Keresés

Részletes keresés

sziliria Creative Commons License 2005.10.18 0 0 45
De az külön jó, hogy iskolás gyerekeken próbálják ki az egészet. Pl. az egyik agyrázkódást szenvedett. Én nagyon díjaztam volna, ha az egész önkormányzati testület elmegy bulizni és közben egy-két delikvenst comb-nyak töréssel szállítanak kórházba. Nesze neked élményfürdő!
Előzmény: 300eoss (44)
300eoss Creative Commons License 2005.10.18 0 0 44
Ez csak a természetes szelekció, ez benne van az elhullási rátában.
Előzmény: rács1 (43)
rács1 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 43

Végre elkészült! Megkezdődött a próbaüzem, és már törik is csontjaikat az iskolások. Addig baszakodtak az építkezéssel, hogy már kezdtem azt hinni, hogy minden tökéletes lesz. Ma majd kialakul.

rács1 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 42

Vasárnap voltam Sóstón,teljesen meglepődtem.Úgy néz ki a strand,mintha az új Airbusnak nem sikerült volna a landolás.

Nem sok fát hagytak meg a strandon.Lesz élményfürdő,csak egy kis árnyék nem.Az is igaz,hogy mia fenének megy az ember a strandon árnyékba. :-)

Tibó Creative Commons License 2005.01.24 0 0 41
[img src="http://www.my-tropical-islands.com/abb/e-dome-above.jpg"]
Talaltam kepet a latvanyfurdorol. :)
Tibó Creative Commons License 2005.01.21 0 0 40
Na, mar kepet se tudok felrakni. Kafa.
Alig talaltam meg ezt a topicot, mar annyi topic van itt (persze a fele az egy topicba osszevonhato lenne. khm)
Ha a bal oldali dombocska 1-2 ezer meter magas lenne, akkor eleg szep nagy latvanyfurdokomplexumunk lenne :)
http://www.szon.hu/bilder/1kozelet/050120elmenyfurdo2.jpg
picsa
Tibó Creative Commons License 2002.03.05 0 0 39
Valaki(k) hazud{na|i}k
Ezt ki merem jelenteni.
Csak vajon ki(k)?

Utalom a hazug politikusokat!
Ezennel megalakitom a hazug politikust kiiktato egyesuletet.

Tibó Creative Commons License 2002.02.25 0 0 38
na ez erdekesen hangzik...

A Városházán hisznek a sóstói fejlesztésben

2002. február 25.

Giba Tamás Nyíregyháza alpolgármestere szerint azzal, hogy az első lehetőség alkalmával nem nyert a Sóstóra tervezett fürdő pályázata, még nem hiúsult meg a beruházás. Belus Tamás képviselő szerint, az elbírálás folyamata kész átverés show volt.

A nyíregyházi Városházán, február 25-én sajtótájékoztatót tartottak a Sóstóra tervezett élményfürdő beruházásáról. Elsőként Giba Tamás alpolgármester ismertette az előzményeket, és elmondta tervezés még 1994-ben indult meg. A város vezetői is tudják, hogy a turizmus ma az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági szektor ezért gondolkoztak a fürdő fejlesztésben. Giba szerint a város feladata egy ilyen beruházásnál, hogy katalizálja azt. A működtetés és a gazdaságos üzemeltetés már egy befektető feladata, a város csak így koncentrálhat a legfontosabb feladataira. Az alpolgármester elmondta, a befektetővel hosszas tárgyalásokat folytattak, míg a legelőnyösebb feltételeket kialakították. Most az önkormányzatnak 26 százalék részesedése van a beruházásra vállalkozó cégben, az üzletrészt az apportként bevitt telekkel váltották meg. Az alpolgármester azt is elmondta, az sem lehet indok a pályázat elutasítására, hogy külföldi tulajdonosa is volt a Nyír-Therma Kft-nek, ugyanis Nyíregyházán már több beruházás esetén nyertek állami céltámogatást külföldi beruházók. Giba szerint felmerült ugyan a Parkfürdővel közös működtetés is. De az szakmailag nem indokolt, mert az csak négy hónapon át üzemeltethető.

Az alpolgármester elmondta, február 17-én Gyulán egy szakmai konferencián jelentette be a Matolcsy György gazdasági miniszter a pályázat nyerteseit. Mivel most minden nyertes a nyugati országrészből került ki, hisz abban, a keleti végekről pályázók is sorra kerülnek majd. Giba Tamás szerint, máskor is előfordult már, hogy elsőre nem nyert a város pályázata, de ettől sosem estek kétségbe. Ha így lett volna, akkor a Lobogó utcai és a Pacsirta utcai bérlakás építkezés sem kezdődhetett volna el.

