Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 135
Nagy G.!

Még egy dolog! A jelenlegi kormányoldal most épp nem pont az Általad írtakat cselekszi 3 éve?! :-)))

MRP
mimikaus

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 134
Szia Gábor (vagy Géza)!

Ugyan kezdünk OFF lenni, de:

A lezárás alatt épp a személyeskedés elapasztását értettem...

Nem tudom, hogy a BME vezetése mennyire demokratikusan választatott meg - gondolom erről a megkérdezettek is széles választékban nyilatkoznának. Én ezt tényleg nem vitathatom el, de nem is tettem. Csupán annyit vélelmeztem, hogy egyes döntésekben a (burkolt) kényszerűeség nagy hajtóerőt jelenhet. Hiszen ma az egyetemek - remélem ebben egyetértesz velem - elég jelentős mértékben ki vannak szolgáltatva a MINDENKORI kormáynzatnak (költségvetés, fejkvóták, rektori kinevezések...).

Ezzel én nem lenézem, hanem mélyen sajnálom őket. Annak ellenére, hogy a BME tudomásom szerint az elmúlt 20 év során jelentősen tudta érvényesíteni saját érdekeit (bárkivel szemben is).

Nem utálom a BME-t sem annak gazdasági irányú képzési arculatát, csak: nem vagyok meggyőződve, hogy a BME-nek (a kifejezett gazdasági hasznon túl) szüksége van közgazdasági diploma megszerzésére aspirálókat befogadni. Az én véleményem szerint a mérnökképzés utáni kiegészítő képzéseken (mint eddig) lehet az eredeti célkitűzések megtartása (és kifejezetten a megtartása!) mellett elképzelni a valós gazdasági életre való felkészítést. Mint ahogyan egy video-mérnök (direkt nem TV szerelőt írok, hogy a szintet bne nyomjam le) sem fog cipőket tervezni - no persze jó esetben. A BME-nek sem tartozhat ÖNÁLLÓ képzésként a közgazda képzés a feladatai közé, kvázi öncélúan.

A nagy kérdés talán ott rejlik, hogy a Közgáz miért nem tudta ezeket az általad említett és általam is nagyrabecsült szakembereket megynerni magának az ottani oktatáshoz. Hogy a Közgáz már nem az a híres intézmény, mint régebben volt.

De ennek Szerinted az a megoldása, hogy a BME "átmegy" Közgáz-ba?! :-)

Az egész részemről amúgy pusztán egyszerű filozofálgatás: semmi ellenérzés nincs bennem a BME-vel kapcsolatban. Csak én jobban szeretem Budapesti Műszaki Egyetem-ként kibontani a nevét. De hát én a HBO-t is H-B-O-nak szeretem ejteni az édzs-bi-ou helyett -:-)

Ja: biztosan éklhetetlen vagyok. Ezért szerettem abban a formában az OMIKK-ot,, amit most megszüntettek (ez emberi, fizikai és szakmai forma, megnyilvánulás!).

Mégegy Ja: az OMIKK befogadását intéző egyetemi vezető (nem emlékszem a titulusára) nyilatkozatában kifejtette: ő azt teszi, amit a vezetőség elhatározott, akkor is, ha nem feltétlenül látja azt jónak. (Nem szó szerint idézet!)

És végül a kategorizálásról!

Egyfelől igazad van: nem szabad valakit beskatulyázni ismeretlenül és alaptalanul.
De: én csupán költői kérdésben vázoltam a - ténylegesen rosszindulatú, mert hozzászólásod erre ingerelt - az esetleg lehetséges skatulyákat. Amúgy nyilván provokatíve:-)

Ebben a témában egy apró kérdésem lenne: OV-nak ama szóhasználatát, hogy "milléneum" (Sic!), melyet az OGY-ben hétfőn használt, Téged nem idegesített fel minimum annyira, mint a BME kifejtése LI részéről?! Ha nem, akkor esetleg Neked kellene a másik oldalt is elnézőbben kezelned. Ha igen, akkor mea culpa!

Mellesleg én emilt Neked - tudtommal - nem küldtem, Tőled nem kaptam, kizárlag a nyilvános megszólalásaid alapján próbáltam "kiugratni a nyulat a bokorból" :-)))

Ha lehet egy végső kiengesztelő javaslatom: kössünk fegyverszünetet - én a 34 évemmel, Te (az Általad írtakból gondolom) a nálam fiatalabb koroddal nem hiszem, hogy ne találnánk meg a közös hangot.

