Segitseget szeretnek kerni hasznalt auto vasarlasban. A neten nem nagyon talaltam, van valamilyen elfogadhato formanyomtatvany foglalo/eloleg atadasra, illetve olyan adasveteli szerzodesre, amely hivatkozik a korabban adott foglalo/eloleg vetelarba valo beszamitasara?
sziasztok! Van tapasztalat céggel, témában jártas személlyel, aki behozna külföldön lévő járművet? Ki is mennék vele, ha az könnyebb. Mobile.hu-nál kellemesebb áron. Köszönettel
Megveszed a nevedre, PApírokat elintézed, őt meg beíratod üzembentartónak! És ha mégis majom lennél hogy vissza akarod kérni akkor nincs gond mert a te neveden van :)
sziasztok!Én olaszországból néztem ki egy kocsit.mennyire lehet velük alkudozni?mennyire jók az autok minősége ott?és a hazahozatal az hogyan néz ki ha meg van a kocsi ami kell és szeretném megvenni?itt a rendszámra gondolok!
Nekem is lenne egy sürgős kérdésem: ha szlovákiai magyar polgár az eladó, én meg magyar vagyok és magyar nyelven szerződünk (nem két nyelven), elfogadja azt a magyar okmányiroda?
sziasztok, légyszi segitsetek hogy ha más nevére akarok venni autót, de ugy h ő ne tudjon róla, mert ajándékba lesz, akkor mi a vásárlás menete? teljesen névre iratva, minden papirt elintézve át tudom neki adni az autót, vagy mindenképp ő is kell hozzá? KÉRLEK SEGITSETEK? SŰRGÖS? Köszönöm
tobb hasznaltauton vagyok tul,van tapasztalatom,de ez az eset meghaladta az elkepzeleseimet.
ford focust kerestem,az elsot.naluk talaltam egy jo kiallasut.mero nem volt nalam,rakerdezesre a valasz az volt,hogy egy elem van fenyezve,a tobbi gyari.megjegyeznem,hogy a szegeny alkalmazott ezt is hitte.a fonok az igazi vilagggeci.beszamitasrol is szo eset,1.2be,amikor oda kerult a sor,odahivott kami arcokat,akik allitottak,hogy az autom teteje le lett vagva,stb,amikrol en tudtam,hogy kamu.a fordrol kps vetel utan kiderult,hogy rongya volt torve,a teto is cserelve,fenyezve lett,a szelvedo,minden.full karambolos.szerzodesbe leirtuk,hogy egy elem serult.a tulaj egy igazi atbaszos mocsok.toluk soha semmit!!!!
van valakinek tapasztalata a Magyarországon hirdetett, külföldről behozott, de még nem magyar rendszámos autók külföldre (harmadik országba) kivitelével (és ott üzembehelyezésével)?
Érdeklődnék, hogy magánszemély magánszemélytől hogyan tud autót biztonságosan vásárolni készpénzfizetés elkerülésével? Az átutalás ugye nem tud egyidőben zajlani a szerződés aláírásával, tehát hogyan lehet elkerülni, hogy a vevő ne lógjon meg fizetés nélkül az aláírt adásvételivel vagy az eladó ne lógjon meg a pénzzel meg a kocsival a papír aláírása nélkül?
Egyszerű. Nem kell átadni a személyi lapot. Ez direkt perforált, hogy könnyel elválasztható legyen. Célszerű ennek tényét az adás-vételiben is rögzíteni.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy elszeretném majd adni az autómat, és mivan olyan esetben ha a vevő kifizeti nekem az autó teljes vételárát, szerződést is aláírja, benne, hogy a vevő állja az eredetiség vizsgálatot,én bemegyek bejelentem hogy eladtam az autómat az önkormányzatnál, és a vevő nem írattatja át az autót az ő saját nevére?
Ekkor mi a helyzet? Ki mi tud evvel kapcsolatban nyilatkozni?
Sziasztok! El szeretném adni az autómat.A prbléma a következő! A gépkocsi az unokatesóm nevén van ő a tulajdonos, az édesannya az üzembentartó, én meg egy kölcsönadásival használom! Ők külföldön tartózkodnak, milyen módon tudnám így eladni az autót? Köszi a segítséget Peet
Most vennék egy használt autót meg is van a kiszemelt. Egy kia rio 2007-es 1.5 Crdi dízeles.
32 ezer km van benne kicsit keveslem. 2. tulajdonos ja és nincs szervíz könyve. Attól félek vissza van tekerve a km óra. amúgy 1400000 ft ba kerül a légzsák lámpa világít ja és enyhén meg van sérülve az eleje.