Belus Tamás képviselő a Sóstó Fejlesztés Rt. igazgatója szerint a pályázat előzetes elbírálási folyamata olyan volt, mint a Kész átverés show. Belus szerint, ha hiba történt a sajátrész igazolása során, akkor az MVF Kht. hibázott. Ugyanis a pályázat benyújtása után a pályázatok ellenőrzésével megbízott MVF Kht. – a Gazdasági Minisztérium által működtetett kht-ről van szó – értesítette a Nyír-Therma Kft.-ét, hogy hiánypótlást nyújtson be. Többek közt, kérték a saját rész igazolását. A kft., hogy biztos legyen a dolgában, elküldött egy tervezet mintát is a saját rész igazolásának módjáról. Mint a sajtótájékoztatón bemutatott okmányból kiderült, a kht illetékese a - kft tervezetére - január 10-én kelt faxban a következőket közölte: ’’Az Ön által küldött tervezet megfelel a kiírásoknak, és mivel 363 millió forint igazolása már megtörtént, az Ön által küldött tervezeten további 310 millió forint igazolása szükséges.’’ Ezután a kft. az illetékes bank igazolását is megküldte - a tervezet szerint – 333 millió forint önrész meglétéről. (A sajtótájékoztatón bemutatták az elküldött okmány másolatát, mely január 14-én kelt.) Ezek után nem értjük, mit is kérnek még a bírálók? – mondta Belus. A képviselő azt is hozzátette, az elutasítás okáról hivatalos értesítést nem kaptak, de sajtóban már több olyan nyilatkozatot is olvastak, ami szerint formai hiba – a saját rész hiánya - volt az elutasítás oka.
-revayz-

Hat en mar semmit nem ertek...
Valakit nagyon kezdek utalni, csak meg nem tudom kit...
Asszem el kene kezdeni takaritgatni a cellakat. Elegem van az ossze-vissza hazudozasbol!

Tibó Creative Commons License 2002.02.21 0 0 37
ha ide elneztek, akkor lathatjatok, hogy alatvanyfurdovel is gond van.
ha igaz amit Szabo mond, persze mivel politikus siman kinezem belole a hazugsagot, akkor az OnKorm. b@szta el. Pedig palyazasban jok szoktunk lenni...
Viszont, Szabo azt mondja, hogy sietni kell, mert kulonben kikerulunk a tamogathatoak korebol, mig Parragh lassitana a folyamatot. Elfelejtettek egyeztetni! ~:)
Előzmény: Don Valentino (36)
Don Valentino Creative Commons License 2002.02.13 0 0 36
Hetvegen a Sunshinenon (!) hallottam nyilatkozni a fejlesztesi akarmicsoda vezetojet is barcsak fel fullel hallgattam a musort, de azt mondta, nem lesz Krudy szakko, csak a terasz lesz meg.
Egyebkent furcsa kiejtese volt a fazonnak. Nem magyar?
Előzmény: _LaJoS_ (33)
Tibó Creative Commons License 2002.02.07 0 0 35
Es mi van a jégpályával?
Az smafú?

Ebb?l az egészb?l csak a kaszinó nem tetszik...
Lajos! Hol szilveszterezzünk?

Előzmény: _LaJoS_ (33)
Excel Creative Commons License 2002.02.06 0 0 34
Hát igen 2-3 évenként ez a hír aktuális. Tényleg mit csinált Belus Tamás, meg a Sóstó Fejlesztési Rt. 94 óta, hogy a Krudy Szállór sohasem jutott pénz, befektető?
Előzmény: _LaJoS_ (33)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.02.06 0 0 33
Őszre kész a Krúdy Szálló

Lehet, sokan el sem hiszik, hogy az az épület, amely hosszú évek óta az enyészeté, pár hónapon belül ismét a régi pompájában ragyog.

