Keresés

Részletes keresés

kispolgár Creative Commons License 2005.03.29 0 0 1965

Megoldást keresek az alábbi problémára:

PCTV kártyával szerteném digitalizálni (majd DVD-re írni) egy VHS-C kazetta tartalmát. Van egy VHS adapterkazetta hozzá, így egy rutin művelet lett volna számomra, csakhogy a magnóm rossz minőségben (alul csíkos képet adva) játsza le, de a nagyobb baj, hogy csak minden második félképet rögzítheti a PC: a filmen a sétáló emberek a  rögzített anyagon, már sietősen mozognak, mintha a régi filmeket látnék...

Persze, a hang elcsúszik. Próbáltam interlaced, deinterlaced, avi, mpeg formátumot a PCTC captureddel.

Tipp?

Konrad Creative Commons License 2005.03.13 0 0 1964

A DScaler is fagyaszt :-)

Minden tud fagyasztani, ami direkt akar nyúlni a memóriához ésvagy a címzésekhez.

Előzmény: yogibear (1961)
attip Creative Commons License 2005.03.13 0 0 1963

Sziasztok!!:)

Régebben volt már szó róla,de sajnos nem találom,hogy hogyan lehet kivenni a regisztrációs adatbázisból a csatornalistát???

Ujra kell telepitsek,nem szeretném ha sokat kellene vele bíbelődni....

Köszi a választ.....

hsimon Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1962
Ezek szerint nem csak az XP-től függ, hanem az alaplapoktól is?
Előzmény: yogibear (1961)
yogibear Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1961
Akkorát fagyott a Win, amire egyébként az XP felrakása óta nem láttam itthon példát.

Ugyanmár. Egy sima egyszerű Virtualdubbal (ami ugye nem telepit/ir felül semmit kiakasztottam...

Me alatt (bár ott elvileg a wdm-driver is jó), az eredeti 4.02 (nem 4.02a!), ami Vfw-s driver (ezt kaptad eredetileg?) a Temic-tuneres Pro-val gond nélkül megy.
XP alá már csak wdm-driver jó, azaz valamelyik 5.xx.
Ha anno a 4.02-t adták mellé, akkor az 5.11.
Leszedhető pl. a driverguide.com-ról.

http://www.video-drivers.com/drivers/125/125108.htm

Tvnézésre pedig a Dscaler:

http://www.dscaler.org/
Előzmény: st.Jeromos (1960)
st.Jeromos Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1960

Az eredetileg hozzákapott CD-vel se megy, azzal még úgyse, mert ugyi az nem XP kompatibilis nincs rajta a Winfoslogoteszelés és problémákat okozhat ha telepítem.

Ennek ellenére tettem már fel XP alá és bebizonyította, hogy tud okozni problémákat. Akkorát fagyott a Win, amire egyébként az XP felrakása óta nem láttam itthon példát, csak a reset mozdította arrébb. Szal pillanatnyilag lövésem sincs.

Előzmény: hsimon (1959)
hsimon Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1959
Én is szívtam vele eleget, a legfrissebb, legújabb, legcsicsásabb progikkal, míg végül a "StudioPCTVPCI402a.exe" mellett maradtam. Azóta tökéletesen müxik.
Előzmény: st.Jeromos (1956)
st.Jeromos Creative Commons License 2005.02.26 0 0 1958

Millenium alatt úgy ment, de az XP más :(

De miért pont ennyire?

Előzmény: Konrad (1957)
Konrad Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1957
Állítsd németre az országot (onnan használod), és próbáld meg úgy. Úgy sem megy?
Előzmény: st.Jeromos (1956)
st.Jeromos Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1956

Sziasztok.

