SZVSZ ha a nemzetpolitika hős védelmezője megteheti, hogy kivág innen embereket, ha beszólnak neki, majd moderátorként lazán beszólogat embereknek, akkor télleg nagy bajban vagyunk.
Az idézeteid egyébként mit akarnak igazolni? Azt, hogy csak azért, mert te a "fijúk" seggét nyalod, likvidálhatod az ellenvéleményt??????
Rájöttem, azt hiszed, nagy ember vagy, mert kialakították a véleményedet és most büszkén nézel körbe, hogy lám-lám, nekünk egyezik a véleményünk, a kormánynak meg nekem...
Már csak arra leszek kiváncsi, hogy rezső mikor követ meg engem becsületsértésért?
Fikanick...
Rezső én egy nicket használok itt a politikán, mindent azon böfögök be, te hány nicket koptattál el eddig?
O hat ez nekem nem is tunt meg fel, ez a szep regi kaderszoveg amit a cucilizmusban annyit hallottunk, hiaba rezso kadar apank egyik legjobb tanitvanya.
Ezt a sodert de reg hallottam egesz dezsa vum lett:csodalatos produktuma az allatvaloi gondolkodasnak aki meg akar felelni a felso elvarasoknak es buzgomocsingoskodik:
""hivatalosan követett nemzetpolitikára nézve kedvezőtlen hatású"
Na ez egy igazi gyongyszem. Gratulalok rezsokem, hiaba a mag nem hullott termeketlen talajba , itt all elottunk rezso az antikommunista kadarista az igazi magyar beamterlelek.
Nyuszifül, te olyan sötét vagy, hogy már világítasz...
Az embereknek itten a fórumon nem a nemzetpolitikával van bajuk (ami egyébként, ahogy már sokan itt elregélték neked, kormánypolitika, mert pl. én is tagja vagyok a nemzetnek azt mégse értek egyet pl. a státustörvénnyel, ami pedig elvileg nemzetpolitika...), hanem azzal, hogy egy TECHNIKAI FELADATOKAT végző személy POLITIKAI INDOKOKKAL töröl topicokat és tilt le embereket. ELMÚLT MÁR az egypártrendszer, nem szokás tolerálni a hatókör átlépését...
"hivatalosan követett nemzetpolitikára nézve kedvezőtlen hatású"
Mégis ki a p*nisz vagy te, hogy gondolatrendőrséget játszál itten??????? Elmúlt már 1984...
Ősztől be is akarod gyűjtetni a karhatalommal azt, aki nem "hivatalosan követett nemzetpolitika" komform és netán ennek hangot ad?
Ember, moderátor vagy, nem politikai tiszt. TECHNIKAI cselekvést, ne politikai tisztogatást.
Az idézeteid egyébként mit akarnak igazolni? Azt, hogy csak azért, mert te a "fijúk" seggét nyalod, likvidálhatod az ellenvéleményt??????
Elfogadható-e és a jószomszédi viszonyt erősíti-e az a magyar nemzetpolitika (hű de nagy marhaság ez a kifejezés!) amely sérti azon államok kül- és belpolitikáját, ahol a magyarok, mint teljesjogú állampolgárok élnek? Helyes-e, ha a "történelmileg kialakult" helyzetet, és annak örökségét a mai politikusokon kérjük számon? Hogy egyre erőszakosabb beavatkozással szeparatista törekvéseket gerjesztünk a külföldön élő, de többségében már szülőhazájuk állampolgárságát is büszkén viselő magyar származású emberekben? Hogy elképzelhetetlennek tartjuk, -mert a jobboldali kormány nemzetpolitikája erre alapoz- hogy egy romániai, szlovákiai, ukrajnai, horvát, szlovén vagy szerbiai magyar, nemzeti gyökereinél előbbre tegye és netán még szeresse is szülőhazáját?
En a magam reszerol nagyon orulok neki ,hogy a gyerekeim eveket tolthettek itt az USA-ban es gyakorlatilag ketnyelvuek, mondtam is nekik ez az orokseg tolem, mert sarokhaz az nincs.
Persze akcentusuk van, de az a legkevesbe sem szamit, folyamatosan es minden akadaly nelkul tudnak kommunikalni es valtani egyik nyelvrol a masikra es teljesen mindegy nekik,hogy otthon a TV-ben angol, vagy magyar nyelvu csatornat neznek. Olyan lesz valoban mint a latin, amit minden orszagban a helyi kiejtesben beszelnek, a francia franciaul beszeli az angolt , akinai meg kinaiul, de mindegyik megerti egymast. En pl az angol transdanubian south zala valtozatat beszelem.
