Keresés

Részletes keresés

szuri kata Creative Commons License 2023.06.25 0 0 34

tegnap jártam a mmarktban, igazából nem is akartam semmit sem venni, csak nézelődni tértem be.

mondjuk, jó alkalom volt , hogy összehasonlíthatom a most már jó képű monitorom képminőségét

a kiállított darabokéval.

a megszokott mmarktos reklámok mennek , érzésre nem látok számottevő különbséget,

ugyanazok a színek, kordáéknak ugyanolyan szép piros az öltönyük

kontúrok, képélesség. persze, maguk a kiállított darabok között is látni kisebb-nagyobb eltérést, de hát ez természetes. az volna a legjobb, ha vinném a monitort és ott a többi mellé téve lehetne összehasonlítani.

nem lenne ennek semmi akadálya, de látva a jelentős javulást, nem látom sok értelmét.

egyszerűen , jó lett a képe és kész. ha kinézek az ablakon üvegen keresztül, és látom a falevelek zöld színét

fölötte a kék eget a fehér felhőkkel, videjót nézve a monitoron ugyanazt a képi hatást látom.

a gyári , minden középen, beállításához képest ég és föld, mintha kicserélték volna.

megjegyzem nem szívesen állítgatok el semmit, és van is olyan készülékem amelyhez nem kellett hozzányúlni

mert anélkül is klafa, de ebben az esetben érdemes volt, kiváló munkát végeztem.

Előzmény: szuri kata (33)
szuri kata Creative Commons License 2023.06.20 0 0 33

ha nem is hajhullás, de a tököm tele volt már vele, hogy ennyire fos képe van.

még idén januárban vásároltam egy PEAQ 24 collos 75 Hz-es full hd VA monitort, újonnan.

ez egy mmarktos sajátmárkás monitor, többediknek vettem meg, van még több más márkájú monitorom 

és tévém is, úgy hogy van összehasonlítási alap bőven.

vehettem volna lg, vagy samsungot, stb. is de azokból csak kiállítási darabok voltak éppen ebben a kat.ban.

jó, legyen PEAQ , mi baj lehet?

originál dobozból kiszedettem nincs e eltörve, + tartozékok megléte miatt, de kipróbálva nem lett.

vettem hozzá egy hama vga kábelt is.

hazavittem, összedugtam a pécével és elhűlve láttam , hogy a többi készülékemhez képest is mennyire 

rossz képe van. olyan lilás, hideg, homályos, az emberi bőr is olyan ronda barna beütésű volt.

természetesen, azonnal nekiestem, mint tót az anyjának, állítgattam fényerőt, kontrasztot, amit csak lehetett.

nem lett jobb, továbbra sem tetszett a képe, pld. a kékje inkább olyan lilás hatású volt.

a paraméterei 50- re voltak beállítva.

érdekes, a 8 k youtube videjót meg ebben az eredeti, gyári beállításában is ugyanolyan élesen, szép színekkel

jelenítette meg mint a másik készülékeim.

mivel, nem ez a fő monitorom ez csak többedik a sorban, annyira nem érdekelt, de azért baxxta a csőrömet

hogy ennyire xar a képminősége.

hibásként visszavinni sem tudom, mert működik a monitor, + bizonyos mértékben mindegyiknek eltérő  a képe

már azon spekuláltam, ha ez ilyen nekem nem kell, megkéne hirdetni, aztán veszek másikat.

aztán ment az idő használtam így, néha - néha állítgattam rajta, de persze nem volt az igazi.

az ilyen monitor mozgatásoknál észrevettem , hogy a kép néha bezöldült, vagy bepirosodott.

a hama vga kábel  csatlakozója  a monitornál, bár be volt erősen csavarva, mégis tudott mozogni.

a pécé felől jó volt a csatlakozás, megfordítottam a kábelt ,úgy  már jó volt a csatlakozás a monitornál

de a kép nem lett jobb.

aztán, arra az elhatározásra jutottam, hogy másik vga kábelt kéne vennem.

