Ez nekem kimaradt, tényleg kiváló írás, minden szavával egyetértek.
Megnéztem most a jubileumi Kontroll koncert felvételét, és amikor az első dal után Milka egyedül állva a színpadon bejelenti, hogy Színpadon a Neo, na az nagyon szánalmas. Összehasonlítva a cikkben is említett miskolci Vian klubos koncerttel, amely a Kontroll turné első fellépése volt, ahol Matyi mellett ott volt a korábban már több koncerten színpadra álló Ábrahám Zsolt és a két új tag, Péter és Enikő. Amikor Zsolt kénytelen volt választani a Neo és a HS7 között, és ez utóbbit választotta, akkor jött Gergő, nem Zsolt helyére, hanem dobosként, majd ő helyére jött Benedek Tomi - és mára Matyin kívül már senki nincs itt. Szóval azon a jubileumi Kontroll koncerten kb az volt vállalható, ahol voltak vendégzenészek a színpadon.
Tavaly ki lett rakva egy egy új borítókép, azon 3 pali volt. Abból nem lett semmi úgy látszik. Egy jó ideje már csak a vergődés megy. Koncerteken se nagyon kiváncsi rá már senki. Abba kellene már hagyni ezt az egészet.
Így érzem én is. Néhány éve olvastem egy cikket (Sajnos a szerője nincs feltüntetve. Valamiért úgy maradt meg bennem hogy Szigi101 írta, de minden bizonnyal tévedek), ami elég jól leírja ezt a jelnséget.
Annyira nagyon kár ezért a zenekarért. Az utolsó nagy dobás a Kontroll lemez volt, ott pont ideális arányban keveredett a Márk-féle elmélyülős irányvonal az Enikő és Péter által képviselt populásris, élő irányzattal. A Maps For A Voyage lemez már erős visszaesést mutatott, ami azóta van, az pedig nálam a szégyen-gyalázat kategória.
A Kontrollig bezárólag minden lemezt rendszeresen hallgatom, néha a Maps is befigyel, mert van rajta 1-2 jobb pillanat - de az azóta kijött anyagokat sosem hallgatom. Mondjuk nem is tudnám, mivel meg se vettem őket - ami annak fényében nagy szó, hogy a legritkább külföldi kiadású Neo lemezek is megvannak a gyűjteményemben. Szóval 2010-ig komplett gyűjteményem van.
“Nomen est omen” azaz “Nevében a sorsa” ami a NEO esetében az örök megújulást jelenti. Régóta nem hallattunk a zenekarról ami nem volt véletlen. Új motivációk,új dalok,új felállás! A napokban friss videóval és hat számos EP-vel jelentkezünk amit április 27-én az Instantban be is mutatunk nektek. Várunk mindenkit! NEO
Nem értem mi ez a tökölés a Neo-nál. Pár évente kijön egy single és ennyi lenne? Gyakorlatilag nincs is már az együttes. Új album se lesz soha már, ahogy látom.
Egyébként annó ( bakker, lassan 20 éve :)) volt vmi site, már nem emlékszem, ahol sample részletek is voltak ( Love Song-ból, vmi arabos is volt, az talán még kiiírva meg van vhol - utóbbi ilyen kongát szétverős móka volt ), tök jó lett volna ezeket begyűjteni...