És remélem, ha Neked lesz igazad és nem "vágják haza" az OMIKK-ot, hanem én is és a többi most óczkodó OMIKK-tag a régi kedvvel fog besétálni a BME Műszaki Könyvár (na ennek az Általad már többször kifejtett teljes nevét még nem jegyeztem meg!) olvasótermeibe és ugyanolyan jó hangulatú emberekkel találkozik és ugyanolyan kényelemben, gyorsaságban és udvariasságban lesz része (esetleg és talán sokkal magasabb ellátottság mellett), mint eddig a Múzeum utcában.

Ha ne adj Isten nem így lesz, akkior az Neked és nekem is ugyanolyan veszteséget fog jelenteni (anyagilag és szellemi-értékét tekinve).

Szüleidet ismeretlenül is ezúton tiszteltetem!

És neked is a legjobbakat!

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: Én valós, a teljes nevemet tartalmazó email-címet adtam meg a nickem mellett, sőt: igazi nevemet is mindig ideírom. Én nem vagyok "sötétben bujkáló" :-)))))
Robi

Előzmény: Nagy G. (133)
Nagy G. Creative Commons License 2001.09.05 0 0 133
K.Mikimaus!

A legegyszerűbb megoldás tényleg az, ha a véleményedet elmondod, majd részedről lezárod a vitát. Ez az a demokratikus megoldási mód, melyet annyira hiányolsz a jelenlegi kormánypártoktól???

A jegyzőkönyvről annyit:
1. Én a demokratikusan megválasztott vezetőket (bárhol és bármikor légyen az) nem tartom "csont után futkározó kutyusoknak", vagy nem nézem le annyira őket, hogy ne tudnák felismerni saját mindenkori érdekeiket és mindenkor csak és kizárolólag a Kormányzatnak való "benyalás" vezérelné Őket.

2. A Gazdaságtudományi szót azért kívánták belevenni az Egyetem nevébe, mert a Közgáz miatt meghiúsuló integráció (innen az udvarias fogalmazás: üdvözli, továbbra is támogatja) következtében a saját közgazdász képzését indította be az Egyetem (idén indul először tízszeres túljelentkezés mellett), komoly szakembergárdát megnyerve magának: Többek között: Tarafás, Sárközy.

Ettől persze még nem kell szeretned a BME-s közgazdász képzést, de nem kéne az erről döntőket hülyének nézned.

Az Önvizsgálatról annyit, hogy azt mindenki intézze el saját maga ( szüleim a Kádár érában nem voltak káderek, ennek ellenére nem érezték magukat se tehetségtelennek, sem sikertelennek, jómagam pedig koromnál fogva nem is lehettem
párttitkár). Ennyit a kategóriáidról. Az önvizsgálat során pedig ajánlom vizsgáld meg kik szoktak két-három rövid, név-kor-nemtelen, egy témára korlátozódó emil alapján másokat kategorizálni. Jó elemzést kívánva, üdv Nagy G.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 132
Kedves Nagy G.

Újra végigolvastam hozzászólásaidat - itt CSAK Lendvay Ildikó "közleménye" utániakat értem - és sajnálattal állapítom meg, hogy nem túloztam.

Olyan, amúgy a témához nem is kapcsolódó, stilisztikai/szóhasználati elemekbe kötsz bele, melyek csak a Te érdekeidet azaz - látszólag! - csak azt a célt szolgálják, hogy LI-t és vele együtt (?) minden OMIKK ügyben a Veled ellentétes oldalon megszólaló topiklakót hiteltelenné tégy.

A BME névváltoztatása kapcsán csupán és általánosságban szeretnék utalni az felsőoktatási vezetők és NEM vezetők enyhén szólva is vegyes véleményére az integrációval kapcsolatban, arra a végestelen polemizálásra, melyet e szektor képviselői folytattak egymással. És nem hiszem, hogy Te komolyan gondolod, hogy az általad beollózott ET jkv. idézetből nem süt át a "kormányzati szándéknak való megfelelés" (akár túlélési reflex szerű, akár valós és jogos igény szülte) kényszere.

Idézet1: "Véleménynyilvánítás az Oktatási Minisztérium felügyelete alá tartozó állami felsőoktatásban végrehajtandó intézményi integrációról"

Vélemény1: Vajon az OM inetgrációs elmeszüleménye nélkül is összeült volna az ET névváltoztatással kapcsolatban?

Idézet2: "A BME Egyetemi Tanácsa üdvözli a Kormány szándékát, hogy az évek, évtizedek óta húzódó integrációs folyamatot le kívánják zárni."

