Keresés

Részletes keresés

szöszmösz Creative Commons License 2003.02.15 0 0 14
Sziasztok!
Van még a környéken egy-két evezős? Látom nagyon elhagyatott hely lett ez. Én egyébként '93 óta versenyszerűen evezek a Csepel SC-ben. Illetve pontosabban az utóbbi időben már annyira nem, mert kicsit elég lett belőle a körülmények miatt, meg egyéb dolgok miatt... de azért tény, hogy az egyik legszebb (és a kerékpár meg a triatlon mellett a legnehezebb) sport, csak Magyarországon sajnos ezt még nem sikerült felismerni.
Vicces, hogy jelenleg két ember (Haller, Pető) tudta elérni, hogy nekik fizessenek azért, hogy versenyeznek, s nem fordítva... ők meg is érdemlik.
petru Creative Commons License 2002.07.16 0 0 13
Fölösleges volt az ekkora lárma.
A német sorozat jó, da a magyar sokkal jobb.
Előzmény: petru (12)
petru Creative Commons License 2002.07.14 0 0 12
Emberek!
Lehet hogy kozuletek is valaki reszt vett azon a dunai turan, amelyrol tv sorozat keszult: Europa kek szalagja - most megy a Duna tv-n.
Most kezdodik a nemet WDR - en egy masik Duna-sorozat, 7 reszes, a forrastol a torkolatig.
Ma, vasarnap, julius 14-iken, 14.45 orakor.
Aki nem evez eppen, nezze meg!

Udv,
Peter, Belgrad

tadam-tadam Creative Commons License 2001.11.15 0 0 11
Arról ábrándozok /most hogy szezonja van:)/, de jó is lenne újból evezni! Csak úgy hétvégente lecincálni a hajót a Dunára és gyi. Viszont! Gőzöm sincs, hogy hol vehetnék ill. megengedhetem-e egyáltalán, hogy legyen nekem ilyenem. Szal, ha valaki erre jár (Murdock?) és tudna segíteni akár abban, hogy kb. hány évig spóroljak, vagy neaggyisten tudna egy eladó egypárevezőst, azt nagyon megköszönném. Azért figyeljétek a dátumot! Ha ennyire gyakran látogatott ez a topic, akkor ~két-három év múlva hiába lesz benne a legutóbbi 5 hozzászólásban, már nem lesz aktuális!

"Na, ennyi.":)
Tadam

Juzihejzakyoa Hzeajvke Creative Commons License 2001.07.20 0 0 10
nos hat ilyen nevek szarmaznak abbol, ha az ember racsap a billentyuzetere :))
koszi! üdv: juzi
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.19 0 0 9
Huu, ez a név valami brutális! Szóval kedves Juzi! :-) Majd írok Teflonnak, hogy nézzen be ide.

Murdock

Előzmény: Juzihejzakyoa Hzeajvke (8)
Juzihejzakyoa Hzeajvke Creative Commons License 2001.07.19 0 0 8
Segitseg.:) Kedvem lenne elkezdeni evezni, de valahogy nem sikerult tanfolyamra bukkannom. Ha tudtok,lecci segitsetek! üdv: Juzi
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.12 0 0 7
Persze ugyanezt elmondhatnám a testépítésről is.

Ha lenne pénzem arra, hogy havi 300 ezret költsek jobbnál jobb tápl. kiegészítőkre, kreatinra, stb., vagy olyan étrendre, ami naponta biztosítja az optimális mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, vitamint, zsírt, rostot, és a max. koleszterint sem lépi túl, meg még emellett biztosít minden szükséges aminosavat stb.; továbbá vehetnék 50 ezer Ft-os minőségi bőrövet meg extra-szuper, hipermárkás kesztyűt; meg járhatnék a legjobb edzőterembe, ami olyan drága, hogy kevesen járnak, és nem kell sorbaállni a gépeknél, és minden a legjobb, európai színvonalú benne; meg vehetnék magamnak otthonra félmillió Ft-os, mindentudó evezőpadot, vagy 60 ezres, extra szuper NIKE, 21. századi futócipő-csodát meg pulzusmérő, mindentmérő edzőórát, meg fizethetnék magamnak profi, személyes edzőt, meg táplálkozási szakembert; stb., stb., stb., akkor biztos, hogy könnyebben, kevesebb nehézséggel tudnék edzeni, gyorsabban és nagyobb mértékben fejlődnék, és mindent igazán minőségileg tudnék csinálni, ami az edzéssel kapcsolatos.

