Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 164
"Az MSZP vezető testületeiben a szóbajöhető jelöltek egyszerűen diszkreditálták magukat. Egyszerűen nincs olyan káder széles evilágon, aki bele ne nyúlt volna jó mélyen a káposztásfazékba, vagy politikailag ellehetetlenítette magát."

Mar elnezest de ez mar legyen az MSZP baja, vagy barmelyik parte. Ha ezek a szoba joheto jeloltjei hat ezek.

Előzmény: jobbegyenes (163)
jobbegyenes Creative Commons License 2001.05.24 0 0 163
Ha MSZP tag lennek , nem szavaznam meg a kongresszuson jeloltnek. Ha miniszterelnok akar lenni akkor szepen
lepjen be a part lakohelyi alapszervezetebe, jarja vegig a gradicsokat es aztan palyazza meg a jeloltseget. Semmi
esetre sem szavaznek meg partonkivulit. Ugyanis ha az MSZP gyoz akkor az a kormany az MSZP kormanya es nem
partonkivulieke.

Az MSZP vezető testületeiben a szóbajöhető jelöltek egyszerűen diszkreditálták magukat. Egyszerűen nincs olyan káder széles evilágon, aki bele ne nyúlt volna jó mélyen a káposztásfazékba, vagy politikailag ellehetetlenítette magát.
Horn?
Nagy S?
Csehák?
Szekeres?
Baja?
Vancsik?
Keleti?
Schalkhammer?
Suchman?
Sándor L?
Kökény M? (apropo, most, hogy nyomozás indult a Hunguest vagyonvesztése kapcsán, nem várható az előtérbe kerülése).
Harmadik éve kétségbeesetten keresi a megfelelő jelöltet az MSZP, de csak kádert talál.

Előzmény: Derek (161)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 162
Kedves Derek,

Azt írod : "A kormanynak az a feladata ,hogty vegrehajtsa a part valasztasi programjat es a kormany tagjai a part politikai komisszarjai akiknek az a dolguk,hogy a partprogrambol kialakitott kormanyprogramot vegrehajtassak az aparatussal az allami szerveken keresztul." illetve "Vagyis egyszeruen a kormany az a part politikai akaratanak a vegrehajtoja.", ami szerintem így, sommásan nem igaz. Vannak más akaratok, de főleg érdekek, amelyek nem részei a kormánypárt programjának (esteleg más pártprogramnak sem), mégis foglalkozni kell vele. A választói akarat figyelembevevése sem kóser teljesen -- hosszú lenne, hogy miért, szerintem tudod.

Azt is írod: "En semmit nem varok tole,igaz mastol sem." -- na ja, most már értem, miért nem jössz haza. De akkor miről beszélsz, és miért?

Előzmény: Derek (161)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 161
"Mi várható Medgyessytől? Te, mint baloldali ideológiától fűtött, de a nyugati civilizáció áldásait (akárcsak Marx) megbecsülni tudó gondolkodó, úgy is, mint mélyenszántászati főelőadó, mit vársz tőle? Képes lesz olyat mondani, amir bemozdul a nép?"

En semmit nem varok tole,igaz mastol sem.
Ha MSZP tag lennek , nem szavaznam meg a kongresszuson jeloltnek. Ha miniszterelnok akar lenni akkor szepen lepjen be a part lakohelyi alapszervezetebe, jarja vegig a gradicsokat es aztan palyazza meg a jeloltseget. Semmi esetre sem szavaznek meg partonkivulit. Ugyanis ha az MSZP gyoz akkor az a kormany az MSZP kormanya es nem partonkivulieke. Igencsak felreertelmezese a demokracianak ez a dolog. A kormanynak az a feladata ,hogty vegrehajtsa a part valasztasi programjat es a kormany tagjai a part politikai komisszarjai akiknek az a dolguk,hogy a partprogrambol kialakitott kormanyprogramot vegrehajtassak az aparatussal az allami szerveken keresztul. Termesztesen az adott alkotmanyos es torvenyes kereteken belul.Erre kaptak felhatalmazast a valasztoktol amikor rajuk szavaztak.Akinek meg nem tetszik az apparatusban az veheti a kalapjat aki meg el akarja szabotalni az repul. Ha ez a program az ellenzeknek nem tetszik akkor probalja meggyozni a valastokat(es nem a kormanyt),hogy legkozelebb az o politikai programjara voksoljanak. Vagyis egyszeruen a kormany az a part politikai akaratanak a vegrehajtoja. Ez igy van a liberalis es a konzervativ partoknal is.

