Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2008.04.30 0 0 731
Különösen az a két zsebekkel ellátott villanyórára emlékeztető darab tetszett.
A növénysimogatóban meg koszorúra való szalaggal akarták bekötni az emberek szemét (ha jó gondoltuk, gyorsan elhúztunk onnan).
A kék szemétzsákkal bélelet ócska deszkakeretű pancsolók csámpás szökőkúttal tényleg nagyon rondák.
Három cserép Hostát azért sikerült vennem, aminek örülök. Ezen kívül a lángos volt a legjobb, ami drága ugyan, de finom, és szép kövér, nincs elsózva, pont, ahogy szeretem. Valahogy kárpótolni kellett magunkat a csalódásért.
Előzmény: taormina1 (730)
taormina1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 730
No és mit szóltok a sírkövekhez? Ez aztán csakugyan kuriózum, nemde?
atomgond Creative Commons License 2008.04.29 0 0 729

Én is kimentem. Bár ne tettem volna. Őszintén megmondom, eddig nagyon szerettem az édenkert.hu online magazint, de amit a Floralia-val kapcsolatosan összehordtak, arra nagyon berágtam. Tulajdonképpen azért mentem el, mert több cikket is lehoztak arról, hogy micsoda szuper a kiállítás, és hatalmas siker, ha az ember mindent látni akar akkor egész napos program lesz, családoknak, szakembereknek egyaránt, nagyszerű vásárral, sőt, nemzetközi szinten a top10-ben van benne a kiállítás.

 

Nos, akkor lássuk a személyes "élményemet", a realitást.

Én hétfőn délután voltam, akkor kb. 100-200ember lézengett az egész területen. Totál csend, semmi hangulat, semmi kiállítás jelleg. Több volt a security, mint a vendég. A terem egy része még egész élvezhetőre sikeredett (kb. 1/4), de összességében kongott az ürességtől. A kiállítás közepén egy hatalmas semmi volt, szó szerint. Mögötte egy elképesztően borzalmas "kompozíció" apró kertitó szivattyúval felturbózott pancsolókból, de az is úgy, hogy csak oda volt hányva az egész, belegyűrve a fólia, és kész. Mellette egy lapos, négyzetes vízzel teli nem is tudom mi, amit tónak nem minősítenék, mocsárnak sem, inkább egy ipartelep félreeső szegletében hagyott szennyvíztárolónak.

Lényegesen szebbet bárki láthat ha ingyen betér valamelyik new-garden (pl. az óbudai) kertjébe.

A "standokon" senki és semmi, se egy szórólap, se egy prospektus, se semmi ami bármely más kiállításon alapvető, hogy aztán a vendégekből később konkrét vevő lehessen. Mivel sehol nem volt senki, beszélni sem lehetett senkivel, pedig lett volna kérdésem bőven, több helyen is.

A növényeknél alig volt kitéve név, talán néhány esetben latin nevek, de az is csak ritkán, így ha a vendéget netán érdekelte volna valami, nem tudhatta meg, mi az.

Program semmi, az egyetlen kis színpadon egy hölgy tartott előadást kb. 4 embernek.

A hangosbemondó nagy hévvel hirdette, hogy az F pavilonban hatalmas vásár, gyermekenek játszóház, ??virágsimogató???. Nosza, ruccanjunk át. Ami ott fogadott, az még siralmasabb volt. Az un. játszóház egy kb. 2x2méteres rész volt, ahol nem is volt senki (no de nem baj, elvégre nem ezért mentünk csak ez is jelzi a minőséget). A ??virágsimogató?? (mi is az?), pedig szintén egy 2x2-es koszos terület volt, a kereskedők standja mellett, egy odahányt A4-es papíron hirdetve, hogy ez itten maga AZ esemény! Itt sem volt senki, cserébe volt kb. 10féle elszáradt, szétrohadt virág és növény, gyanítom szegényeken már a simogatás sem segített volna, halott vagy nagyon beteg volt szinte az összes. No, azt hamar konstatáltam, hogy a családot kár volt hozni mert ez maximum fanatikus kertbarátoknak való hely, ami nem is lenne baj akkor, ha nem hadováltak volna a reklámokban nagyszerű egésznapos családos rendezvényről. Akkor azt kellett volna mondani, hogy ez egy szigorúan nyers szakmai rendezvény, és akkor másként áll hozzá az ember, nem cipel családot, miegymás.

Tovább: A kereskedők is nagy bajban lehettek, ugyanis mindegyik agitált a vásárlásra, már komolyan erősen rosszul éreztem magam ettől a nyócker piacos hangulattól. Az árak a csillagos égben, választék alig. Nos kérem, ez egy rettenet volt, ilyet soha többé ne lássak, ne érezzek.  

