, ha nem, a törvénysértés megtörtént.

Hogy a demokratákban meg lessz-e a bátorság hogy ezt számon kérjék töle, az majd a válsztások után elválik. Sokan suttognak a leváltásrol azok akik nyilvánosan nem beszélnek róla, mert elösször meg kell szereznünk a kongreszusi töbséget, és ha az megvan akkor tudunk ezzel kapcsolatban valamit csináni. Addig nem.
Előzmény: havelina (691)
havelina Creative Commons License 2006.07.31 0 0 691

"alkotmány törvényellenes megszegése" -  Ezek szerint letezik torvenyes megszeges is?

 

Pontosan miben sertette meg az alkotmanyt az elnok?  

Es ha megsertette, miert lenne az ok a levaltasra?

Eddig legalabbis ez ugy mukodott, hogy ha valakik azt gondoltak, hogy az elnok intezkedese alkotmanyba utkozik,  akkor a legfelsobb birosaghoz fordultak, amely vagy helyt adott a panasznak, vagy elutasitotta azt.

Ha helyt adott, akkor az elnok intezkedese felulvizsgalatara kenyszerult.

Ha ilyen esetben levaltanak az elnokot, akkor Washington-tol kezdve, Lincoln-on, Truman-on, Slick Willie-n keresztul minden elnokot le kellett volna valtani.

 

Nem hiszem, hogy egy par elborult agyu ultra lib-en kivul, barki is komolyan venne ezt a levaltosdit a demokrata partban.

Előzmény: Flicks (690)
Flicks Creative Commons License 2006.07.30 0 0 690
Igen elnök választás csak 2008-ban lessz, de ha a demokraták visszaszerzik idén a kongreszust, szerintem lehet hogy leválták az elnököt az alkotmány törvényellenes megszegése miatt. Majd meglátjuk. Én ebben a reményben szavazok.

De igazad van nem kéne barmoznom a Bush-t. Végül is ha jól emlékszem volt egy két hetes idöszak 2002-ben amikor nem baszott el semmit.

Te még emlékszel arra a dologra amit ö jól megcsinált? Most nem jut eszembe, de volt valami amit a Bush csinált amiböl nem lett egy kalap szar, de most töröm az agyamat hogy az mi volt.
Előzmény: Törölt nick (688)
Flicks Creative Commons License 2006.07.30 0 0 687
Csak az elsö részre tudok válaszolni. Az amerikai alkotmány nem terjed ki az ún. elörehozott választásokra. A választási rendeszer úgy lett kidolgozva hogy 2 évente kongresszusi, és négy évente elnöki.

A mostani politikai helyzetben az elnök kongreszus által történö leváltása lenne lehetséges, ha az idei válsztásokon demokrata többséget tudnánk szerezni.

Ez majd még elválik.

Ami a Szeptember 11-ei dolgokat illeti, nagyon érdekes olvasmányok. Sokminden büzlik azzal kapcsolatban. Én nem zárok ki semmi lehetöséget, de ezek a Bushék sajnos nagyob barmok annál hogy egy ilyesmit tényleleg meg tudnának csinálni. Ezek az elmult 6 évben semmihez nem nyultak amit ne basztak vona el. Én csak ezért hiszem enhezen ezeket a 9/11 teoriákat. De persze semmi nem lep meg ezzel a kis gecivel kapcsolatban.
Előzmény: givemetheworld (677)
givemetheworld Creative Commons License 2006.07.27 0 0 677
konyvmolnar Creative Commons License 2005.02.07 0 0 675

a csulder jol beszel. Nem a stilus a lenyeg, habar arra is joga van, hogy ugy beszeljen. En bemutatkoztam, velem sem targyalsz?? Mi itt jobbara nem reszketunk, hogy jaj csak ne tudjak meg kik vagyunk. Mellesleg a csulder reszletesen leirta, masik rovatban hogy ki.

Es te ki vagy? Ellentmondasokkal van tele a velemenyed. Neha azt gondolom valahol itt elsz az allamokban, aztan hirtelen mas derul ki.

 

Előzmény: BolondKartyas (673)
csulder Creative Commons License 2005.02.07 0 0 674
Bemutatkozni? Nekem? Itt?

Hehe..

Period.
Előzmény: BolondKartyas (673)
BolondKartyas Creative Commons License 2005.02.07 0 0 673

Nemszeretem a vitastíluisodat!

Ha esetleg bemutatkozol (leellenörizhető módon) a megfelelő helyen, talán szótválthatunk...

Amíg nem, addig by.

Előzmény: csulder (672)
csulder Creative Commons License 2005.02.07 0 0 672
nem vagyok a "Ragika",

Pedig, ha akarnál lehetnél. Meg van benned a kakajó.
Előzmény: BolondKartyas (671)
BolondKartyas Creative Commons License 2005.02.06 0 0 671

browntongue

 

???.... A fenti szó nemlétezik. (A "brownnose" az igen)

Írj inkább magyarúl.

 

Az viszont igaz: az angol tudásod megüti a Magyar ujságok, index "ferdítőinek" a szinvonalát.

 

(Még mielőtt valamelyik "viszketőujjú" modera letíltana, nem, nem vagyok a "Ragika",

cím, név, T szám, Mumu-val tudatva.)

Előzmény: rali (668)
csulder Creative Commons License 2005.02.06 0 0 670
Hmm... ebböl is kikapták az észt mint a Merciböl a motort.
Előzmény: rali (668)
rali Creative Commons License 2005.02.04 0 0 668
Az enyémet, browntongue.
Előzmény: Törölt nick (667)
rali Creative Commons License 2005.02.04 0 0 666
Mondtam: pletykák szerint.
vagy már nem értesz magyarul?
Előzmény: Törölt nick (665)
rali Creative Commons License 2005.02.04 0 0 664
Azt pletykálták, itthon nagy büdös párttag voltál.
Előzmény: Törölt nick (663)
rali Creative Commons License 2005.02.03 0 0 662
Hülye vagy, ragacs?
Előzmény: Törölt nick (660)
rali Creative Commons License 2005.02.03 0 0 656
Ja.Nem is igazi amerikai.Az intellektusról meg szó sem eshet.
Előzmény: Törölt nick (652)
rali Creative Commons License 2005.01.31 0 0 651
Lényeg az, hogy nem vagy valódi amarikai.Csak egy porbafingó bevándorló.
Előzmény: tulips (650)
Eisengrau Creative Commons License 2005.01.30 0 0 648

"Let me see you make a decision

without your television"

 

(Rammstein)

rali Creative Commons License 2005.01.30 0 0 647
Olyanok, mint a piaci légy.
Előzmény: Törölt nick (644)
rali Creative Commons License 2005.01.30 0 0 646
Te se a Mayfloweren hurcolkodtál oda, rád is köpnek a régi amarikaiak, semmibe se néznek.Csak egy szutyok bevándorló vagy, semmi több.
Előzmény: Törölt nick (645)
rali Creative Commons License 2005.01.29 0 0 642
Hogy hívják a művelt embert Amerikában?

Európai turista.
Előzmény: KanOne (641)
KanOne Creative Commons License 2005.01.28 0 0 641
:)))))))))))))
Előzmény: belagyi (638)
rali Creative Commons License 2005.01.28 0 0 639
Kitépkedem belőled az afrikot, te bunkó.
Előzmény: 45678 (637)
belagyi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 638
jó kis oximoron ez a topic :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!