Keresés

Részletes keresés

frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.29 0 0 8929

Szia!

Na mesélj, mit művelt Robi A. ?

Kíváncsi vagyok. 

Előzmény: Törölt nick (8920)
frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.29 0 0 8928

Váltsál bőven pénzt!

Már ott a reptéren érdemes rúpiát váltani. Euróban is lehet fizetni pl. taxist, programokat, szállást, autókölcsönzést, de a kisboltokban, kisebb éttermekben, take-awayben, piacon, strandon igazából rúpia a fizetőeszköz.

Hitelkártyával szinte csak a benzinkúton, a szálláson és a jobb(drága)étteremben lehet fizetni, meg persze az állam által üzemeltetett helyeken, gondolom a múltbeli visszaélések miatt. Ott viszont készpénzzel nem tudsz. Gondolok itt például a múzeumokra, a botanikus kertre, a hegyi túrákra.

Előzmény: kicsinim (8925)
frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.29 0 0 8927

Pedig elég egyértelmű, amikor megadod a napot, a személyek számát akkor kiadja, hogy azon a napon milyen időpontok vannak. Amikor bejelölöd a neked megfelelőt, ott egy sorral lejjebb kérdezi, hogy szeretnél-e reptéri transzfert.

Így néz ki! 😉

"Válassza ki az utazási időt:

O 10:30 

O 16:30

O Igen, szeretnék transzferbuszt foglalni a repülőtérről a kompra."

10 euró / felnőtt a transzfer díja.

Ha egyedül mész akkor mindenképpen az éri meg, ha ketten akkor már elgondolkodtató, ha hárman vagy négyen akkor egyértelmű, hogy taxi, mivel 25-30 euróért elvisznek a kikötőbe.

A kérdés leginkább az, hogy a komp indulási ideje és a repcsid leszállása/kicsekkolás között nem lesz sok a holtidő. Oké, 1 órával előbb ott kell lenni a kompnál, de ha 4-5 órával előbb száll le a géped, mint ahogy a komp indul, akkor mit csinálsz 2,5-3 órát a kikötőben?

Van csomagmegőrző, de nem olcsó, bőröndönként 8-10 euró ha 6 órán belül elviszed. 

Előzmény: Brembe (8926)
Brembe Creative Commons License 2024.01.29 0 0 8926

Most végigvittem egy foglalást egész a fizetésig , sehol nem találtam ilyen opciót. Pedig írja az oldaluk is , még sem találom . Ha esetleg valaki ráakad kérem ossza már meg velem . Köszi

Előzmény: Törölt nick (8924)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.29 0 0 8925

Kerestem, de nem igazán találtam, hogy milyen arányban lehet bankkártyával fizetni? Pl a take awayekben elfogadják? Mennyi pénzt érdemes váltani?

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2024.01.26 0 0 8924

Szia, pedig van ilyen lehetőség, mi használtuk is. A seychelles-ferry.com oldalon, ha Mahéról vagy Mahéra foglalsz, akkor megjelenik egy checkbox, amit kijelölve kérheted a reptéri transzfert.

Előzmény: Brembe (8923)
Brembe Creative Commons License 2024.01.26 0 0 8923

Sziasztok ! Tudja valaki hogyan is műlödik ez 10 € transzfer a reptérről a komphoz . A kompjegy foglalásnál nem láttam ilyen lehetőséget .

frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.21 0 0 8922

Előzmény: frozendaiquiri (8921)
frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.21 0 0 8921

Igen, akadozik nála valami.

Leginkább a kommunikáció.

Szájba is vágtam párszor, hogy térjen magához.😉

Előzmény: Törölt nick (8920)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.21 0 1 8920

"Illetve La Dique-n ne hagyd ki Robert Agnes déli szigettűráját."

Csak ne Robert Agnessel. Sorban hagyja cserben az ügyfeleket, én magam - kb 3 vagy 4 alkalom után - novemberben sokalltam be, akkor már teljesen vállalhatatlan volt, amit művelt. Gerard nevű túravezetőről sok jót írnak, ő is legalább annyira ismeri az Anse Marron trailt, mint Robert.

Előzmény: moonwalkr (8919)
moonwalkr Creative Commons License 2024.01.20 0 0 8919

Egy dolog jutott eszembe így, hogy kihagyod Praslint (nem mondanám, hogy hiba, partok tekintetében megkapod az élményt Mahén is). Szokták itt javasolnia, hogyha Praslinon szálltál meg, akkor menj át 1 napra La Dique-re kirándulni. Én megfordítanám: menj át Praslinre 1 napra és ha mást nem, nézd meg a Vallee de Mai parkot. megéri.