Vélemény2: Hol zajlik évtizedek óta integrációs folyamat?! Azon kívül, hogy az általam egyébiránt nagyrabecsült BME minden időben (legalábbis a 60-as évek óta!) kilobbizta a maga érdekeiben a mindenkori döntéshozóknál a "jó" döntést.

Idézet3: "Az Egyetem továbbra is nyitott és fogadókész minden olyan integrációs gondolattal kapcsolatban, mely segíti az oktatás és a kutatás hatékonyságának növelését."

Vélemény3: Na persze, ha beigérik a csontot, fut is a kutyus - nem?! Miközben az oktatók, egyetemi tanárok helyzete egyre romlik! A BME-n is. Természetesen nem kell a Kormánnyal és Párttal egyetérteni - csak követni kell az irányvonalat, hogy meg tudj élni. Természetesen egyesek ezt képesek olyan elánnal tenni, hogy maguk is elhiszik, hogy ez nekik jó is :-)

Idézet4: "Az Egyetemi Tanács - tekintettel arra, hogy az Egyetem továbbra is a gazdasághoz szorosan kötődő felsőoktatási intézmény kíván maradni - megerősíti korábbi álláspontját, kéri, hogy a kormány-előterjesztésben az Egyetem neveként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szerepeljen."

Vélemény4: A lényeg: attól, hogy a műegyetem a piaccal (kutatás, kis-szériás termelés === bevétel!!!, doktorandusz-képzés, nagy cégek adományainak - természetesen a kölcsönös segítségen alapuló! - elfogadása, használata és nem utolsó sorban a végzősök (meg a 4. évesek is) minnél hatékonyabb "kiajánlása" stb...), azaz a gazdasággal szoros kapcsolatban kíván maradni - tehát nem elvont, a semmibe szakembereket képző ál-egyxetem akar lenni, ami így helyes! -, nos ez hol jelenti a Gazdasági Egyetem mércéjének megütését?! Nem vitatom el a jogot a BME-től, hogy mérnök.-közgazdászokat (is9 képezzen, hiszen ezt megtette az elmúlt 10-15 évben is, ha máként nem, hát posztgraduálisan.
Csak nem értem, ez mitől integráció, mi benne az új illetve - túl azon, hogy esetleg nagyobb fejkvótát lehet így szerezni - kinek jó, ha a KÖZGÁZ mellett a BME is "KÖZGÁZ"-os??!!

De túl az egész elnevezési procedúrán!

Miért baj az, ha bárki - és bármilyen közegből: ipar, politika, oktatás, FÓRUMok, sajtó - nem írja be a "Gazdasági" szót az egyetem kifejtett elnevezésébe?! Ezáltal miért válik butává, hiteltelenné, hülyévé, bunkóvá?!

Én a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek (régi-új nevén EHT-nek) 5. éve tagja vagyok. Ennek ellenére nem egy esetben - és nem csak én! - egyszerűen Hírközlési Tudományos Egyesület-nek hívjuk és ebbe nem hal bele sem az egyesület, sem mi és végképp nem állított ezzel senki sem ki szegénységi bizonyítványt magáról!

Végezetül.

Ez egy Politika fórumon belül níyitott topik. Ha a Kultúra címszó alatt lennénk, egyszerűen figyelmen kívül hagytalak volna (illetve a megszólalásod jellegét) vagy egyszerűen kigolyóztak volna a többiek :-)

És talán a legjobb az volna, ha Te (is9 a topik igazi témájával foglalkoznál.

Én részemről ezt a vitát Veled lezártnak tekintem.

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: Korlátolt felfogásomról csak annyit: amit leírtam, sajnos gyakorlati tapasztalat útján kialakult "tipizálás" eredménye. Ha nem "elvtársozol" egy (végül is) Fidesz-ellenes (is) téma esetén, eszembe sem jutott volna Téged kategorizálni. Mindenesetre talán érdemes lenne analizálni magadat, én rendszeresen megteszem...
mikimaus

Előzmény: Nagy G. (131)
Nagy G. Creative Commons License 2001.09.04 0 0 131
Kiegészítő Mikimausnak.

BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM
EGYETEMI TANÁCSÜLÉS
1372/98.
V/1998-99. szám
az Egyetemi Tanács határozatai
az Egyetemi Tanács 1999. január 11-i üléséről

Napirendi pont:
Véleménynyilvánítás az Oktatási Minisztérium felügyelete alá tartozó állami felsőoktatásban végrehajtandó intézményi integrációról.

