Keresés

Részletes keresés

keripeti Creative Commons License 2010.11.20 0 0 99

Mire akarod használni? Mi a diagnózis?

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 97
Sziasztok! Két dologgal kapcsolatban érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata. (egyelőre válasz hiányáben minden hajjal foglalkozó fórumon, bocsánat érte) Az egyik a Thymuskin sampon, amit ajánlottak nekem, de szeretnék többet tudni róla.
A másik ( ezt már többen ajánlották nekem fórumon is és a hajdoktor.hu is ) a Viviscal nevű tabletta, amit hajhullásra, hajhagyma regenerálásra ajánlanak. Ilyet használt-e már valaki, ha igen, milyen eredménnyel? Sürgős lenne a segítségetek. Köszönöm, Magda.
norci00 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 96
Szia!

Ha jobban megnézed nem úgy néz ki mint egy anyajegy? Gondolom enyhén kiemelkedik és nem barna színű hanem, testszínű????
Luti72 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 93
Ok, a neve papula, nem palupa. a jól nézem a Retin-A kenőcs való rá.
Előzmény: Luti72 (92)
Luti72 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 92
Van a fejemen, a forgóm alatt egy furcsa valami. Egy kicsit kiáll a fejbőröm síkjából. Amikor lejön, akkor olyasmi, mint egy nagyobb korpa darab, kis piros pöttyökkel.

Orvosnál voltam vele akkor azt mondta semmi különleges csak "palupa". Írt fel gyógyszert, de mivel hamarosan magától is eltűnt, így nem váltottam ki.
Kb. fél éve ismét előjött. Kerestem az interneten, de nem találtam "palupa" nevű fejbőr betegséget.
Most nincs időm elmenni orvoshoz.

Tudja valaki mi lehet ez, illetve mivel lehet kezelni?
stripesone Creative Commons License 2009.08.26 0 0 91
Az alábbi linken hallhatjátok 2006 Július 23-án, a Juventusz Rádióban elhangzott beszélgetés hanganyagát (mp3 formátumban, 22,4 MB)

A kozmetikai szerekben talállható káros adalékanyagokról, alternatív lehetőségekről és a bionom életmódról...

Érdemes meghallgatni

httő://antalvali.com/node/5?evp=717
funkiastic Creative Commons License 2009.08.15 0 0 90

Ez a Dandrene tényleg eszelős jó , de nem tartalmaz klimbazolt , amúgy is a klimbazol elavult lett , mert rengeteg mellékhatása volt.

Ketokonazolt viszont tartalmaz , meg olyan dolgokat amik ma a világon a legjelentősebb természetes antibiotikumok és hajerősítő anyagok .Utána néztem az akadémiai kémiai hatóanyagok nevezéktanában , ott ellenőriztem le pl a Ichtyol Pale-t , vagy a Greapfruit-magot meg az afrikai Buku gyökér ill. Frangepáni virág tulajdonságait.Ezeket mind tartalmazza ez a sampon.

Ez a sampon nagyon tud.

Én is rendeltem azóta használom és merem ajánlani .

Előzmény: bakkerman75 (89)
bakkerman75 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 89
Próbáltátok már a az amerikai Dandrene sampont?
Ez az egy sampon tartalmaz ketokonazolt és klimbazolt egyszerre.
Lefordítottam a termékismertetőt :"A Dandrene az egyedüli sampon ami a korpásodást kiváltó összes okot egyszerre támadja, így a leghatékonyabb formula a fejbőr túlzott faggyútermelése a seborrhea dermatitis, a fejbőr pikkelysömör, a fejbőr akné és a bőrgyulladás ellen.
A korpásodás és a fejbőr viszketése ellen egy hármas módszerrel veszi fel a harcot, csökkenti a fejbőr zsírosságát, megöli az összes fajta korpásodást okozó baktériumot és gombát , valamint proteinnel táplálja a fejbőrt, ami segít az aminosavak előállításában.Fontosabb aktív összetevők:
Klimbazol, ketokonazol, manuka-, fűzfa-, gránátalma-kivonat, faggyútermelést befolyásoló vegyület (illóolajok, gyógynövényi és növényi kivonatok"
Nézzetek már ti is utána a neten, szerintem király lehet a cucc...
Bea105 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 88

Sziasztok!

Korpára a Sellon sampon a legjobb! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Már mindent kipróbáltam, de csak ez mulasztotta el 100%-osan, pedig a legdrágább szereket is próbáltam, mindent. Én Dm-ben vettem, de lehet kapni Rossmann-ban is.

Ratag Creative Commons License 2009.06.12 0 0 87

ert

 

lolz0r Creative Commons License 2009.05.18 0 0 86
megosztok egy olyat hogy magam is meglepődtem rajta :D

Tavaly feltűnt, hogy ritkul a hajam főleg elöl, de igazából az egész fejemen, csak oldalt nem. Ekkor már sokat vakargattam a fejem (szó szerint), de ez nem tűnt fel, csak az hogy úristen 23 évesen férfias kopaszodásom van mikor a családba nem fordult elő? Március végén már nagyon zavart a dolog, főleg a viszketés, és hogy a homlokom egyik oldalán jóval jobban ritkult, mint a másikon, a férfias hajhullásra meg nem jellemző az asszimmetrikusság.
Elmentem sima állami bőrgyógyászhoz. Azt se tudta mivan, 5 perc alatt 3 diagnózisa volt:
-férfias hajhullás
-sebhorrea
-mandula góchatás (mivel elmondtam, hogy tavaly nyáron vették ki, és az egyik oldalon a homlokom fölött mostanában megjelent pár hajszál)