Lenne egy problémám. Van egy Pinacle PCTV Studio Pro kártyám, amíg a gépemen Me volt addig minden ment tökéletesen, de mióta a gépre XP került és a hozzávaló driverek a Pinacle oldaláró, azóta a magyar kereskedelmi adókat egyszerűen nem találja a kártya + még sok másikat sem. Az addigi majd 30 csatornából, jó ha 6-ot

megtalál. A kártyát kipróbáltam a lányom gépében is, ott a mai napig Me az oprencer és ott jön az összes megszokott csatorna, de nálam az XP alatt nem, hogyan tudnám működésre ösztönözni szerintetek? Pillanatnyilag a PCTV510-es driver van fenn a gépemen. A kártyának a Matáv kábeltévét kéne fognia.

nlaci64 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 1955
Ki tud segíteni?
PCTV PRO kártyámhoz XP reinstall után feltetettem a Pinnacle oldalról frissen letöltött 5.5-ös update csomagot. Jön a TV műsor rendesen, de akár a setupban való változtatás után (mondjuk capture minőség változtatása), akár kilépéskor lefagy a PCTV Vision. Van valakinek ötlete, hogy lehetne orvosolni?
Előre is köszi.
atyaatya Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1954
Üdv mindenkinek!!!

1 éve van PCTV PRO kártyám sok problémám volt vele, de eddig mindegyikre nyertem megoldást. Többek között itt is sok segítségre leltem. A jelenlegi problémám az, hogy egy reinstall után tökéletes volt minden, de egy felvételkészítés után miközben tévét nézek csúszik a kép vagy 2 másodpercet. Érdekes a felvétel közben minden rendben lenne, de ugye sima tv-zésnél az ember nem mindig „akar” felvenni. Hallottam ezt is azt is, hogy a nero (dvd író) program is bezavarja (XP SP2) eddig a 6.3.20-as volt fent, de frissítettem 6.6-ra. A jelenség (reinstall után) megismétlődőtt.

Csak nekem van ilyen problémám ?

Tudtok rá megoldást ?

Ja és szeretnék beidézni egy másik forumból:

felejsd el/feletsétek már el a kibaszott pinnacle drivert és szoftvert.
szar ahogy van, kuka, tessék a cd-t széttörni amit adtak hozzá

driver uninstall, reboot.
utána mikor megtalálja skip, és windows update
custom update
optionals hardvare otpions - itt WDM driver for pinnalce tuner
install és reboot
ezután meg tv-hez windvr3-at rakjatok fel
90%, hogy semmivel sem fog akadni többet!!!”

Szóval gondoltam, hogy kipróbálom a WDM drivert, de sehogy nem tudom leszedni.

SEGÍTSETEK !!!

A windvr3-ra nem tudtok valami linket ??

Bocsi, hogy hosszú voltam.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1953
Köszi, sikerült a sztereót megoldanom. Az m1 PAL-DK hangját viszont ez se kezeli, hiába állítom be. Meg még a teletextet kéne visszatenni a régiről, remélem, menni fog anélkül, hogy agyonvágná a többi részét.

Ja, és rádióról visszaváltva tévére nincs kép. De ez belefér a megszokott "Pinnacle minőségbe". :-)
Előzmény: Louie (1952)
Louie Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1952
Keress rá az 5.30-asra a neten, az való a régi mirókra. ;-))
Előzmény: Törölt nick (1951)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1951
Sziasztok,

Van egy ezeréves Miró PCVT Pro-m (txt, sztereó). Az új szoftverekkel (5.0, 5.5) sehogy se akar sztereóba váltani, marad az 1 karika a csatorna mellett és a NICAM-os adók így baromi zajosak. Van erre megoldás?
ramtiger Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1950
Sziasztok!
Köszi a tippeket. Kisérletezek, aztán referálok :-)
Ramtiger
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1949
Nagyon régen, egy korábbi pctv-vel volt nekem is ilyen problémám. A megoldást az jelentette, hogy a videóból NEM antennakábelen vezettem ki a jelet, hanem az euroscart csatlakozón, a videójelet a pctv kártyába, a hangjelet pedig egyenesen a hangkártyába.

Onnantól kezdve tökéletes volt.
Előzmény: ramtiger (1947)
Konrad Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1948
Próbáltál video módot váltani? (PAL, Secam, stb.)
Előzmény: ramtiger (1947)
ramtiger Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1947
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Pinnacle PCTV-pro kártya + 5.9-es szoftver csomag. Antenna kábel bemegy a videó-ba, onnan a kártyába. A PC-n a hangok rendben vannak a TV adásoknál, de ha a videóban indítok el egy filmet, akkor tökéletes kép, de nuku hang. Nem tudtok erre valami megoldást?
Ramtiger
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1946
Vannak hibái a PCTV-nek, de vannak rá megoldások is.
Ebben az árkatógóriában nem nagyon vannak jobb kártyák, és elég jól műxik. Nem a világ nyolcadik csodája, de nagyon jól használnató.

