tegnap jártam a mmarktban, igazából nem is akartam semmit sem venni, csak nézelődni tértem be.
mondjuk, jó alkalom volt , hogy összehasonlíthatom a most már jó képű monitorom képminőségét
a kiállított darabokéval.
a megszokott mmarktos reklámok mennek , érzésre nem látok számottevő különbséget,
ugyanazok a színek, kordáéknak ugyanolyan szép piros az öltönyük
kontúrok, képélesség. persze, maguk a kiállított darabok között is látni kisebb-nagyobb eltérést, de hát ez természetes. az volna a legjobb, ha vinném a monitort és ott a többi mellé téve lehetne összehasonlítani.
nem lenne ennek semmi akadálya, de látva a jelentős javulást, nem látom sok értelmét.
egyszerűen , jó lett a képe és kész. ha kinézek az ablakon üvegen keresztül, és látom a falevelek zöld színét
fölötte a kék eget a fehér felhőkkel, videjót nézve a monitoron ugyanazt a képi hatást látom.
a gyári , minden középen, beállításához képest ég és föld, mintha kicserélték volna.
megjegyzem nem szívesen állítgatok el semmit, és van is olyan készülékem amelyhez nem kellett hozzányúlni
mert anélkül is klafa, de ebben az esetben érdemes volt, kiváló munkát végeztem.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy miért hullik a hajad, látogass el a Hajhullás Szakértői Portáljára: http://hajhullas.info.hu/ és ott minden kérdésedre, mely a hajhullással, kopaszodással és a hajritkulással kapcsolatos, választ fogsza kapni.
Nem, az alfa sugárzás pozítív töltésű részecskesugárzás, míg a béta negatív töltésű elektronsugárzás. A monitorban található képcső tulajdonképpen egy elektronágyú, amely egy elektonsugárral másodpercenként 60-nál többször (a frekvenciától függően) pásztázza a monitor külső felületének pontjait, amelyek a becsapódások hatására felvillannak.
Lényeges, hogy mindkét sugárzásfajta elektromosan töltött részecskéket tartalmaz, ezért hamar elnyelődnek a külvilágba jutva. Pont emiatt kevésbé veszélyesek is, mint pl. a gamma sugárzás.
Az elektron-sugárzást alfának hívják, nem? És -elvileg- a monitorból kilépő, viszonylag kis energiájú alfasugárzást már 1-2 cm vastag levegőréteg is elnyeli.
Abban igazad lehet, hogy a monitorsugárzás valamilyen szinten (szerintem csekély) gyorsító hatással van a folyamatra.
Még régebben dolgoztam olyan olyan helyen, ahol főleg nők dolgoztak napi 8-10 órát monitor előtt, többen már hossú évek óta, és ezek nem is low radiation monitorok voltak. Egyiküknél sem volt megfigyelhető hasonló jelenség. A mérések szerint a monitorok béta (elektron) sugárzása a monitortól már 30-40 cm távolságban is alig mérhető, monitorszűrő esetén pedig ilyen távolságban gyakorlatilag nulla.
Szóval a kiváltó okot szerintem nem itt kell keresni. És mellesleg ma már a férfias hajhullás megelőzhető, ill. megállítható a progressziója, pontosabban hamarosan az lesz.
Teljesen igazad van hogy ez rengeteg mindentől függhet, de a helyzet az, hogy nézz meg néhány olyan nőt, aki adatrögzítő, vagy bankban dolgozik, postán vagy ilyesmi helyen , és egy csomóan ugyanott kopaszodnak elől, egész egyszerűen azért mert napi 8 órát ülnek a monitor előtt. Nem azt mondom, hogy mind ilyen, de én már jópárszor láttam ilyeneket, és ezek voltak azok a nők akik hajlamosak voltak a kopaszodásra, amit a monitor sugárzása felerősített, meggyorsított. MÉg egyszer mondom, ez nálunk sajnos családi adottság ( a kopaszodás), de szerintem a monitor miatt 6-7 évvel hamarabb kezdődött nálam mint pl az apámnál.
Szinte biztos, hogy nem a monitor okozza. Ha az okozná, akkor akkor nem csak elöl, hanem oldalt is hullana a hajad, és ebben az esetben nőknél is előfordulna.
