Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2002.02.05 0 0 3
Képzeld, múlt szerdán voltam a suliban. Felavatták a földszinten az új könyvtárat, nagyon szép lett. Az új igazgató (bizonyos Bodó László) ezzel debütált: igazán impozáns belépő. Ott volt többek között Csepeti Anci néni és Balogh Gabi néni is. Ha belegondolok, hogy ők már a nagymamámmal is együtt dolgoztak...
Előzmény: SzigDani (2)
SzigDani Creative Commons License 2002.02.04 0 0 2
Gönczi Klári néni unokája osztálytársam volt. Palmer Kati nénit jól ismertem, habár nem tanított. Most, hogy olvastam, hogy meghalt, nagyon szomorú lettem. Fizikára Rajkányiné Enikő néni tanított, elsős osztályfőnököm Rózsa néni volt. Igyexem majd előkeresni a tanáraim nevét, nem akarom helytelenül leírni. Emlékszem, 1988-ban volt az iskola 150 éves, akkorra kaptuk a földszint és az első közötti nagy képet és a madarakat.
Úgy mentem oda, hogy totál botfülem volt. Az énektanárom, Ági néni egy év alatt kiigazította a dolgot, utána 10 évig voltam kórusban, néha szólót is énekeltem (nem akkor, amikor elszúrtam a szólamot:))

SzigDani

Előzmény: Goldman Emma (1)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.01.26 0 0 1
Most a meghatottság könnyeit beletörlöm a pulcsim ujjába. Végre egy sorstárs! Elég elszomorító, de SzigDani hozzám képest csecsemő, én 1972-től 80-ig koptattam a padokat. Ráadásul ez nálunk családi hagyomány, mert a nagymamám a Knézichben (fiú polgári, majd általános) volt legendás hírű elsős tanítónéni. Aztán persze a mamám és a testvérei is odajártak, meg a húgom, de ő csak négy évig. Megpróbálom összeszedni a tanerőket: 1.-2.: Tóth Dezsőné, Marika néni; 3-4.: Szabó Endréné, Kati néni; 5.: Vékony Béláné, Aranka néni; 6-8.: Gönczi Péterné, Klári néni, az örök úttörőcsapat-vezető. Ja, és én voltam a lebotfülűbb zenei tagozatos. (Kegyelem ötös énekből, "ha már minden másból megvan ennek a szerencsétlennek".) Még talán annyit, hogy az utóbbi években néhányszor bent voltam a suliban, és döbbenten tapasztaltam, milyen barátságos hely. Én valahogy úgy emlékeztem rá, mint egy sötét, homályos kaszárnyára. Biztos az énekórák okozta stressz miatt volt. :D
Dani! Téged tanított a matekos Palmer Kati néni? Tavaly volt egy osztálytalálkozónk, és ott mesélték, hogy meghalt szegény. Nagyon megrázott, pedig korábban sosem definiáltam magamban, mennyire kedveltem.
Előzmény: SzigDani (0)
SzigDani Creative Commons License 2002.01.26 0 0 0
Az hogy lehet, hogy Emmán és rajtam kívül eddig még 0 ember jelentkezett? Zenei tagozat, 1983-1991, of. Gergelyné Kovács Mária.

SzigDani

Előzmény: Goldman Emma (-)
Goldman Emma Creative Commons License 2001.02.28 0 0 topiknyitó
Járt még oda valaki? Zenei tagozat? Vagy legalább az iskola-fogorvosi a földszinten?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!