Keresés

Részletes keresés

prenotalis Creative Commons License 2002.01.24 0 0 113
mennyit jósolt a Gallup 4 évvel ezelőtt ?
és mennyit a szonda ?
és a Medián ?
Előzmény: Mercurius (112)
Mercurius Creative Commons License 2002.01.24 0 0 112
Közben kijött a Gallup erdménye, aki azért négy évvel ezelött is megbizhatóbban jósolt :). Lám, lám a FIDESZ vezet, megnyugtató elönnyel. Cska nem blöffölt megint a Szonda ?

badcard Creative Commons License 2002.01.22 0 0 111
Akkor vigyázó szemed ide vesd:
klikk

:))

hú de szar lesz neketek felébredni ebből a négyéves álomból. van még egy kis időd, feküdj vissza gyorsan!
:)))))

Előzmény: Mercurius (110)
Mercurius Creative Commons License 2002.01.21 0 0 110
Közben nézegettem a közvélemény kutatók adatait és lám csak mit látok ?

Amita a FIDESZ-MDF ugy 10%-kal vezet az MSZP elött, azóta a Sanda Ipsos nem közöl a FIDESZ-röl adatokat, csak az MSZP-röl. Sajátos.

Mercurius Creative Commons License 2002.01.21 0 0 109
"(Oszt' ki tudja, még a végén kénytelenek lesznek kiszámolni, mi lesz az MSZP 3, 5, vagy éppen tíz százalékos vezetése esetén.):-)
"

Éhes disznó makkal álmodik :).

A jelenlegi trend az, hogy minden közvélemény kutatónál a FIDESZ vezet és a vezetés növekszik.

Valójában azonban az MSZP veri meg saját magáz:

1. azzal, hogy negativ kampányt folytat
2. hogy nekiment a stástusztörvénynek (és közben jókat hazudik)
3. Medgyessy személyében tehetségtelen miniszterelnök jelölte állitott a kampány középpontjába.

Előzmény: Esik (108)
Esik Creative Commons License 2002.01.18 0 0 108
Ez arról szól, hogy ilyen forgatókönyvek lettek volna, ha decemberben lettek volna a választások.

(Sőt, a másodlagos preferenciák esetében, amit novemberben mértek, értelemszerűen még korábbi adatot használtak fel. De a választások nem decembern, nem novemberben és nem most, de még sak nem is februárban vagy márciusban lesznek. Viszont én kiváncsi vagyok nagy cégek legújabb méréseire.

(Oszt' ki tudja, még a végén kénytelenek lesznek kiszámolni, mi lesz az MSZP 3, 5, vagy éppen tíz százalékos vezetése esetén.):-)

Előzmény: Tappancs (107)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.18 0 0 107
http://www.nepszabadsag.hu/Body.asp?CollID=8&DocID=34142
A mandátumok várható megoszlása A Századvég és a Tárki elemzése a pártok 2001. decemberi támogatottsága alapján
...A kiinduló, 1. forgatókönyvekben a Fidesz–MDF- és az MSZP-lista közötti támogatottsági különbség 10,5 százalékos. Nem jelent különösebb meglepetést, hogy ekkora fölény elsöprő, 224-233 mandátumos többséget biztosít a Fidesz–MDF választási szövetségnek – a MIÉP második fordulós visszalépési stratégiájától függően. A Fidesz–MDF számára a listás támogatottsági fölény egészen 3 százalékos különbségig történő mérséklésével statisztikai értelemben is biztosra vehető az önálló többségi kormány alakítása. A 3 százalékos listás előny esetén mintegy 57 százalékos valószínűséggel várható a Fidesz–MDF számára az önálló többségi kormány alakítása, az MSZP számára azonban a kormányalakítás lehetősége ennél a forgatókönyvnél is kizárt. Ha a MIÉP visszalépteti a második fordulóba 3. helyen bejutott jelöltjeit, a Fidesz–MDF számára a 3 százalékos listás előny is biztos többségi kormányt jelent.

A zéró különbség forgatókönyve igen érdekes szimulációs eredményeket mutat. Először is az MSZP számára legkedvezőbb esetben, vagyis amikor a MIÉP nem lépteti vissza a második fordulóban 3. helyről induló jelöltjeit, és a kormányzáshoz az SZDSZ koalíciós vagy külső támogatást nyújt, csak legfeljebb 30 százalék a parlamenti szavazattöbbség biztosításának esélye – figyelembe véve az összes megszerzett mandátum számához itt tartozó lehetséges eltérés plusz-mínusz 5 mandátumnyi értékét. Az önálló kormányalakítás a Fidesz–MDF számára is esélytelen, de a kis pártok valamelyikének koalíciós vagy külső támogatásával a parlamenti szavazattöbbség biztosításának esélye 50 százalékos. A MIÉP második fordulós visszalépésével alapvetően változik a helyzet, és még zéró támogatottsági különbség esetén is 94 százalékos Fidesz–MDF önálló kormányalakítási esélyt eredményez. A MIÉP visszalépésével az MSZP a zéró különbség esetén is teljesen esélytelen a parlamenti többség bármilyen formációban történő megszerzésére. A MIÉP visszalépéséhez kapcsolódó jelentős különbség abból adódik, hogy ebben a lehető legkiélezettebb küzdelemben a második fordulóban a lehető legcsekélyebb számú szavazat is képes eldönteni az egyéni választókerületi mandátum sorsát. Ezt a 4. forgatókönyv egyéni mandátumok számát jelző oszlopai mutatják. Az 1. táblázatban bemutatott második fordulós preferenciák a MIÉP jelöltjeinek visszalépése esetén további 22 választókerületben juttatják a Fidesz–MDF-nek az egyéni választókerületi mandátumot, és ez 94 százalékos valószínűséggel elegendő az önálló parlamenti többség megszerzéséhez. ...

