Keresés

Részletes keresés

raulista Creative Commons License 2005.01.03 0 0 104

Na, mégegyszer:

Sziasztok!

Segítsetek légyszi, ha tudtok!

Eddig Best Choist kapott a kutyusom, de az állateledeles azt mondta, hogy megszűnt a forgalmazása. Flatazort adott helyette, még olcsóbb is egy kicsit. Viszont akárhol olvasok fórumokat, nem találok róla semmit. Senki nem használja? Remélem nem valami gagyi. Ja, és ez tenyésztői táp. Fogalmam sincs, hogy a tenyésztői miben különbözik a rendes táptól. Jobb? Rosszabb?

raulista Creative Commons License 2005.01.03 0 0 103
Sziasztok!

Segítsetek légyszi, ha tudtok!

Eddig Best Choist kapott a kutyusom, de az állateledeles azt mondta, hogy megszűnt a forgalmazása. Flatazort adott helyette, még olcsóbb is egy kicsit. Viszont akárhol olvasok fórumokat, nem találok róla semmit. Senki nem használja? Remélem nem valami gagyi. Ja, és ez tenyésztői táp. Fogalmam sincs, hogy a tenyésztői miben különbözik a rendes táptól. Jobb? Rosszabb?
Tibbe Creative Commons License 2002.11.22 0 0 102
Hát kutyusa válogatja.........
Előzmény: Muster Mark (101)
Muster Mark Creative Commons License 2002.11.22 0 0 101
No-no, hát a csirkét, ha jól sejtem, te is megeszed... :) A kutyusok szervezete meg sokkal kevésbé finnyás.
Előzmény: Lord Iffy (100)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.11.22 0 0 100
én nyersen semmit nem adnék a dögöknek. igaz hogy régen is nyersen zabáltak a farkasok, de azért a mai tenyésztett csirkeállomány és anno a szabadon élő mamutok?! :O))
inkább főzd meg, nem kell húslevest kreálnod a kaja mellé. forralj fel vizet és nyomj bele egy leveskockát. ha ezzel öntöd le a száraztápot és hagyod kicsit megszivni...tutkó megeszi a blöki.
keverd a tejfölt a szárazra.
csak simán szárazkaját soha nem adok a kutyáknak. kinzásnak tartom mióta láttam hogy egyszer majd megfulladt a dög.:O)
Előzmény: fenyo54 (98)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.21 0 0 99
Hát te tudod!, de én azért nem adnék nyers hust, a farhátat mikor adtam, a levében rizst föztem.......nagyon zsiros a farhát-
A kutyának egyébként 10% hus szükséglete van..............
Előzmény: fenyo54 (98)
fenyo54 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 98
Nem tudom, jártok -e még erre, én csak most találtam ide.
Mi is kipróbáltunk szinte minden elérhető kutyakaját a kis dögünkkel. Azonban Ő már kb 3 hónapos kora óta szinte nem hajlandó a nyers csirkefarháton kívül mást megenni. Meg is rökönyödött a magasan kvalifikált, részben szintén kutyatartó család, amikor azt bevallottuk. Lett nagy bizonygatás, hogy a nyers hústól milyen betegségeket tud elszenvedni szegény jószág! Ne mondja, mi eggyel sem találkoztunk.
A tápot szinte kizárólag csak kézből hajlandó megenni, a gyógyszerket úgy kell "bele cselezni". Igaz a házi főzésű, direkt kutyakaja célzatú húslevest én túlzásnak tartom.
Mivel még fiatal, speciális testfelépítésű, ezért rendszeresen gyógyszerezni kell. Végül rájöttünk, hogy a másik nagy kedvenc, amivel bármit beadhatunk neki: a 20 %-os tejföl. De nem ám holmi gagyi Frissföl, stb.!
Szegény dokinő, amikor elpanaszoltam neki, hogy mi mindennel próbálkoztunk (mármint a tf előtt), még a sajtokat is ajánlotta szíves figyelmünkbe. Hát nem tudom!? Nálunk főleg anyagi okokból megfontolandó az ötlet - látva a mai árakat.
Tibbe Creative Commons License 2002.10.10 0 0 97
Már megint nem tudtok semmi komoly kutyakajareceptet?????,
Előzmény: AliceCsodaországban (96)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.29 0 0 96

Keverék. Úgy néz ki mint egy fekete kuvasz, de a szőre nem annyira sprőd, hanem sikos és csillogó. Valami labrador-féle lehet.

A zöldellő párizsival kapcsolatban csak annyit, hogy az viszont tényleg babona, hogy a kutya csak friss ételt ehet. Ugyanis éppen azért szokták a csontot elásni, hogy ha nincs kajájuk, akkor előássák. A bélrendszerüknek meg se kottyan egy kis állottság, ha hiszed, ha nem. Ellentétben a macskákkal, mert azok tényleg nem esznek rothadó húst.

