Keresés

Részletes keresés

Schizo Frame Creative Commons License 2001.11.28 0 0 57
Dehogynem tudjuk.

Micsoda?

Előzmény: mango33 (56)
mango33 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 56
Szia! Lehet, hogy egy hónapja senkinek sem támadt mondanivalója? Mert nem is tudjuk már, hogy milyen?
Előzmény: klia (55)
klia Creative Commons License 2001.10.31 0 0 55
Kedves Mango!

...csak végezte a dolgát, emberré nevelte a gyerekeit, hitt a jobb jövőben, szerette az embereket, békében élt önmagával és ezt tanitotta nekem is. Igy volt szép az élete. ..

Valahogy ez a szemlélet, mintha kihalt volna, pedig soha nagyobb szükség nem volt rá, mint ebben a perspektíva nélküli világban.

üdv klia

Előzmény: mango33 (54)
mango33 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 54
Ugylátni, itt mindenki elaludt. Napok óta semmi hozzászólás. Eszembe jutott drága Nagymamám, négy gyereket nevelt özvegyen, háboru alatt, 45-ben Pozsonyból Békéscsabára költöztették, mert magyarnak vallotta magát. Nem tett semmi különöset, csak végezte a dolgát, emberré nevelte a gyerekeit, hitt a jobb jövőben, szerette az embereket, békében élt önmagával és ezt tanitotta nekem is. Igy volt szép az élete. mango
Előzmény: klia (53)
klia Creative Commons License 2001.10.25 0 0 53
Pontosan, de mennyire..:)))

üdv klia

Előzmény: Traubi (52)
Traubi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 52
Bingó! és néha ezt hívják dilemmának
Előzmény: klia (51)
klia Creative Commons License 2001.10.24 0 0 51
De még mennyire..:))) csak egyet szem előtt tartva, hogy át ne aludd az életed...:)))))
Előzmény: Traubi (50)
Traubi Creative Commons License 2001.10.24 0 0 50
Fontos a megfelelő mennyiségű, pihentető alvás. :)))
klia Creative Commons License 2001.10.24 0 0 49
Kedves Tölgy!
Ugyan már, egy percig se sajnáld! :))) Ötven éven túl, éppen ideje megtanulnom - sértődés helyett - emelt fővel fogadni a kritikát, sőt - hiszen igazat szóltál - építkezni belőle. No sebaj: a jó pap is holtig tanul, hát még én... :))).. és ki tudja, talán hasonló esetekben azt a fene nagy érzékenységemet is sikerül végre elhagyom valahol.

üdv klia

Előzmény: tölgy (48)
tölgy Creative Commons License 2001.10.24 0 0 48
Sajnálom kedves Klia!
a reakció ugyan kiszámítható, természetes, és mégis bízom benne nem csak bántást érzékelsz!
Rice, nem hiszem, hogy komolyan gondolod a sivárságot, szürkeséget, hiszen már azáltal, hogy netezünk is rengeteg új szín jön az életünkbe!:-)
legyen szép a napotok!
Üdv:tölgy
Előzmény: klia (45)
klia Creative Commons License 2001.10.24 0 0 47
Kifejtenéd? Hogy érted?

üdv klia

Előzmény: rice (46)
rice Creative Commons License 2001.10.24 0 0 46
amíg nem olvastam bele a topicba, azt hittem, hogy az én életem is szép. de ma már tudom, hogy szürke, 1hangú, és bazi sívár. köszönöm nektek.

rizsa

klia Creative Commons License 2001.10.24 0 0 45
Kedves Tölgy!
Látom, csak nem hagyod szó nélkül - ami igaz, az igaz - figyelmetlenségem.))) Nem mondom, hogy jólesik, ha fejemre olvassák, főként ilyen nagy plénum előtt - tudom jellembeli hiányosságom -. De, ha meg kellett tenned, ha úgy gondolod ezzel jót teszel velem, ám legyen meg a mai napi jócselekedeted.:))))

Lucien kedves!
És most a hozzászólásodra beigért reflexióm.

"Belső szépség is van, de megint nem tudom hova tenni. Én szép vagyok belülről? Ki mondja meg nekem, ha én nem tudom a választ."

Sok-sok évvel ezelőtt bemutattak egy negyvenes hölgyet. Meghökkentően csúnya volt. Hiszed, ha nem, az a nő, amikor megszólalt,a szó, szoros értelmében megszépült. Mi volt az, ha nem belső szépség?

