Már ott a reptéren érdemes rúpiát váltani. Euróban is lehet fizetni pl. taxist, programokat, szállást, autókölcsönzést, de a kisboltokban, kisebb éttermekben, take-awayben, piacon, strandon igazából rúpia a fizetőeszköz.
Hitelkártyával szinte csak a benzinkúton, a szálláson és a jobb(drága)étteremben lehet fizetni, meg persze az állam által üzemeltetett helyeken, gondolom a múltbeli visszaélések miatt. Ott viszont készpénzzel nem tudsz. Gondolok itt például a múzeumokra, a botanikus kertre, a hegyi túrákra.
Pedig elég egyértelmű, amikor megadod a napot, a személyek számát akkor kiadja, hogy azon a napon milyen időpontok vannak. Amikor bejelölöd a neked megfelelőt, ott egy sorral lejjebb kérdezi, hogy szeretnél-e reptéri transzfert.
Így néz ki! 😉
"Válassza ki az utazási időt:
O 10:30
O 16:30
O Igen, szeretnék transzferbuszt foglalni a repülőtérről a kompra."
10 euró / felnőtt a transzfer díja.
Ha egyedül mész akkor mindenképpen az éri meg, ha ketten akkor már elgondolkodtató, ha hárman vagy négyen akkor egyértelmű, hogy taxi, mivel 25-30 euróért elvisznek a kikötőbe.
A kérdés leginkább az, hogy a komp indulási ideje és a repcsid leszállása/kicsekkolás között nem lesz sok a holtidő. Oké, 1 órával előbb ott kell lenni a kompnál, de ha 4-5 órával előbb száll le a géped, mint ahogy a komp indul, akkor mit csinálsz 2,5-3 órát a kikötőben?
Van csomagmegőrző, de nem olcsó, bőröndönként 8-10 euró ha 6 órán belül elviszed.
Most végigvittem egy foglalást egész a fizetésig , sehol nem találtam ilyen opciót. Pedig írja az oldaluk is , még sem találom . Ha esetleg valaki ráakad kérem ossza már meg velem . Köszi
Szia, pedig van ilyen lehetőség, mi használtuk is. A seychelles-ferry.com oldalon, ha Mahéról vagy Mahéra foglalsz, akkor megjelenik egy checkbox, amit kijelölve kérheted a reptéri transzfert.
"Illetve La Dique-n ne hagyd ki Robert Agnes déli szigettűráját."
Csak ne Robert Agnessel. Sorban hagyja cserben az ügyfeleket, én magam - kb 3 vagy 4 alkalom után - novemberben sokalltam be, akkor már teljesen vállalhatatlan volt, amit művelt. Gerard nevű túravezetőről sok jót írnak, ő is legalább annyira ismeri az Anse Marron trailt, mint Robert.
Egy dolog jutott eszembe így, hogy kihagyod Praslint (nem mondanám, hogy hiba, partok tekintetében megkapod az élményt Mahén is). Szokták itt javasolnia, hogyha Praslinon szálltál meg, akkor menj át 1 napra La Dique-re kirándulni. Én megfordítanám: menj át Praslinre 1 napra és ha mást nem, nézd meg a Vallee de Mai parkot. megéri.
Illetve La Dique-n ne hagyd ki Robert Agnes déli szigettűráját.
Jómagam megfordítanám, 6 nap La Digue, 4 nap Mahé.
Még inkább, csak a legszükségesebb idő (vissza röpcsi számodra biztonságosabbnak ítélt elérése miatt), max 1 nap Mahén és felezném a maradékot Praslin és La Digue között...
Köszönöm . Igen , igen , a kikötőből . Visszaolvasva valóban nem voltam egyértelmű. Még nincs meg a repjegy , a szállás meg főleg nincs még . Április elején mennénk néhány nap múlva veszem a repjegyet , a többi ehhez igazodik . Szívesen fogadok még tanácsokat !
Szerintem tökéletes kombináció, így hogy Praslin kimarad.
Ha még egyszer eljutnék Sey-re, minimum 4 napot lennék La Digue-on.
Megkérdezhetem, Mahén hol lesz a szállás?
"La digueről vissza taxival reptér kb milyen ár és idő lehet ?"
Úgy érted a Cat Cocos kikötőjéből?!
Kb. 15 - 20 perc és 25 euró, ha a kikötőben hiénáskodó taxisokkal mennél akkor min. 10-15 euróval több.
Ha rám hallgatsz, előszőr vedd meg a repjegyet és ahhoz igazíts mindent.
Ha javasolhatom a kompra inkább a felső fedélzetre vegyél jegyet, kicsit drágább, de félig-meddig nyitott, van levegő, ami egy hullámvasúton nem hátrány. Ja és ne nagyon kajáljatok előtte+Dedaelon fél órával indulás előtt.
Amúgy a Cat Cocos fővárosi kikötőjében van egy csomagmegőrző, ha sok idő maradna az indulásig.
