Keresés

Részletes keresés

boholy Creative Commons License 2003.07.28 0 0 2207
Ugyanmár! Egy BMW már extázis? :)) Bezzeg egy Chrysler Concorde LXi, hát az az elalélás :)))
wamzer Creative Commons License 2003.07.28 0 0 2206
hát aki van olyan helyzetben, hogy az ügyvédek nyalják az ő seggét, és nem fordítva :)))))
Előzmény: L.C.S. (2205)
L.C.S. Creative Commons License 2003.07.28 0 0 2205
crazyBMW-t hallhattuk, aki nem "senki". Hát persze... MUHAHAHA
Előzmény: crazyBMW (2203)
wamzer Creative Commons License 2003.07.28 0 0 2204
jé, végre valaki, aki megmondja a frankót. huhh, ez az őrültbömbi átlát a szitán, naggyon jó srác, megveszi kilóra a fogalmazót :) vagy felnyomja összeférhetetlenség miatt :) aztaqrva, ennél a résznél befostam, pedig nem is vagyok fogi :)
Előzmény: crazyBMW (2203)
crazyBMW Creative Commons License 2003.07.28 0 0 2203
Tudod picinyem bölcsebb maradtál volna ha nem szólalsz meg! Kilóra veszlek meg bennetek elhiheted,mert frankón korruptak vagytok a rendőrőkkel együtt! Még nem volt olyan ügyvéd aki ne lihegett volna a pénzemért,és ne aggódj nem vagyok bűnöző se,(de ha az lennék se lenne hozzá közöd)szerencsére megélek annélkül is...és vagyok olyan helyzetben,hogy az ügyvédek nyalják a seggemet és nem fordítva! Az,hogy elvégezted az egyetemet még nem jelent semmit,nehogy hasra essek már előtted,meg itt bár ki!Ki vagy te!? Egy senki a sok közül...
Nem kell játszani jóleányt meg fitogtatni,hogy egyetemista barátaid vannak!Ki nem szarja le...Képzeld az én köreimben is színte mindenki felsőiskolát végzett mégse ájulunk el egymástól,ellenbe veled!
Az iskola nem ad műveltséget,de ezt minden egyes hozzászólásoddal be is bizonyítod! Eltudom képzelni milyen idétlen nyafka lotyó lehetsz.Utálom a fajtádat is,nyávogtok és ha megláttok egy BMW-t az se tudjátok,hogy rázzátok magatokat...Mekiről meg csak álmodtok,vagy apuka befízet.
Miből gondolod,hogy pali vagyok?:)
Ne aggódj tisztában vagyok a fogalmazó mivoltjával.Kit érdekel a bíróságon minimálbérért rohangáló hülye fogalmazó,nem kötelező a jogi pályát választani,lehet menni kapálni...Gondolod a bíróságon lett megkenve a veréb?!Bármikor felnyomhatnám mert a munkájával nem összeegyeztethető dolgot tett!Bizonyítani is tudom!Talán érted mit írok,ha nem,akkor elmagyarázom.Vagy kérdezzed meg a hozzád hasonló "nagytudású" egyetemista drogos barátaidat!

Akit berakatnak az egyetemre annak is kell felvételizni,vagy ezt se tudod!?

Előzmény: Vica78 (2198)
hoplite Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2202
Kedves mindenki!

Elég nevetséges és felesleges rangsort felállítani a különböző szakmák között, hiszen mindenhol vannak kiváló szakemberek és pocsékok is.

Érdemes lenne mellőzni a jövőben!

Előzmény: CojszauszCirk (2201)
CojszauszCirk Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2201
KingaLány!

Ha valaki továbbtanul, és valamennyire komolyan veszi az ott elsajátított szakmai anyagon kívül azt is, hogy milyen szemléletet ad a felsőoktatás (asszem erről már volt szó itt), akkor nem fér a fejembe, hogy nem fogja fel, hogy az életben vannak professziók (nevezhetjük őket hivatásoknak is), amik egy részéhez ért az ember fia/lánya, egy másik részéhez pedig nem. Na, most, amihez ért, azt csinálja, és abból igyekszik megélni. Amihez meg nem ért, ahhoz meg felfogad a saját hivatásából megkeresett pénzéből egy olyan embert, aki ért hozzá. Azt hiszem belátható, hogy egy ember nem érthet mindenhez.

Ehhez jön még hozzá, hogy bizonyos tevékenységekhez (nem professzióról, hanem aktusról beszélek) engedély, vagy legalábbis bizonyos végzettség szükséges.