Persze így is jó, de a táplálkozáshoz, meg a színvonalas teremhez, meg pár kiegészítőhöz (különféle ízületvédők, külön edzés előtt, külön sérülésre, külön futáshoz; meg 50 fajta Plussz energiaital; meg szőlőcukor; meg a legkülönfélébb szerek, krémek, amikre összességében véve elég jelentős pénzeket lehetne rákölteni) tényleg jobb lenne több pénz, ami egy átlag, mezei külföldinek bőven megvan.

Na, ennyi.
Murdock

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.12 0 0 6
Látod, ez a baj a magyar sporttal, úgy általában.
Nem akarok messze elkanyarodni az evezéstől, de az ország szegénysége és fejletlensége a gond itt az autósporttal is. (Nem tudom, ebben a témában mennyire vagy otthon.) Számtalan tehetséges autóversenyző (és motorversenyző) lenne Magyarországon is. Ki tudja, talán én is... Szerintem legalábbis egy közepesen, átlagosan jó versenyzővé ki tudnám fejlődni magam, ha lenne lehetőségem (vagyis pénzem :-) rá.
De nem mehetnek versenyezni ezek a tehetségek, mert nincsen rá pénzük, és ha lenne is, Magyarországon nem sok értelme van, olyan fejletlen a legtöbb dolog a motorsportok terén.

Vagy evezzünk vissza az eredeti témához :), és vegyük Teflont példának. Sok mindent belead az evezésbe. Lelkesen csinálja évek óta, mindent komolyan vesz, ami ezzel kapcsolatos, és egyre másra éri el a sikereket itthon. A korosztályának egyik legjobbja. (Na, még a végén újra beleolvasol a topicba... Ez esetben tudd, hogy csak szépítem a dolgokat a topicot olvasóknak.)
:-))))
Szóval viccet félretéve, Teflon jó evezős.
De mégsem gondolkozhat abban, hogy "komoly", nagy sportkarriert fusson be. Mert itt nincs erre lehetőség... Az evezősök itt Győrben 1,5 milliót kaptak, ha jól emlékszem, a kajakosok meg valami 9-10 milliót. Miközben az evezés népszerűbb külföldön, mint a kajak...
Ahogy írod, Budapesten még rosszabb a helyzet ezen a téren.
Ezalatt a külföldi evezősöknek jobbak a járgányaik, fizetik nekik a kreatint, meg a különféle minőségi tápl. kiegészítőket, és eleve jóval több pénz van az evezésre. Komolyabb, igazán minőségi edzést tudnak folytatni, és megfelelő felszerelésük is van.

Ezért pedig Teflonék nem gondolhatnak arra, hogy mondjuk kimenjenek egy világbajnokságra, mert nem lenne értelme, meg pénz sem igen lenne rá.
Ugyanezért nem gondolkodik az Olimpiában sem. (Bár, az Olimpia azért Teflonnak is nagy falat lenne, legalábbis szerintem, még ha pénz lenne is rá.)

Szóval, ha a srác Angliában kezdett volna el evezni, vagy Új-Zélandon, vagy akár Amerikában, szerintem már végigteljesített volna legalább egy Európa-, vagy akár egy VILÁGbajnokságot is, és legalább egy átlagosan jó, középszerű eredménnyel, de inkább annál jobbal.
És gondolkozhatna egy olyan "igazi", komoly sportkarrierben, ki tudja, akár az Olimpiában.

Így viszont marad még mondjuk 3 év evezés hazai szinten (ami itthon legföljebb a sportágban résztvevőket érdekli), aztán mondjuk elmegy edzőnek. Ennyi.
Pedig többre lenne hivatva. (Szlrp-szlrp, megvolt a mai nyalizás is. :-))

Arról nem is beszélve, hogy én meg jövőre már mennék a Forma-1-be, ha külföldön születtem volna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez sokkal nagyobb probléma, mint hogy nincs pénz az evezésre.
:-)))))))))
Na, üdv!
Murdock