Napirend előtt Rektor úr boldog új évet kívánt az Egyetemi Tanács minden tagjának és tájékoztatta a tanácsot az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről.

Az Egyetemi Tanács rövid vita után 39 igen szavazattal, tartózkodás és nem szavazatok nélkül fogadta el az alábbi határozati javaslatokat.

A vitában részt vett:
Dr.Detrekői Ákos Dr.Biró Péter
Dr.Pokol György

Határozati javaslat

A BME Egyetemi Tanácsa üdvözli a Kormány szándékát, hogy az évek, évtizedek óta húzódó integrációs folyamatot le kívánják zárni.

Az Egyetemi Tanács az előterjesztés tartalmi részével egyetért, a kitűzött célok megvalósítását támogatja.

Az Egyetem továbbra is nyitott és fogadókész minden olyan integrációs gondolattal kapcsolatban, mely segíti az oktatás és a kutatás hatékonyságának növelését.

Az Egyetemi Tanács - tekintettel arra, hogy az Egyetem továbbra is a gazdasághoz szorosan kötődő felsőoktatási intézmény kíván maradni - megerősíti korábbi álláspontját, kéri, hogy a kormány-előterjesztésben az Egyetem neveként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szerepeljen.

Előzmény: Törölt nick (124)
Nagy G. Creative Commons License 2001.09.04 0 0 130
K. Mikimaus!

Rendkívül érdekes eszmefuttatás (egyébként elég korlátolt gondolkodásmódról való tanubizonyság)a levezetésed őseimről és jómagamról. Sajnállak.

Jó lenne, ha az előzményeket is elolvasnád, akkor rájönnél, hogy nekem mi fájt a névhasználattal kapcsolatban.

Az Egyetem névváltoztatásáról természetesen mindenkinek meg lehet a véleménye, de ismereteim és a rideg tények szerint a Műegyetem névvltoztatását az Egyetemi Tanács, mely választott egyetemi polgárokból áll, nagy többséggel jóváhagyta.

Én nem tudok arról, hogy a BME ET a kormányzat (nopláne a kormánypárt) része lenne.

üdv

Előzmény: Törölt nick (124)
ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2001.09.01 0 0 129
A 120 évesen is fölraktam:
a júl.23-i bírói végzés szövege
BeR Creative Commons License 2001.08.31 0 0 128
...számít... pl. Neked is... ...no meg sok kicsi sokra megy...
Előzmény: sz (126)
wizes Creative Commons License 2001.08.31 0 0 127
T. Mikimaus!
Info rádiónak van 1 stílusa.
Szerintem áldozata lettél!
Nagyon gyorsan, nagyon tömören > lényeget!
Én kedvelem ezt a stílust!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (124)
sz Creative Commons License 2001.08.31 0 0 126
Hmmm, én most gondolkodtam azon, hogy be kellene iratkozni, mert az az évi 600 forint (tanuló) nevetséges összeg, ráadásul a nyolcadik kerület még közel is lett volna... Sajnálom, hogy kipaterolták onnan őket, talán egy taggal kevesebb lesz (és a fidesz egy szavazattal kevesebbet kap - ha számít ez :o))
liberálmensevik Creative Commons License 2001.08.31 0 0 125
Kedves mikimaus!

Hallottalak, gratulálok a telefonálásodhoz!
Sajnos csak az ismétléseket hallottam és nem tudtam telefonálni, mert 8-kor keltem (este - szoftverfejleszto volnék), hallottam a hölgyet is. (Akit állását vesztett vezetonek titulált a miniszter.)

Az a gond, hogy -akár TV-vitában, akár rádiós musorban szerepelnek a mostani gátlástalan politikusok- azt mondják, ami jól hangzik.
Ha betelefonálsz pl., hogy hova lett az inflációs pluszpénz, akkor mondhatja a politikus azt is, hogy a Neptunuszon létesített magyar kutató expedíció sátrának futésére használták fel.
Ki cáfolhatná, ha nincs igazi parlament, nincsenek vizsgálóbizottságok, azaz nincs igazi kontroll, csak a szöveg.