"A probléma megfogalmazását kritizáltam, ugyanis kétségbe vonom, hogy ez így megválaszolható lenne." - mondod.

És mégis nem hagy nyugton a kérdés: Mitől szép az élet? Vajon mindig szépnek tartjuk? Egyáltalán ki mit tart szépnek?

"..van egy fanatikus elképzelésük arról, hogy az élet szép. Nem szép. De szép. Szép. De nem szép. Belül dől el minden."

Helyben vagyunk hát. Ez a Te válaszod is. Ott belül dől el, igen a belső szűrőnkön keresztül tartjuk szépnek, vagy sem. Persze maga a szépség kinek, kinek mást és mást jelenthet, és ilyen értelemben kérdésem valóban megválaszolhatatlan. Vagy mégis?

Kedves Desire!
A szerető szem alatt az elfogultságot értem. Például egy édesanya szeme, aki legyen bármily ronda gyermeke, a legszebbnek látja. Ugyanez vonatkozik a szerelmes szemre, csak gondold végig, hogy hányszor állsz érthetetlenül és kérdezed magadban: Te jó ég mit lát ebben a nőben, vagy férfiben szépnek...:)))Pedig annak látja, elhiheted.:))

üdv klia

tölgy Creative Commons License 2001.10.23 0 0 44
sziasztok!
végigolvastam,
hozzám legközelebb álló megfogalmazás toccataé, azzal a kiegészitéssel, hogy bár szépnek látom magamat belsőleg, ez nem lehet egy állandó állapot (jó, mondom:esetemben), mert ugye a hibáival is tisztában van az ember, persze igyekszik kiküszöblni, de ettől még vannak bőséggel!:-)
és az én boldogságom is okozhat fájdalmat, irigylést, rosszérzést abban aki épp híján van ennek! így a sugárzással is csínján kell bánni!:-)

Aztán a hibáim ismerete okán: egyik a kritikus szemem! és a hamar megszólaló (kimondó) szám!
amikor tudom, hogy esetleg fájdalmat okozok, mégis úgyitélem meg (szépségem ide vagy oda):-), hogy megszólalásom fejlődést segítő lehet , hát mondom! (és ekkor már felsőbbrendűség érzetet is keltek, pedig kicsinységemmel is találkozom bőven! sokrétű ,szines, de így szép, és jó az élet(em)!!! :-)

Klia drága!
már többször szóltam érte: a figyelmes olvasás fontos, ha saját topikod van, azt gondozni kell, ott ha m e g s z ó l í t a n a k, válaszolni kell! visszafelé is, nemcsak az utsóra!

Lucien szavaira nem KELL reagálni (ez nem kötelező, sőt, a topikok jellegzetessége, hogy a belépők mondják el a véleményüket: de ha szept.12.-én azt írod: "feltétlen reflektálok", akkor október 21.-én egy szóban jelezz vissza, hogy pl. már túlléptél, nem érsz rá, stb, bármi.
mondom: akkor, ha már megszólítottad, ez a figyelmesség!

erről már anno mailben is, másutt is írtam, és most, hogy ebbe a topikodba is benéztem, végigolvastam, megint találtam "hibát", bocs!!

egyébként ha" ül" a téma se baj, ha sokáig nem rezdül rá senki az se!
tapasztalod, hogy néha, csakúgy rátalálnak! és ez élteti! ekkor nem erőltetett a léte!

nos ez a kritikusságom pl. tudom nem teszi széppé mások életét, gyors válasz szokott lenni:és te sose hibázol? dehogynem! cseppetsem látom magamat tökéletesnek, de ez nem zárja ki , hogy magát az életet élvezettel éljem, tanulni vággyam, és minden erőltetés nélkül csakúgy sugározzam -mikor van vevő az tovább feltöltsön,(ez nem ellentmondás), de ha csendes magányomban vagyok se sirámokkal rágjam magam, amin nem dolgom változtani ne vegye erőmet, és remélem ha majd (bármikor) elmegyek ,legyen sok szép érzés, emlék velem kapcsolatban a maradókban, nem éltem hiába!
üdv:tölgy