A terveket tegnap sajtótájékoztatón ismertette a városházán dr. Deli István, a közgyûlés idegenforgalmi és turisztikai bizottságának elnöke, Belus Tamás, a Sóstófejlesztési Rt. igazgatója és Fried Péter, a Nyír-Therma Kft. ügyvezetõ igazgatója. Megtudtuk: miután a megyei részvényeket megvásárolta, mára a Sóstó-fejlesztési Rt. kizárólag a város tulajdona. A Városüzemeltetési Kht.-ben lévõ fürdõágazattal összeolvadva önállóan is komoly gazdasági erõ, olyan idegenforgalmi cég, amelynek lesznek fürdõi, szállodai kapacitása és jármûvei. A tervek között szerepel a késõbbiekben utazási iroda létrehozása. A város most évi 40 millióval támogatja a fürdõágazatot, de az lenne a kívánatos, ha emellett legalább öt évig évi 40 millió fejlesztési önerõt biztosítana.
Rövid idõn belül megkezdõdik a Krúdy Szálló – melyet a Nyír-Therma kft.-be apportált a város – felújítása, s õszre kész kell lennie. Már lehet ide tervezni a szilveszteri programot. Mint szálloda, nem mûködik tovább, más, szórakoztató, szolgáltató funkciót kap. A mûemléki felügyelettel egyeztetve elkészültek a tanulmánytervek, most a kiviteli terveken van a sor. Négy szint lesz. Az alagsor, pince (1000 négyzetméter) a báltermek, a kávéház, a vendéglátás kiszolgáló területe, süllyesztett gazdasági bejáróval. Lesz étellift és rendes lift is. A földszinten az eredeti állapotában állítják helyre a fõbejáratot, itt lesz a kávéház kis terasszal, s a néhány száz vendég fogadására alkalmas báltermek. Persze ugyanúgy megmarad a terasz, mint amilyennek a nyíregyháziak szeretik, csak azt is rendbe teszik. Az emeleten háromszáz férõhelyes konferenciaterem, a fölötte kialakított szinten pedig mintegy 450 négyzetméteren kaszinó, modern bár lesz. A rekonstrukció korabeli, a nyitáskor készült fényképek alapján zajlik majd. A beruházás 400-450 millió forint lesz, a pénz megvan rá. Mire azonban az egész sóstói projekt elkészül (wellness-fürdõ, fórum rész, üzletek, szálloda), a bekerülési költség közelíteni fogja a 11 milliárdot.
A közgyûlés idegenforgalmi bizottsága megalakulása óta fontosnak tartja, hogy állandó kapcsolatban legyen a sóstói vállalkozókkal, most épp egy közös kiadványuk készül, bizonyítéka annak, hogy egymásban nem a konkurenciát látják, hanem különbözõ profiljukkal egymást segítik. A sóstói projekt az õ elképzeléseikkel is egyezik. A bizottság szeretné, ha a vállalkozók ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat is végeznének, ehhez várják az ötleteket. Akik például lovasturizmussal foglalkoznak, néhány konflist állíthatnának be, amelyek a város és Sóstó között szállítanák az utasokat. A nosztalgiázásra fogékonyak bizonyára szívesen veszik majd azt is, hogy egy villamoskocsi kiállítását tervezik a város központjában, benne kapna helyet az információs szolgálat.
S ha már a villamosnál tartunk, megkérdeztük: van-e remény arra, hogy valamikor újra jár a villamos Nyíregyházán. Képzeljék, van! Rabóczki László, a sóstói projektben ugyancsak partner Épker Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta: többen is õriznek Nyíregyházán régi villamoskocsit. Szintén megkeresték õt ezzel a kérdéssel. Arra, hogy a régi útvonalán, a városközponton át csilingeljen végig a villamos, már nincs lehetõség, az úthálózat azóta átalakult. De arra igen, hogy az állomástól a kisvasút sínpárján a Tölgyesig zötyögjön, onnan, a kitérõtõl pedig régi vonalán ki, Sóstóra. Ha nem is a nagyon közeli jövõben, de a reális lehetõség erre megvan.

Cservenyák Katalin

Hö. Tibó egyes számú próféciája? :)))

Előzmény: Tibó (-)
FixI Creative Commons License 2001.12.25 0 0 32
Naja, majd belekerül a jegy vagy 1500-2000 Ft-ba.
Előzmény: _LaJoS_ (30)
wamzer Creative Commons License 2001.12.25 0 0 31
"Mi a fene az a wellnessfürdő? :-o"

Hát, en nemtom, de a majd a reumatológás beutalós 8-as busszal kitotyogó öregnénik biztos képben lesznek, és duzzadnak a wellnesstől ezerrel :)

Előzmény: _LaJoS_ (30)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.12.21 0 0 30
Álomfürdő Sóstón

Egyelőre csak álom, ám, ha valóra válik, minden képzeletet felül múl majd a sóstói gyógy-, termál- és wellnessfürdő.