S mivel a Neptunusz exedíció jól hangzik, még egy csomóan el is hiszik.
Olvasd el az ÉS-ben a mai publicisztikát Kovács Zoltántól. (neten még nincs fenn)
Arról szól, hogy a csepeli kajak-kenu telep kevesebb (!) állami támogatásban részesült idén, mint a tavalyi olimpiát követo hangzatos bejelentések (DT, ISM) évében.
Ennek ellenére 8 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szereztek a múlt hétvégén a kajak-kenusok.
Érmek átadásánál sütkéreznek a fiúk a dicsoségben, de ha nehezen lehet számonkérni a konkrét tetteiket, akkor tenni semmit nem tesznek.
Ez van.. :-(

Remélem elegen veszik ezt észre és jövore jól mefontolják, hogy kire szavaznak..
lm

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 124
Kedves Nagy G.

Ha Te Gordos G. lennél, esetleg Nagy Imre, akkor talán respektálnám személyeskedő és teljesen indokolatlanul kioktató stílusodat.

Remélem Te is tudod, hogy csak az köt bele szavakba, szóhazsnálatba, akinek egyéb józan, észérve nem lévén, csak önnön politikai attitüdjét kívánja harsogni.

Biztosan Te is egy vagy azok közül akiknek
- szülei a Kádár érában káderek voltak
- nem voltak és ezért érezték elnyomva magukat, miközben simán tehetségtelenek voltak
- esetleg magad kötöttél magad számára is elvtelen paktumot
- vagy tán épp párttitkár is voltál

99%-ban az ilyen előéletű embertársaimtól hallom az ilyen esztelen kirohanásokat.

És utolsóként szeretném megjegyezni: a Bidapesti Műszaki Egyetem névváltoztatását a lökött OM és még lököttebb PR csapata, valamint KORMÁNYUNK ÉS PÁRTUNK vezető gondolat-alakítóin kívül tudtommal senki nem kívánta. hadd maradjon tehát a 100 éve működő egykori intézmény a hagyománytisztelő(!) értelmiség(nek is) Műegyetem. Ugyanis ebben az esetben NEM igaz, hogy "nomen est omen". Még csak (ki)fordítva sem...

Amúgy pedig: ha halgattál volna...!

Véleem, nem léptem túl az egészséges vitastílus határait.

Ennek reményében maradok tisztelettel

Maus Róbert Péter
(mikimaus)

Előzmény: Nagy G. (91)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 123
Kedves Topiklakók!

Mivel meggyőztek a tények: ti. az általam nyitott 3 (Sic!) OMIKK-kal foglalkozó új topikot a kutja sem nézi, ezennel aktívan is csatlakozom Hozzátok!

Egy új "hír": tegnap este az INFO RÁDIÓ-ban (98.5 :-) ) Pálinkás miniszter "úr" volt a vendég.

Ugyan nem szokásom betelefonálgatni, de megtettem - OFF annak ellenére, hogy allergiás/asztmás köhögési rohamaim erősen gátoltak a hosszabb elemzésben ON - és 2. "riporternek" (mertr ugye ez az Ő szlogenjük) be is kapcsoltak.

Első etapban - gondoltam én a nagy naív - feldobtam a labdát, hogy ti. 15 éves korom óta tag vagyok és az épületet nem rég (tán 96-ig) újították fel, a rendszert korsdzerűsítették, műemlék(i védelem alatt áll) stb.

Szépen elmondtam, hogy megvárnám a telefonban a választ - ti. hogy tudjak reagálni viszont is.

Erre elbontották a vonalat. A Pálinkás (jó reggelt) elmagyarázta ugyanazt a hazug szöveget, amit a PR már sokszor leadott (nem megszüntetés, átszervezés; az - új - oktatási centrumhoz kötődik stb.)

4 alkalommal telefonáltam vissza a szerkesztőségbe, kérve, hogy ugyan má' kapcsoljanak be újra, mert észbontóan hazug a válasz: itt NEM oktatást támogató intézményről van szó, hanem a gyakorlatilag megszűnt ipari tevékenységgel "együtt járt" műszaki szakmai gyűjtemény és kutatóhelyről - ami messze nem ugyanaz.

Eygy másik hallgató (hölgy) került adásba a 3. telefonom közben, akinek pimaszul a következőket válaszolta PJ: "biztos van néhány ember, akinek személyes érdeke sérül, egyes vezetők.... egyébként évi 1 mrd Ft-ba kerül(t: beszúrás tőlem) az OMIKK és NAGY PAZARLÁSOK FOLYTAK OTTAN KÉREM!"

A 4. telefonom épp ennek kapcsán kívánkozott ki belőlem és ekkor - láss csodát - a következőt hallom a műsorvezetőtől a telefonos kisasszony (gondolom amúgy a szerkesztő) felé: - Most már ne kapcsolj be OMIKK ügyben senkit, jöhet egy iskola meg... (közben ment a hírek, ugyebár!). És bekapcsoltak egy félművelt FIDESZ-imádót, aki jól kinyalta (már bocsánat) a Miniszter elvtárs seggét!