ui: Lucien megfogalmazása is nagyon izgalmas, a film is az, és valóban megfoghatatlan maga a kérdés:milyen a szép élet?!! mert maga az Élet billió élmény, benyomás, tanulás sorozata, ennek megélése is leiratott már, egyedi megélést az elmondás sem tükrözi már úgy ahogy volt (pszihológia terápiás üléseken is csak pillanatképeket tudunk felhozni, ma így,pl 2 év múlva máshogyan látjuk mi magunk is!) és már ez is igazolja- az indexen is többször elhangzott- mondást:
az életben csak a változás örök!:-)

szép napokat!
üdv:tölgy

klia Creative Commons License 2001.10.23 0 0 43
Mango drága!
Ma a "Magányosok Klubjában" találkozhattunk lavalse hozzászólásai kapcsán azzal a jelenséggel, életszemlélettel, amikor mindez - mármint az élet szépsége - kisugárzik. Igazi feltöltődést jelentett, és Neked? No megyek aludni, most látom időközben hajnal lett.

üdv klia

Előzmény: mango33 (42)
mango33 Creative Commons License 2001.10.22 0 0 42
Az élet szép! Tenéked magyarázzam?
Szerintem, ha el tudom fogadni amim van, ha harmoniában, szeretetben élek a környezetemmel és magamat is elfogadom a hibáimmal, korlátaimmal, tehetségemmel, megtalálom a leki békémet. Ha nemcsak kapni szeretnék, hanem adni is, szép lesz az életem. de ehhez még sokat kell fejlődnöm, megtanulni szeretetben élni. Hát most ennyi jutott eszembe. mango
klia Creative Commons License 2001.10.21 0 0 41
Kedves toccata!
Igaz, ami igaz. A szépség - igy az életé is - onnan belülről fakad.:)))

üdv klia

Előzmény: toccata (38)
klia Creative Commons License 2001.10.21 0 0 40
Sziasztok!
Pár órája annak, hogy szikrázó naptól ragyogó, az arany ezer színében pompázó lombkoronák alatt andalogva gyönyörködtem kiskutyám bolondos ugra-bugrájában. Hirtelen eltűnt a háború réme, az útszéli alamizsnát kolduló csövesek. Nem létezett más csak a csodálatos varázslat, a simogató napsugár, az avar kesernyés illata. Szinte sajnáltam megszakítani a pillanatnyi hangulat varázsát. Nos azt hiszem az ilyen pillanatok teszik széppé az életet. Talán meg kell tanulnunk meglátni, és nem elmenni a hasonló pillanatok mellett.

üdv klia

Susogó Szél Creative Commons License 2001.10.21 0 0 39
mikor milyen.nekem most az lenne szép ha nyugodt lennék.néha jó a nyugtalanság is,de most ennek jött el az ideje.
toccata Creative Commons License 2001.10.21 0 0 38
Milyen a szép élet? Kinek, milyen? Ki hogy éli meg a szépet?

Azt hiszem mindenkinek más és más, de alapvetően talán úgy fogalmaznék, ha magamat szépnek látom - belsőleg - akkor valószínüleg az életet is szépnek látom. Ha fogékony vagyok a szépségre - ami nem csupán esztétikai szépséget jelent (sőt) - és tudok is örülni neki, akkor biztosan szépnek látom. Ha pedig szépnek látom az életet, boldog vagyok s azon igyekszem, hogy ebből minél többet át tudjak adni másoknak is. Ez minél jobban sikerül annál több értelme van az életemnek.

klia Creative Commons License 2001.09.12 0 0 37
Kedves lucien!

Későn, és igen fáradtan jöttem fel az indexre. Hozzászólásaidra - elárulom kiváncsívá tettél, ezért visszaolvastalak - feltétlen reflektálok. Addig is

üdv klia

Előzmény: lucien (36)
lucien Creative Commons License 2001.09.12 0 0 36
Belső szépség is van, de megint nem tudom hova tenni. Én szép vagyok belülről? Ki mondja meg nekem, ha én nem tudom a választ.

A környezetem? Senki sem ismer belülről, csak a kapkodást, a lassúságot, a kirobbanásokat, a lustaságot, a jókedvet, a lángolást, a boldog nyugodtságot, a tenni-akarást látják. Ez nem én vagyok. Ennél sokkal bonyolultabb vagyok.

Vagy az én véleményem számít? Én magyarázzam el, miért vagyok belülről szép?

