Keresés

Részletes keresés

Malaguszti Creative Commons License 2021.12.12 0 0 88

Veszel radír gumit, felvágod négy felé, odaragasztod pálmafixel,
Nem is kell venni, kihúzod a fiókot, parafadugót felszeleteled..

Előzmény: szuri kata (85)
szuri kata Creative Commons License 2021.12.12 0 0 87

adtam egy kis adalékot róla, hogy mennyire balkáni állapotok uralkodnak.

Előzmény: kisbetu (86)
kisbetu Creative Commons License 2021.12.12 0 0 86

dicsexel vagy panszkocc?

Előzmény: szuri kata (85)
szuri kata Creative Commons License 2021.12.12 0 0 85

gyerekek, lófax van itt, nem minden!:O

loptophoz kellett volna az aljára gumitalp, kettő hiányzik a négyből.

találtam egy üzletet, (sz)ámítástechnika volt kiírva nagy bötűkkel az épület falára.

már számtalanszor mentem arrafelé, és fel sem tűnt hogy az ott van. kertvárosi rész , be van ágyazódva a családi házak közé.

eleve szkeptikus voltam , de mondom megprószálom , hátha..

megyek befele az utcafronti ajtón, bent nagy halom kibelezett pc-és cuccok között középtájon volt egy asztal tele szir-szarokkal , mögötte állt 

az "eladó" egy álmos képű , borotválatlan fapofa.

mondom neki mi kéne,nézett mint döglött majom az istenre, xerintem soha senki nem kért tőle ilyet, aztán kinyögte , nincs.    tudtam , bazmeg!

mondom neki aztán loptop van-e? -hát most nincs-mondta.    jól van bazmeg, bezárhatod a bótot, lehúzhatod a rólót.  otthagytam a picsába.

az obiban láttam ilyen, hasonló filc, műanyag, gumis talpakat,készletet, de aranyáron, annyit nem adok érte , hogy kipótoljam azt a két kis xart.

megyek a másik pécés bótba, ott voltak kirakva,használtak mind 100 ezer fölött, kis 12-13 collosok voltak alatta , de azok is 80 körül.

a multinál kapható újak meg horror árakon mennek.

a kéz alól vett 15,6 -os loptomom amire nekem kell ugyanazt tudja töredék áron.

nemtudhatom Creative Commons License 2021.09.19 0 0 84

Napi 8-10 orat hasznalom a laptopot,amit most vettem.

Mivel nem kiveheto aksis ,igy halozaton van.

Mennyire jo ez az aksinak,vagy ha feltoltodik huzzam ki ,ujra toltsem ha lemerult?

Vagy akarmit csinalok egy ev alatt kampec.

koszi

DonBandi Creative Commons License 2021.08.20 0 0 83
Előzmény: DonBandi (82)
DonBandi Creative Commons License 2021.08.20 0 0 82

Üdv mindenkinek!

Asus X55U laptopom kezd rakoncátlankodni, ami abban nyilvánul meg, hogy operációs rendszer telepítése közben "kék halál", és vége is, nem tudom folytatni, pedig már ráférne egy frissítés.

Gyanítom, hogy a memória lehet a gond, mert a videómegosztó oldalakon a 360p-nél nagyobb felbontást képtelen kezelni, akadozik, csak a YouTube amit tolerál, az összes többin összeomlik.

A kérdésem az lenne, hogy ebbe a laptopba:

https://www.cnet.com/products/asus-x55u-ab21-15-6-e2-1800-4-gb-ram-500-gb-hdd/

bele tudom-e tenni ezt a memóriát:

https://edigital.hu/memoria/csx-8gb-ddr3-notebook-memoria-p290612

?

Ami ugye jelentős differencia a gyárihoz képest, hogy dupla akkora kapacitású, de az egyéb alapadatok úgy tűnik megegyeznek.

Köszönöm!

arkilaszlo Creative Commons License 2021.04.23 0 0 81

ez így elég érdekes kérdés.....

kb olyan mintha azt kérdeznéd: van egy autó aminek meg van mind az 5 kereke,,,az jó autó?