Berakjátok a bőröndöket és bemehettek sétálni a centrumba, megnézni a piacot, templomokat, vásárolni vagy a Botanikus Kertbe.
Minden pár perc gyalogtávolságra van. A Botanikus Kert egy kicsit messzebb.
Sziasztok ! Tíz éjszakás útnál jó lehet 6 nap Mahe , 4 La Digue ? Mahe autóbérlés , reptér felvesz , kikötő letesz . La digueről vissza taxival reptér kb milyen ár és idő lehet ? Gondolom célszerű délután vagy este induló gépet nézni .
A transzfert már lebeszéltem azzal, akit adtak, ahogy olvastam az árakat, olcsóbb lesz, meg vele beszéltem meg a fuvarozást is, sztem jó árakat adott az egész naposra meg a fél naposra is, jó, h csak egy emberrel kell egyeztetni. La Digue-en meg kijönnek elém ilyen golfkocsival, aztán meg bringa.
Én is úgy kaptam meg Ronnie-t. Igazából ők, mármint a szállodai személyfuvarozók nem taxisok, ők nem vadásznak a reptéren, a piacnál vagy mondjuk a Cat Cocos kikötőjében kuncsaftokra.
Ők a tutira mennek, a szállóvendégeket fuvarozzák, sokkal kedvezőbb áron mint a taxisok.
Szerintem a reptéri transzfert is majd megtudod velük beszélni.
Lehet félreértetted a busz-bőrönd dolgot. Arra akartam utalni, hogy kisebb csomagot, hátizsákot, lábad között elférő kisbőröndöt esetleg felvihetsz a buszra, de utazóbőröndöt már a nagysága miatt sem, nem fér el sehol....országtól/busztól függetlenül.
Sey sajnos, vagy hála Istennek nem a "világ számos országa". Itt ne keress olyan megoldásokat, mint másutt. Biztos nagyon pillognának Rád, amikor elkezdenéd kérdezni, hogy "Reptéri busz?...". Ilyen nincs, egyszerűen nem tartanak azon a fejlettségi fokon. Van egy alapszintű logisztika a buszokkal az embereknek (meg max a szatyornak, amiben a piacról hazaviszi a bevásárlást). Olyan, mint itthon a "távolsági busz", vagy Volán-busz" ismeretlen, mert nincsenek távolságok és az olyan specifikumok, mint a reptéri busz, na az sincs. Honnan induljon? Milyen sűrűn járjon? Ilyenek. A mahéi reptérnek évente van úgy 700-800 ezer utasa (összehasonlításul Ferihegynek 15 millió, úgy a 20-szorosa), így olyan kevés az utas is, hogy erre sem biztos, hogy érdemes külön buszjáratot üzemeltetni.
Amúgy a pár megállóra levő strandokra egyenesen kötelező használni a helyi buszokat. Kultúrális élményt is nyújt, nemcsak logisztikát. De a reptérre itt csak a "gazdag turisták" járnak, azok meg fizessék meg a taxit.
Köszi, szállásom van, Beau Vallonban, Mahén. Taxizni fogok, kaptam egy tippet a szállástól, de az általad ajánlottat is megkeresem, köszi. Megyek day tripekre is vele, de ha van reptérbusz, akkor értelemszerűen azt választom. A világ számos országában felengednek bőrönddel, főleg a reptéri buszokra.
Mármint a buszozást Mahén. Ahogy Moonwalkr is megírta, toldozott-foltozott ezeréves buszok vannak, általában tele helybeliekkel. Igazából fel a buszra sehol a világon nem lehet bőröndöt felvinni, ezeknek a Tata buszoknak nem tudom van-e egyáltalán csomagtartójuk, de hogy a buszvezető nem száll le a járművéről a megállókban, az tuti.
20-30 euró a taxi, szerintem ha megteheted hogy elmész a Paradicsomba, akkor ez nem lehet tétel, még akkor is ha sajnálod a pénzt taxira, amivel személy szerint én is így vagyok.
Mahén és La Digue-on hol szálltok meg?
Ajánlottam Chillout-nak jó pár hozzászólással lejjebb sofőrt, korrekt a manus, ha gondolod vedd fel vele a kapcsolatot WhatsUp-on ha ott vagy. Olcsó és nagyon rendes.
Hát ha majd meglátod a sey-i buszokat, megérted, miért nincs csomag rajtuk. Az ősöreg Tata buszokra én se engednék fel bőröndöt, mert nem fér fel rájuk. A mi fogalmaink szerint kicsit és zsúfoltak. Ne a buszra építsd a terveidet.
Ismerve magamat, ezen izélnék egész nap. Néztem progit azért az uccsó napra.
Még egy kérdésem lenne, van Victoriából olyan busz a reptérre, amire felengedik a csomagot. Olvastam, h egyébként nem lehet lehet bőröndöt vinni. Köszi