Hozzá tartozik a témához a szkepticizmus. Régebben mindig tudtam, mi a szép, mi a jó, mit kell követnem, melyik a jó út. Aztán egyszer csak. Azóta minden más. Azóta semmi sem egyértelmű, azóta semmi sem világos, minden többféleképpen értelmezhető. Mint ahogy az a szó is, hogy: Szeretlek!

Előzmény: klia (19)
lucien Creative Commons License 2001.09.12 0 0 35
Visszatérek, ez a téma kezd egyre jobban foglalkoztatni. :)


A probléma megfogalmazását kritizáltam, ugyanis kétségbe vonom, hogy ez így megválaszolható lenne. Valószínűleg egyébként tényleg komolytalanul áltam hozzá a kérdéshez. De.

Milyen a szép élet? Az élet csak akkor lehet szép, ha Te magad annak tartod. Azaz nem hiszem, hogy lenne egy olyan életkép, amire csak azt lehet mondani, hogy: ”Na, ez szép.”

Ha nem is pontos ugyan a megfogalmazás, attól még rajöttem, hogy mi is a valódi kérdés. Itt történt a komolytalanság. De én olyan problémát vetettem volna fel először, amire lehet válasz adni. Pl. – és a kezdőfrázisokból indulok ki – mely dolgok a szép élet minimális követelményei?

És ez a giccs. Mitől lenne szép az élet? Egyáltalán van ilyen? Ha nézed valaki életsorsát, tegyük fel úgy, hogy belelátsz minden gondolatába, akkor is, mi alapján döntöd el, hogy szép (volt) –e. Hogy boldog volt-e az illető? Hogy szerette-e a családja? Hogy volt-e hol laknia?
Mikor azt mondtam, hogy a szép esztétikai fogalom, elítéltem a filozófiai fejtegetés jogosságát ezen téma kapcsán, ugyanis az élet nem lehet szép .

Az élet boldog lehet, nyugodt lehet… Induljunk csak ki az ÉLET SZÉP c. filmből, ha láttad. ( Ha nem, feltétlenül meg kell nézned, ha a boldog életet keresed). Alaptétel, hogy az élet szép. Szép, de. Ez nem látszik sehol sem külsőleg, mivel a főhősök életpályája mindennek nevezhető, csak szépnek, könnyűnek, kiegyensúlyozottnak nem, ennek ellenére szépnek tartják az életet, mivel van egy fanatikus elképzelésük arról, hogy az élet szép. Nem szép. De szép. Szép. De nem szép. Belül dől el minden.

Ergó, szerintem az élet szépsége a külcsínhez hasonlatosan, megfoghatatlan. Ilyen analógiára: milyen a szép nő?
Ne érts félre, nem bántani szeretnélek, nem is zülleszteni a topicot, engem is rettenetesen foglalkoztat ez a téma. Csak úgy érzem, hogy pontosítanom kellett. Én is ehhez hasonló dolgokra keresem a választ, de még alaposan át kell gondolnom, mielőtt topic-ként felteszem.


Előzmény: Desire (34)
Desire Creative Commons License 2001.09.07 0 0 34
Mi az a szerető szem?
Előzmény: klia (33)
klia Creative Commons License 2001.09.07 0 0 33
Kedves jill_!

Elgondolkoztató a fejtegetésed. Nos talán azt mondanám: a szeretet az, ami széppé teszi az életünket. Gondolkoztál már azon, hogy a szerető szem mindent szépnek lát?

üdv klia

Előzmény: jill_ (27)
klia Creative Commons License 2001.09.07 0 0 32
Nagy igazság, de mekkora!:))))
Előzmény: Rowley (28)
Schizo Frame Creative Commons License 2001.09.01 0 0 31
Szép az élet, ha megkapsz mindent amit szeretnél.

Szép az élet, ha nem szeretnél mindent megkapni.

oszibá Creative Commons License 2001.09.01 0 0 30
Dá!!
Előzmény: Rowley (28)
oszibá Creative Commons License 2001.09.01 0 0 29
Dá!
Előzmény: Rowley (28)
jill_ Creative Commons License 2001.08.11 0 0 27
Mitol fugg a szep elet?
Mi a let lenyege? A szeretet.
Mi a rossz ?
Nem mas, mint lethiany; es mi a gyulolet ?
Nem mas mint a szeretet hianya ; es mi a let lenyege: a szeretet.
Kuzdhetunk-e eredmenyesen egy hiany ellen egy masik hiannyal, rossz ellen rosszal ? Aligha !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!