Keresés

Részletes keresés

tuszek Creative Commons License 2001.05.30 0 0 62
Az MTK-n és a Kispesten kívül minden csapat kap önkormányzati vagy állami pénzt a stadionfenntartásra Ez évente 100 millió feletti összeg. Az hogy a kormány kiválogatja, hogy kinek mennyit ad az nem kevésbé pártállami módszer mint ami annak idején ( több mint 12 éve!!) a besorozásokkal volt.
Arra azért nagyon kíváncsi lennék Zalaegerszegen miből volt több 10millió a téli bevásárlásra, miből tesznek le Kabátnak 40 milliót, hogy Sowunmiról ne beszéljek.
ironical Creative Commons License 2001.05.30 0 0 61
VDTN!
Sok mindenben (régi sérelmek) igazad van, de ez akkor sem magyarázza azt, hogy most 2001-ben a piaciság látszata mellett főváros elleni sportpolitikát folytatnak muszbekék. Nem alapvetően arról van szó, hogy vidéken nagyobb üzleti értéke lenne a focinak, hanem arról, hogy el van döntve, hogy limitálni kell a fővárosi klubok számát az első osztályban, pl. azzal, hogy egy Kispest vagy egy MTK nevetséges pénzt kap stadionfelújításra, a kerületi önkormányzatok nem nagyon adnak egy fillért se és a Fradi kivételével már jó ideje mindenki alól eltüntek a nagy bázisszervek (HM, BM, stb.). Semmiféle 'versenyelőnye' nincs már ezeknek a csapatoknak a vidékiekkel szemben leszámítva az eredményes hosszú múltat és hagyományt és az országos támogatottságot. Ezek a csapatok privát forrásokból gazdálkodnak, míg a vidékiek többsége jelentős önkormányzati (közpénz!!!) segítséggel is és ennek ellenére az első hatban benne van az 5 pesti (+1 Dferr nem picit közpénzen!). Hogy is van ez????
Lehet, hogy durvábban fogalmaztam a kelleténél, de a tartalma áll.
VDTN Creative Commons License 2001.05.30 0 0 60
Jelenleg az MTK, FTC és UTE a legnagyobb "felvásárló". Pl. a Korsósnak volt két jó meccse és már az FTC vinni akarja. Az átkosban pedig a Honvéd volt, a már említett módszereivel.

A ZTE az utóbbi egy-két évben tűnt ki a "bevásárlásiaval", de nektek már rögtön szemet szúrt. Ugyanezt pl. a Honvéd évtizedekig működötette. Bagóért megvenni a vidéki "nevenincs" játékost, játszatni egy ideig, majd eladni külföldre, a sokszoros hasznot pedig zsebre tenni. Ha a játékos vagy a klub makacskodott, akkor besorozással megfenyegetjük. Megtörtént, hogy a renitens srácot Fehérvárról levitték Kaposvárra fél évre és arra a szezonra neki annyi volt...

Előzmény: predicator (59)
predicator Creative Commons License 2001.05.30 0 0 59
az a baj, hogy ti minden mögött a maffiát keresitek...

te miféle pesti maffiaklubokról beszélsz???a ZTE is az? nem is tudom ki az aki most 100milliókért akar játékosokat igazolni a fővárosból...

Hajrá KISPEST!