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.23 0 0 80

Allvew Allbook H laptop szerintetek jo? Valakinek valami tapasztalata?

Koszi elore is!

XNC Creative Commons License 2021.01.29 -1 1 79

Ügyesen megírt (és ráadásul nem túl bonyolult) programokkal még a legmodernebb gépet is le lehet fogatni.

Előzmény: lxt (77)
XNC Creative Commons License 2021.01.29 -1 1 78

Hát ez lehet valami ügyes vírus;

vagy lehet csak egyszerűen túl sok programot telepítgettél rajta össze-vissza; és azért lassult be.

Előzmény: Huanmigelkonan (76)
lxt Creative Commons License 2021.01.29 0 0 77

Ami segíthet abban, hogy ne félév alatt lassuljon be a rendszer:

- 4 GB helyett 8 GB RAM

- a HDD szabad tárterülete mindig haladja meg a 10-15%-ot

- a HDD fizikai töredezettségmentesítése

- felejtős (külső) programok: tűzfal, vírusírtó, egyéb (rendszer)karbantartók, kodekek...

- nézz szét a Feladatkezelő – Indítás szekcióban; tiltsd le a felesleges programok betöltését/indítását

(…)

- akármilyen régen is datáltak a gyártói és/vagy az MS driver programok, csak azokat telepítsd; és persze hogy csakis azok szervereiről letöltve

- ellenőrizd nyugalmi állapotban, mondjuk a rendszer indulását követően a processzor kihasználtságot (Feladatkezelő – Teljesítmény); ha több mint 5-7%, gyanakodj

- ha valaki (ahogy azt itt is kérted) e-mail üzenetben küld linke(ke)t és/vagy csatolt állomány(oka)t… azért légy résen!:-)

Előzmény: Huanmigelkonan (76)
Huanmigelkonan Creative Commons License 2021.01.29 0 0 76

Helló

Nem egészen ide tartozik a kérdésem, de remélem tudtok segíteni.:

A laptopom : Lenovo Idepad 110

-1 Tb

- 4 GB Ram 

Windows 10 64 Bit

Inter Core i5-6200U CPU 2.30 GHz  2.40 GHz

Az a problémám van vele már másodjára, hogy újratelepítés után használható olyan fél évig majd iszonyatosan belassul.

Feladatkezelőben a "Lemez" leterheltsége 100% szinte folyamatosan

Ha valakinek lenne ötlete lécci írjon privát üzenetet a :

nemeth.adam00@gmail.com   e-meil címre.

Előre is Köszönöm

Szt2016 Creative Commons License 2019.12.26 0 0 75

Ismerősöm kérdezi, vásárolja-e meg. Proci: Intel® Core™ i5-8265U Processor, Memória: 8 GB RAM / 32 GB Intel® Optane™ Háttértár: 512 GB SSD. Erős masinának tűnik.

ASUS VivoBook 15 S532 FA 15.6” Intel® Core™ i5 Laptop - 512 GB SSD, Link: is.gd/ZIbLYl (currys)

tortaszelet Creative Commons License 2018.01.24 0 0 74

Dell inspiron 15 3567

Garanciális 2019.05.10-ig
-i3 6006U 2.00GHz
-4GB ddr4 ram
-128GB SSD
-1TB HDD
-AMD Radeon R5 M430 2GB video kártya + Integrált Intel HD 520
-SD / SDHC Kártya olvasó
-Waves MaxxAudio Pro
-Portok 1 x HDMI, 2 x USB 3.0 , 1 x USB 2.0 ,1 x RJ-45
-Windows 10 pro 64 bit
-Magyar billentyűzet
-CD / DVD író , olvasó
-Gyári doboz , töltő , összes gyári papír
-Hibátlan gyönyörű állapot

Irányár 125.000.-

Személyesen Budapesten vagy Csepel-sziget környékén
vagy Szigethalmon Sarokház Cukrászdába.
Posta megoldható , előre utalás esetén.

Vadvirág68 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 73

Sziasztok!

Volt egy HP pavilion laptopom,aminek tönkre ment az

alaplapja .. integrált videókártya volt benne.A memóriát el szeretném adni.