Kinéztem egy gépsárkányt, de kérdések merültek fel.
Mi van, ha a kereskedő ideiglenesen kivonatja az autót (minddel ezt teszi állítólag)? Tegnap néztem, de nem tudtam kipróbálni, mert zárás előtt 1 órával érkeztem és inkább állás közben szagoltam körbe. A kocsi bizalomgerjesztő, eddig a legjobb amit néztem, esztétikailag és műszakilag is rendbenlévőnek tűnik. Ma, azaz pénteken (éljen az éjszakázás...:)) megyek vissza, kipróbálni, meg ha jó, elvinni donibcsihez állapotfelmérésre. De csak itthon esett le, h ideiglenesen kivont, így elvben ki se lehetne próbálni... Ez így nagyon bizarrul hangzik, viszont a kocsit nem szívesen hagynám ott. Felkutattam a tulajt - bizományos autó, ő már kapott pénzt érte a kereskedőtől, tehát nem annyira érdekelt már! -, korrektnek tűnik. Nála 2 év alatt nem volt semmi baj az autóval.
Ja, és még valami: bár keveset, de pörgetett a nepper, 176-ról 143-ra csökkent a számláló, ahogy kiderült a telefonban, bosszankodott a tulaj is rendesen:) Ezt a tényt alkualapnak szánom, hisz ez iggencsak csalás, hiába "népi sport", viszont az is igaz, hogy a 176e nem feltétlen sok, igaz, nagyszervíz befigyel. Ettől eltekintve kereskedői szinten kifejezetten normálisnak tűnnek és láthatóan jó állapotú kocsikat vesznek be, szóval nem érzékelek olyan átverésszagot a levegőben, mint eddig majd mindenhol...
Tehát az a kérdésem, szerintetek mit lehet ilyenkor tenni? Szeretném az autót, de nem zsákbamacska módjára... Arra gondoltam, írunk egy szerződést a kereskedővel, h mondjuk adok neki foglalót, ezért ő visszahelyezteti a kocsit és elvisszük közösen független szervízbe állapofelmérni. Ha a javítási kalkuláció magasabb a foglalónál (és nyilván javíthatatlan hiba nincs), akkor jogom van visszalépni a foglaló elvesztése nélkül a vételtől - visszaadja az egészet, minusz benzinköltség.
Az eladó azért nem csinálja meg, mert értelmetlen volna. Nem segíti, nem gyorsítja az átírást, csak még száz helyre neki is el kéne hozzá menie. Ezt úszod meg az automatizmussal.
Tökéletesen azonos a menete a forgalomban levőével, ugyanis a tulajdonosváltáskor autómatikusan a vevő nevére forgalomba kerül. Persze ezt mondani kell majd az okmányirodán. De meg is fogják kérdezni.
Venni akarok egy autót, ami jelenleg ki van ideiglenesen vonva a forgalomból, így biztosítás sincs most rajta. Az lenne a kérdésem mi a menete. Az eladó nem nagyon akarja a visszahelyezést megcsinálni. Én visszahelyezhetem az autót a forgalomba? Gondolom azért mert a súlyadót is annak kell fizetni aki a visszahelyezést csinálja. Most a krédeésem tehát hogy egy kivont autót megvehetek-e? Adávételit köthetek-e, az eredetiségvizsgát meg tudom e így csinálni? Na meg a biztosítást. Tehát mi minek a függvénye? Megoldható-e így az adásvétel, hogyha nincs forgalombahelyezve? (Én természetesen forgalomba akarom helyezni az autót.
Vettem egy autót a saját nevemre, bár még nincs jogsim, de már a sarkon van...
Szóval én leszek a Forgalmiban.
Kérdésem: asszony, aki külföldi állampolgár (de van tartózkodásija, lakcímkártyája, és magyar hatóságok által elismert vezetői engedélye), simán vezetheti a kocsit, vagy kell valami speckó papír, vagy valami?
Kötelezőt már úgy kötöttem, hogy bejelöltem, hogy rajtam kívül más is vezetni fogja.
Mariann küldött be szerkesztőségünkbe egy nagyon szép és tanulságos levélfolyamot, mely egy jól ismert és mára már elavultnak számító trükkre hívja fel a figyelmet. Bár többször volt már róla szó, azért minden valószínűség szerint mindig akad olyan, aki felül és[...] Bővebben!Tovább »