Előzmény: VDTN (58)
VDTN Creative Commons License 2001.05.30 0 0 58
"A hisztériázó vidékieknek pedig (tisztelet a kivételnek) ajánlom figyelmébe a tabellát! A pályá(ko)n kellene többet mutatni és nem egy elég alattomos sportpolitika mögött előtérbe kerülni."
Magyarázd már el, hogy lehetnének a vidéki klubok versenyképesek a pestiekkel, amikor évről évre a pesti maffiaklubok szédszednek minden olyan vidéki csapatot, amelyben egy kis spiritusz lenne. Aztán, ha ez nem segít, akkor jönnek ai játékvezetők és egy-két meccs hazavezetésével (MTK-Vidi, Loki-Kispest, Loki-Ute stb.) megoldják a problémát.
Én sajnálom a Kispestet, de nem hullatok érte könnyeket. Államhatalmi segítséggel, besorozással lopta a játékosokat (pl. a Vidi teljes hátsó alakzatát: Disztl P., Disztl L., Csuhay) , meccseként megvolt a befújt 11-es (Gregor gólkirály lett a rúgott 11-esekbőll)stb. Az UEFA kupa döntös Vidit is megverette a bíró annak idején, hogy a Honvéd lehessen a bajnok. Ráadásul agyonbundázták magukat és persze a bünti csak annyi volt, hogy még bajnokok maradhattak. Vagy ki ne emlékezne a Volán-Honvéd 6:6-ra? Csakhogy meglegyen a gólkirályi cím is. Ezeket sem kellene elfelejteni.
A szurkolókat tényleg sajnálom, de a klubot nem...
Előzmény: ironical (57)
ironical Creative Commons License 2001.05.30 0 0 57
Sok mindenben egyetértek (MÁV, Dferr, Fradi..), de a Vasas SC például 89 óta egy fillér állami támogatás nélkül működik és szakosztályt egyetlen egyet sem szüntetett meg (az más kérdés, hogy egy jó részük vegetál).
A hisztériázó vidékieknek pedig (tisztelet a kivételnek) ajánlom figyelmébe a tabellát! A pályá(ko)n kellene többet mutatni és nem egy elég alattomos sportpolitika mögött előtérbe kerülni.
Szorítok a Honvéd fennmaradásáért, lehetőleg Kispesten, bár azért Kecskemét már jóval közelebb van hozzátok, mint Szeged és anyagilag is perspektivikusabbnak tűnik. Nem beszélve arról, hogy a rövidítés ismaradhatna a régi: KHFC.
Előzmény: Tyler (56)
Tyler Creative Commons License 2001.05.30 0 0 56
Gazdasági érvek? Nevetséges... Állami pénzből tartják fenn a Dunaferrt, pedig a cég veszteséges. A több tízmillárdos veszteséget termelő MÁV klubok sokaságát tartja el. Az FTC a kormány házi csapata. És a sor folytatható lenne. A Tatabánya és az MTK kivételével mindenki az államon élősködik, azaz az adónkból él. Ezek után nekem ne emlegessetek gazdasági racionalitást. Gazd. rac. az lehet, hogy a stadion vasútvonal mellett fekszik, egész jó kis ipari parkot lehetne csinálni ott...
Vidék? Szegeden mindig beégnek a focival. Debrecenben öntik a pénzta csapatba, fideszes a polgármester, mégis kiesnek. Lehet, hogy egyeseknek az tetszenne, hogy kijelölnék a bajnokság résztvevőit, illetve a helyezetteket valami területi elv alapján, de azt nem bajnokságnak, versenynek hívnák... Ki kell vívni a pályán az eredményeket. Perszeha valaki megszokta, hogy egész pályás letámadást játszik, és amit megkíván elveszi/lopja...
Nézőszám? Hol van 6000 néző manapság? Komoly üzletemberek lehetnek Konczék, ha nem tudják, hogy egyik napról a másikra nem lehet megváltani a világot. Egyébként meggyőződéem, hogy a hazai meccseken igencsak lefelé szokták kerekíteni a nézőszámot. Kellenek az érvek ellenünk.
Nyilvánvaló, hogy a Kispestet ki akarják nyírni. Kovács Kálmán eltiltása, pályafelújítás, bíráskodás stb. Találni kellene a kormányban egy Kispest drukkert, akkor lenne esélyünk.

MINDÖRÖKKÉ KISPEST!

Shylock Creative Commons License 2001.05.30 0 0 55
A mai Népszabadság szerint, Konzék Kecskemét és Kaposvár polgármesterével is tárgylatak.

"Dr. Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere szegedi tudósítónknak megerősítette: valóban folytak tárgyalások arról, hogy a városba költözzék a Kispest-Honvéd labdarúgócsapata. Nehezíti azonban az együttműködést, hogy a három város közül Kecskeméten van a legtöbb esélye a helyi együttesnek arra, hogy feljusson az első osztályba. Elvben előfordulhatna tehát, hogy a településnek, amelynek eddig egy NB I-es csapata sem volt, egyszerre kettő lenne. Költözés esetén módosítani kellene a stadion használatáról szóló szerződést, hiszen a jelenleg érvényben lévő megállapodás szerint azt tizenöt évre bérbe adták a Kecskeméti Futball Club Kft.-nek.

További akadály, hogy a város egyik rendelete alapján csak az utánpótlást patronálhatja az önkormányzat, gazdasági társaságot közvetlenül nem finanszírozhat. Szécsi Gábor szerint így is járnak el: a kecskeméti csapat az utánpótlás-nevelésre kap támogatást, és ezt ajánlották föl a Kispestnek is. A polgármester közölte: van eltérés a Kispest által kért és a város által ajánlott támogatás összegében."

Ez is csak a magyar fociban lehetséges!