Előzmény: bajog (159)
jobbegyenes Creative Commons License 2001.05.24 0 0 160
Hát, azok alapján, amiket mond, nem egy lumen. Az MSZMP KB-ben még elment a dumája, de lefagy egy komolyabb sajtóvitában. Persze, ha nem Lakat T. meg a három grácia veszi körül. Azt pedig komolyan nem lehet elhinni, hogy a nemzetközi bankok a szellemi teljesítmény alapján választanának ki elnököket. Az a jó kis szocialista összeköttetés....
Előzmény: JO (140)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 159
Kedves Derek,

Nincs alternatívám a magántulajdonnal szemben. Szélsőséges állapotok közt élünk azonban, s ez az, ami nem tetszik. A törvény megvédi a gazdagot, a rablót, a szatócsnak bármit joga van eladni, szinte csak a tulajdon a szent, más érték mintha nem is lenne. De vissza az elejéhez:

Mi várható Medgyessytől? Te, mint baloldali ideológiától fűtött, de a nyugati civilizáció áldásait (akárcsak Marx) megbecsülni tudó gondolkodó, úgy is, mint mélyenszántászati főelőadó, mit vársz tőle? Képes lesz olyat mondani, amir bemozdul a nép?

Előzmény: Derek (158)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 158
"Én Magyarországról írok, bérből ill. fizetésből élek. És te?"
Amikor a privatizacio beindult akkor en is otthon eltem es 92-tol az USA-ban. Akkor is egyetemen dolgoztam, meg most is.
Akkoriban mint az MSZDP tagja is ezt az allaspontot kepviseltem es a part is 89-90-ben,mint ezt a part akkori alelnoke Fischer Gyorgy egy szegedi forumon kijelentette.
De nem nagyon jottel a te alternativ megoldasoddal.
Előzmény: bajog (157)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 157
Kedves Derek,

Akkor valagarcú komisszárok rossz dumáját hallgattam, most valagarcú szatócsokét. Nem ez a lényeges különbség, hanem az, hogy akkor ezt a véleményemet nem tehettem nyilvánossá, most meg igen. Szerintem már érted. Egyébként egy lényeges információval sokaknak adós vagy még. Én Magyarországról írok, bérből ill. fizetésből élek. És te?

Előzmény: Derek (156)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 156
Lehet, de a vilagkapitalizmust szatocsok mukodtetik, vagy maradhattal volna a szocializmusnal. Nem ertem akkor mi volt a bajod az elmult rendszerrel?
Előzmény: bajog (155)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 155
Kedves Derek,

szatócsduma.

Előzmény: Derek (154)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 154
Nos nekem ez volt a velemenyem 1989-ben is amikor a privatizacio beindult, hogy az allami tulajdont el kell adni(es nem odaadni) annak aki keszpenzzel tud fizetni erte, ha magyar tud akkor magyarnak, ha magyar nem tud akkor kulfodi tokes csoportoknak. Magyar nemigen tudott, mert az osszes magankezben levo toke nem volt annyi amit csak a GE az Izzoba ,,egy cegbe beleinvesztalt. De semmi esetre se valami cseh kuponos privatizaciot. A becsult es privatizalt nemzeti vagyon erteke meg hazugsag. Egy ceg annyit er mint amennyit az altala lefedett piac es a tulajdonaban levo know how er. Es ha ez nulla akkor a ceg annyit is er es ezert senki nem hajlando,fizetni 50 centnel tobbet. Azon meg nem csodalkoztam es masnak is jobb ha nem csodalkozik , ha az akkori cegek menedzsmentje ki akarja bulizni maganak a ceget, merthat megis ki a turobol lehettek vona a kapitalistaink elsosorban ,ha nem beloluk. Tetszik nem tetszik ezt le kell nyelni.
En egyebkent az osszes mediat is privatizaltam volna es ma akkor nem lenne a partoknak min marakodniuk. Es az ORTT es hasonlo gittegyletek, es a mediatorveny kuratoriumostol mehet ki a hora.
Előzmény: bajog (153)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 153
Kedves Derek,

Az ilyen hozzászólásokhoz írd oda nyugodtan, hogy honnan írogatsz (ország, város, utca, intézmény...). Úgy jobban értjük. Amúgy nem vagy szánalmas. Sokkal rosszabb vagy.