Ahhoz, hogy mindenki minden esetben meg tudjon felelni a szabályoknak egymás segítésére van szükség. Az pedig, hogy ez a segítség mennyibe kerül, a mindenkori társadalmi-piac dönti el.

Ha nem tetszik, hogy a jogászok (különösen az ügyvédek szerinted ilyen) jól keresnek, és sajnálod tőlük a pénzt, akkor ne kerülj velük kapcsolatba. Teremts magad körül olyan szituációt, hogy még csak rájuk se kelljen nézned.

Én is elvégeztem a jogot, és nem botránkozom meg azon, hogy mennyit kell tejeljek a tervező mérnököknek, orvosoknak, a boltos néniről meg inkább nem is beszélek. Mielőtt e fejemhez vágnád: jelenleg nem dolgozom jogászként, bár most már egyre érik egy munkahely.

Tudod ez egy nagy piac. Kereslet-kínálat. Ha gondolod teremts olyan helyzetet, hogy csökkenjen a keresleti oldala a jogásztársadalomnak. Bár megtették ezt már helyetted mások, amikor a kínálati oldalt az egekbe tornázták fel.

boholy Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2200
Továbbra sem értem, miért kell általánosítanod. Minden tiszteletem a mérnököké, akik valóban produktívak. Azért nem csak ilyen van. Dolgozom eleget velük egy nem kis cégnél, van közöttük néhány "polihisztor", aki mindenhez ért. Na az elég idegesíto, de nem általánosítanék.
Írod, hogy folyamatosan tanulni kell. Miért, a jogásznak nem? Egyik nyelvet tanulom a másik után, most EU szakjogászira készülök.
Egyébként valószínuleg azert vannak jogászok, mert igény van rá, bárcsak üresen konganának a bíróságok!
Azért néhány éves ügyvédkedés után másképp látom a világot, és az embereket. Nem azzal az alapveto idealizmussal, mint addig. Elég érdekes pl. mit hoz ki egy válóper az elso ránézésre intelligens emberbol.
Amúgy meg ez is piac. Kicsit utána kell menni, és lehet venni olcsóbb, de jó szolgáltatást. Akinek meg "sztárügyvéd" kell, megérdemli, és jóóól fizesse csak ki.
És ha már produktivitásról beszélünk. Mi a véleményed a pszichológusokról? :))
Előzmény: KingaLany (2195)
Vica78 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2199
A párom, a barátnőm és édesapám is mérnök.
A párom most végzett, rengeteget segítettem is neki a diplomamunkájában, illetve az államvizsgára való készülésben.
Érdekes módon, neki nem kellett 100 oldalakat magolnia.

Tévhit, hogy nálunk elég volt a magolás.
Ha csak megtanulta vki, azt mondták, "maga nincs teljesen tisztában mindennel, majd ha megértette, jöjjön vissza. Elégtelen."
De ha tökéletesen értetted, viszont nem használtad a szakszavakat, nem fejezted ki magad TELJESEN PONTOSAN, akkor is megvágtak.

Szerinted egy jogásznak nem kell egész életen át tanulnia?
Olvastál már Magyar Közlönyt?

Ha jog nem lenne, akkor is összeomlana a világ, ezt te is beláthatod.
Csak illusztrációképpen: az ősember tudott élni mérnökök nélkül, viszont szabályok nélkül nem.
Persze, ezzel én nem degradálom le a ti szakmátokat, (ellentétben veled) mert annak is megvan a nehézsége és a szépsége is.

Úgy gondolom, mindenki, aki felsőoktatásban tanul, kap egy bizonyos életszemléletet.

Egyébként nagyon sok kifejezetten szegény jogász van ám!
A politikát ne keverjük bele, az mindig mocskos dolog...

Amúgy te hol végeztél és milyen szakon?

Előzmény: KingaLany (2194)
Vica78 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2198
Mr IQ! :D

Szerinted ha elvégeztem az egyetemet, meghaladta a képességeimet?
Sajnálattal közlöm, hogy nem rakattam be magam, hanem felvételiztem.
Nem gondolom, hanem tudom, hogy máshol mennyit kell tanulni.Tudod, nekem általában egyetemista baráti köröm van, (nem maguktól elszállt, fegyverrel rohangáló, Mekiben zabáló, BMW-s "faszagyerekek" :DDD)és tudom nagyjából, hogy hol mi a követelmény, és ami a legfontosabb: milyen színvonalon kérik vissza az anyagot.( az anyag a tantárgy, tudod, nem a fehér por...)