KingFrank Creative Commons License 2001.05.30 0 0 54
lalyoskám! Szabó Jánosnak annyi köze van a Kispesthez,mint neked..... Igénytelen hozzászólásaidat sütögesd el inkább a Hali topikban!
Továbbra sem veszlek komolyan, inkább kiröhöglek.. és sajnállak...
Előzmény: Lajoskám_d (52)
zoliku Creative Commons License 2001.05.30 0 0 53
Elismerem, hogy igazad van. Viszont a Gázszer akkor is költözködött, éspedig Agárdról Székesfehérvárra. De szintén elköltözött a Tiszakécske is Ceglédre.
Ezenkívül újra felhívnám a figyelmet a cseh ex-katonacsapatra, amelyik Dukla Prahából lett Dukla Pribram, aztán egyszerűen csak Pribram. Megjegyzem, sokszoros bajnokcsapatról van szó, anno a Videoton is játszott ellenük a nagy menetelése idején; a csehek még 1986-ban is KEK-elődöntősök voltak.
Előzmény: G. Peti (43)
Lajoskám_d Creative Commons License 2001.05.30 0 0 52
Hát,csak szakértsetek, továbbra is, okos "magyarfoci"-rajongók! Mentsétek meg a kistestet,nekem tökmindegy. Csak a Halika jusson fel.Ennyi a kívánságom a focival kapcs.
Fantasztikus a kispest, elismerem, tévedtem! Már csak a kivezényelt katonák hiányoznak...Olyan szép volt az régen.:-)
Persze a mostani helyzet is fantasztikus, szabó jancsi bácsival.
Teltház ugyan az életben nem lesz azon a szeméttelepen, dehát mit számít?-fő a nosztalgia!
(csak egy a baj: a foci, a MAGYAR foci ezzel a szemlélettel marad a béka segge alatt. Hálaisten, az én kosárlabdámból már kitakarodtak ezek a "honvédok" a kétszáz nézőjükkel, és ez igaz a kézilabdára is. (még a nőiben kéne leradírozni a vasast meg sa spartacust, de lényegében a divatszurkolós "fradikát" is)
Most ne gyertek nekem azzal az igénytelen vízilabdával, annak vidéken sosem volt bázisa, de lényegében a világon a legtöbb helyen kiröhögik(van vagy öt komoly válogatott:-)))
Oda pont jó ez a pesti vízfej, az ötven+ a huszonöt nézővel.(bár, hangsúlyoznám, a női vízilabdánál-ami érdekel is, tekintve, hogy lányokat szívesebben nézek valahogy-nos ott már fordult a kocka)
A vízilabda le van szarva, a focit viszont sajnálom!
Meg kéne tisztítani. Féregteleníteni kéne az élvonalat.
A kocsmát meg tőletek kéne féregteleníteni, és nem tőlem, mielőt előhozakodna vki ezzel a nagyon gyenge poénnal!

Bye-bye, kedveskéim!
További jó igénytelenkedést a magyar "futball"-meccseken!

nokri Creative Commons License 2001.05.29 0 0 51
MOCSKOS KONCZ !!! fidesz és mlsz bérenc takarodj a klubbtól !! HOGY MERED VIDÉKRE levinni a csapatot és milyen 1000 SZURKOLÓ ????????????,
HA lesz tüntetés megyek én is !!!!!!
ős kispest drukker
Gábor3 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 50
Kár a sok idegeskedésért...
Gábor3 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 49
Szerintem úgyse lesz semmi belőle. Csak feldobták, mint "érdekesség" , de az önkormányzat, vagy valaki úgyis segíteni fog.
kharon Creative Commons License 2001.05.29 0 0 48
... hurcolkodnának át?...
Előzmény: kharon (47)
kharon Creative Commons License 2001.05.29 0 0 47
Szerintem is baromság a költöztetés. Szerintem a Honvéd-szurkolók annak is jobban örülnének, ha mondjuk kiesnének, mint annak, hogy gyakorlailag megszűnik a Kispest.
Azt nem tudnák megoldani, hogy ideiglenesen valamelyik pesti stadionba hurcolkodnának át. Megfelezve a pályafenntartást, stb.
A szurkolóknak ez jobb megoldás lehet, mint a vonatozás.
Savafan Creative Commons License 2001.05.29 0 0 46
ha leviszik vidékre a CSAPATUNKAT, akkor max. Koczék zsebe lesz tele, attól még nem lesz megmentve a Kispest. Azt hiszik a szurkolókból bohócot lehet csinálni. Az egy dolog, hogy mindenhová elmegyünk, de mit gondolnak minden második héten saját zsebből lemegyünk a világ végére. A CSAPATNAK kispesten kell maradnia, mert oda tartozik. Nem attól lesz több néző ha vidékre viszik a csapatot. A szegediek nagy ívben szarnak arra ha kispesti játékosok rohangálnak a szegedi pályán. Még azt a maradék szurkolókat is elvesztik aki kijár a meccsekre. Az idős emberekről nem is beszélve. Az ISM-től kellene a nekünk járó pénzt kicsalogatni. Amig a pálya talaját rendbe rakják elköltözünk, az egy dolog, de, hogy végleg az vicc.