Az elöl induló kopaszodás tipikusan férfiakra jellemző, amely egy komplex folyamat eredménye, ami függ a hormonokról, enzimektől és az immunrendszertől, amit valszeg csak igen kis mértékben befolyásolhat a monitorsugárzás.
szerintem igenis a savage, mert nem plug and play-nek van telepítve, hanem belineának saját driverrel, és amúgy sem 1600*1200-on megy mert annak aztén végképp semmi értelme szerintem, leginkább 800*600-on ( 110 hz) vagy 1024*768-on (85 Hz) használom.......
Nem hiszem, hogy a Savage csinálja... Talán próbáld a felbontást nem 1600*1200-ra állítani, mert akkor tényleg az lehet a problémája. De ha akarod, szívesen cserélek veled monitort :))) az én 14"-os Belineám 85Hz-et nyomat 800*600-ban :) 1024*768-ban 60Hz-et és ez a max felbontása...
Nézz utána, hogy az oprendszerben (gyanítom windows van neked is) fel van-e ismerve a monitor tipusa, mert ha simán Plug-and-Play-ként van benne, akkor ne csodálkozz a frissítés miatt.
elől kopaszodom pontosan azóta mióta aktívan számítógépezem.... sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ez csak azoknál van akik hajlamosak rá. Úgy tűnik én az vagyok.... most azon gondolkodom, hogy beszerzek egy laptopot a mostani gép helyett.elég sokba kerülne, hogy egy legalább megközelítőleg hasonló képességűt vegyek mint a mostani gépem. Ez a munkám szempontjából is jó lenne, és esetleg segítene a hajamon is. Ha nem, akkor vissza az egész... egyébként most egy 2 hónapos Belina "17 monitorom van, 85 Hz-es frissítéssel ( mert a szar savage nem bír többet, amúgy a moncsi bírná a 110 hz-et is.) Köszi a válaszokat....
Gixx-man:
A szemkiszáradásod attól lehet, hogy a monitor előtt ülve ritkán pislogsz. Pl. mert a monitorod túl magasan van. Helyes baállítás mellett a képcső felső széle nincs magasabban a szemmagasságodnál. Vagy mert a könnymirigyeid nem termelnek elég könnyet-> ez férfiaknál "népbetegségnek" számít.
A szemkiszáradásba ne törődj bele, mert hosszabb távon a szemedet maradandóan károsítja.
Szerintem keress felé egy szemészt, aki felír neked egy "műkönny" tartalmú szemcseppet, amit szg-ezéskor ha száraznak érzed a szemed, akkor kell használnod, és ennyi.
Ordas Farkas:
Nem írtad ugyan, hogy a fejed mely tájékán kopaszodsz, de pl. a fejtetőit valahogy nem tudnám a monitorral összefüggésbe hozni.
Olvastam, hogy a monitor előtt ülve az arc és a homlok szép lassan negatív töltésűvé válik. Ebből egyszerű a megoldás: földelt védőmaszk ill. a Te esetedben ezüst vagy arany hajháló hasonló anyagú vezetékkel és krokocsipesszel a radiátorhoz leföldelve. :-)
Egyetemen tanulok, hivatásból gép előtt ülök akár napi 12-13 órát immárom 3 éve és mondhatom, nekem nem hullik a hajam, amúgy engem nem izgatna, ha hullana. Sose értettem, miért kell ebből hiúsági kérdést csinálni. Statisztikák szerint a nők szeretik a kopaszodó fejet. A monitor csupán két káros hatással volt rám: monitorfüggő lettem (öndiagnózis és már leszokóban vagyok), és szárad a szemem tőle, ami igen kellemetlen tud lenni, amikor leválik egy kis hámréteg a pupilla elől. Kb olyan lehet, mintha 10 000 000 000 000 000 Wattos leflektorral világítanak az ember szemébe (na jó, ez túlzás, de érzékletes példa). Igen fájdalmas érzés, mert ha épp nem a napfénytől akarsz megvakulni, akkor a saját könnyed csípi őrülten. Szóval szerintem nem a hajhullás miatt kell aggódni... :) Másrészről a hajhullást nem feltétlenül maga a monitor okozhatja, hanem ami a monitoron képpé formálódik. A fejszőrzet valóban megritkulhat egy-egy Quake vagy Half-Life (stb.) gamék futtatása során :))