Katasztrofálisnak minősítem a kiállítást, sőt, egyenesen ÁTVERÉSNEK!!

 

Az édenkertnek pedig külön levélben fogok "gratulálni" ahhoz, hogy ilyen mesteri módon megvezettek engem, és talán még sok más kertbarátot is. 

Nem tudom kik szervezték a kiállítást, de talán jobb lenne, ha pályát változtatnának.

taormina1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 728
Nem láttam Rappainál fehér hibiszkuszt.

Szolgálati közlemény Kertészboynak:
A küldemény megérkezett már? Vicces, hogy kétszer is itt jársz, mégse tudtuk mexervezni.
A számlaszámot majd a jövö héten küldöm, mert most már hazajöttem, és végül kénytelen voltam a csomagot a családomra bízni.
Tényleg mindenkinek mindent szívesen, tárgyalok, rendelek, alkudok, licitálok, repülön üvegházat szállítok, farkasokkal és medvékkel küzdök meg nektek, csak POSTÁRA menni ne kelljen!
Előzmény: niamano (726)
taormina1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 727
Két óra böségesen elegendö, de másfél is megteszi. Összesen két csarnok az egész, abból a vásáros felejtös...
Előzmény: F.Szilvi (720)
niamano Creative Commons License 2008.04.29 0 0 726
:)))
Bocsi, fogalmazni ma nagyon nem megy.
Szóval beigazoltátok a félelmeimet a kiállítás milyenségéről sajnos, és mivel egy árus érdekelne csak igazán komolyan, így nem megyek ki. És megkérnélek, hogy ha pénteken kimentek, akkor hozz nekem egy tő hibiscust (hófehér szimpla), Rappaiéktól, ha van. Tavaly vettem tőlük egy ilyet (keményen 500 Ft volt), de nem bírta a telet, és igazából csak emiatt mennék ki, amúgy a Hortust várom inkább ősszel. (az tavaly nagyon jó volt, -ott vettem ezt a hibit is)

Visszaolvasva most is bonyolult. :)
Ne haragudj, ha nagyon pofátlan voltam/vagyok.

Az emil címemet meg azért adtam meg, mert a tiéd nem publikus, és gondoltam részleteket inkább mailben.

Köszi:
Nia


Előzmény: kertészboy (725)
kertészboy Creative Commons License 2008.04.29 0 0 725

Szia niamano,

Nem igazán értem.

Előzmény: niamano (723)
CBNora Creative Commons License 2008.04.29 0 0 724
A kerttervezést hirdető stand se volt túl szerencsés az árudás pavilonban. Nem mentünk be, de mindenféle savanyú talajt és enyhe éghajlatot igénylő növény "különlegesség" volt összegyűjtve kedvcsinálónak. Szerintem ilyen alkalmakkor inkább a könnyen tartható, de a kényesekhez hasonlóan mutatós növényeket kéne népszerűsíteni, amiket a mi kertjeinkben tényleg érdemes ültetni.
Előzmény: kertészboy (721)
niamano Creative Commons License 2008.04.29 0 0 723
kertészboy ha jól olvasom, pénteken kimész, ha belefér, kérnék egy kis szívességet, (ha beleférne 1-2 cserép neked) nem publikus a mailed, hát ide írok: niamano@gmail.com
köszi!

És köszi, hogy leírtad ezt, így legalább nem megyek ki csalódni egy nagyot...
Előzmény: kertészboy (722)
kertészboy Creative Commons License 2008.04.29 0 0 722

A távozás sem mindennapi a kiállításról. Ha vettél valamit, őrizd meg az érte kapott nyugtát! Távozáskor, ha növényt látnak nálad a szekusok, és nem tudod igazolni, hogy bent vetted, akkor azt fogják feltételezni, hogy a kiállítási anyagokból tulajdonítottad el! Szóval szatyorvizit van!

 

Bocsi, a gépelési hibáért!

 

Szolgálati közlemény Taonak: várom a szlaszámot.

Előzmény: kertészboy (721)
kertészboy Creative Commons License 2008.04.29 0 0 721

Hozzászólok én is egy-két gondolatot a Floraliahoz, volt alkalmam látni.

 

Én elsősorban szakmai szemmel vizslattam a produktumot. Kicsit csalódtam benne, ám ezt saját naivitásomnak köszönhetem. A Hortus Hungaricus szakmai színvonalát kerestem, de nem találtam. Vannak ötletes felépítmények, azonban én úgy gondolom, hogy a hazai dísznövény szakma ennél többre képes.