KISPEST FOREVER (Kispesten)

G. Peti Creative Commons License 2001.05.29 0 0 45
Ha jól tudom már volt egy Szegedi Honvéd nevű csapat anno.
ElitJaszub Creative Commons License 2001.05.29 0 0 44
hát én nagyon sajnálnám, ha a Kispestet erőszakkal leköltöztetnék.
az gyakorlatilag a megszünését is jelentené Puskás, Bozsik egykori klubjának és annak a 2-3 ezer nézőnek, akik KISPEST SZURKOLÓK!!!!
ez a szám a mai nézőszámokat tekintve egyáltalán nem elhanyagolható és ha mindenhol nőni fog a nézőszám, akkor itt miért ne lenne majd így?
Szegeden szegedi kötődésű csapat legyen, ne pesti! Új csapatot kellene verbuválni, menjenek oda a tulajdonosok, bár akkor nem tudom mi lenne a Kispesttel. A BTC-vel kellene egyesíteni, mert asszem azt a Kispest drukker srác támogatja, ha jól tudom. Talán ez egy megoldás lehetne.

én is szorítok a Kispestért!

E.J.

G. Peti Creative Commons License 2001.05.29 0 0 43
zoliku!
A Gázszer nem költözött Pécsre. A Gázszer akkor megszűnt és a PMFC vette át az indulás jogát az elsőosztályban. Ami megint egy más kérdés, hogy jó-e, ha egy csapat megveszi az indulás jogát pénzért...
Előzmény: zoliku (41)
Giorgetto Creative Commons License 2001.05.29 0 0 42
"Koncz szerint a stadiont korszerűsíteni kellene, ám ha erre nincsen keret, akkor nem érdemes 1000 szurkoló részére Kispesten tartani a csapatot. Ha a fővárosi tárgyalások nem vezetnek sikerhez, akkor lépnek előtérbe a vidéki városok. A klubtulajdonos szerint a költözéssel megnőne a nézőszám, "

ez mekkora hüjeség, te jó ég!!! Mijen 1000 szurkoló??? Pár fordulóval ezelőtt 5000 néző volt a Bozsikban. Persze ez nem foiamatosan megy, de lenne nálunk is korrekt nézőszám.

Előzmény: Dugó (37)
zoliku Creative Commons License 2001.05.29 0 0 41
Költözés...
A Gázszer egyszer már elköltözött Pécsre, és mi lett belőle? A Kiskundorozsma elköltözött Szegedre, és mi lett belőle?
Viszont a prágai Duklából Pribram lett, és megmaradt, mint ahogy az Admira Wacker is megvan Admira Mödlingként. Többször írtak már arról a lapok, hogy a Juventus is elköltözne Torinóból.
Szerintem nem rossz ötlet a költözés, de ne magyarosan hajtsák végre...
A vidékizésről meg annyit, hogy aki sokallja a pesti csapatokat, a pályán verje meg őket, ne óbégasson.
Giorgetto Creative Commons License 2001.05.29 0 0 40
ok, el van nézve, csak télleg rosszul esett...
Előzmény: lg18 (24)
G. Peti Creative Commons License 2001.05.29 0 0 39
Az, hogy a Kispest Szegedre költözik, nem nagyon tetszik. Én amondó vagyok, hogy mindenképpen csökkenteni kell a pesti csapatok létszámát az NB I-ben és személy szerint jobban örülnék egy szegedi csapatnak, mint egy kispestinek (bocs a rossoneroktól), de az, hogy átköltöztetés, az hülyeség. Ha valóban megtörténne esetleg a dolog, akkor csak a kispesti ultrákat tudom sajnálni és azt a néhány öregembert (nem sokan maradtak), akik Öcsiék óta kint vannak a Honvéd-meccsein.
ironical Creative Commons License 2001.05.29 0 0 38
Azt latni kell, hogy ma Mo-n a futball klubokat gazdasági társaságok tartják fent, amelyek keresik a gazdaságosabb működés kereteit. Én sem örülnék, ha a csapatomat elvinnék más városba, de önmagában nem tűnik irracionálisnak a dolog.
Szerintem egyébként itt egyszerűen arról van szó, hogy a kispesti vezetők tesztelik a közvéleményt és muszbekéket. Nagyjából inkább provokáció a dolog! Mondván: 'nem lett volna ez, ha mi is megkapjuk a támogatást, stb....' Szerintem ez nem más, mint utolsó utáni segítségkérés.
Dugó Creative Commons License 2001.05.29 0 0 37
Ismét felröppent a hír, hogy a következő szezontól vidékre költözne a Kispest-Honvéd.