Előzmény: PORSI (5)
PORSI Creative Commons License 2001.05.12 0 0 5
Az evezősök nem csoda hogy utálják a kajak-kenusokat, hisz például engem is állandóan "lekajakosoznak" persze sértő. egész más sportág. De ahogy néhány igazából kajakozó barátnőm szavaiból kivettem, nekik semmi bajunk nincs velünk evezősökkel. Csak a magyarok közt nem vagyunk eléggé ismertek. Pedig azért ott voltunk már Sydneyben is.
A kajakosok van hogy 20-30an edzenek eggyütt, és ilyenkor biztos zavarja őket egy közéjük evező négypár amit nem érdekel mi van előtte és könyörtelenül letarolja a félre nem álló kajakosokat. De hát ez van. "nekik könnyebb kanyarodni" :)))
De velem már fordítva is volt. Szkifeltem és egy csapat résztávozó kajakos elkezdett üvölteni velem:-Menj innen a kiság a miénk! Mi vagyunk itt régebb óta!
hát azért ez sem így van. De az tény hogy a Hajógyári-sziget melletti kiság fullon van kajakosokkal kenusokkal és "az igazi" evezősökkel ami állandó utálkozásoknak ad okot. Mi sem tudunk edzeni, ők sem. De az biztos hogy ők vannak többen, több pénzt kapnak. A legtöbb Bp-i evezős egylet tényleg alig tudja fenntartani magát. Nekünk is alig vannak hajóink.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.12 0 0 4
Teflon szerint a kajakosokat lenézik külföldön (Na, én most aztán nem ellenségeskedek... :-), ugyanúgy, ahogy az evezősöket nálunk. Állítólag külföldön az evezősök a "sztárok", ugyanúgy, ahogy nálunk a kajakosok.
És Teflon szerint azért jobbak a kajakosok itt Magyarországon, mert külföldön erre a sportra oda se bagóznak, nem érdekli őket. A magyarok meg rámennek, és ezért olyan jók benne jó pár éve.

És Teflon azt is mondja, hogy a kajakosok sokkal több pénzt kapnak nálunk, és ezért olyan jók és eredményesek. Viszont az evezősök alig kapnak pénzt, méltánytalanul lenézik őket itthon.

Na, most ennyi.
Üdv!
Murdock

Előzmény: I (3)
I Creative Commons License 2001.05.11 0 0 3
Hi

"Mindenesetre a "tudod, az az igazi" szófordulatnál kicsit rezeg a léc... De csak egy kicsit. Félreérthető. Talán, ha kihagytad volna, jobb lenne."

Szerintem még nagyon sokan vannak olyanok, akiknek az evezés szóról rögötön a kajak-kenu jut eszükbe és nem az "evezés". Hat évig versenyszerűen eveztem. Amikor megkérdézték tőlem hogy mit sportolok természetesen azt válaszoltam - evezek. Erre a válasz - ja tudom a kajak. És utána a meggyőzés hogy nem az, majd a bűvös szavak mint párevező, kocsi (tudod gurulni kell), háttal ülök stb. Erre már derengett valami.
Utáltam elmagyarázni, és bosszantott hogy nem tudják mi az.

Az evezősök-kajakosok,kenusok valóban utálják egymást, de lehet hogy azóta változott a helyzet, bár kétlem. Talán ez abból fakad, hogy ők többen vannak és az eredményeik is jobbak. Van mivel dicsekedni.

De én azért külön választanám a két/három sportot.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2
Helló Teflon!
:-))
Na. Hát nem lett népszerű a topic, ahogy mondtad!
:-))

Mindenesetre a "tudod, az az igazi" szófordulatnál kicsit rezeg a léc... De csak egy kicsit. Félreérthető. Talán, ha kihagytad volna, jobb lenne.

Mert tudod, az evezősökről az a hír járja, hogy utálják a kajakosokat, kenusokat, és fordítva, a kajakosok, kenusok az evezősöket. És előbb-utóbb az ilyen sportot űzők egy része kicsit elbutul és agresszívvá válik.
Persze nem mindenki. Te pl. nem. De azért akkor is. "tudod, az az igazi" :-)

Tudom, hogy nem azért írtad, mert lenéznéd a másik kettőt, de nem kéne kapásból így nyitni... Pl. igazán ide engedhetnéd a többi "hajós" sport űzőjét is.
Sőt, olyanokat is, akik nem űznek ilyen sportot.
:-)))

Igazából ebből egész normális, komoly topic lehetne, ha nem lennél olyan ritkán és keveset a Neten.

És hát Michael Ellis. Így kellett volna írni: "Kár, hogy nem látjátok az utat, ahol mentek."

Üdv!
Murdock

Teflon Creative Commons License 2001.04.29 0 0 1
"Kössz a nullázást !!"Meglepne ,ha te látnál hátrafele....:-))Na mindegy.
Üdv!!!
Előzmény: Michael Ellis (0)
Michael Ellis Creative Commons License 2001.04.28 0 0 0
Kár, h0gy nem láttok hátrafelé.
Előzmény: Teflon (-)
Teflon Creative Commons License 2001.04.28 0 0 topiknyitó
Hellósztok!!
Ha evezős vagy,tudod ,az az igazi,NEM KAJAKOS ,és NEM KENUS,akkor ez a te Topicod, írj bátran.Legyen egy jó fórumunk itt az Indexen...
Na üdv!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!