Az összes szomszédom főz a kutyájának. Az egyik azért mert az övé fajkutya és allergiás minden adalékanyagra, a másik meg azért, mert a mellette lakó lányával együtt 5 kutyájuk van, és így olcsóbb. (Iszonyú szag van a konyhájukban...) Mikor mondtam, hogy én csak megveszem, szortírizom és lehűtöm a heti adagot, úgy néztek rám mint egy kutyagyilkosra. (A vicc az, hogy már az előző kutyáimat is hasonló módon etettem, mert akkor még nem volt ennyire elterjedve a száraztáp.) Ja, és emiatt SOHA nem kellett a bűzmirigyét kinyomni meg ilyesmi, mert a csirkehátba ponz annyi csont van, amennyi kell ahhoz, hogy a mirigyben lévő olajozóanyag ne kezdjen pangani.

Előzmény: Tibbe (95)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.28 0 0 95
A kutyáknak nem jó a "változatos " kaja, ugyhogy nagyon jól csinálod, ez is egy kiegyensulyozott táplálás egyik formája...De azért a zöldülő párizsit ne;;;;;;;;;;;;;
Milyen fajta kutyád van????
Előzmény: AliceCsodaországban (94)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.09.28 0 0 94
Én csak azt tudom mondani, amit az én kutyám eszik - lehet most nagy szentségelés következik.

Nekem nagy könnyebbség lett volna, ha megeszi a száraztápot, vagy a nedvedző tápot - de nem ette. Summa summárum, az én kutyám már kb 9 éves, és mióta beállt a súlya, naponta 2 db nyers csirkehátat eszik - no meg ha marad húsmaradék, csontmaradék, szomszédoktól átadott zöldülő parizer ilyesmi. Soha életében nem evett semmi édességet, sem más adalákanyagot attól eltekinve, hogy naponta füvet eszik - ebből is csak egy fajtát. Néha iszik egy kis tejet.

Tökéletes az emésztése, és mikor legutóbb kérdeztem az állatorvost, hogy nem kellene-e neki valami vitamin, ilyesmi, mert elég egyoldalúan táplálkozik, azt mondta, hogy szemmel láthatóan nincs szüksége semmire. Súly megfelelő, szőre csillog, stb. Kb 35 kiló.

baphomet Creative Commons License 2002.09.28 0 0 93
ahaa, rendben :)
Előzmény: Tibbe (92)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.28 0 0 92
Tudod,ez nálam csak egy figyelemfelkeltőjel.Hogy itt egy téma, amiről beszélhetünk!
Felhozom vele a süllyesztőből a topicot....
Előzmény: baphomet (91)
baphomet Creative Commons License 2002.09.28 0 0 91
ez most mit jelent?
Előzmény: Tibbe (90)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.27 0 0 90
{{{{{{}}}}}}}}}
Előzmény: baphomet (89)
baphomet Creative Commons License 2002.09.25 0 0 89
hello, csak azt tudom, mondani, hogy az enyém mit eszik. nekem újfoundlandim van, kb.65 kg-os a kicsike és másfél éves lesz 11-én. kétszer adok neki annyit, amennyitől látom, hogy rendben van. amíg kicsi volt, annyit kapott, amennyi a kajás zacskóra volt írva, mostanra már nagyjából tudom, hogy mennyi kell neki. most ezzel jól ki lettél segítve... szárazkajából acanát adok neki, rizses-bárányost és főzök is, mert azt is szereti. általában csirke-pulyka farhátat, nyakat, belsőséget veszek neki és sok zöldséggel megfőzöm. szereti a tejtermékeket, a gyümölcsöt (banánt, szőlőt, almát, görögdinnyét). konzervet sosem vettem neki.
sokfajta minőségű-árú szárazkaját lehet kapni, ráadásul neked kell úgyis rájönnöd, melyiket eszi meg leginkább. ajánlok neked egy elég jó kis topikot, ott rengeteg kutyás írja le, mivel etetik a kutyájukat, főtt kaja vagy csak száraz , milyen márkájú kajákat ajánlanak, stb. mire elolvasod biztos kialakul benned valami kép a témáról :)

http://freeweb.hu/forum30/forum.php?f_owner=73&t_id=1109&f_id=128&fmode=hlist&hsz=339

ha ez így nem jön be, akkor www.kutya.hu, fórum és a mivel etessem a kutyám topik.

