Keresés

Részletes keresés

MALWIN Creative Commons License 2003.04.29 0 0 23
Mijo,
tedd hozzá, hogy az első kivételével egyikből se látni igazán...
a vadkempinghez annyit, hogy mi a KISZ-táborban sátoroztunk. előrelátóan már csütörtökön elfoglalva a helyet.Pénteken jöttek még néhányan, szombaton arra ébredtünk, hogy nem látjuk a Sugót,az éjszaka érkezettek sátraitól..
Előzmény: Mijo (22)
Mijo Creative Commons License 2003.04.29 0 0 22

Ahol van esély jó halászlére:
- Duna Hotel - ha a Dóci Jani főzi, itt hivatkozz rám! (hogy hely lesz-e, kérdéses, lévén ez az epicentrumban van)
- Tanyacsárda (Duna-hídtól északi irányba a védtöltésen a bajai oldalon.)
- Sobri Halcsárda (Bajcsi-Zs. utca)
- Halászcsárda (Damjanich utca)

Előzmény: SajtFondue (21)
SajtFondue Creative Commons License 2003.04.28 0 0 21
Köszi,a szállás megvan,Pécsen lakunk.Esetleg egy vendéglőt tudnál ajánlani,ahol jó a konyha?
Előzmény: Mijo (20)
Mijo Creative Commons License 2003.04.28 0 0 20

Jól olvastátok MALWIN barátunktól, ez nem teraszos rendezvény, hiszen Baja város teljes belvárosát felöleli területigényével, ezért nem is növelik az igénybevehető helyek számát tovább. Ez most 2000, ha jól tudom. És ezt szorozd tízzel. És ezt a cakk-pakk nyűzsgéshez szorozd kettővel ...., és viszonyíts a 40.000-es lakoshoz.
Erre a pár napra szállást hónapokkal előbb kell foglalni, ha nincs ismerős, ahol eltölthetitek az éjszakát. Hogy a vadkemping ezen a napon mennyire elnézett műfaj, a fene sem tudja, de megérdeklődhetem.
Mivel különböző kulturális műsorokkal tartkított az alkalom, így érdemes egésznapos programként tekinteni. Direkt a halfőzéses hececáré a délutáni órákban kezdődik, az ünnepélyes tűzgyújtás általában este 6 körül szokott zajlani, oszt' onnan kifulladásig :)!

Mijo

Előzmény: SajtFondue (16)
Mijo Creative Commons License 2003.04.28 0 0 19

Szia! A "maradékot" egyszerűen nincs hova "közprédára" kitenni. Meg ez nem szendvics, ide minimum mélytányér/tál kell és kanál, amiből minden asztalgazda annyit visz, ahány főre konkrétan főz. Meg az igazság az, hogy én fülledt melegben ezt nem is ajánlanám senkinek, lévén hűtés hiányában igen könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen "megbuggyan" a maradék, ennek a következményei pedig senkinek sem hiányznak.
Én úgy tudom, akad olyan része is a rendezvénynek, ahol kifejezetten vendéglátási céllal főzik a hallét, de erről az itt adott instrukciók alapján mindenki tájékozódhat személyesen.

Mijo

Előzmény: olcsóTV (15)
SajtFondue Creative Commons License 2003.04.28 0 0 18
Pécs felől érkezünk,aznap.A parkolást,majd megoldjuk.A látványoktól függetlenül tudsz ajánlani egy kellemes vendéglőt?
Előzmény: MALWIN (17)
MALWIN Creative Commons License 2003.04.27 0 0 17
Szeva!
Olyan vendéglő, ahonnan mindent látni, nem létezik.A rendezvény ugyanis a város utcáin és terein zajlik.Mondjuk, ha a Barátok Templomának tetején lévő tűzkilátót foglalod le, talán látsz vmit, ott viszont hallé nem lesz...
A városba előző nap érdemes érkezni, akkor parkolót is könnyebben találsz, és nem kell másnap idegbajt kapnod.Szvsz jobban jársz, ha vízijárművel érkezel, azt szinte bárhová ki tudod kötni, akár a főtér alatt is.
Előzmény: SajtFondue (16)
SajtFondue Creative Commons License 2003.04.27 0 0 16
Sziasztok Bajaiak!

En az iden tervezem meglatogatni a fesztivalt.Varhatoan 6-8-an leszunk.Melyik vendeglo teraszat javasoljatok,ahonnan latni is lehet dolgokat,meg a foztjuk is finom?
Hany orakor erdemes a varosba erkezni,esetleg tudtok-e ajanlani parkolasi lehetoseget?
Elore is koszi a valaszokat!

olcsóTV Creative Commons License 2003.01.23 0 0 15
Néhányszor én is bementem, de csak tavaly jutott nekem is egy kicsi a sok jóból, mert ismerősökhöz mentem. Ugyanakkor mindig fájt a szívem, amint a bográcsokban láttam a kihűlt ételt. Nem lehetne a maradékot közprédának kitenni? Esetleg az említett porciózoknak jutányosan átadni? (én ugyan nem láttam őket, de biztos voltak)
Előzmény: Mijo (14)
Mijo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 14

Én valahogy egyáltalán nem vagyok meglepődve azon, hogy hét személyt nem invitál senki sem étkezésre. Márcsak a helyszűke miatt sem, lévén egy főzőhelyhez egy darab tíz ülőhelyes asztal jár. Viszont a rendezvény területén több helyen is van olyan jellegű főzés, ahol pénz ellenében porcióznak ki adagokat. Mitöbb a bajai éttermek is felkészültek ilyen értelemben. Kissé furcsának tűnik a mentalitásod :((..., mifelénk az ilyeneket hívják potyalesőnek!