Előzmény: Derek (144)
bajog Creative Commons License 2001.05.24 0 0 152
Kedves PuPu,

Nincs ócskább magatartás, mint amikor valaki a maga gyűlölt púpját más hátára hazudja,mert irigyli, hogy annak egyenes a tartása. Amikor tolvajprivatizátor elvbarátja hazudja elvből-kiszesnek a volt Bibó-kollégistát. Te is tudod, hogy kik voltak azok a kiszesek, akik addig hajlítgatták a meggyőződésüket és agerincüket, míg mára gyártulajdonosok és nagytőkések lettek, ugye?

Előzmény: PuPu (139)
Inseminator Creative Commons License 2001.05.24 0 0 151
Derek!

"Téged is szivesen meghívnak majd külföldi fórumokra, ha kiárusítod az országot."

En a helyedben orulnek,hogy volt olyan aki hajlando volt megvenni.

Egyszerüen szánalmas vagy!

Előzmény: Derek (144)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.24 0 0 150
Rossz válasz! Ezért nekik nem érte meg!
Előzmény: Derek (149)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 149
Azert volt lerohasztva,hogy neked most legyen min csamcsogni. A te kedvedert tettek szandekosan.
Előzmény: Cassius Dio (148)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.24 0 0 148
Most már csak azt találjuk ki :miért volt lerohasztva és egyet is értünk ...
Előzmény: Derek (147)
Derek Creative Commons License 2001.05.24 0 0 147
Nem volt mit leroahasztani, le volt rohadva az egesz. De te azert csak mondjad.
Előzmény: Cassius Dio (146)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.24 0 0 146
Igazad van! Nehéz volt eladni, úgy kellet rájuk tukmálni. Azok után amit ez szoci banda tett vele.
Arra nem gondoltál, hogy olykor kicsit lerohasztották szivességből, hogy olcsóbban menjen a szajré?
Előzmény: Derek (144)
Esik Creative Commons License 2001.05.23 0 0 145
Ráadásul jól elhitette a franciákkal is, hogy ért hozzá.:->>>
Előzmény: JO (140)
Derek Creative Commons License 2001.05.23 0 0 144
"Téged is szivesen meghívnak majd külföldi fórumokra, ha kiárusítod az országot."

En a helyedben orulnek,hogy volt olyan aki hajlando volt megvenni.

Előzmény: Cassius Dio (143)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.23 0 0 143
Miért banki vezető? Ismerd meg a tőke egyik formáját: kapcsolati tőke, a háló még működik, demokratikusnak nem nevezném, de nem is a demokraták szeretik.

Téged is szivesen meghívnak majd külföldi fórumokra, ha kiárusítod az országot.

Előzmény: JO (140)
PuPu Creative Commons License 2001.05.23 0 0 142
Tényleg?
Jó.
:O)))
Előzmény: Cassius Dio (141)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.23 0 0 141
Igen ez fiatalos kisz-es lendület még tart, most még kijátszák Csillebércet. Nem édes?

Vulgárbolseviknak nem nevezném magam, csak szókimondónak, ellenben te lehet hogy a privatizáció nyerteseihez tartoznál?

Észak-Koreai hasonlat abban valóban sántít, hogy itt egy közép-európai államalkotó nemzetet találtak a hódító vörösök, tehát a meghódított fejlettebb volt a hódítónál - de ez nem kiszolgáló személyzet érdeme, legfeljebb annyi, hogy nem rombolták le teljesen.

Ismétlem: a lazítás oka félelem volt (volt itt egy 56). Meg a zsebibaba.

Előzmény: PuPu (139)
JO Creative Commons License 2001.05.23 0 0 140
UDV!