pár hete sikerült is, ennek már erősebb , stabilabb a csatlakozója, nem tud  mozogni.

ettől kissé másabb lett a képe , de még mindig nem az igazi.

használtam így, hiába ez ilyen nincs mit tenni.

aztán néhány nappal ezelőtt, az egyik laptopommal együtt használtam, és láttam , hogy a monitoron 

erőteljesebbek a színek.

gondolván, próbáltam hasonlóra belőni szemre nagyjából

sikerült is, most a piros és a zöld 60-on van, a kék 70-en. 

igen jó, kontrasztos képe lett, szépek a színek, az emberi bőr is kellemes, élethűbb színe van.

egyre több videjót nézek rajta, látom ,hogy mintha kicserélték volna, mindent jó rajta nézni, most már.

persze, tudom , hogy kijelzők képminősége között vannak különbségek, nekem is van olyan típus

amely még szebb, még élesebb, de ahhoz képest , hogy milyen satnya képe volt, szinte feléledt.

így már teljesen vállalható, öröm ránézni.

pld. a windows 10 kék kezdőképe a jobb oldalán ahol sötétebb kék, korábban olyan lilás volt, most meg

szép kék.

ezt csak okulásul írtam le, mert többhelyről olvastam, hallottam , hogy így az ips, tn, va, meg úgy.

nekem mindhárom típusból van, és azt mondom mindegyik jó, ha jó, csak jól be kell állítani.

szuri kata Creative Commons License 2023.06.20 0 0 32

á, ezeket már nem vettem meg, így is annyi cuccosom van , alig férek el.

Előzmény: szuri kata (30)
szuri kata Creative Commons License 2023.03.28 0 0 30

fax kivan!

mindig ez a kurvinyek gyűjtési szenvedély, bár már helyem sincs annyi van.

megint megláttam két monitort , 23 colos, 27 colos, eléggé kedvező árban.

szeretek velük foglalkozni, állítgatni, kihozni belőlük a legjobb képet, utána meg élvezni a látványt, amely

az éles képben, és gyönyörű színekben nyilvánul meg.

szuri kata Creative Commons License 2023.01.29 0 0 29

van az is, bőven , megnyugodhacc!

ezt a hápét sokadiknak vettem, de teljesen jó, szép képe van.

Előzmény: arkilaszlo (28)
arkilaszlo Creative Commons License 2023.01.29 0 0 28

egyébként az ""az új készülékek híve vagyok""

Előzmény: szuri kata (27)
szuri kata Creative Commons License 2023.01.28 0 0 27

fax ki van a gyártókkal!

a baszott nagy laposítás + vékony keret miatt sutba dobják a használhatóságot.

kurvinyek lehetetlen helyekre dugják el a power+ a funkcijó gombokat,+ az aljzatok is rohadt nehezen 

hozzáférhetőek.

a napokban vettem egy hp 23 colos monitort

ennek még rendesen elöl , jobbra lent vannak , nem hátul, meg oldalt, vagy az alsó szélén kell matatni,

kotorászni, vakon, mint az újakon.

kisbetu Creative Commons License 2022.12.23 0 0 26

És a sokx baxakodástól kihullott a hajad :)

Előzmény: szuri kata (25)
szuri kata Creative Commons License 2022.12.22 0 0 25

samsung syncmaster 2343 

még évekkel ezelőtt vettem használtan, amikor nem tellett jobbra, azóta  már tellett.

a napokban elővettem, és azt a megállapítást tettem , hogy olyan szinten el van állítva, hogy csak na!

a színe is olyan zöldbe-sárgába hajló, nem tettszett a többi kütyümhez képest,sem.

nem kevés baxakodás után, mostanra sikerült annyira belőni, hogy egész vállalható képe lett, a ledesekhez

képest is.

persze, azt tudomásul kell venni , hogy ez csak lcd kijelző, de határozottan megvagyok vele elégedve vele

és legfőképpen magammal , hogy ilyenekre vagyok képes.

XNC Creative Commons License 2021.12.07 -1 0 24

Én meg visszaragasztom azt, ami kihullik........