Mijo

Előzmény: tangerine (12)
Porter Creative Commons License 2002.07.14 0 0 13
Most pedig egy fontos kozlemeny:
vasarnap hajnalban eltunt az ezust szinu Siemens SL42 mobiltelefonom a halaszlefozo verseny utani buliban. A "tisztesseges" megtalalotol szivesen visszavasarolnam a gepet igen versenykepes aron, mivel nagyon fontos szamok vannak benne.
Jelige: nincs harag.

Tudom, nem tul sanszos igy megtalalni a gepet, de hatha.

tangerine Creative Commons License 2001.07.17 0 0 12
Hát a vendégszeretetet megkérdőjelezném, ugyanis szinte végigjártuk az egészet, de sehol nem mondták, hogy kóstoljunk. Azaz volt egy kivétel az eszéki xy radio standjánál. Az "ugyan kinájjon mán meg minket!" egy kicsit hülyén hangzott volna, főleg hogy öten voltunk + 2 gyerek. Végülis, a Sugovica parton ettünk valami "youth hostel" vagy ilyesmi udvarán halat + túrós tésztát. Egész jó volt 5 adag = 5000e Ft volt.
Estefelé visszamenve a főtérre sorra láttuk a bográcsokba belefagyva a halászlét, gondolom még ma is azt eszik. Na mindegy csak a vendégszeretetről akartam egy kicsit korrektebb képet adni. Ezt leszámítva jól éreztük magunkat, bár a Sugovicán való motorcsónak bemutatónak beharangozott bohóckodás (félóránként 1 kör) eléggé bosszantó volt, csak arra volt jó, hogy rendszeresen kizavartak a vízből, így se fürdeni nem tudtam normálisan, és a csónakbemutató is igen hmm... gyenge volt.
Előzmény: Thernitibi (11)
Thernitibi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 11
Kedves (t)Asztaltársak

Kéretik megjegyezni: Bajai Halászléfőző Fesztivál.
Köszönöm, a bajaiak nevében.

A programot itt találjátok.

Reményeim szerint szombat délután hat órakkor kezdődő Nagy Halhalálról már 22 óra után (-tól) képeket itt találtok majd.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség, és Baja vendégszerető lakossága.

tangerine Creative Commons License 2001.07.13 0 0 10
Meg a Paksi. Még BP-en is van Paksi Halászcsárda! :) Vajon Bajai, Tiszai vagy Szegedi van-e? :))
Előzmény: LUCzI FERencz (4)
Zs Zs Creative Commons License 2001.07.13 0 0 9
Hajrá Doszpod Tomi!!!!!!!
:)
kifli Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8
egyébként jó buli?
Előzmény: Csupka (7)
Csupka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 7
Meg hogy a bajait nem passzírozzák pl. Mi már öreg motorosok vagyunk, az idei lesz a 4. alkalom. Ha most jösztök először, vigyázni kell a közlekedéssel du. 3 után kiparancsolják a kocsikat a főtérre befutó utcákból. Egyébként a "verseny" kicsit eufemisztikus dolog, ugyanis lehetetlen 2000 vagy több bogrács hallét megkóstolni, úgyhogy, ha jól tévedek, az "Év halfőzője" díjat sorsolják.
Előzmény: Piócásember (5)
macarpi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 6
pl. a tészta. Meg egyebek.
Előzmény: Piócásember (5)
Piócásember Creative Commons License 2001.07.13 0 0 5
mi a különbség a bajai és a tiszai hallé között??
Előzmény: LUCzI FERencz (4)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.07.13 0 0 4
Akkor is a tiszai halászlé az igazi! Abból is a szegedi.

pint Creative Commons License 2001.07.12 0 0 3
Halészlémóka jó móka! Tavaly volt szerencsém ott lenni, az a hangulat, ahogy többszáz tűzön egyszerre fő az illatos halászlé mindefelé. Tanácsok: legyél ott, és szídd be a jó illatokat :)
(Ja, és rendelj jobb időt, mint volt egy éve, akkor ugyanis elmosta az eső)
tangerine Creative Commons License 2001.07.12 0 0 2
Szombaton lesz. Én is megyek! :)
Eddig csak Pakson voltam ilyeneken.
Előzmény: PETYUS (1)
PETYUS Creative Commons License 2001.07.12 0 0 1
Melyik napon lesz?
Előzmény: kifli (-)
Ipiapacs Creative Commons License 2001.07.12 0 0 0
Eddig 0-szor voltam, de már nagyon meg szeretném egyszer nézni... És megkóstolni néhányat.

Ipiapacs

kifli Creative Commons License 2001.07.12 0 0 topiknyitó
A hétvégén (először) veszek részt a bajai halászléfőző versenyen, mint megfigyelő:-)

Nektek van-e ezzel kapcsolatos tapasztalatotok, illetve élményetek amire érdemes lehet figyelni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!