"Sok közgazdász barátom van és sajna kivétel nélkül állítják nem egy agy ez az ember, amúgy meg ránézésre szánalmas"

Nem nyiltan ketsegbe vonva ami mondasz:

Ezt vajon nem tudtak azok a bankok ahol vezeto poziciot tolt vgay toltott be, vagy azoka kulfoldi tudomanyos forumok ahol eloadasokat tartott, vagy azok az itthoni kozgazdasagi tarsasagok amiknek a vezetoje...vagy azok a mediumok ill szakmai lapok akik kozoltek az irasait? (a pm tevekenyseget politikai befolyasa alapjan is szerezhette, de azert akarkibol nem lesz miniszter)
Asszem amiga kozgazdasz barataid nem ertek el kozel ennyit, addig csak felve fogadnam el a hasonlo velemenyuket...

Ez kicsit olyan nekem, mint mikor Hitler szidta a tehetetlen nemet tabornokokat...

A kinezeterol meg annyit, hogy a kulso alapjan valo ertekelest hagyjuk meg azoknak akik nem tudnak massal ervelni...

m.t.:
JO

Előzmény: lukréczia (49)
PuPu Creative Commons License 2001.05.23 0 0 139
Vulgárbolsevik vagy te, Cassiusom...
És hát sajnos, butuskaságokat írogatsz.
Tudod, - ez azért nem egy észak-koreai tipusú társadalomszerveződés volt, - itten mire kapitalizmus lett, - már régen kapitalizmus volt, - megvoltak az intézményrendszerek, volt valamennyi vállalkozói tapasztalat, volt egy olyan vezető réteg, amelyik ideologiailag eléggé hajlékony volt ahhoz, hogy élére tudjon állni a folyamatnak. Már csak az volt hátra, hogy az MSZMP-ben meglevő politikai irányzatokra ráírjuk az új cimkét, - oszt Szűrös már állhatott is az erkélyre, bemondani a végeredményt.
A KISZ is felvette a termpót, - naná, - mi neveltük őket, és fiatalos hévvel nekilátott politizálni. Tíz év kellett nekik, mire rájöttek, hogy ők mélyen vallásos nemzeti konzervatívok, - de megérte...
:O)))))
Előzmény: Cassius Dio (135)
Esik Creative Commons License 2001.05.23 0 0 137
Nekem is feltűnt, mennyire szeretnék, hogy egy igazán esélyes jelölttl induljunk. Csak úgy árad a segítőkészség. Hogy ezt mivel érdemeltük ki?:-)
Előzmény: Törölt nick (133)
Esik Creative Commons License 2001.05.23 0 0 136
Te PuPu!

ezt a szövegedet fogom másolgatni, így még írnom sem kell. Vagy igazad van, csak számokat:-)

Előzmény: PuPu (130)
Cassius Dio Creative Commons License 2001.05.23 0 0 135
Pupu, ugye Te sem gondolod, hogy az ország érdekében alakítgattak. Belátták:
1, Lógni fognak (mint más országokban), ha keménykednek és a rendszer összeomlik - annyira valóban nem hülyék hogy ne látták volna, csak egy kicsit lökték a rizsát május elsején, hogy
2, ragyogoan beindítsák a spontán privatizációt, és ott legyenek a tűznél, ezért kettős játék ment: lazuló ideológia és a kedves reformerek, meg a zsebek töltése a visszatéréshez.

Pont a gomblyukáról beszélek, amikor kompenzációs problémákról szólok - engem nem különösebben érdekel, hogy más országokban kit tüntetnek ki, engem az érdekel, hogy azt közös tulajdont amiről itt regéltek, hova tetteték el.

Tudod mit: vigyék, de ne legye pofájuk ezeknek a szocialistáknak visszajönni, és mégegyszer sorbaállni, mint nagytőke.

Az elsőség nem éri meg, ha annak túl nagy az ára, már bent lennénk, ha csak széttennénk a lábunk.

Előzmény: PuPu (130)
nurej Creative Commons License 2001.05.23 0 0 134
Aggódik a halál.
Nekem aztán tök mindegy melyik majom esik le a tandemről :-) De hogy mindketten nem maradhatnak rajta az biztos.
nurej
Előzmény: Törölt nick (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!