""Khm, én a bal fölső sarokban látható témacímhez tartom magam, a kicsinyes egymástcsesztetések nem érdekelnek. Ezt inkább a megkérdeztükamoditban add elő, mert nem szeretném, ha ezek miatt törölnék ezt az érdekesnek induló topicot. Legalábbis remélem, hogy a nemzet és nyelv kapcsolatáról érdekes vita fog kibontakozni.""
csak tudod az a gáz, hogy rezső itt próbálja az ostoba törlését pár elvakult fan-jával magyaráztatni
És pontosan ebből jön az, hogy ha pl. akar valaki írni egy tudományos publikációt, akkor előbb-utóbb az lesz, hogy alapból angolul írja meg, hogy a nemzetközi szakmai közvélemény is el tudjon csámcsogni a dolgon (ha nem olyna szintű, hogy nemzetközi sajtóban is meg tudjon jelenni, akkor felnyomja a honlapjára azt OK) és ha éppen ráér meg van kedve, akkor lefordítja magyarra, ha nem, nem. Tényleg eljöhet újra az az idő (újra = középkor) hogy csak a közértben beszélünk magyarul, és ez nagyon nagy hatást fog gyakorolni a nemzet fogalmára, az identitásra és a nemzetpolitikára és minden egyéb ilyesmire.
Ez nem sznobizmus , mert ez tenyleg igy van es az ezekhez a lemezekhez hasznalt erositok is hagyomanyos elektroncsovesek. mert azoknak a hangminosege messze felulmulja a tranyosoket. Es igy van ez a zenekari erositoknel is, a Fender ma is csoves gitarerositoket gyart es forgalmaz es ezek a vilag legjobbjai ma is. Itt is egy rock fesztivalon, bar kozponti erosites van, de minden gitaros hozza a maga kis 100-as Fenderet vagy Vox-at es arrol megy az alaphang ki a tornyokra.
"az angol mint a pénzvallást képviselő multicég-egyházak
hivatalos nyelve mint első számú nyelv... "
Es azert ne feledkezunk el a rokkendrollrol se, mert en pl a Beatles szamokbol kezdtem angolt, magyaran liverpudlit tanulni. Meghozza az I wanna hold your hand cimu szammal ami nemetul is megvolt ugyancsak a Beatlestol. amit akkoriban ertettem ,de az angliust nem. Megaztan a vilag tudomanyos kozlemenyeinek tulnyomo tobbsege is angolul jelenik meg, mar a nemet nemzeti lapok is es a magyar akademiai kiadvanyok is.Egyszeruen az angolt nem lehet ma mar megkerulni.
Khm, én a bal fölső sarokban látható témacímhez tartom magam, a kicsinyes egymástcsesztetések nem érdekelnek. Ezt inkább a megkérdeztükamoditban add elő, mert nem szeretném, ha ezek miatt törölnék ezt az érdekesnek induló topicot. Legalábbis remélem, hogy a nemzet és nyelv kapcsolatáról érdekes vita fog kibontakozni.
Disznó vagy...
A sznobok világa más téma...
Tudom, - a kocsmában is hangulatosabb a pianino, mint a szintetizátor...
Érdekes, - a világ mégsem errefelé megy...
(Hogy van képed ilyen szép, keserves munkával megtalált hasonlatom meghepergetni a sárban?
Fehér ember... :O))))) )
Megint off, bocs, de muszály megemlítenem, hogy a dial-up minden bejelentkezéskor új IP-t ad, szóval ezzel csak a kábeleseket lehetne mexivatni, mindenki más kilép-belép és 1 perc alatt újra itt lenne. Ezerszer játszottam el ezt IRC-n, amikor még ifjú voltam, bohó és némiképp g**i, szóval ezzel ne is vitatkozz, 1000 % hogy így van. Sorry, igyexem többet nem offolni, ha nem olvasok technikai maflaságokat :-)
Szuper!
El kellene olvasnia mindenkinek...
Persze nagy a gyanúm, hogy akik elsősorban rászorulnának, azok itten csak írni szoknak leginkább.