 

Nem láttam hangsúlyos nyomát pl. a híres szegedi rózsatő termesztőknek, ellenben a franciák tetszetős anyagot hoztak el.  A thaiföldiek kiállítása tetszett, arréb a sarokban viszont meghökkentő a Phalaenopsis orchidea összeültetése egynyári virággal. A szlovákok alkotása elgondolkoztató, de szerencse, hogy a fára nem "tokajske" boros palackot aggattak. A hazai díszfaiskolások növényanyaga tetszetős.

 

Szembeötlik azonban, hogy nagyon sok kihasználatlan tér maradt a csarnokban. Hogy miért? Sose tudjuk meg szerintem. A kiállításban nemigen lehet felfedezni híres haza botanikus kertet, arborétumot, pedig néhány. A szőlészetről és a borásztról is szól - elvileg - a kiállítás, amit összehoztak, kicsit nevetséges. A magyarországi területet ábrázoló dombra nyírfákat ültettek. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna konténeres szőlőoltványokat kiültetni, amit előtte kicsit meghajtattak volna fólia vagy üveg alatt...

 

Az Oázisos esőerdőnek nevezett valamiben én is láttam a száradó, kidőlt pálmát. Így elgondolkoztató az Oázis cég szlogene: "Visszük a pálmát" - igen..., csak vigyék el onnan.

 

Nekem a szervezetlenség tűnt fel, nemigen éreztem harmóniát, egy összedobott kupacnak tűnt az egész, persze mindezek szakmai megjegyezések voltak a teljesség igénye nélkül! Arra talán jó, hogy a hétköznapi emberek figyelmét ráirányítsa a dísznövényekre. De akkor amikor a kiállítás a kertkultúrát is hirdeti, elgondolkoztató, hogy az A és az F pavilon közötti ájáróban szedett vedett lamellakerítés, nádszövet drótháló és betondarabokból összeeszkábált határoló felület van. Az épületen kívüli dekorációról megfeledkeztek...

 

A vásárról: szánalmas. Horrorisztikus árakkal. pl. a Phalaenopsist a pálinks sarok melett az egyik helyen szombaton állítólag 2000 és 3000 ft között árulták, ma 3500-tól indult, s egy 3 szálasért elkértek 4500 ft-ot, mondván, hogy a nyitáskor a korábbi készletet árulták, ez pedig új árú... Mellette az egynyári virágok, muskátli: szombaton a gumós begóniát 250 ft-ért adtak egy cseréppel, ma már 500 volt, a vaníliavirág szombaton 400 volt, ma 700 ft. Kicsi a választék, ha valaki örökzöldet, díszfát, díszcserjét, akarna venni, hát azt nem kap. A virágárak átlagon felülinek tűnnek, és összességében egy kisebb városi  szombati piacon nagyobb a választék, és olcsóbbak az árak. Biztos kemény helypénzt kértek, de ez az egész rendezvény színvonalát húzza le.

 

Aki elmegy, ételt italt vigyen magával. Egy fél szál sült kolbász 1000 ft, egy sajtos-tejfölös lángos 490, alig van rajta feltét. Ugyanott egy 3 decis dobozos ücsi 350...

 

Pénteken látogatok el kollégákkal, de már eldöntöttem, hogy beütemezzük még a programba az Örs v. tér közelében a new gardent.

 

Az 1500 Ft-os egyéni jegyért drága a látvány. Ha valaki 10 főnél nagyobb csoporttal megy, jelezze előre így csak 600 Ft. Vagy az is megoldás, ha valamelyik csoporthoz hozzácsapódik. A csoportos belépőjegyeket a 30. sz. pénztárnák veszik meg, ahol nem gond, ha az előzetesen bejelentett csoportlétszámnál több fő részére veszik meg a jegyet.

F.Szilvi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 720

Már késő:-((

Holnap reggel indulunk fel vonattal, na mindegy, kb. mennyi idő alatt lehet szép, kényelmesen végigjárni?

Mert akkor esetleg még beszervezek valamit mellé, hogy kisebb legyen a csalódás:-I

Köszike.