Illetve La Dique-n ne hagyd ki Robert Agnes déli szigettűráját. 

Előzmény: Brembe (8917)
Ka Pál Creative Commons License 2024.01.19 0 0 8918

Jómagam megfordítanám, 6 nap La Digue, 4 nap Mahé.

Még inkább, csak a legszükségesebb idő (vissza röpcsi számodra biztonságosabbnak ítélt elérése miatt), max 1 nap Mahén és felezném a maradékot Praslin és La Digue között...

Előzmény: Brembe (8914)
Brembe Creative Commons License 2024.01.19 0 0 8917

Köszönöm . Igen , igen , a kikötőből . Visszaolvasva valóban nem voltam egyértelmű. Még nincs meg a repjegy , a szállás meg főleg nincs még . Április elején mennénk néhány nap múlva veszem a repjegyet , a többi ehhez igazodik . Szívesen fogadok még tanácsokat !

Előzmény: frozendaiquiri (8915)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.19 0 0 8916

A legjobban ettől az átkeléstől parázok :D

Előzmény: frozendaiquiri (8915)
frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.19 0 0 8915

Szia!

Szerintem tökéletes kombináció, így hogy Praslin kimarad.

Ha még egyszer eljutnék Sey-re, minimum 4 napot lennék La Digue-on.

Megkérdezhetem, Mahén hol lesz a szállás?

"La digueről vissza taxival reptér kb milyen ár és idő lehet ?"

Úgy érted a Cat Cocos kikötőjéből?!

Kb. 15 - 20 perc és 25 euró, ha a kikötőben hiénáskodó taxisokkal mennél akkor min. 10-15 euróval több.

Ha rám hallgatsz, előszőr vedd meg a repjegyet és ahhoz igazíts mindent. 

Ha javasolhatom a kompra inkább a felső fedélzetre vegyél jegyet, kicsit drágább, de félig-meddig nyitott, van levegő, ami egy hullámvasúton nem hátrány. Ja és ne nagyon kajáljatok előtte+Dedaelon fél órával indulás előtt. 

Amúgy a Cat Cocos fővárosi kikötőjében van egy csomagmegőrző, ha sok idő maradna az indulásig.

Berakjátok a bőröndöket és bemehettek sétálni a centrumba, megnézni a piacot, templomokat, vásárolni vagy a Botanikus Kertbe. 

Minden pár perc gyalogtávolságra van. A Botanikus Kert egy kicsit messzebb.

Előzmény: Brembe (8914)
Brembe Creative Commons License 2024.01.19 0 0 8914

Sziasztok ! Tíz éjszakás útnál jó lehet  6 nap Mahe , 4 La Digue ? Mahe autóbérlés , reptér felvesz , kikötő letesz . La digueről vissza taxival reptér kb milyen ár és idő lehet ? Gondolom célszerű délután vagy este induló gépet nézni .

kicsinim Creative Commons License 2024.01.16 0 0 8913

Valaki fapadosan, aka csónak, volt már a Therese-szigeten?

Köszi

frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8912

Nem írtad pontosan mikor leszel Sey-en, csak annyit hogy májusban. 

Ott leszek a szomszédban akkortájt, majd integetek. :)

1750km délre és egy picikét balra. 😀

Előzmény: kicsinim (8911)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8911

A transzfert már lebeszéltem azzal, akit adtak, ahogy olvastam az árakat, olcsóbb lesz, meg vele beszéltem meg a fuvarozást is, sztem jó árakat adott az egész naposra meg a fél naposra is, jó, h csak egy emberrel kell egyeztetni. La Digue-en meg kijönnek elém ilyen golfkocsival, aztán meg bringa. 

Előzmény: frozendaiquiri (8910)
frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8910

A szálláson kapott tipp pont jó!

Én is úgy kaptam meg Ronnie-t. Igazából ők, mármint a szállodai személyfuvarozók nem taxisok, ők nem vadásznak a reptéren, a piacnál vagy mondjuk a Cat Cocos kikötőjében kuncsaftokra. 

Ők a tutira mennek, a szállóvendégeket fuvarozzák, sokkal kedvezőbb áron mint a taxisok. 

Szerintem a reptéri transzfert is majd megtudod velük beszélni.

Lehet félreértetted a busz-bőrönd dolgot. Arra akartam utalni, hogy kisebb csomagot, hátizsákot, lábad között elférő kisbőröndöt esetleg felvihetsz a buszra, de utazóbőröndöt már a nagysága miatt sem, nem fér el sehol....országtól/busztól függetlenül.