Vagy gombot nyomogatni...
:O)))
Technikai kötözködés: a bakelit sokkal tisztább, teltebb hangzást ad, mint a CD, minden igazi hi-fi rajongó bakelitet használ... és pont a legmodernebb elektronikus zenék, amelyek sokmilliós szerkóval készülnek és a hangzás, a hangminőség a lényegük, mind bakeliten jönnek ki először. :-)
Pár évtizede volt még vagy öt, nagyjából egyenrangú világnyelv, és különleges képességnek számított bármelyiket beszélni. Ma az angol szinte teljesen egyeduralkodó, és úszómestertől felfele abszolút természetesnek számít érteni, beszélni legalább középfokon. Bécstől Portugáliáig angolul szólalok meg, és teljesen meglepődök, ha ritkán nem értenek, ma igencsak furcsa lenne, ha arra hivatkoznának, hogy elvileg ők is világnyelv, azért nem tudnak... És a legnagyobb nyugalommal belinkelek ide angol oldalakat, és igencsak meglepődnék, ha valaki jelezné, hogy nem érti... biztos van ilyen, de ma ezt szégyen lenne bevallani, nem is nagyon láttam ilyet. Ugyanakkor azt például nem szégyellem, hogy pl. Szalonna német nyelvű bemásolásainak tán ha a felét értem, valahogy a többi világnyelv nagyságrendekkel kisebb jelentőségű, mint az angol.
Ebből azt akarom kihozni, hogy ma a fehérgalléros ember második anyanyelve az angol, és ki tudja ? Lehet, hogy első lesz, mert az egyre globalizálódó világban sokkal nagyobb szabadságot ad, mint a nemzeti nyelvek. Ha például a zámolyi topicot angolul nyitottuk volna meg, akkor a francia netezők is bele tudnának dumálni, ami egy érdekes színfoltot adna hozzá az egészhez, roppant érdekes lenne látni, hogy ők hogy látják ezt az egészet, gondolom, ez vitathatatlan. Szerintem előbb-utóbb meg fog történni, hogy például az ilyen fórumok is angolul fognak futni jórészt, hogy pont az internet legnagyobb előnyét, a helyfüggetlenséget ki lehessen használni vele. És ez csak egy példa. Sok magyarországi multinál minden jelentést (pardon, reportot) a főnököknek alapból angolul kell írni, mert így egyszerűbb továbbnyomni a központnak, ha valami infó kell nekik, etc.
Könnyen eljöhet az az idő, mint a középkorban: a nemesség (ma a fehérgallérosok) gyakran alig tudott magyarul, vagy legalábbis alig használta, a latin volt a hivatalos nyelv. Érdekes párhuzam: a latin mint a keresztény vallást képviselő katolikus egyház hivatalos nyelve mint első számú nyelv, az angol mint a pénzvallást képviselő multicég-egyházak hivatalos nyelve mint első számú nyelv...
Ha pedig nem a nyelvében él majd a nemzet, akkor mijében ?
Ha a határok spiritualizálódnának, és az emberek közel egyenlő életszínvonalon élnének, a te Tőkés haverod üldögélhetne bús magányában és elmélkedhetne a régi szép időkről.
Összement a világ, kedves rezső, - az emberek normálisabb többsége nem elkülönülni, hanem kitekinteni és együtt élni akar, nem a saját kulturájába bezárkózni, hanem csemegézni a világ sokszínűségéből, - megőrizve és felmutatva persze saját kulturánk pozitivumait is.
Tudod, - ti még mindíg a bakelitlemezről recsegtetitek a régi indulóitokat, - vannak ma már tisztább hangok is CD-n, - beláthatnátok...
:O)))
Na ebből látszik, hogy szart se ér a moderálás. Jobb helyeken már réges régen rájöttek, hogy nem nicket , hanem IP-címet kéne kitiltani. Akkor nem jöhetne vissza a kitiltott 15. fikanickje valakinek a 16. verzióban. Ettől függetlenül granula dakotának, el tudom képzelni, hogy egy kanál vízbe folytotta bele rezső elftársat. És most kedves rezső nyomjad a delete gombot és nyugodtan tilts le, tegnap óta úgyis hányok ezektől az idióta, diktatórikus módszerektől. Nem csodálom, hogy ma-holnap már csak a netfüggők és a fikanickek jönnek ide vendégségbe.