Koncz László klubtulajdonos elmondta, hogy több vidéki város is megkereste ajánlatával a gárdát, és a névsorból most Szeged látott napvilágot. Információink szerint a listán szerepel még Miskolc és Pécs is. Koncz elmondta, hogy egyelőre csak puhatolódzó tárgyalásokat folytattak az illetékes önkormányzatokkal, és leszögezte, hogy – habár Kispesten nincs jövőkép - nem mindenáron szeretnék a patinás klubot vidékre költöztetni. Ennek érdekében a vezetőség újra felvette a kapcsolatot a kispesti önkormányzattal, az MLSZ-szel, valamint az ISM-mel, onnan remélve támogatást. Koncz szerint a stadiont korszerűsíteni kellene, ám ha erre nincsen keret, akkor nem érdemes 1000 szurkoló részére Kispesten tartani a csapatot. Ha a fővárosi tárgyalások nem vezetnek sikerhez, akkor lépnek előtérbe a vidéki városok. A klubtulajdonos szerint a költözéssel megnőne a nézőszám, s ha az önkormányzatok is támogatnák a csapatot, akkor újra lehetne minőségi futballt „csinálni”. Végezetül Koncz elmondta: mindent megtesznek a 13-szoros bajnok klub Budapesten tartásáért, és remélik, hogy céljuk elérésében támogatókra lelnek.

Paoloragazzo Creative Commons License 2001.05.29 0 0 36
Mindent elloptak, mindent "privatizáltak" az országban, most a foci jön.
Nagyon szorítok a Kispestért.

Fradi!

Chilistator Creative Commons License 2001.05.29 0 0 35
Ez az egész ügy, úgy f@szság ahogy van. Igazi kampányfogás. Milyen csábító szegedi ajánlatok! Új stadion! Ezt én is meg tudom ígérni a Honvédnak! Szerintem az én ígéretem többet ér, mint bármely önkormányzaté az országban, különösen a szegediénél többet! Ők már egyszer galyra vágtak egy csapatot, Nagylakit meg benne hagyták a szarban!
Struccka meg ilyen baromságokat ír, hogy ha lenne Csabán, Miskolcon, Szegeden NB1es csapat akkor 10ezres nézőszámok lennének. Nézzük meg mennyien járnak Győrben, Debrecenben meccsre! 3-5ezren! Pedig ezek "vidéki fellegvárak", vagy mi.
Stadionügy: tényleg szar állapotban van a Bozsik, de amíg Muszbekék osztogatják a pénzt addig ilyen is lesz. És még ők bűntetgetnek!
Tényleg a Vidi-pályát miért nem tiltották be? Pedig ott is (és most Debrecenben is) berohangáltak a nézők!
A szegedi stadion meg mégnagyobb szar mint a Bozsik, egy bányagödör.
A vidékiek másik kedvenc témája, hogy minek van ennyi csapat Bpen? És Londonban? És Bécsben? Madridban? Prága? Bukarest:)? Moszkva:)? Számoljátok meg hány első- és másodosztályú csapat van ezekben a városokban? Qrvasok!
Koncz: 6ezer nézőt vártunk! Amikor bajnok volt a társaság talán akkor volt ennyi!
A magam részéről annyit, hogy ha valóban igaz a hír, és lemegy a csapat Szegedre, akkor én végeztem a magyar focival és Konczékkal!
Na vége a litániának!
HAJRÁ KISPEST!
timi Creative Commons License 2001.05.29 0 0 34
"....mert ott sincs pénz, mert nincs szponzor és mert lopnak a vezetők." Ez érdekes ! A "Ferencvárosi Tolvaj Klub" vidéki lenne? Szegediként azt gondolom, hogy kell a fenének az adómból élősködő senkiházi futbal.
Előzmény: tuszek (29)
tuszek Creative Commons License 2001.05.29 0 0 33
Milyen 5 év? Ha holnap eladná az UTE tulajdonosa az indulás jogát Pápának, te meddig gondolnád, hogy Pápa-UTE a te csapatod?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!