Én szépen kértem a szerkesztő asszonytot, hogy HA MÁR EGY MŰSORVEZETŐ EKKORA BAKIT ELKÖVET (ti.: a miniszter ELSZÓLJA magát, hogy PAZARLÁS VOLT ŐSZERINTÜK _erre kellett volna lecsapni) és nem is figyeli, amit a riportalanya mond, akkor én nagyot csalódtam az INFO rádióban. És kértem, hogy - mivel még volt bő negyed óra - a riporternek hívják fel a figyelmét erre a lehetőségre, mert ez sokkal nagyobb ügy (fontosságát tekintve), mint azt megítélik.

Sajnos, nem vagyok egy jó a szócsatában "on-line", főleg ha elvont ügyekben és még főlegebb ha politikáról van szó, mert szvsz többekkel együtt én is szívvel illetve 7. érzékkel érzem-látom meg a sunyiságot, hibákat.

Végezetül: szomorúan kell bejelentenem, lévén Kőbánya Óhegyen élek, nem fogom meghosszabbítani tagságomat az OMIKK( maradványá)ban. Itt a net (egyelőre még a "Mindenkinek" olcsóságával számomra) és a legtöbb infót megtalálom így. Nekem ugyanis egy szívet melengető öröm volt bejárni az OMIKK Múzeum utcai épületébe, felmenni a nyikorgó de ódon és gyönyörű falépcsőn, mindenkit szívvel és örömmmel köszönteni, hiszen a többség (a "rezidensek") gyerekkoromtól ismernek és még akkor is megérte kifiztni azt az 1.500 Ft-ot évente, ha nem is használtam ki (tőlem független okok miatt is) az OMIKK lehetőségeit.

Egyetlen egyben reménykedem: ha volt pénz bankokra, torgyánra és egyebekre, akkor - a következő kormánynak - lesz mersze és esze a régi helyzetet visszaállítani. Bár sajna vanak kétségeim...

Mindenkinek nagy tisztelettel!

Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő

/:mikimaus:/

ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2001.08.31 0 0 122
Bocs: "Kedves Mhun!"-t gondoltam.
Előzmény: ez_már_nekem_is_sok (121)
ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2001.08.31 0 0 121
Kedves Messiahun!
1. "Nem hallottam egy politikus megszólalását sem az ügyben.
Csak a helyiekét.
Meghallgatnám a másik (kormány) oldalt is!"
Az a helyzet, hogy mi is szívesen meghallgatnánk ... egy komoly, alapos indoklást a kormány részéről, valamint az átszervezés (eddig többszöri kérésre sem publikált) részletes koncepcióját. Sajna a kormányoldal nemigen akarja hallatni a hangját, amit mégis kicsikartak belőlük, azt a http://www.tar.hu/omikk címen találod. Viszont a rendelkezésemre álló és egyre bővülő dokumentációt szívesen megosztom Veled (persze bárki mással is).
2. "Például a Tocsik Márta néninek és társainak kiutalt százmilliókból jól lehetne fedezni az OMIKK fentartását 1-2 évig."
Tocsik asszony óta sok pénz lefolyt már a ... ( nem a Dunán!). Az OMIKK éves költségvetése pedig tudtommal 1 milliárd körül van.

Előzmény: mhun (117)
Nagy G. Creative Commons License 2001.08.20 0 0 120
Thek!

Igazad van.
Amióta emil, meg miegymás van rendkívül felelőtlenül és HELYTELENÜL használom én is a billentyűzetet. Lehet kifogást találni, kényelem, lustaság, stb. Nem érdemes, mert nyelvünket mindíg és mindenkor helyesen illene használni.
De én csak egy átlagember vagyok és nem országgyűlési képviselő. Egyébként egy vessző elhibázása, vagy egy szó helytelen leröviditése (a név kisbetűvel írása direkt volt, kár hogy nem értetted meg! Tudod a klasszikus)nem ugyan az, mint eltéveszteni egy több, mint százéves múltra visszatekintő intézmény nevét.