A típusa: Elpida 8 GB 2rx8 pc3l 12800 S.

Segítenétek,hogy ne buknak rajta!Kb mennyi a reális ára.Azért vettük ki,mert vettünk egy Asus ssd-s laptopot,és azt hittük,jó lesz bele...sajna nem...Ha tudnátok segíteni,hogy mennyiért érdemes eladni, megköszönném! :-)

tz90 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 72

https://technical.city/en/video/Radeon-R7-M445-vs-Radeon-530

Ez alapján az R7-es VGA talán jobb... Illetve, ha van SSD a gépben, az mindenképpen előny.

Előzmény: molnar57 (70)
tz90 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 71

Sziasztok!

Kinek, mi lenne a fontosabb? i7 processzor, 500 GB HDD-vel, vagy iknább i5 proci, 1 TB HDD + 128 GB SSD, ugyan azon típussú laptop esetében?

Megéri esetleg az i7-t választani gyengébb háttértárral?

(Multi laptop kellene, vegyes felhasználásra, dedikált VGA-val természetesen.)

Köszönöm!

molnar57 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 70

Sziasztok!

Laptop valasztas elott állok es azt szeretném megkérdezni melyiket érdemesebb választani?

Első:

https://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?pid=25957

Masodik:

https://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-5770-242743-laptop_31362-adatlap

Leginkabb a videokartya közötti kulonbsegre lennék kiváncsi. Előre is köszönom!

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.28 0 0 69

Sziasztok!

Elvittem egy elég régicske hp laptopot szervizbe, 15 ezerért "meg is csinálták", ami azt jelenti, hogy semmivel sem lett gyorsabb, pedig ez (ti. hogy nagyon lassú volt) volt a hibája.

Visszakérhetem a pénzt? Ha nem akarják visszaadni (nem akarják majd), akkor fordulhatok fogyasztóvédelemhez? Van számlám.

Köszönöm.

BéDéKá Creative Commons License 2017.09.25 0 0 68

Miért a Dell akkuk a legjobbak? Mert egy töltési ciklust az akkumulátor egyszeri feltöltése és lemerítése jelenti. Mert az is egy ciklusnak számít, ha csak néhány percig töltjük az akkumulátort – és az is egy ciklus, ha maximálisan feltöltjük, majd teljesen lemerítjük. És ebbe nyerő a Dell!

http://www.gradon.hu/laptopszerviz/dell-akkumulator/

BéDéKá Creative Commons License 2017.08.12 0 1 67

A három részből álló sorozat sorra veszi a laptop-vásárlásnál felmerülő összes fontos szempontot. Bizom abban, hogy ez segítséget ad azoknak, akik nem vágják a témát séróból, hanem valóban infókra, ismeretekre van szükségük: Milyen laptopot vegyek?

hgabi84 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 66

Most látom, hogy már eléggé elhagyatott ez a topik, régen tették fel azt a kérdést, de hátha valakinek még ugyanúgy aktuális... :)

Előzmény: hgabi84 (65)
hgabi84 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 65

Üdv.!

Részemről márkából kizárólag DELL, a proci valamilyen erősebb i5 vagy i7 legyen a vga pedig személyes tapasztalatok szerint az általad kérdezettek közül

- Nvidia GeForce GTX 950M nagyon szépen teljesít újabb játékok terén is - 4GByte dedikált videó-memória.

Itt egy szűrt lista további segítségképpen:

https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/f:dell,intel-core-i7-processzor,intel-core-i5-processzor,dedikalt/?st=Nvidia&orderby=1

Sok sikert!

Előzmény: astra9 (60)
BéDéKá Creative Commons License 2017.06.06 0 0 64

Kezdheted azzal, hogy rátekintesz a laptopod energia beállítására. Számos számítógép képes "eco módra" átkapcsolni, amely automatikusan beállítja az áramellátás használatát. A Wi-Fi és a Bluetooth kikapcsolásával manuálisan is csökkentheted az energiafogyasztást, mikor épp nincs ezekre szükség, vagy kikapcsolhatod az opcionális funkciókat, például a billentyűzet háttérvilágítását. De ennél is fontosabb, hogy helyes legyen a laptop akkumulátor töltés ciklusa. Csak kompatibilis töltőt használj!