Előzmény: kisbetu (22)
szuri kata Creative Commons License 2021.12.06 0 0 23

hetente nyírom, nő mint a rosseb!

kisbetu Creative Commons License 2021.12.06 0 0 22

Én a padlót használom.

Az is megállítja.

Előzmény: Ann F (21)
szuri kata Creative Commons License 2019.07.04 0 0 20

az izém tele van már a pécés nyavalyákkal.

tegnap este, a vezeték nélküli egerem rakoncátlankodott.

gombnyomásra alig reagált, kurzort csak ímmel-ámmal mozgatta.

na, mondom , elem lemerült.

van egy másik , abban is kuka az elem.

ma vettem elemet , beleteszem semmi, cifrákat mondok.

beleteszem a másikba, az hasít vele.

már azon spekulálok, viszem vissza a gamer egeret a boltba cserére,amikor gondolván a vevőjét úgyis ki kell 

szednem a gép hátulján az usb-ből , kihúztam , visszadugtam , és lőn csoda működik a mauz .

a macska rúgja meg! 

szuri kata Creative Commons License 2019.06.29 0 0 19

na, most az van, hogy az asus monitor kuka.

állítólag más baja van , és gazdaságtalan a javítása.

ugyanis , annyiért amennyibe kerülne , másik, használtat lehet venni.

persze, kérdés, hogy az a másik , mennyi ideig húzza majd?

az lg már 5 napja hibátlanul üzemel.

szuri kata Creative Commons License 2019.06.25 0 0 18

arra azért jó volt a monitorom elromlása, hogy legalább láthatom a minőségi különbséget.

ennek az lg-nek sokkal jobb, élesebb a képe.

az asusé sem volt rossz, de fakóbb , és a fényereje is kisebb volt.

arra már természetesen nem emlékszem milyen volt újkorában, de lehet , hogy az évek alatt is veszített 

belőle, csak a szem hozzászokott.

persze, az újabb telefonomnál, tabletnél,+ a boltokban kihelyezett, bekapcsolt monitoroknál láttam, hogy az enyém fölött bizony eljárt az idő.

ha lesz szabad kapacitásom, mindenképpen be akarok majd újítani egy nagyobb 24+-os monitort,

az igazi az új lenne, de ha már használtban is megkaphatom azt a képminőséget , akkor az is jó lesz.

az áruházi bemutató daraboknál sem mindegyiknél látom azt a szuper képminőséget, de ez lehet beállítás miatt is,

de amelyiknél igen, annak a tűéles, és fantasztikus szép színekben pompázó képe  bőven elegendő.

szuri kata Creative Commons License 2019.06.25 0 0 17

megette a fene!

sokat ülök a monitor előtt, pláne ha ráérek.

kopaszodás helyett, inkább mintha jobban is nőne a hajam.

bár, tegnap este már majdnem hajtépés lett belőle.

ugyanis 12 éves asus monitorom beadta a kulcsot, elsötétült.

szerencsére gyorsan tudtam pótolni, és most már egy ugyancsak 19 collos ,lg flatronon netezek.

a képarányt kell még kicsit megszoknom, mert az asus 16/9 , ez meg 5/4, de amúgy oké.

a sors iróniája , hogy éppen tegnap is, de már korábban is nézegettem a neten nagyobb 24-28 as monitorokat

megvételre.

úgy látszik ,az asus ezen besértődött , és bosszút állt rajtam.:O

még hogy a gépeknek nincs lelkük, ez kamu, mert igenis van.

állítólag, inverter javítás lesz.

dtt533 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 16

Hajhullás elleni tabletták - http://hu.foliactive.com/?a_aid=518d1582054df&a_bid=3c89fa2f Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 15

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy miért hullik a hajad, látogass el a Hajhullás Szakértői Portáljára: http://hajhullas.info.hu/ és ott minden kérdésedre, mely a hajhullással, kopaszodással és a hajritkulással kapcsolatos, választ fogsza kapni.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.26 0 0 14
Nem, az alfa sugárzás pozítív töltésű részecskesugárzás, míg a béta negatív töltésű elektronsugárzás. A monitorban található képcső tulajdonképpen egy elektronágyú, amely egy elektonsugárral másodpercenként 60-nál többször (a frekvenciától függően) pásztázza a monitor külső felületének pontjait, amelyek a becsapódások hatására felvillannak.