Előzmény: Thek (108)
közbunkó Creative Commons License 2001.08.19 0 0 119

" Sajnálatos, hogy át kellett helyezni a fenti intézményt a fentartási költségek nagysága miatt.
De emberek! " ...
Ebben az országban rengeteg milliárdokat költ a mindenkori hatalom a legitimitás megvásárlására, a lenyúlások az aranyfedezetek. Bármiféle "nem telik rá" kezdetű szöveg merő porhintés.
Ja, és már a régi görögök is tudták: minnél erősebb a diktatúra, annál nagyobb szüksége van a legitimitásra.
Előzmény: messiahun (110)
Ramsay Creative Commons License 2001.08.18 0 0 118
Ha az ország olyan helyzetbe került, hogy nem tud fenntartani egy ilyen intézményt, akkor annak nem ez a kormány az oka, hanem az előző kettő (három)!
No, igen.... Mint tudjuk, az elozo ket-harom kormany tagjai "szedtek ossze" maguknak 100.000.000 korul rozsadombi villara, fizettek ki milliardokat sajtpapirra irt 1-2 oldalas "tanulmanyokra", stb... ...amig ezust hajo ring a vizen, addig minden uzlet happy-enddel vegzodik... A sporolast nem a konyvtaraknal kellene elkezdeni, ugy velem.
Megjegyzes: az orszag (meg) "el tudna tartani" az OMIKK-ot, felteve, hogy nem nezi ki maganak valaki az epuletet. Ha belegondolsz, az OMIKK helyen a tervek szerint letesitendo "internetes plaza" koltsegei par nullaval nagyobbak, mint a konyvtar fenntartasahoz szukseges osszegek.
A koltsegcsokkentes uj modszere:
1. megszuntetunk valamit, ami jol mukodik, es szukseg van ra. Mivel ez nem megy egy lepesben: eloszor elkoltoztetjuk (penzkiadas), es csak aztan szuntetjuk meg (penzkiadas)
2. tervezunk a helyere valami mast, ami _ott_ nem fog rendesen uzemelni, es nincs is olyan mertekben szukseg ra, mint a megszuntetett intezmenyre (penzkiadas)
3. betelepitjuk az uj intezmenyt, termeszetesen uj berendezessel (penzkiadas)
4. rajovunk, hogy megsincs jo helyen az uj intezmeny, tehat elkoltoztetjuk (penzkiadas)
5. a "megromlott allagu" epuletet vagy lebontjuk, vagy jelkepes osszegert megkapja az, aki kozel ul a tuzhoz (penzkiadas)
Azaz: Ugy kell sporolni, hogy koltunk... Nincs itt valami ellentmondas???
Előzmény: messiahun (110)
mhun Creative Commons License 2001.08.17 0 0 117

"No de kedves Messiahun!
Hasznald a sajat fejed, ne nyalj be mindent ami a propagandagepezetbol kiomlik!"
Nem hallottam egy politikus megszólalását sem az ügyben.
Csak a helyiekét.
Meghallgatnám a másik (kormány) oldalt is!

"Az a penz, amirol itt szo van kiskoruak zsebpenze az "europai atlagot joval meghalado dinamikus gazdasagi novekedes" eredmenyehez, a koltsegvetes inflacios pluszbeveteleihez kepest. Toredeke annak, mint amit a kormanyzat sajat emleke megorzesere szan, es meg sorolhatnam. Egyetlen ember sem gondolhatja komolyan, hogy ebbol a bazi csomagbol semmit nem lehetne kivenni, kizarolag az OMIKK-on es hasonlokon lehet meg valami kis penzt sporolni. Maradjunk annyiban, hogy a finanszirozas megoldhatalansaga, az rossz duma, semmi koze az igazsaghoz. "

Például a Tocsik Márta néninek és társainak kiutalt százmilliókból jól lehetne fedezni az OMIKK fentartását 1-2 évig.

Mhun

wizes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 116
NaNa!
Átlag alatt van kőkeményen!
WG.
Előzmény: Thek (115)
Thek Creative Commons License 2001.08.17 0 0 115
No de kedves Messiahun!
Hasznald a sajat fejed, ne nyalj be mindent ami a propagandagepezetbol kiomlik! Az a penz, amirol itt szo van kiskoruak zsebpenze az "europai atlagot joval meghalado dinamikus gazdasagi novekedes" eredmenyehez, a koltsegvetes inflacios pluszbeveteleihez kepest. Toredeke annak, mint amit a kormanyzat sajat emleke megorzesere szan, es meg sorolhatnam. Egyetlen ember sem gondolhatja komolyan, hogy ebbol a bazi csomagbol semmit nem lehetne kivenni, kizarolag az OMIKK-on es hasonlokon lehet meg valami kis penzt sporolni. Maradjunk annyiban, hogy a finanszirozas megoldhatalansaga, az rossz duma, semmi koze az igazsaghoz.
Ami azt illeti, en minden kormanyt szeretek szidni, es ez a mostani az atlagnal jobban raszolgalt.

