Az antenna sajnos a méretével arányosan tud. Minél hosszabb, annál kevesebb kompromisszum. Az A jelű jó már, pont a hossza miatt.
Arra gondolni kell, hogy a lakáshoz ilyen közel rengeteg zajt tud beszedni mindenféle berendezéstől. Esetleg adás közben a közelsége miatt zavarhat dolgokat a kecóban. Ha az erkély alacsonyabb a környező házaknál, az sem jó. Ezek a fránya rádióhullámok nem tisztelik az emberek igyekezetét.
A Sirio Boomerang 27 W és az Albrecht Mini Boomerang bázisantennák közt nagy különbség van, hasonlónak tünik?
A Sirióról úgy hallottam jó antenna de most tudnék venni olcsón egy Albrecht Mini Boomerang-ot, de nem tudom hogy érdemes vagy inkább a Siriót érdemes?
Kerestem a neten véleményeket de hiába irom be hogy Albrecht szinte mindig a Siriórol van találat.
Megboldogult faterom űzte a PVC hegesztő ipart sok-sok évig. Az ő gépében OQQ151/3000 csövek voltak. Nem tudom, hogy milyen kapcsolásban és frekin működtek, akkor még nem érdekelt. Méretes jószágok, néhány fellelt hibás darabot elajándékoztam, kép itt van róluk: https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162272392&t=9134311&openwith=1
Szenvedtünk is tőle eleget, ha bekapcsolták akkor cébézés kaput. Bűnjelként itt van egy szet belőle foglalattal együtt, elég igénytelen kivitelű triódák közvetlen fűtéssel:
Igazad van, valóban kivehető belőle a szükséges meghajtó teljesítmény, csak túl halkan beszélek. FM/AM:5W, SSB csúcsban 18W körül kinyerhető belőle. Valószínűleg nagyobb mikrofonjellel fogom kipróbálni. Köszi, a hasznos infót meg a válaszodat!
Voltak (?) olyan PVC hegesztő készülékek, amik 26-30 MHz körül szabadon rezgő durva nagy adócsövekkel mentek. Szűretlen nagyfesz. 1 bazi nagy anódtrafó. Egyenirányító nuku. Az egyik uborkásüveg az egyik, a másik a másik félperiódusban dolgozott. Elvileg csak drótháló kalickában volt szabad használni. Az tudott szép széles sávban rombolni.
Ha nincs észnél az ember, a 2,5kV is marha nagyot tud csípni, a feltöltött anódtáp-elkóból inkább csapni! Klubtársunknak (sokáig 5KDQ konstruktőr és operátor volt) mutattam képeket, ő csak annyit mondott, "te legalább értesz hozzá, tudod hogy mit csinálsz". Péter leírása nagyon jó, részletes, a sávkapcsolót hagytam ki, felesleges volt 26-28 mega közé.
Félvezetősnél is van egy durva buktató, amit 10-ből 11 konstruktőr (de még a nagy gyártók) is figyelmen kívül hagynak! (Ahogy az OFFtopik akkus-napelemes házi erőművek építői is!)
Egy Hallicrafters CB21 van nekem is a polcon valahol mikrofon nélkül ...
Ahogy írtam, mindenképpen élnék a lehetőséggel - ha még aktuális. Jön a Karácsony, és egy 23 csatornás AM CB nagy és kellemes meglepetés lenne számomra.
Ezt a kifejezést azt hiszem, nem ismerem; mi az az egyorrú? Létezik pisze orr, fitos orr, kampós orr, vasorr, még talán réz is, de egyszerre mindegyikből csak egy, szóval...
Az egy más műfaj. Sajnos az egyorrú utánégetőt használók közül alig valaki tudja mivel is játszik, mi van a technika mögött.
Láttam már mágnestalpas antennára küldött 300 W-tól (Zetagi B550) kipurcant autó kompótert. Álló helyben járatta a motort a 126-os Merga gazdája. Majd egyik adásindítás után minden világítani kezdett a műszerfalon és annyi. Bár már előtte is csípett pár fogantyú az autóban adáskor szerinte. CB taxizáskor is volt 1200 W-os batyu autóban. 24 V-ról, 2 nagy IFA aksiról járt. Bár a pótkeréknek már nem jutott hely a csomitartóban.....
Nem ártana a végtranyókat párba válogatni, a munkapontokat normálisan beállítani és tisztességes minőségű kondikat használni benne az ilyen szemeteket is használhatóvá lehet tenni.