Lényeges, hogy mindkét sugárzásfajta elektromosan töltött részecskéket tartalmaz, ezért hamar elnyelődnek a külvilágba jutva. Pont emiatt kevésbé veszélyesek is, mint pl. a gamma sugárzás.

Előzmény: mr_ricsi (13)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.05.24 0 0 13
Az elektron-sugárzást alfának hívják, nem? És -elvileg- a monitorból kilépő, viszonylag kis energiájú alfasugárzást már 1-2 cm vastag levegőréteg is elnyeli.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 12
Abban igazad lehet, hogy a monitorsugárzás valamilyen szinten (szerintem csekély) gyorsító hatással van a folyamatra.

Még régebben dolgoztam olyan olyan helyen, ahol főleg nők dolgoztak napi 8-10 órát monitor előtt, többen már hossú évek óta, és ezek nem is low radiation monitorok voltak. Egyiküknél sem volt megfigyelhető hasonló jelenség. A mérések szerint a monitorok béta (elektron) sugárzása a monitortól már 30-40 cm távolságban is alig mérhető, monitorszűrő esetén pedig ilyen távolságban gyakorlatilag nulla.

Szóval a kiváltó okot szerintem nem itt kell keresni. És mellesleg ma már a férfias hajhullás megelőzhető, ill. megállítható a progressziója, pontosabban hamarosan az lesz.

Előzmény: Ordas Farkas (11)
Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.23 0 0 11
Kedves Reficul!

Teljesen igazad van hogy ez rengeteg mindentől függhet, de a helyzet az, hogy nézz meg néhány olyan nőt, aki adatrögzítő, vagy bankban dolgozik, postán vagy ilyesmi helyen , és egy csomóan ugyanott kopaszodnak elől, egész egyszerűen azért mert napi 8 órát ülnek a monitor előtt. Nem azt mondom, hogy mind ilyen, de én már jópárszor láttam ilyeneket, és ezek voltak azok a nők akik hajlamosak voltak a kopaszodásra, amit a monitor sugárzása felerősített, meggyorsított. MÉg egyszer mondom, ez nálunk sajnos családi adottság ( a kopaszodás), de szerintem a monitor miatt 6-7 évvel hamarabb kezdődött nálam mint pl az apámnál.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.22 0 0 10
Szinte biztos, hogy nem a monitor okozza. Ha az okozná, akkor akkor nem csak elöl, hanem oldalt is hullana a hajad, és ebben az esetben nőknél is előfordulna.

Az elöl induló kopaszodás tipikusan férfiakra jellemző, amely egy komplex folyamat eredménye, ami függ a hormonokról, enzimektől és az immunrendszertől, amit valszeg csak igen kis mértékben befolyásolhat a monitorsugárzás.

Előzmény: Ordas Farkas (-)
lift Creative Commons License 2001.05.22 0 0 9
ordas,

a powerstrip nevu cuccal lehet nyomatni a kepfrissitesi frekit szabadon. en is ezzel hajtom 100hz-en a monitort mert a graka csak 85-ig akarna...

Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.22 0 0 8
szia

szerintem igenis a savage, mert nem plug and play-nek van telepítve, hanem belineának saját driverrel, és amúgy sem 1600*1200-on megy mert annak aztén végképp semmi értelme szerintem, leginkább 800*600-on ( 110 hz) vagy 1024*768-on (85 Hz) használom.......

Előzmény: Gixx-man (7)
Gixx-man Creative Commons License 2001.05.22 0 0 7
Nem hiszem, hogy a Savage csinálja... Talán próbáld a felbontást nem 1600*1200-ra állítani, mert akkor tényleg az lehet a problémája. De ha akarod, szívesen cserélek veled monitort :))) az én 14"-os Belineám 85Hz-et nyomat 800*600-ban :) 1024*768-ban 60Hz-et és ez a max felbontása...