Az a jó benne még, hogy elég sokan használják, így ha valamivel el is akadsz vele (nem hinném egyébként - könnyen kezelhető darab), gyorsan tudsz valakit találni (akár itt, ebben a fórumban is), aki tud segíteni.
Előzmény: attip (1944)
Konrad Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1945
Vegyél, én egy elégedett használó vagyok. Lassan 6 éve ilyen van a gépemben...
Előzmény: attip (1944)
attip Creative Commons License 2004.11.15 0 0 1944

Vegyek ,vagy ne vegyek ilyen kártyát ,elég sok hibárol irogattok!!:)

Köszi!!:)

ramtiger Creative Commons License 2004.10.25 0 0 1943
Sziasztok!
Én még újonc vagyok a tunerkártyák terén (bár már vagy 4 éve használok egy miro PCTC kártyát tv nézésre), ezért lenne pár kérdésem. Pár napja vettem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát. Persze egyből néma levente módjára akart csak műkszeni a drága. Korábbi útmutatásaitok alapján Line in engedélyez, erre hangja van, bár max. hangerőn is csak suttogás erejű. Korábban telepített összes codec leszed - hang tökéletes lett. A nagy kérdésem, hogy hogyan lehet rávenni a Pinnacle PCTV progiját az MPEG2-es nagy felbontású rögzítésre ill. érdemes-e vele eggyáltalán küzdeni ebbe az irányba, avagy cseréljem le a programot? Jelenleg csak az MPEG1-et hajlandó kis felbontásban rögzíteni, és annak is csúszik a hangja. A gépem 2 gigás Celeron - 256 RAM - Win XP prof - AC97-es alaplapi hangkártya. Elvileg bírná a nagyfelbontású rögzítést. Előre is köszi a segítséget. Ja igen -- a kártyával VHS családi felvételeket szeretnék rögzíteni a lehető legjobb minőségben (amíg a kártya bírja).
Ramtiger
tomshowyer Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1942

FM-rádiós  tunerkártyát használ vki?

Sajna csak PCTV rave van, e mellé, vagy e helyett keresnék rádiósat.

Kworld, hauppage mennyire ajánlott? PCTVben kicsit húzós 30ropi.

Olcsó húsnak mennyire híg a leve?

Szipolyka. Creative Commons License 2004.08.27 0 0 1941

Sziasztok!

Hasznal itt valaki Pinnacle Media Center-t?

Mitol lehet az, hogy a TV-nek nincs rajta hangja?

Az MP3 file-okat peldaul jol lejatssza...

cs_gaborka Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1940
Off: Mail ment.
Előzmény: Louie (1939)
Louie Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1939

Off:

Mennyiért?

Előzmény: cs_gaborka (1938)
cs_gaborka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 1938
Ha esetleg valakit érdekel, van egy FAST AV Master digitalizálóm, hardver MJPEG kodek, 768*576 felbontásban rögzít, tartalmaz TBC-t a VHS felvételek rögzítésére is tökéletes. Video/SVideo in/out.
tomshowyer Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1937

Ez a Miro PCTV tunerkártya ? volton üzemel?

Illetve betehető egy MSI K7N2 Delta-l (új)alaplapba?

yogibear Creative Commons License 2004.07.07 0 0 1936
Mindazonáltal az én véleményem még mindig az, hogy analóg felvételek digizéséhez a minimum egy digitkártya, abból meg a minimum egy Pinnacle DC10+.
Úgy rémlik, már nem gyártják, de használtan beszerezhető elérhető áron. Hardveres mjpeg-kodekkel szerelt és az avi_io "csont nélkül" kezeli... Win98/ME alatt.
W2k/Xp alatt nem, mert ott már az ezerszer kitárgyalt Wdm-driver dívik, nem a 9x alatti Vfw-driver. De ezesetben lényegtelen, mivel a hozzáadott Pinnacle Studio (teljes verziós)progival készithető a felvétel W2k/Xp alatt is. "Természetesen" mjpeg-avi felvétel.
Előzmény: yogibear (1935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!