Nos, tagok, végigmentem!!! És, büszkén mondom, nem kellett a segítség!!! Utána végigolvastam, és kiderült, hogy csak néhány sorrendi külömbség volt, amúgy stimmelt minden!
Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki nem elsosorban a látványos akciójelenetekért van oda, bár a grafika szerintem nagyon élvezetes, csak épp nem akciódús. Viszont annál élvezetesebb elmetorna, higyjétek el!!!
Pár megjegyzés, tanács azoknak, akik elkezdik. Igyexem nem beszélni olyanról, ami unfair segítség lenne, inkább csak hasznos tippeket adnék, melyek nem derülnek ki a manualból, és idot, bosszúságot, stb. lehet megspórolni velük:
- érdemes a konkrét játék megkezdése elott meghallgatni az interjúkat (cd3), de csak azokat, amelyekt, már a játék részeként a "riporterno" készített a küldetés tagjaival - ez már a játék része, és elvileg ezzel kezdodik. ez nem derül ki a manualból, én is csak utána jöttem rá. A Clarke-kal, illetve Lee-vel készült interjúrészleteket inkáébb a játék után halgassátok csak végig, abban már vannak utalások a történetre.
- Számítsatok arra, hogy ez egy létezo könyv adaptációja, ezért pár rutin, mait az ember a kalandjátélkokban mexokott, nem muxik:
- nem lehet minden ajtót kinyitni - sot, jópárat nem lehet.
- nem lehet minden tárgyat mexerezni, ami feltunik a képernyon!!!
- Sokminden nem derül ki a történetbol, nem lesz a végére teljes a történet. Sok kérdojel marad.
- sosem fox találkozni egyetlen Myrmicat-tel sem. Valszín kihaltak. Ez volt nekem az egyetlen csalódásom.
- illetve talán még az, hogy sajna többször is túl emberi a herkentyuk dizájnja, de általában nagyon bejött nekem a képi világ!!!
- szintén nem találkozol egyetlen Cecyle-el sem, vagy hogy írják.
- sosem derül ki, Takagishi hol filmezte, amit filmezett.
- pár olyan tárgyat, amit csak eccer használhacc, nem veszi el a gép használat után, és orizgetheted utána végig feleslegesen. Itt most egy hevenyészett listát adok azokról a dolgokról, amiket vissza lehet kapni, de csak eccer lehet használni. aki nem akarja megtudni , az menjen a köv. pontra:
görbült vasrúd, Rámai csípofogó, piros kristálydarab, prizma, Francesca ajándéka: a részlet az urodüsszeis 2001-bol, és a hozzá kapcsolódó levélke, a kézikamera (ezt a kettot SEHOL sem lehet használni!!!)
- a játék eleje felé Francesca ad neked egy dekódolót (Decryption). Ha azt rákapcsolod a gépedre, az automatikusan dekódol. én végig nem jöttem rá, hogy mire szolgál, mert elobb kaptam meg, mint ahogy a kódolt üzeneteket tartalmazó adatkockákat megtaláltam volna, tehát nem is láttam oket titkosítva. ezt csak a walkthrough végigolvasásakor derült ki :))) Tehát ezzel a dekódolóval nem tucc idegen feliratokat, képeket, mintákat, stb... dekódolni, csak adatkockákat, azt viszont magától is megcsinálja.
- A játék elején aszongya, hogy 256 színre tervezték, és ha nem így jáccod, oproblémák merülhetnek fel. NE TÖRODJ VELE!!! 256 színnel tök élvezhetetlen az egész, True colorral meg szép, és megy, mint a karikacsapás!
A játlék folyamán többször látsz olyan képeket, festményeket, számsorokat, amike késobb fontosak. A legtöbbjét kimásoltam bmp-fileba. Ha valakit érdekel esetleg.
És a legfontosabb: a végén Clarke a játék esetleges folytatására utal!!!
Remélem, segítettem!
gro