BéDéKá Creative Commons License 2017.02.10 0 0 63

Keress a Google segítségével billentyűzetet

Ha a Google keresőjébe beírod a billentyűzet vagy laptop billentyűzet kifejezéseket, több száz, ezer találat jelenik meg. Magától értetődik, hogy a találati lista elején helyet foglaló cégek nagyobb bizalomnak örvendenek, nagyobb forgalmuk miatt valószínűbb, hogy egy adott laptop modellhez rendelkeznek alkatrésszel.

http://google-seo.blog.hu/2017/02/06/milyen_laptop_billentyuzetet_vegyek

BéDéKá Creative Commons License 2017.02.03 0 0 62

Ütésállóságával bizonygatják 10kg-s laptopjuk értelmét az oroszok

Az orosz hazafiak kacsának nevezték a 10 kilós orosz laptopról szóló hírt, amiről később kiderült, hogy igaz. A fejlesztő cég katonai és kutatási célokra szánta a saját fejlesztésű laptopot, mely 75 centiméteres magasságból ledobva is működőképes marad akár -40 fokban is. A strapabírással magyarázzák a laptop 10 kilogrammos súlyát és azzal, hogy a sarkkutató bázison nehézkes a töltés, ezért van szükség a nagy teljesítményű akkumulátorra.

http://marketing-sms.blog.hu/2017/01/28/orosz_laptop_vagy_fel_tegla

BéDéKá Creative Commons License 2017.01.13 0 0 61

Google laptop és operációs rendszer

Google Pixel 3 és Androméda rendszer A laptop tulajdonosok örömére érkezik a vadonatúj Google laptop a Pixel 3, melyhez a keresőóriás saját fejlesztésű operációs rendszerét, az Andromédát ajánlja. Az Android és Chrome OS rendszerek alapján készített új szoftver nagy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

astra9 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 60

Sziasztok!

Laptop/Notebook vásárlás előtt állok. Több szempontot vennék figyelembe.

- 8GB memória méret,

- 1920x1080 kijelző felbontása (FULL HD),

- Kártyaolvasó legyen,

- 500-1000 GB merevlemez kapacitás,stb.

valamint nem csak filmezni és netezni szeretnék rajta, hanem ha van rá mód, akkor játszani is picit komolyabb játékokkal is. Pl. Call of Duty, Need for speed,Grid,stb.
A régebbi call of dutykat kijátszottam már,illetve a need for speedet is. Az újabbakat is szeretném, amelyek tudom csak nekem lesznek újak :)

Nem tudom eldönteni,hogy milyen videókártyát érdemes választanom. Vannak variációk, mint pl:

- AMD Radeon R7 M445, 

- AMD Radeon R5 M335,

- Nvidia GeForce 940MX, 

- Nvidia GeForce GTX 950M, 

- AMD Radeon R7,

- Intel HD 5000.

Szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy ezek közül melyik videókártyát érdemes választani, ha a fenti,vagy ahhoz hasonló játékokkal szeretnék játszani? Melyik az, amelyikre alapból szükség lenne,stb.?
És hogy milyen jellemzők szükségesek még hozzá? Akksi cellaszáma 4,az elég lenne pl?

200.000 HUF körül van a felső határ, ezek a jellemzők ezeknél a gépeknél megvannak. De nem lenne baj,ha 160.000 HUF körül is kijöhetne azért. 

Köszönöm előre is a segítségeket!

BéDéKá Creative Commons License 2016.12.13 0 0 59

Laptopbuhera házilag

Laptop kijező hiba

Törött monitort látva könnyű megállapítani, mi a laptop kijelző hiba . Az elhárítás: képernyő csere. Világos! Nem úgy, mint a monitor... Ha a monitor sötét, de NEM tört el, nehezebb a hiba okát feltárni, a javítás is kétséges: mit tegyünk, ha a notebook bekapcsolása[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!