Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A napokban jutottam hozzá 2db. D.A.K -os "Africa Korps" MG lőszeresládához /németországból/ mind kettő 1941-es, ritka darab. Gyüjtöm a 2.VH-s német cuccokat.
Üdv!
Szeptember 19-20-21 pécsen találkozó.Íme a részletes útvonalterv.
Szeptember 19/péntek.
15:00-19:00Járművek érkezése, jelentkezés.
Kodály Zoltán úti Kollégium Pécs
19:30 Vacsora,stb.
Szeptember 20/vasárnap
07:30-08:00 felvonulás a városban
08:00 Túra indítása a Plaza parkolójából.
Pécs-Kozármisleny-Újpetre-Palkonya-Villánykövesd.
09:30 Villány.Gere borozó melletti parkoló.
10:30 Villány-Nagyharsány-Siklós, vár melletti parkoló.
12:00 Siklós-Harkány:Sziget csárda.
13:15 Harkány-Mánfa-Diósviszló-Ócsárd-Görcsöny:Pelikán lakótelep.
15:00 Görcsöny-Pécs:Széchenyi tér.
20:00 Vacsora.Eredményhirdetés.
Szeptember 21/vasárnap/
07:30-08:00 Pécsi felvonulás
Radnics u.-Kodály Z.u.-Petőfi u.-József a. u.-Siklósi u.-Árnyas u.-Silósi u.70.
08:00 Túra indítása /Pécs Siklósi u.70/
Pécs-Szederkény-Bóly:Széchenyi tér
09:40 Bóly-Szajk-Mohács:Széchenyi tér.
11:30 Mohács-Szőlőhegy-Bár-Dunaszekcső:Aréna Camping.
13:30Dunaszekcső-Bátaszék-Várdomb-Szekszárd:Béla tér.
Béla tér 14:30-16:00
Remélem hasznos infó.
Ez csak egy veterán találkozó, de katonai járművek is előfordulnak.Egy biztos hogy lesz.:-))
Üdv!
Köszöni a haverom a terveket, de azt mondta, hogy nem teljes. Hiányzik a fegyverek tokmánya!(Tus, markolat, a fa kidoldozása, kialakítása!) Ebbe kerül a fémszerkezet. Valami olyasmit mondott, hogy kéne neki még a gyári elkészítési terve és az összerakási módja, ahogy futószallagon elkészítették. (Sorrend,... stb.) Ez csak mérnöki tervrajz. Hogymondjam, ahogy a maketteknél, vagy mit tudom én...
Ha már tényleg németesek akarunk lenni, ne hívjuk tanknak (magyarul se)!
Magyarul Harckocsi, németül páncélos (Panzer).
Azaz: Panzerkampfwagen.
A sorrend is fordított, pl: Panzerkampfwagen VIE Tiger.
De hivatalosan inkább a Sondernkraftfahrzeug száma alapján azonosítják a harci gépjárműveket.
Amúgy az én egyik kedvencem a Jagdpanther (Sd. Kfz. 173) !!!!
"Őszintén szólva szvsz éles fegyver szerzésére semmi esélyed"
Szerintem a teljes eselytelenseg csak a legalis onvedelmi fegyverekre vonatkozik.
Ha puskat akarsz tartani, akkor vagy sportcelra, vagy vadaszati celra kerhetsz engedelyt (errol bovebben a www.fegyver.org-on
talalsz leirast).
Szerintem neked (devision) a sportcel kevesbe jo, mivel azzal rendszeresen kell gyakorolni, es minositett versenyzonek kell lenned.
A vadaszfegyverrel szemben szerintem nincs elvaras minimalis lovesszamra, viszont akkor vadaszvizsgat kell tenned, ami egy varosi embernek lehet hogy nehez (en sosem probaltam).
Szerintem bemész egy vadászüzletbe és Kettner vagy Frankonia vadászkatalógus után érdeklődöl, tdni fogják miről van szó... de szétnézhetsz a neten is, ezek vadászcuccokat (mindenfélét a tányértól a Zeiss távcsőig) áruló cégek, biztos van honlapjuk.
***hagyományörzés céljára milyen engedély kell hozzá? szal nem akarok vele ölni/vadászni, de azt se szertném ha széjjel lenne cseszerintve a csöve, úgy ahogy a "hatástalanított" puskáknak... ***
Őszintén szólva szvsz éles fegyver szerzésére semmi esélyed, de ennek trükkjeiről gvass1 vagy NZ 350 sokkal többet tudna segíteni, mint én. Utobbi úriember ugyanis hagyományőrzésszerűséggel múlatja fölös perceit.
Hali!
Barbarossa: tudnál esetleg valami webcímet mondani ezekhez a katalógusokhoz...
még megpróbálok rákeresni meg minden...
hagyományörzés céljára milyen engedély kell hozzá? szal nem akarok vele ölni/vadászni, de azt se szertném ha széjjel lenne cseszerintve a csöve, úgy ahogy a "hatástalanított" puskáknak...
És ha esetleg lőni mernék vele egyet akkor ne az arcomba robbanjon a fél cső... :)
hi,
alapbol egyikse, mindketto atlagos hadipuska. A mesterlovesz-feladatokra alkalmazott kiviteleket egyedileg valogattak ki a sorozatgyartmanyok kozul, illetve gyakran jobb csovekkel szereltek, tavcsovel lattak el stb. Ez esetben a ketto - azonos minosegu loszert is feltetlezeve - teljesen egalban van.
hi,
mar hogyne gyartanak, az egyik legelterjedtebb vadaszkalibernek szamit Europa nemetul beszelo reszeiben.
De hadi celokra is hasznaltak meg a jugo polgarhaborukban, feltetelezem illegalisan is ezerszam vannak ilyen kaliberu fegyverek hazankban is.
Miről beszélsz? Megnzéel egy osztrák Kettner vagy német Frankónia katalógust, és azt látod hogy 50-60 ezer forintért hozzádvágnak egy működőképes eredeti Kar-98-at... viszont engedély kell hozzá. Mindenesetre ha nagyon kell, 100 alatt egészen biztosanm meg lehet úszni, ami NAGYON jó ár egy puskáért.
Egymillió? Ugyan... talán egy ezüstberakásos, vadonatúj Krieghoff Drilling, de nem egy 60 éves kiszuperált hadipuska... milliószámra gyártották, nem annyira ritka darab.
Természetesen nekem is egy KAR98 (vagy KAR98k) lenne az álmom, de egy haverom igen lehangoló híre szerint egy működésképtelen darab is jócskán megvan egy milla... de majd ha megnyerem a lottót... :) szóval ha valaki tudna ajánlani k98 "klón"okat (magyarul hasonló kinézetű/működési elvű) puskákat mondani. esetleg webcímekkel, infókkal, saccos árakkal, márkabolttal, vagy csak van egy fölösleges darabja számomra (mondjuk ingyen) annak nagyon tudnék örülgetni!!! mivel netelni ritkán bírok, egy mail lenne számomra az idea...