Előzmény: inglisvumenke (88)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.09.24 0 0 88
Helló! Én egy leendő dog-tulajdonos vagyok. Szeretnék tippeket kapni, hogy milyen tápot érdemes adni egy 80 kg-s kifejlett példánynak? Hányszor eszik 1 nap, és mennyit? Nekem van egy németjuhászom, de ő nem mérvadó, mert csak 30 kg körüli, 10 éves, és csak este eszik főtt csirkét tésztával, kenyérrel, ilyesmi. Tippeket, márkákat, árakat, please!!!
Tibbe Creative Commons License 2002.09.24 0 0 87
-
baphomet Creative Commons License 2002.09.18 0 0 86
ok, tanulok még újat... :) végülis logikus.
Előzmény: Tibbe (85)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 85
Az Acana az jó. én Hillst, bárány-rizsest, de most
eukanubát...A kenyeret azért kell megpirtitani, hogy az erjedést okozó gombákat megöljed....igy egészségesebb, és valóban alkalmas lehet a fogtisztitásra...
Többieknek::: nem főétel a piritós, esetleg bélszinnel:::::::
Egyébként a kutya chat-en szoktam előfordulni én is , de itt nagyobb az élet , de már ott is kezd ismét, nyár szerintem laza volt!
Az " okoskodók" meg mindenütt vannak, de igy témabővités is sürübben előfordulhat,pl.áztatott-kenyér}}}}}}}}}}}
Előzmény: baphomet (84)
baphomet Creative Commons License 2002.09.18 0 0 84
ha már adsz neki kenyeret, akkor már szerintem mindegy, hogy pirítva vagy szárazon, nem? a pirított nem morzsál? :)

az a topikot csak azért ajánlottam, mert sokkal kellemesebb kutyásokkal beszélgetni, mint itt az indexen vitatkozni azokkal is, akik beírogatnak az állatos topikokba néha, pedig nincs is állatuk, csak utálkoznak vagy kötözködnek. nem veled van bajom, hanem a sok okoskodóval egy pár kutyás topikból. de mivel itt van nyulas topik az indexen, ezért ide is benézek és nem tudom megállni, hogy ne olvassak bele másba...

különben az enyém acanát kap, rizses-bárányost és azért főzni is szoktunk neki, mert imádja az ízeket.

Előzmény: Tibbe (83)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 83
Jó, én értelek, de ez a topic itt van ,az meg ott van,
Kutyafogkefe????
És a morzsák sem erjednek evés után a szájában?????
Igaz, szakirodalom egyszer közölte, ha aduk kenyeret, azt piritva tegyük:::::::::::
Előzmény: baphomet (82)
baphomet Creative Commons License 2002.09.18 0 0 82
én nem áztatott kenyérrel etetem...én szárazzal... persze csak a rendes kaja után fogkefe gyanánt kap egy darabot... :O))) imádja, sőt, követeli, ha nem kapja rögtön a kaja után időben.
egyébként van a kutya.hu fórumán nagyon sok okosság mindenfélével kapcsolatban, kutyakajás topik is van, ha valakit jobban érdekel a téma. oda legalább hozzáértők írnak (most nem neked szól, hanem úgy általában).
Előzmény: Tibbe (81)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 81
Ez egy figyelemfelkeltőjel..........Hátha megosztja itt a tapasztalatait egy-két kutyás, aki nem áztatott kenyérrel eteti az ebét..................;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Előzmény: amber (80)
amber Creative Commons License 2002.09.18 0 0 80
Ez mifele jel?:)
Előzmény: Tibbe (79)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 79
{{{{{{{{{}}}}}}}}}}}
Előzmény: amber (78)
amber Creative Commons License 2002.08.29 0 0 78
Az ismeretsegi koromben sok kutyas panaszkodik es en is bovitem a sort, a Royal Caninra. Sajnos sok fiatal kutya allergias a baromfi hus, a magas feherjetartalom (32%) miatt.
Otthon figyel egy 3 kg-os kiszereles, de nem adom nekik, inkabb Boscht kapnak. Az Eukanubat meg nem probaltam.
amber Creative Commons License 2002.08.29 0 0 77
Sajnos telleg elhiznak tole. Most kerult hozzank egy hete egy 5 honapos puli es ahonnan hoztuk ott macska kajaval etettek!! Maig nem ertem milyen megfontolsabol, mert amugy volt meg ket pulijuk meg egy macska, de a kutyak voltak tobbsegben..
Szoval eleg dagika, de mar adott le. Nalunk rendes Bosch szaraztapot kap.
Előzmény: Yuma (73)
Tibbe Creative Commons License 2002.08.24 0 0 76
Hát ezt a témát is lehetne vesézgetni.......
Előzmény: oszibá (59)
KisHercegnő Creative Commons License 2001.05.07 0 0 75
örülök, h még fut a topik. én hosszú távolét után jelenthetem, h a dolgozatomat (az indító okot :-)) elfogadták, így mehetek vizsgázni.

köszönöm mindenkinek a segítséget!!

KH

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!