Előzmény: Esik (102)
Esik Creative Commons License 2002.01.18 0 0 106
(Nem tehetek róla, de valahányszor ezt a topikcímet meglátom, mintha csiklandoznának. Folyton egy ürgeöntés jelenik meg a szemem előtt, ahogy a lukakból másznak ki a csuron vizes fideszesek:-)))
Előzmény: prenotalis (105)
prenotalis Creative Commons License 2002.01.18 0 0 105
Nem. Nem elég.
Még a Miéppel együtt sem elég :)
Előzmény: strongdong (100)
prenotalis Creative Commons License 2002.01.18 0 0 104
TÁRKI
Az elmúlt hónapok trendje elég egyértelmű. És még van hátra egy negyedév ! :)
Előzmény: Esik (102)
strongdong Creative Commons License 2002.01.18 0 0 103
Átlagold a MIÉP időközi választásokon elért eredményeit. Célravezetőbb, mint a közv.kut. eredményeit olvasgatni.

Igen, és úgy is győzhet, hogy az 1. fordulóban csak 2.

Fk

Előzmény: Esik (101)
Esik Creative Commons License 2002.01.18 0 0 102
A mai Magyar Nemzetben publikált adatra gondolsz, ugggye? De mondja mán meg valaki, hogy kik a felmérők, mert én biza még nem nagyon hallottam róluk.:-)
Előzmény: prenotalis (99)
Esik Creative Commons License 2002.01.18 0 0 101
A Tárki kb. azonos SZDSZ - MIÉP-pel számolt. Ennél az általam nemigen ismert cégnél a MIÉP küszöb alatt, a Szadi 7%-on áll. Mehanikusan összeadva az MSZP-SZDSZ erősebbnek tűnik, mehanikusan persze nem adható össze, ezt én is tudom.

Az a vicces, hogy mindenki elfelejti, hogy elvben úgy is lehet győztes egy párt, hogy összességében a második fordulóban kevesebb szavazatot kap. Mondjuk, ahol kikap rettentően kikap, a szoros területeken pedig győz. (Franciaországban a jobboldal a szavazó körzetek miatt nem egyszer a baloldalnál kevesebb szavazattal szerzett kormánytöbbséget.

Ahhoz viszont SZVSZ sokezres minta kéne, hogy választókerületenként meg lehesssen tippelni a végeredményt. Pláne, ha bejön, amit egyes politológusok jósolnak, hogy most a helyi mondanivalónak több szerepe lesz, mint eddig bármikor. Érdekes móka lesz, nah:-)

Előzmény: strongdong (100)
strongdong Creative Commons License 2002.01.18 0 0 100
Az pont elég. :) Te fiú.

Fk

Előzmény: prenotalis (99)
prenotalis Creative Commons License 2002.01.18 0 0 99
már csak 3 % az előny fiúk !
:)))))
GanxtaL Creative Commons License 2001.10.12 0 0 98
Te csak idézgesd a fideszes képviselő barátodat (persze név nélkül) meg a gazdasági szakembereket (szintén név nélkül) a gyülölködő műsorodban. Nagyon szórakoztató, ahogy vergődtök ott négyesben :-))
Előzmény: Probatbicol (94)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 97
a nép fele egyetértene veletek, a másik fele meg nem számít

...csak kerdes melyik fele, a nagyobb vagy a kisebb...

...es kerdes melyik fele ert egyet, mert azt tudjuk, hogy a joval nagyobb nem szamit...

Előzmény: Probatbicol (94)
La Koma Creative Commons License 2001.10.12 0 0 96
Mintha azt hallottam volna, hogy az Mszp-nek is volt egy Happy End-je, csak arról valahogy kevesebbet lehetett hallani: 1,7 milliárd/év, bemondásra fizetés, külföldi cég, produktum?,miegymás.
Előzmény: Probatbicol (94)
Peter_007 Creative Commons License 2001.10.12 0 0 95
Így van....1 mindenkiért, de mégtöbben A FIESZ-ért.
Előzmény: Probatbicol (94)
Probatbicol Creative Commons License 2001.10.12 0 0 94
Lassan már olyan jól álltok, hogy nem is kellene választások. Adjátok azt a pénzt is a Happy End-nek, a népnek pedig mondjátok azt, hogy nem akartátok az ország megnyugtató stabilitását megzavarni, és beláthatják, hogy ez mindenkinek az érdeke.