November utolsó napjaiban megalakult az a gazdasági társaság, mely célja, hogy Sóstó még vonzóbbá váljon a turisták számára, s hogy a városlakóknak egész évben szórakozási lehetőségeket nyújtson. A Városüzemeltetési Kht., a Yuli Ofer csoport és az Épker Kft. alkotta társaság a Széchenyi Terv forrásait szeretné felhasználni a beruházás kivitelezéséhez, mely legkorábban a következő év májusában indulhat. Rabóczki László, az Épker Kft. ügyvezetője Európa harmincöt fürdőjét látogatta meg, s leste el a legérdekesebb megoldásokat. Azt tapasztalta, az emberek inkább az egészséges életmódra ügyelnek, mintsem orvoshoz járnának, ezt a szemléletet szeretné Nyíregyházán is meghonosítani. Ezt szolgálja majd a fürdő, mely ha megvalósul, a pihenni vágyók paradicsoma lesz.

Galériák és szökőkutak

A fürdő egyik fő funkciója gyógyászati, ezen belül is preventív. Magyarországon, bár még nem terjedt el széles körben ez a szemlélet, egyre többen ismerik fel az egészségmegőrzés fontosságát, és nem sajnálják az időt pár kilométernyi futásra, félórányi tornára, vagy néhány hosszra az uszodában. Ők minden bizonnyal kedvelik majd a fürdőt, hiszen a nyugaton közkedvelt Wellness-program keretében fitneszre, sportolásra, illetve egészségrehabilitációra nyílik majd lehetőség, így mozgásszervi gyógyászati kezelésre, vagy gerinckezelésre is. Egy másik egység a melegvizes gyógyfürdő, ahol több medence is várja a vendégeket. Középen egy kör alakú pihenőmedence, hatalmas galériával – ez a megoldás egyébként a fürdő egészét jellemzi majd. Ennek segítségével az alsó részen fürdőzőket föntről, a római jellegű oszlopokkal tartott galériáról figyelhetik a vendégek. Az egység középpontja egy olyan speciális masszázsmedence, melyben tizenkét masszázsfej gondoskodik a különleges élményről, e mellett kap helyet egy kisebb medence, mely egy dögönyözőnek és szökőkútnak ad helyet. Ez utóbbi egészen a tópartig ér majd, esti megvilágításban páratlan élményt ígér.

A szaunák világa

A fürdő következő fontos eleme a finn szaunavilág. Hazánkban is egyre többen hódolnak az északi országból indult szenvedélynek, melyet az egészségmegőrzés egyik alapjának tartanak. Európa-szerte is páratlan felszereltségűnek számít majd az egység, ahol a hagyományos szaunák mellett bioszauna, fény- és hangszauna, valamint római fürdő is helyet kap. Élményfürdő is vár majd a látogatókra, ennek elengedhetetlen elemei a dögönyözők, a pezsgőfürdő, a hullámmedence, és a különböző nagyságú csúszdák is. A kicsik – és nagyobbak – nagy örömére a fürdő gyermekvilága is csupa izgalom és különlegesség. A medence partját tiszai homokkal töltik fel, így a gyerekek ugyanúgy építhetnek homokvárat, mintha a folyóparton lennének. Lesz vár és sok-sok csúszda, barlangok és vízágyú – a gyerekek nem is tudják majd, éppen hol szórakozzanak.

Elérhető szolgáltatások

Számos újdonság és egyedülálló szolgáltatás várja a vendégeket, akik biztosan nem győznek majd csodálkozni. Szaunavilág, klímakamra, szökőkutak és pihenősziget, sodrópatak, és szörfmedence – megannyi kuriózum. Az energiacölöpökre épített, geotermikus energiát használó épületkomplexumban ezer négyzetméternyi vízfelület vár a vendégekre, akik – ha mindez nem lenne elég – vásárlással is elüthetik az idejüket, és a szórakozásukról is gondoskodik a ház. A beruházók azt ígérik, mindenki számára elérhetőek lesznek a világszínvonalú szolgáltatások, melyek elsősorban a pihenést, és regenerálódást szolgálják majd.

- Száraz Ancsa -




Mi a fene az a wellnessfürdő? :-o
Tibó Creative Commons License 2001.12.05 0 0 29
Latjatok papci megmondta az igazat!
300nm-es szorfmedence. Hat az szuper lesz..Kajak. (cinizmus off)

Egyebkent piramis alaku zenelo szokokut sincs tul sok...

Vajon miert van keves szorfmedence Europaban?
Szorf nagyhatalom leszunk?