Tudod, egy fogalmazó nem is kérhet pénzt, mert a bíróságon dolgozik fix bérért, biztos ügyvédbojtárra, vagy hasonlóra gondolhattál, dehát neked magyarázzak? :DDD

Tudod, nem ugyanaz az ügyvéd és pl.: az ügyészségen minimálbérért rohangáló fogalmazó. Mindkettő jogász, de neked, meg a nagy többségnek jogász = korrupt sztárügyvéd.
Hiába, a kibicek mindig jobban tudják...:(

A jogászok és a rendőrök korruptak szerinted.
Az általánosítás a butácska emberek sajátja, ezt ugye nem tagadod? :DDD

Amúgy jót derültem a hozzászólásodon, ha hasonló magvas gondolataid akadnak, nyugodtan írj! :DD

Előzmény: crazyBMW (2191)
hoppaaa Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2197
Úgy tudom a dr. címet azért kapják a jogászok (orvosok), mert hajdanában ez(ek) volt(ak) a leghosszabb idejű képzés(ek).
valamilyen rádiós műsorban volt róla szó cca ezer éve)
Nem összetévesztendő a régi legalacsonyabb tudományos fokozattal.
Előzmény: Vica78 (2190)
glázserbozsó Creative Commons License 2003.07.24 0 0 2196
Szia Kinga!

Küldjek Neked jogászdalokat? Indulót, himnuszt, meg ilyesmit? Szépek ám, és lehet, hogy megüt tőlük a guta! Előre figyelmeztetlek ám!

Előzmény: KingaLany (2195)
KingaLany Creative Commons License 2003.07.23 0 0 2195
aki kapcsolatba kerul jogasszal, AKARMILYENNEL, annak rossz lesz a tapasztalata.

erdekes, valahogy azert en meg jogaszt-dicsero szavakat sose hallottam jogaszi munkaert. vagy mert szar volt, vagy mert ARANYTALANUL, POFATLANUL, kurva draga vagy mert mindketto.

orvost/mernokot dicsoiteni hallottam mar sokszor. de az olyankor valosagos szakmai sikerekkel kapcsolatos. nem pedig azzal, hogy valaki ismer valakiket es abbol profital vagy POFAZASSAL/vitatkozassal/szovegek osszeollozasaval valamit barkacsol.

ha mar a sznobokrol beszelsz. a doktori cimmel csillogtatast EPPEN a jogaszok muvelik, az egyeb doktorok sokszor szolidan nem is hasznaljak.

Előzmény: boholy (2193)
KingaLany Creative Commons License 2003.07.23 0 0 2194
igen, ezt egy mernok nem mondhatja el, ugye? ott kb ugyanez van, egy nagy kulonbseggel:

nem eleg, hogy seggelsz tobb szaz oldalt, van gyakorlat is, amit, ha nem ertesz, veged. nem ananyag ugyan, de FOLYAMATOSAN, egy ELETEN AT kell lepest tartanod a trendekkel. nem kapunk doktori cimet, megis valoszinuleg olyan szmeleletet tanul meg az ember, ami nem csak a szovegek osszemasolasahoz eleg.

itt viszont 10 ev utan SEM srofolodik fel a megbecsules ugy,olyan pofatlanul, ahogy nalatok. holott nezz korbe: MINDEN hasznalati targy mernokok altal valo. ha nem lennenek, osszeomlana a vilag.

meg egy: mondj EGY olyan mernokot, aki ALKALMATLAN vagy HULYE (is) es HIRES. alig tudsz.

mondj ugyanilyen jogaszt? ott a politikusok fele. semmittevok itt-ott, teves szemelyisegek, akiknek a "munkaja" szir-szar kerdezgetes, anyagok osszemasolasa es telefonalas. [jo esetben.] lopo-csalo ugyvezetok, kiskapukat kijatszo maffiozok, stb.

en ismerek olyan doktort [persze jogasz], aki alap-muveltsegi dolgokkal nincs tisztaban.