Ha majd meglátod a kinti buszparkot.... 😉

Előzmény: kicsinim (8906)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8909

Köszi, igen, pont ezért kérdeztem.

Én örülök az "elmaradásnak"

Előzmény: moonwalkr (8908)
moonwalkr Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8908

Sey sajnos, vagy hála Istennek nem a "világ számos országa". Itt ne keress olyan megoldásokat, mint másutt. Biztos nagyon pillognának Rád, amikor elkezdenéd kérdezni, hogy "Reptéri busz?...". Ilyen nincs, egyszerűen nem tartanak azon a fejlettségi fokon. Van egy alapszintű logisztika a buszokkal az embereknek (meg max a szatyornak, amiben a piacról hazaviszi a bevásárlást). Olyan, mint itthon a "távolsági busz", vagy Volán-busz" ismeretlen, mert nincsenek távolságok és az olyan specifikumok, mint a reptéri busz, na az sincs. Honnan induljon? Milyen sűrűn járjon? Ilyenek. A mahéi reptérnek évente van úgy 700-800 ezer utasa (összehasonlításul Ferihegynek 15 millió, úgy a 20-szorosa), így olyan kevés az utas is, hogy erre sem biztos, hogy érdemes külön buszjáratot üzemeltetni.

Amúgy a pár megállóra levő strandokra egyenesen kötelező használni a helyi buszokat. Kultúrális élményt is nyújt, nemcsak logisztikát. De a reptérre itt csak a "gazdag turisták" járnak, azok meg fizessék meg a taxit.

UFF

Előzmény: kicsinim (8906)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8907

Illetve max annyit, ha egy két megállóra lévő strandra szeretnék menni, akkor arra nem hívok kocsit. Nem vezetek, a kocsibérlés nem opció. 

Előzmény: moonwalkr (8903)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8906

Köszi, szállásom van, Beau Vallonban, Mahén. Taxizni fogok, kaptam egy tippet a szállástól, de az általad ajánlottat is megkeresem, köszi. Megyek day tripekre is vele, de ha van reptérbusz, akkor értelemszerűen azt választom. A világ számos országában felengednek bőrönddel, főleg a reptéri buszokra. 

Előzmény: frozendaiquiri (8904)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.15 0 0 8905

Nem akarok Mahén buszozni, a kérdés kizárólag arra vonatkozott, h a reptérre van-e ilyen busz, de akkor nincs :) 

frozendaiquiri Creative Commons License 2024.01.14 0 0 8904

Felejtsd el!

Mármint a buszozást Mahén. Ahogy Moonwalkr is megírta, toldozott-foltozott ezeréves buszok vannak, általában tele helybeliekkel. Igazából fel a buszra sehol a világon nem lehet bőröndöt felvinni, ezeknek a Tata buszoknak nem tudom van-e egyáltalán csomagtartójuk, de hogy a buszvezető nem száll le a járművéről a megállókban, az tuti. 

20-30 euró a taxi, szerintem ha megteheted hogy elmész a Paradicsomba, akkor ez nem lehet tétel, még akkor is ha sajnálod a pénzt taxira, amivel személy szerint én is így vagyok. 

Mahén és La Digue-on hol szálltok meg?

Ajánlottam Chillout-nak jó pár hozzászólással lejjebb sofőrt, korrekt a manus, ha gondolod vedd fel vele a kapcsolatot WhatsUp-on ha ott vagy. Olcsó és nagyon rendes.  

moonwalkr Creative Commons License 2024.01.14 0 0 8903

Hát ha majd meglátod a sey-i buszokat, megérted, miért nincs csomag rajtuk. Az ősöreg Tata buszokra én se engednék fel bőröndöt, mert nem fér fel rájuk. A mi fogalmaink szerint kicsit és zsúfoltak. Ne a buszra építsd a terveidet.

Előzmény: kicsinim (8902)
kicsinim Creative Commons License 2024.01.14 0 0 8902

Ismerve magamat, ezen izélnék egész nap. Néztem progit azért az uccsó napra. 

Még egy kérdésem lenne, van Victoriából olyan busz a reptérre, amire felengedik a csomagot. Olvastam, h egyébként nem lehet lehet bőröndöt vinni. Köszi

Előzmény: frozendaiquiri (8895)
moonwalkr Creative Commons License 2024.01.14 0 0 8901

Hát ez amolyan lottóötössel felérő szituáció:):)

Előzmény: maeve28 (8900)
maeve28 Creative Commons License 2024.01.14 0 0 8900

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!