Előzmény: taormina1 (718)
CBNora Creative Commons License 2008.04.29 0 0 719
Teljes mértékben egyetértek. És sötétek a csarnokok, a fenyőkéreggel beszórt őserdő utánzat sem sikerült valami jól az oldalára fektetett szürkére száradt pálmával.
Előzmény: taormina1 (718)
taormina1 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 718
Már rég szólnom kellett volna, de nem jöttem hozzá: mindenkit sürgösen eltanácsolok a Floraliatól!
Egy teljesárú belépöt abszolut nem ér meg.
A kiállítási rész tetszetös, csinos ugyan, de aki ilyet külföldön valaha is látott, csak mosolyog a halvány próbálkozáson. A bejárathoz közel balra van valami alföldi zöldségtermesztök egyesülete, ök az egyedüliek, akik a látványból magasan kiemelkednek. No nem a termékeik különlegességével, hanem azok különleges elrendezésével-alkalmazásával. A hátteret képezö városház-homlokzaton kívül, ami teljes egészében zöldségekböl van komponálva, különleges tök és dinnyefaragványaikkal vonják magukra a látogató figyelmét.
A vásár rész kifejezetten gyenge, kicsi, szánalmas és kommersz.
Pl. A szigetszentmiklósi kiállításnak kb. 10.-ét teszi ki, de még az egyetemi mellett is eltörpül.
Sárgarózsa71 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 717

Szia!

A Disznövény2008 szakkiállítás és vásár  Április 18-20-ig lesz! Persze, ha egyről beszélünk.

www.disznoveny2008.com

Budapest XI. Villányi út 29-43 Budapest Corvinus Egyetem, Budai Campus

 

 

üdv

Előzmény: endru (716)
endru Creative Commons License 2008.04.10 0 0 716

A kertészeti Egyetemen ápr 16 - 18.ig dísznövénykiállítás és vásár.

A két bonsai egyesület kiállítása a főépület 2.ik és 3.ik szintjén.

ziko3 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 715

 Félő nemcsak kalandozás lesz a vége...)))

Előzmény: Flanell (713)
ziko3 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 714

Köszi!!

 

Azt hiszem  holnap bekukkantok.

Előzmény: 4125 (712)
Flanell Creative Commons License 2008.04.03 0 0 713
Akkor kalandra fel! :)
4125 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 712

Most hívtam fel őket, nem kell fizetni belépőt!!!

 

szoval tessék jönni! :-)

amúgy ha a látogatoknak fizetni kéne az vicces lenne, mert a kiállítóknak nem kell fizetni, és bárki jelentkezhet kiállítónak, az adományokat pedig szivesen fogadják, de nem kötelező.

 

TEHÁT még1szer   INGYENES!  és nagyon jó lesz, a jó idő pedig már meg lett rendelve! :-)

ziko3 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 711

Sziasztok!

 

Sajnos meg tudlak erősiteni. 2 éve 500-600 Ft volt a belépő.

Előzmény: Flanell (710)
Flanell Creative Commons License 2008.04.03 0 0 710
Tudom, miről van szó, mint írtam, már többször voltam ott. Igaz, már legalább 4-5 éve utoljára, azóta biztos változott a divat. Akkoriban elég rendes belépő volt felnőtteknek.
Előzmény: 4125 (709)
4125 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 709

ez nem a budai arborétumban lesz!-az egy másik kiállítás.

tőlem még soha nem kértek belépőt, a kiállítóknak is ingyenes, csak tárgyi adományok fogadnak el az iskola részére, amelly segíti az oktatást.

 

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, Kollégium, FVM Gyakorlóiskola

 

1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60., Telefon: 273-1880

Flanell Creative Commons License 2008.04.03 0 0 708
Díjtalan? Ezt hol látod? Én már voltam ott pár kiállításon, de akkor nem volt díjtalan.
Előzmény: 4125 (707)
4125 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 707

Holnap kezdődik az "Otthonunkban a Természet" 2008-as kiállítása.

2008 április 4. 5. 6. a belépés dijtalan, bővebb info:

 

 

http://www.vmszki.hu/kiallitas/termeszet/

Szalkó Creative Commons License 2008.03.17 0 0 706
Gardenexpo kertészeti kiállítás és vásár a Syma csarnokban (Dózsa Gy. út 1.) március 28-30. www.syma.hu
4125 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 705
OTTHONUNKBAN
A
TERMÉSZET

 

 

 

http://www.vmszki.hu/kiallitas/termeszet/

 

 

 

VARGA MÁRTON KERTÉSZETI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, FVM GYAKORLÓISKOLA

1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.

Tel.: 273-2741, 273-2740 Fax: 273-2744 www.vmszki.hu

.....................................................................................................................................................................................

 

Budapest, 2008.február a kiállítás Szervező Bizottsága

4125 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 704

Cseresznyevirágzás a Fűvészkertben

2008. április 5.-től

Japán cserezsnyefát (Sakurát) lehet örökbefogadni, melyeket a lágymányosi Cseresznyés kertben ültetnek majd el.

.::yvett::. Creative Commons License 2008.03.01 0 0 703
.::yvett::. Creative Commons License 2008.03.01 0 0 702

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!