Oriascsuszda az hany meternel kezdodik? 5?

En nem hiszek ebben a dologban. Gagyi lesz, es kesz.

Ez a hegyi patak gyors aramlasat imitalo csatorna esetleg bejon..., de az is biztos gagyi lesz! :)

kulonben is, kik vagytok Ti, hogy beszoltok? He? ~:)

Don Valentino Creative Commons License 2001.12.05 0 0 28
Ja hogy ez egy ilyen mokas hely?
Extrem sportok kedveloinek.
Előzmény: Papci (27)
Papci Creative Commons License 2001.12.05 0 0 27
HAt _vizi_fallabda meg _vizi_tenisz. Nem hallotatok meg rola. Ez aztan igazan unicum. :-)
Előzmény: Don Valentino (26)
Don Valentino Creative Commons License 2001.12.05 0 0 26
Tibonak egy latvanyfurdoben fontosabb a fallabda, meg a teniszpalya...
Szerintem nemi kep es fogalmi zavarral kuszkodhet.
Tibo az olyan vizes dolog, tudod! Ne keverdd!
:o)
Előzmény: _LaJoS_ (24)
krix_krax Creative Commons License 2001.12.04 0 0 25
((És még rám mondjátok időnként, hogy figyelmetlen vagyok.))
Előzmény: _LaJoS_ (24)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.12.04 0 0 24
Ez gagyi. Nincs benne semmi. Teniszpalya? fallabda? csuzdakomplexum? Vizibar? stb.?

Vazeg, Te olvastad is a belinkelt cikket?

,,A fürdő egyik érdekessége, hogy készül egy szörf medence is. Itt háromszáz négyzetméteren szörfözhetnek majd az érdeklődők, a mesterségesen keltett hullámokon. Hasonló medence Európában jelenleg csak egy helyen, Németországban működik. Emellett óriáscsúszdákat is üzembe állítanak, és lesz a hegyi patak gyors áramlását imitáló csatorna is, meg sok más meglepetés. ''

A fentiek nem mennek el legalább stb.-nek?

Én nem érzem snassznak, sőt, még csak csúnyának sem.

Előzmény: Tibó (22)
wamzer Creative Commons License 2001.12.04 0 0 23
SzVsz nem néz ki rosszul, mondjuk engem anyira nem dob fel, hogy hatszor anyi pénzért látványfürüdhetek, így is alig lehet rábeszélni, hogy strandra menjek:-)
Előzmény: Tibó (22)
Tibó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 22
Nacca.
1. lattam mar plazat, igy tudom, hogy a mienienk gagyi.
Pont igy vagyok a latvanyfurdovel...
Ez gagyi. Nincs benne semmi. Teniszpalya? fallabda? csuzdakomplexum? Vizibar? stb.?

2. Kinezet. jo, hogy probaltak a tajba illeszteni de:
Meg igy is meghatarozo merete miatt, Sosto egyik meghatarozo epulete lesz.
Ezert, miert nem lehetett egy Makovetz volumenu embert (mondjuk Ot) megbizni a tervezesevel?
Felelmetes dolgot tudott volna muvelni!!!
Ez snassz. Nem akarok snassz dolgot Sostora!!!

Előzmény: _LaJoS_ (21)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.12.04 0 0 21
Nemtom, ezzel mi a baj.
Előzmény: Tibó (20)
Tibó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 20
Erdekesen nez ki.
Szerintem ez egy megagagyi latvanyfurdo... :(

Nekunk mindig csak ilyesmi jut, a pacank is csak olyan tessek-lassek...

Itt van egy cikk, kepekkel

_LaJoS_ Creative Commons License 2001.05.15 0 0 19
ja, a műjégpályát pedig kifelejtettem.
Előzmény: _LaJoS_ (16)
Don Valentino Creative Commons License 2001.05.15 0 0 18
Tenyleg egy verfurdo mindig jolesik lovoldozes utan.
Előzmény: _LaJoS_ (16)
Tibó Creative Commons License 2001.05.15 0 0 17
Tenyleg, hiszen ez az en topicom, es nincs is a kedvencekbe.
Egyebkent ez ugyben sem hallani sok mindent....
Előzmény: _LaJoS_ (16)
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.05.15 0 0 16
Na, ezt meg lent felejtettük. Pedig milyen jól mutatna, ha a nyáribob-pályáról lövöldöző apukák elől a sísánc után kettővel lévő villamosmegállóban található látványfürdőbe lehetne menekülni :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!