Ez a szerencsétlen még az internet lényegét sem érti, mert ott nincs olyan fogalom, hogy ország, nemzet. Ad absurdum az összes itteni levelező lehet akár külföldi is.
Egy olyan pasas garázdálkodik itt, aki még a barlangrajzokat sem érti, csak kopizik, kopizik órabérben. Meg kell szolgálni a bizalmat, ami talán megroggyant mostanában...?
BORSI-KÁLMÁN Béla
Illúziókergetés vagy ismétléskényszer?
Román-magyar nemzetpolitikai elgondolások és megegyezési kísérletek
a XIX. században
Tanulmányok
Kriterion-Balassi, Bukarest-Bp. 1995.
De úgy látszik az elcsatolt magyarság véleménye is smafu PuPuéknak. Idézet az Index beszámolójából:
A MÁÉRT-et
idén február 20-án hozták létre, hogy hazai és határontúli politikusok
egyenrangú felekként beszélhessenek problémáikról. Az értekezlet létrejöttét
az országgyűlés egyhangúan támogatta és azóta nemzetközi szinten is
elismert fórum lett. A kormány, a parlamenti pártok, a parlamenti, illetőleg
tartományi képviselettel rendelkező határon túli magyar szervezetek
megállapodást kötöttek, amelyben többek között leszögezték, hogy a határon
túli magyarok különbözo államok polgárai, ugyanakkor a közös anyanyelv,
kultúra, történelem és az összetartozás tudata alapján részei a magyar
nemzetnek. Kimondták, hogy a magyar nemzetpolitika célja, hogy a
Magyarországgal szomszédos országokban élő magyarok egyéni és
közösségi jogait a nyugat-európai demokratikus országok eredményes
gyakorlatának megfeleloen biztosítsák. Mindezeknek az elvek gyakorlatba
ültetésének elősegítése, a magyarországi és határon túli magyar
kapcsolattartás folyamatosságának biztosítása érdekében a konferencia
résztvevoi állandósították a jelen konferenciát Magyar Állandó Értekezlet
néven.
Ááááá!
Tekintsd ígéretnek!
Én vezetem majd a tömegeket, - tekerek előttük a tolókocsival!
Ha szembejössz, legázollak! Csak ahogy ismerem a fajtád, addigra már régen ellenálló és partizán leszel, aki belülről bomlasztotta az átkos Orbán-Torgyán rendszert...
(Látál már tolókocsin lánctalpat?)
:O)))))))))
Az Index is rendezett virtuális magyar-magyar csúcsot. Egy részlet, amelyből kiderül, hogy a szlovákiai magyarság véleményével is elltétes sokak felfogása:
Gombperec: T. Uraim a következőkre szeretnék választ kapni:
1. Látnak-e reális esélyt arra, hogy Magyarország is Európa nemzetei által elismerten,
hivatalosan fellépjen a kisebbségi sorban élő magyarok érdekében, mint teszi ezt
Ausztria (Schutzmacht) Dél-Tirollal kapcsolatban? Lásd Osztrák-Olasz szerződést ebben
a témaban.
2. Milyen elképzeléseik vannak arra az esetre, ha Mo. belép az EU-ba és csatlakozik a
Schengeni Egyezményhez? Tárgyal-e Magyarország Brüsszelben egy esetleges
könnyített határátlépés lehetőségéről a kisebbségi sorban élő magyarok számára?
3.Tartanak-e attól, hogy Magyarország magukra hagyja a környező országokban élő
magyarokat, ha belép az EU-ba?
>> Bugár Béla: 1. A magyar-szlovák alapszerződés ilyen az osztrák-olasz szerződésben
foglaltkahoz hasonló jogokat sem biztosít az egyik országnak sem. A kisebbségi ügyek
viszont már régen nem tekinthetők egyetlen ország belügyének sem, s ezért tudott a
magyar kormány is többször felszólalni a kisebbségi jogok védelmében.
2. Igen ez a kérdés is az egyik fontos témája a Magyar Állandó Értekezletnek.
Szerintünk egy a határon túli magyarok státuszát rögzítő törvény könnyíthtné a
határátlépést.
3. Ez elsősorban az éppen hatalmon lévő magyar kormány politikájától függ. Addig amíg
Magyarországnak az Orbán-kormányéhoz hasonló nemzetpolitikája lesz , nincs mitől
tartanunk.