Thek

BeR Creative Commons License 2001.08.17 0 0 114
Semmi, de semmi köze nem volt ennek fenntartási költségekhez, egyszerűen szemet vetettek rá a politikusok :-(((
Előzmény: messiahun (110)
wizes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 113
Mennyiért vettek meg?
wizes.
Előzmény: messiahun (110)
wizes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 112
Kielemezzem kis neved?
Nem!
Bunkó?!!
De!
Faragatlan paraszt?
wizes.

Előzmény: messiahun (110)
wizes Creative Commons License 2001.08.17 0 0 111
Huje!
A TUDOMÁNY keresés más!
Bunkó!
WG.
Előzmény: messiahun (110)
messiahun Creative Commons License 2001.08.17 0 0 110
Üdv!

Sajnálatos, hogy át kellett helyezni a fenti intézményt a fentartási költségek nagysága miatt.
De emberek!
Ha az ország olyan helyzetbe került, hogy nem tud fenntartani egy ilyen intézményt, akkor annak nem ez a kormány az oka, hanem az előző kettő (három)!
Tehát ne ezt a kormányt szidják!

Messiahun

Thek Creative Commons License 2001.08.16 0 0 109
A nehany oraval korabbi kotekedo levelem utan ismet irok, ezuttal az OMIKK ugyrol, annak is egy altalam fontosnak tartott nezeterol.
"Partunk es kormanyunk" minden lehetoseget megragad, hogy elo es halott hagyomanyaink megtartasanak es felelesztesenek fontossagat megmutassa. Ido, penz es faradsag nem sokat szamit, mert egy nemzet osszetartozasanak velt erositese nem ido penz es faradsag kerdese.
Van tehat a gazdasagossag kovetelmenyen kivul eso onkent vallat feladata is a kormanynak.
Az OMIKK-ban valaha dolgozott konyvtarosok hagyateka az intezmeny. Rengeteg ember nagy alkotasa, ami eppugy resze a nemzet oroksegenek, mint a kedvezmenyezettek. Ez az alkotas a kormany szamara erdektelen, fontosabbak a millenniumi zaszlok, a korona hurcolasa, meg ki tudja mi minden. Nem szamitanak sem az elok, sem a holtak, az eletmuvuk megsemmisitheto.
Hallom, persze hallom! Meghogy megsemmisites! Csupan atkoltoztetesrol van szo, es minden megy tovabb.
Atkoltoztetes akkor, ha az erintettek minimum turik az eljarast, kulonben kitelepites. Egy kitelepitesrol pedig nagyon nehez elhitetni, hogy az jo.
A hely szellemet nem lehet bedobozolni, az meg fog halni. Az OM szakemberei saros labbal becaplattak egy utjukban allo intezmenybe, randaliroztak, es a vegen mindent ossze is hanytak. Mindezt hagyomanytiszteletbol.

Thek

Thek Creative Commons License 2001.08.16 0 0 108
Megertem Nagy G. makacs ragaszkodasat egy intezmeny nevenek helyes irasmodjahoz. De miert nem kepes ennek az igenyessegnek a toredeket megkovetelni sajat magatol?
Hogy csak a legutobbi - feltehetoen befejezetlen -sorabol idezzek:
sok sok: helyesen sok-sok
lendvai ildiko: helyesen Lendvai Ildiko
...es ha mar a "miota" hosszu o, akkor az "Ildiko" is az.
De idezhetnek korabbrol is:
Velemenyem, szerint: helyesen Velemenyem szerint
ossze vissza: helyesen osszevissza
valakiert, vagy valamiert: helyesen valakiert vagy valamiert
Termeszetesen bocsanatot kerek, amiert eltertem a lista targyatol, de Nagy G. kekeckedese felbosszantott.

Thek

Nagy G. Creative Commons License 2001.08.09 0 0 107
a sok sok szakmai szervezet mióta lendvai ildiko
Előzmény: evda (106)
evda Creative Commons License 2001.08.07 0 0 106
Talán nézd meg a másik topicban a kronológiát, abból látszik, hogy messze döntés előtt is foglalkoztak az üggyel és persze sok-sok szakmai szervezet mondott szakmai véleményt.
Ennyit az igazmondásról.
Előzmény: Nagy G. (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!