Nézz utána, hogy az oprendszerben (gyanítom windows van neked is) fel van-e ismerve a monitor tipusa, mert ha simán Plug-and-Play-ként van benne, akkor ne csodálkozz a frissítés miatt.

Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.21 0 0 6
hello mindenki

elől kopaszodom pontosan azóta mióta aktívan számítógépezem.... sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak azoknál van akik hajlamosak rá. Úgy tűnik én az vagyok.... most azon gondolkodom, hogy beszerzek egy laptopot a mostani gép helyett.elég sokba kerülne, hogy egy legalább megközelítőleg hasonló képességűt vegyek mint a mostani gépem. Ez a munkám szempontjából is jó lenne, és esetleg segítene a hajamon is. Ha nem, akkor vissza az egész... egyébként most egy 2 hónapos Belina "17 monitorom van, 85 Hz-es frissítéssel ( mert a szar savage nem bír többet, amúgy a moncsi bírná a 110 hz-et is.) Köszi a válaszokat....

Előzmény: mr_ricsi (5)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.05.21 0 0 5
Hibajavítás:
"Szerintem keress felé egy szemészt" helyesen "Szerintem keress FEL egy szemészt".
Előzmény: mr_ricsi (4)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.05.21 0 0 4
Gixx-man:
A szemkiszáradásod attól lehet, hogy a monitor előtt ülve ritkán pislogsz. Pl. mert a monitorod túl magasan van. Helyes baállítás mellett a képcső felső széle nincs magasabban a szemmagasságodnál. Vagy mert a könnymirigyeid nem termelnek elég könnyet-> ez férfiaknál "népbetegségnek" számít.
A szemkiszáradásba ne törődj bele, mert hosszabb távon a szemedet maradandóan károsítja.
Szerintem keress felé egy szemészt, aki felír neked egy "műkönny" tartalmú szemcseppet, amit szg-ezéskor ha száraznak érzed a szemed, akkor kell használnod, és ennyi.

Ordas Farkas:
Nem írtad ugyan, hogy a fejed mely tájékán kopaszodsz, de pl. a fejtetőit valahogy nem tudnám a monitorral összefüggésbe hozni.
Olvastam, hogy a monitor előtt ülve az arc és a homlok szép lassan negatív töltésűvé válik. Ebből egyszerű a megoldás: földelt védőmaszk ill. a Te esetedben ezüst vagy arany hajháló hasonló anyagú vezetékkel és krokocsipesszel a radiátorhoz leföldelve. :-)

Gixx-man Creative Commons License 2001.05.21 0 0 3
Egyetemen tanulok, hivatásból gép előtt ülök akár napi 12-13 órát immárom 3 éve és mondhatom, nekem nem hullik a hajam, amúgy engem nem izgatna, ha hullana. Sose értettem, miért kell ebből hiúsági kérdést csinálni. Statisztikák szerint a nők szeretik a kopaszodó fejet. A monitor csupán két káros hatással volt rám: monitorfüggő lettem (öndiagnózis és már leszokóban vagyok), és szárad a szemem tőle, ami igen kellemetlen tud lenni, amikor leválik egy kis hámréteg a pupilla elől. Kb olyan lehet, mintha 10 000 000 000 000 000 Wattos leflektorral világítanak az ember szemébe (na jó, ez túlzás, de érzékletes példa). Igen fájdalmas érzés, mert ha épp nem a napfénytől akarsz megvakulni, akkor a saját könnyed csípi őrülten. Szóval szerintem nem a hajhullás miatt kell aggódni... :) Másrészről a hajhullást nem feltétlenül maga a monitor okozhatja, hanem ami a monitoron képpé formálódik. A fejszőrzet valóban megritkulhat egy-egy Quake vagy Half-Life (stb.) gamék futtatása során :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!