Előzmény: Vica78 (2190)
boholy Creative Commons License 2003.07.22 0 0 2193
A jogászoknál is van szakvizsga, éppen három év gyakorlat után, és súlyosabb, mint az egyetemet elvégezni. Utána lehet az ember bíró, ügyész, ügyvéd, jogtanácsos meg közjegyzo. Apró nüansz, hogy elotte már megvan a doktori cím.
Egyébként meg kinek fontos a doktorságot hangsúlyozni? A sznoboknak. Az minden pályán akad. Az itteni kellemes jelzokön (köcsög, bunkó stb.)meg kedves kollégák nem mérgelodni!
Ha valakinek sok rossz tapasztalata volt, annak úgysem lehet bebizonyítani - foleg ha nem vevo rá -, hogy nem minden ügyvéd gazember.
Én a személyes példában hiszek - biztos naív vagyok, de öt éve vagyok ügyvéd, senki nem adta át az ügyfélkörét anno, visszajárnak az ügyfeleim, és ajánlanak másoknak, valószínuleg nem a parazitaságom miatt.
Még valami, mielott elburjánzanék itt. Az édesapám orvosi muhiba miatt halt meg évekkel ezelott. Eszembe nem jutna orvosokat gyalázó, általánosító topicot nyitni.
Előzmény: molnarbal (2192)
molnarbal Creative Commons License 2003.07.22 0 0 2192
Azért más ember aki az egyetem után még 3 évet melózott a doktori címért nagy valószínűséggel csak elmosolyodik a jogi diploma mellékleteként csatolt doktor jurátusi címen :) (javítsatok ki ha rosszul tudom)
Előzmény: KingaLany (2188)
crazyBMW Creative Commons License 2003.07.22 0 0 2191
Ezzel a hozzászólásoddal máris bebizonyítottad,hogy igen csak lesznek "butácska emberek jogászok"!Sőt...
Kurvára tudlak benneteket sajnálni,amiért nektek (szerinted) annyit kell tanulni!!!Ki mondta,hogy olyan egyetemre rakassad be magadat,ami a képességeidet meghaladja?!Gondolod máshol nem kell tanulni?-hol vagytok a SOTE-hoz képest!Azt nem tudom eldönteni,hogy ti vagytok korruptabbak vagy a rendőrök!Most hallottam,hogy az egyik kis "szaros fogalmazó" 50 rúgót kért 2 oldal feljelentésért.Ez valóban minimálbér,de ez max, 3 órás meló...azért nem rossz kereset érte.Szóval nem kell itt sajnáltatni magatokat,csak meg kell nézni,hogy éltek,milyen kocsikkal járkáltok!
Az ügyvédekről ne is beszéljünk...azt szokták mondani, vannak a bűnűzök és az ügyvédek.

Vicc,ami nem vicc!
Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztárügyvéd között?
-A jó ügyvéd ismeri a jogszabályokat,a sztárügyvéd meg a bírókat!

Előzmény: Vica78 (2190)
Vica78 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 2190
Baromi egyszerű.
Íratkozz be egy jogi egyetemre, vigyázz, mert előtte kemény felvételi van ám!
Ha - esetleg sikerülne bekerülnöd - tanulj keményen 5 évig, karácsonyozást, szilvesztert felejtsd el, mert ahelyett tanulás van!, tanulj egy vizsgára 2-3 hetet, több ezer oldalt, ( és azon sem kell csodálkozni, ha 3 hét reggeltől estig tanulás után kivágnak, mondván, nem készültél...) 5 évig mindent az egyetemnek szentelj alá, utána írj diplomamunkát, védd meg, és tedd le az 5 államvizsgát.
Ha ez megvan, jogi doktor leszel.
Ekkor rájöhetsz, hogy szart sem ér a diplomád, sehol nem kell jogász...
Ha mégis sikerülne bejutnod 1 bíróságra, ahol fogalmazó lehetsz,( bár én tartanék már itt, hogy -szerinted- szaros kis fogalmazó legyek!) aki épphogy nem mondatokat másol, dehát ezt te biztos jobban tudod.( hiszen olyan okos vagy, hogy azt sem tudod, mi a különbség egy ügyvéd, meg egy fogalmazó között, sőt erős a gyanúm, hogy a jogász fogalma sem tiszta...)
Természetesen minimálbérért melózik a fogalmazó, (miközben elemit végzett ismerősök már a harmadik lakásukat készülnek megvenni...)
kemény 3 évig. Utána szakvizsgát tehet, amiből 6 db. van, s legkevesebb 2 havonta lehet vizsgázni.
Ez újabb 2 év az életedből.
Ezután bíró lehetsz, de csak határozott időre, mert 1 év után megvizsgálják a munkádat, hogyan döntöttél, hogyan ítélkeztél, magyarul:alkalmas vagy-e a munkára.
Uez ügyvédnél, csak ott neked kell fizetned, hogy dolgozhass nála.
Ha ezt végigcsinálod, utána ítélkezhetsz a jogászokról, de csak ezután!
S ekkor majd arra is rájössz, hogy miért kap doktorátust egy jogász, s talán arra is, miért drága az ügyvéd.
Mert a munkája mögött 10 év NAGYON KEMÉNY tanulás áll, amit csak az tud, aki végigcsinálja.
De te nem fogod megtudni, mert az egyetemeken azért ügyelnek arra, hogy butácska emberek ne lehessenek jogászok...
Előzmény: KingaLany (2188)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.21 0 0 2189
A közjegyzők amúgy kötött díjszabás alapján dolgoznak (14/1991. (XI. 26.) IM. rendelet - a közjegyzői díjszabásról, itt meg lehet tekinteni.), a fogalmazó pedig valójában a gyakornok megnevezése a bíróságokon és ügyészségeken, aki 3 év fogalmazói gyakorlat után tehet szakvizsgát.

