Hát, elfogult, kissé tán lírainak tűnő jellemzésemben úgy a baglyok összeségét próbáltam ecsetelni, tehát nem gondoltam kifejezetten egy fajra. Amúgy is egyformán szeretem mindegyiket csak a Macskabaglyot még egyformábban ! :-) Ő érte szinte betegesen rajongok !
Na de a kép kit ábrázol ?
Egyébként nagyon örülök ennek a képnek amit feltettél !!!:) DEZSAVŰM van tőle, mert álmomban már láttam egyszer uezt a képet és két napra rá találtam is egy macskabagoly fiókát még március elején! Előre megálmodtam, jó mi ?
Ha már ilyen szépen fogalmaztál a fej felett nesztelen elsuhanó madarakról, én azt hiszem, tán macskabagoly lehet. A réti fülesbagoly is eszembe jutott, de az nem szokott ilyen 'természetességgel' elsuhanni már a ritkasága miatt sem.
Mindenesetre az angyali jelző a baglyokról nekem ritkán jut eszembe. :-)
Sziasztok, én is szeretem a baglyokat. De még nagyon keveset tudok róluk.
Gárdonyban is van sok bagoly, egy egészen nagyot (fülekkel) és több kisebbet is láttam. Az valami eszméletlen, ahogy elrepülnek a fejem fölött teljesen hangtalanul!
Legyetek nagyon aktívak, mert sokat kell tanulnom bagolyilag!
Úgy látom már rég jártak errefelé a fórumozók,pedig kár lenne 1 ilyen szép Tmájú topikért!Bízom benne h ez csak 1 kis átmeneti szünet és visszasztálingóznak majd ide a baglyászok ha a közeljövőben felrakok ide pár saját készítésű képet e fain jócágokról, mivel énis nagy bagoly bolond vagyok!
sziasztok baglyosok!
pepinke! szerencsére csepelen nagyon sok bagoly lakik!(meg még jó pár ragadozó)
hóbagoly! nézz át a "solymász kerestetik" topicba.
ott sok a madarász. vannak profik is. a képek és a hangok, király! ha mondjuk a solymász topicba tennél fel egy "vijjogást" fél isten lennél. (nálam)
szobiszörp
Az állatorvosnál, akihez járok a kutyáimmal a rendelőben lakik egy bagoly. Talán egy éve hozták be hozzá, valaki meglőtte a szárnyát, amikor még pelyhes volt. Napokig kűzdött a dokinő az életéért, de aztán szépen lassan rendbejött. Annyira hozzászokott az emberekhez, hogy már nemigen lehetne elengedni.
Elképesztően jól néz ki, hatalmas és jókedvű. Minden behozott új állatot, aki gyógyításra jön furcsa nyávogó hanggal üdvözlöl és a szekrény tetejéről a fejét jópofán forgatva figyeli a vizsgálatokat. Olykor hozzá is szól a dologhoz a maga módján.
Egy alkalmommal kicsi baleset érte. Aznap két egeret fogyasztott el jó étvággyal és elaludt. Az volt a baj, hogy a szekrény tetején nem tudott úgy kapaszkodni, ahogy az ágon szokás és - hát mit tagadjuk - alvás közben simán pofára esett. Rémült huhogásswal ébredt és panaszosan mutogatta "anyjának" (a dokinőnek) a csőrét, amit jól beütött. Még napokig fájt, alig tudott enni.
Ha elmegyünk, sosem mulasztom el, hogy megsimogassam, - pedig a csőre iszonyú veszélyes fegyvernek látszó tárgy. Viszont a simogatást szereti, összes szemhéját lezárja és tartja a fejét a kezem alá, aztán hálásan babrál az ujjaimon a csőrével, mint egy kezes papagáj. Szóval nagyon jópofa állat és elég sok gondot okozott a doktornőnek, hogy most mit tegyen vele? Visszavadítani már nehéz lenne, mert oly mértékben hozzánőtt az emberekhez, hogy aligha sikerülne. Aztán egy idő után a doktornő úgy döntött, hogy maradjon.
Ödönnek hívják, hallgat is a nevére. A kedvenc polca mögött a falon egy bank plakátja látható, ami Ödön döntését helyesnek tartja.
Tényleg jó lenne, kösz az ötletet, utánajárok! Örömmel jelentem, hogy Csepelen él egy bagoly! Már 2X láttam, meg egyszer hallottam. Azt nem tudom, hogy milyen fajta. De szép az árnya, ahogy elsuhan a kert fölött. Nem gondoltam volna, hogy a városban láthatok baglyot! :)))
P