Kissé vadul hangzik, de nem kell beszarni: a nép fele egyetértene veletek, a másik fele meg nem számít.

Előzmény: Mercurius (91)
Mercurius Creative Commons License 2001.10.12 0 0 93
Már a MODUS szernt is a FIDESZ vezet 5%-kal az MSZP elött.

Az elmúlt hetek tendenciáit beteljesítve, helyet cserélt a két legnagyobb párt a támogatottságot illetően - derül ki a TNS Modus legfrissebb adataiból. A Fidesz-MDF páros immár öt százalékkal vezet az MSZP előtt. A szocialisták az elmúlt négy hétben hét százalékot vesztettek támogatottságukból és a közvélemény-kutató cég felmérései kezdete óta mélypontra jutottak.

Az utóbbi hetekben a biztos szavazó pártválasztók körében fokozatosan teret veszített az MSZP, míg a Fidesz-MDF szövetség megerősödött. A négy hétre számított átlagértékek szerint, ha most vasárnap lennének a választások, akkor a Fidesz-MDF páros 44 százalékot szerezne meg, az MSZP pedig a szavazatok 39 százalékát - állapította meg a TNS Modus a szeptemberben megkérdezett 950 felnőtt válaszai alapján elvégzett számítások szerint.
Az elmúlt hetek tendenciáit beteljesítve, helyet cserélt a két legnagyobb párt a támogatottságot illetően - derül ki a TNS Modus legfrissebb adataiból. A Fidesz-MDF páros immár öt százalékkal vezet az MSZP előtt. A szocialisták az elmúlt négy hétben hét százalékot vesztettek támogatottságukból és a közvélemény-kutató cég felmérései kezdete óta mélypontra jutottak.

Az utóbbi hetekben a biztos szavazó pártválasztók körében fokozatosan teret veszített az MSZP, míg a Fidesz-MDF szövetség megerősödött. A négy hétre számított átlagértékek szerint, ha most vasárnap lennének a választások, akkor a Fidesz-MDF páros 44 százalékot szerezne meg, az MSZP pedig a szavazatok 39 százalékát - állapította meg a TNS Modus a szeptemberben megkérdezett 950 felnőtt válaszai alapján elvégzett számítások szerint.

badcard Creative Commons License 2001.08.10 0 0 92
Előzmény: Mercurius (88)
Mercurius Creative Commons License 2001.06.25 0 0 91
Mi az, hogy elölr?l ? Abban se hagyták !

Na mindegy, az SZDSZ már nem focizik. Nézzük inkább az MSZP-t. A trend tart. Ha összel is folytaódik, akkor már vigyázni kell, mert még a végén a FIDESZ szavazó tábora elkényelmesedik.

Előzmény: GanxtaL (89)
La Koma Creative Commons License 2001.06.25 0 0 90
"mélypontra esett az erkölcs"
azt érezheted, hogy mivel végre felkavarodott az állóvíz,felszínre kerül közelmúltunk iszapja.A balliberál hangyabojban nagy a felfordulás.Végre valaki visszacsíp a vöröshangyáknak.
Előzmény: marakes (85)
GanxtaL Creative Commons License 2001.06.25 0 0 89
Kezdjed csak előröl. De nem biztos, hogy másodszor is megússzátok ilyen könnyen.
Előzmény: marakes (85)
Mercurius Creative Commons License 2001.06.25 0 0 88
A legújabb közvélemyénykutatási adatok szerint a FIDESZ mostmár bövelte az el?nyét az MSZP-vel szemben. Igaz az MSZP közeli Szonda Ipsos adatai eltérnek a többi közvélemény kutatóétól, de ez a 98-as váalsztások elött is így volt.

Az SZDSZ pedig stabilan beásta magát a parlamenti küszöb alá.

badcard Creative Commons License 2001.06.24 0 0 87
ismerjük talán egymást?
az ángyod térgyekalécsa tart ügyeletet. de ugye mindenki magából indul ki...
mellesleg nálad nagy lehet az öntisztelet. egyben
gratulálok a példátlan olvasottságodhoz. :)))
Előzmény: Erlkönig (84)
Erlkönig Creative Commons License 2001.06.24 0 0 86
Egy dologra figyelj a helyezkedésnél: Péter Gábor jelmezét kérd el, ne a Rajkét, így még túl is élheted! :-)))
Előzmény: marakes (85)
marakes Creative Commons License 2001.06.24 0 0 85
A fidesz egy nemzetrontó szélsőjobboldali párt.A történelem süllyesztőjéban van a helyük.Regnálásuk alatt mélypontra esett az erkölcs.Egy dologra nevelik az ország lakosságát: hogyan lehet pénzt lopni pofátlanul, és ehhez náci eszméket használnak fel segédeszközül (miép-szövetség).Ha ettől nem szabadul meg az ország, akkor kezdhetjük megint előlről, mint 1945-ben.
Erlkönig Creative Commons License 2001.06.24 0 0 84
Mi van, megkezdted a hétvégi ügyeletet?

Figya, egyvalami visszamaradt nálam a Karl May-könyvekből: az őrülteket tisztelettel kezelem! :-)))

Előzmény: badcard (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!