Nekem - mint nem jogászként dolgozó jogásznak - az alábbi a jogászi presztizslistám:

1.bíró
2.ügyész
---- itt egy nagy szakadék tátong --- :]
3.közjegyző
4.közigazgatásban dolgozó jogász
5.ügyvéd, jogtanácsos

persze ez roppantul leegyszerűsített, de kábé a szakmai felkészültséget is tükrözi (legalábbis tapasztalataim szerint) :]

Anno amikor - az egyetem mellett - egy ügyvédi irodában dolgoztam, egy általam (a mintákból) 5 perc alatt összedobott ingatlan adásvételi szerződésért az egyik ügyvéd úgy kért el félmillió forintot az ügyféltől, hogy át sem nézte azt. Persze én havi 25ezret kaptam zsebbe. Ott döntöttem el, hogy nem akarok jogászként dolgozni. :[

Előzmény: KingaLany (2188)
KingaLany Creative Commons License 2003.07.05 0 0 2188
HAT REALISABB, mint a ma megszokott tobb tizezer, szaros FOGALMAZASERT meg osszeallitasert.

ez a beszaras: van jogasz, akinek a TITULUSA nem mas, mint FOGALMAZO!!!

beszarok. ossze tud masolni mondatokat, es ettol doktor. eszem megall...

Előzmény: Detonátor (2187)
Detonátor Creative Commons License 2003.07.04 0 0 2187
Vagy hatósági árassá tenni a különféle szerződéseket. :) Egy adás-vételi mondjuk 2 rugó (Ez kb. reális?), stb, stb.
Előzmény: KingaLany (2186)
KingaLany Creative Commons License 2003.07.03 0 0 2186
tehat mondom: ez kb OPERATIV munka. semmi nem fejlodik vele. persze, szukseg van erre is, na de legyen minimalberes.

vagy azalatti. :]]]

Előzmény: Detonátor (2184)
KingaLany Creative Commons License 2003.07.03 0 0 2185
alapvetoen igaz, DE!

az irodakban POFFESZKEDO vallalti jogaszok is MEGLEHETOSEN IMPRODUKTIV munkat vegeznek.

nekem az utobbi idoben arcatlan magas dijakat kellett befizetnem. 150 roka szir-szar nehany oras adminisztralasert, kocsog jogasznak. 40 ezer egy fel oras meloert: elba###szott szerzodes-modositasert, stb. mi ez, ha nem szabad-rablas?

Előzmény: Törölt nick (2183)
Detonátor Creative Commons License 2003.07.02 0 0 2184
Ez tényleg jobban fedné a valóságot. :)
Előzmény: Törölt nick (2183)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.29 0 0 2183
A cím szerintem kicsit túlzó, át kellene írni Ügyvédekre (esetleg a közjegyzőkkel megfejelve) :]
képhiba Creative Commons License 2003.06.28 0 0 2182
Nekem is rosszak a tapasztalataim! Sajnos!
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.28 0 0 2181
És elhiszed, hogy valóban érteni is fogsz hozzá, csak mert papírod lesz róla?
Előzmény: Senkiházy (2169)
Senkiházy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 2179
A mérnökök tán jobban vágják a frankót? :-)
Előzmény: Törölt nick (2178)
Senkiházy Creative Commons License 2003.05.15 0 0 2177
És aki mindkettő lesz nemsokára? Az azért kicsit már csipegeti a frankót? :-)
Előzmény: KingaLany (2176)
KingaLany Creative Commons License 2003.05.14 0 0 2176
a kozgazdasz egy kicsivel meg mindig tobbhoz ert, mint a butacska jogaszok.
Előzmény: Senkiházy (2169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!