Na mondom ez azt se tudja mit beszél. Aztán egy patikába volt ingyenes kamerás hajvizsgálat. Bementem, a csajnak mondtam, hogy ritkul a hajam és viszket a fejbőröm. Rögtön rávágta, hogy gomba, és hogy korpásodik-e? (amíg el nem kezdett hullanni nem korpásodott egyáltalán, így egy picit). Megnéztük kamerával 250x-es nagyítás alatt...
A hajhagymák körül piros gyulladás, mellettük szép hófehér gombatelepek.
Elmondta, hogy ez valószínűleg egy normál esetben a fejen szimbiózisban élő gomba, ami immun rendszer gyengeségtől túlszaporodik, és elszívja a tápanyagokat.
Mondtam, hogy ja, jópár évig nem ettem szinte semmi zöldséget és gyümölcsöt, csak tavaly év végén a hajhullás miatt szoktam rájuk (meg is lett az eredménye, mert az látható volt, hogy az akkori állapot nem a legrosszabb volt, mivel az immunrendszerem már a kezelés előtt elkezdte irtani a gombát). Viszont kaptam rá irtó kenőcsöket, meg tápokat (mind full növényi, semmi vegyszer). Nem rég voltam kontrollon.
Nyoma nincs a gombának, se a gyulladásnak, viszont elkezdtek nőni a hajszálak mindenhol, remélhetőleg 1 hónap múlva már nem is kell figyelnem rá hogy a ritkás részekre fésüljem a többi hajam, ugyanis igen durván nől :)

Szóval a lényeg, hogy akinek hullik, de nem csak úgy csöndben (más kellemetlen hatás nélkül), az ne nyugodjon bele hogy férfias kopaszodás, mert lehet hogy nem az. (na meg növényeket kell enni, még akkor is ha nem ízlik annyira XD )
Gravesenke Creative Commons License 2009.05.12 0 0 84
A patikai samponok tényleg a dizájnosabbak! Az illatuk szerintem förtelmes ha lehet így mondani, viszont hatásfokilag tényleg jók szó se róla! De mégis ki akar büdös fejjel rohangálni az utcán? Én nem. Amúgy meg a H&S szerintem elég hatásos lehet mint mindennapi sampon.
Előzmény: Törölt nick (82)
moshomedwe Creative Commons License 2009.05.12 0 0 83
Nálunk a családban senkinek nem jöttek be ezek a patikás samponok. Nekem személy szerint a hedensoldersz vált be, de célszerű kipróbálni ezt-azt, és akkor úgyis kiderül mi a jó.
Spíler11 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 81
Megesik mindnekivel, de végülis most akkor mi a célod? Nem nagyon értem igy utólag
emi1616 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 80
ah, de ez mekkora FAIL, hogy még le sem tudom írni normálisan a szót :D
Előzmény: emi1616 (79)
emi1616 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 79
Ok ok, kicsit hülyét írtam, tudom..... FAIL, tudom, FAIl :)
Előzmény: Spíler11 (78)
Spíler11 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 78
Nem értem a problémád. Mi az h életed végéig rákenni?? Ez 1 sampon. Gondolom sampont akarsz használni máskor is vagy azt csak alkalomattán? :D
Előzmény: emi1616 (74)
emi1616 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 77
Ez alatt mit értesz, hogy radikálisabb szer? :S
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.07 0 0 76
lehet érdemesebb akkor neked vmi radikálisabb szert kipróbálni, hátha azoknak tartósabb a hatása..
Előzmény: emi1616 (74)
rambojani Creative Commons License 2009.05.07 0 0 75
Figyelj, a halad is él, szüksége van ápolásra, nem csak úgy van azt' csá... szóval törődj bele, ez egy életen át tartó dolog. kivéve, ha parókád van ;-)
Előzmény: emi1616 (74)
emi1616 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 74
H&S nekem is bevált, de nagy csalódást okozott hogy miután abbahagytam a használatát próbajelleggel, 1-2 hét múlva ismét jelentkezett a korpa :( Pedig én végleges megoldást szeretnék, nem egy életen át 'valamit' rákenni...
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.07 0 0 73
Sziasztok!
Nekem pár hét után használt a head & shoulders korpásodásra, mondjuk a barátnőmé volt festett hajra de akkor is..:)
mást nem is próbáltam ugyh nincs nagy tapasztalaatom de ez bevált, úgyh bátran ajánlom mindenkinek
brianxy Creative Commons License 2008.08.07 0 0 71
Hahó! Sajna nekem is sokáig gondot okozott a korpásodás. Én is tudom milyen az amikor az ember kimossa este a haját és reggel úgy kell fel, hogy újra korpás a haja. Én a Fructis(lehet rosszul írom, az a zöld kiszerelésben található) korpásodás elleni sampon teljesen megszüntette a korpásodásomat. Na persze tényleg nem hatott az első használat után, mint ahogy az rá van írva, de a 3-4 használat után már tényleg észrevettem a dolgot és a mai napig azt használom és szinte egy darab korpám nincs, legalábbis a hajamon nem szokott látszani. A másik dolog ami eddig mindig elmulasztotta e sampon megtalálása előtt az az volt, amikor elmentünk a tengerpartra és ott a nap és a tengervíz együttese is sokat segített. Sztem mindenki próbálja ki ezt a sampont mert nem túl drága és valóban nagyon hatásos.
Minden jót!
üdv
gergő
pennypincher Creative Commons License 2008.05.24 0 0 68
Hello, bár látom hogy nem pörög ez a topic, azért leírom én mire jutottam a dologgal. Szóval nekem is hosszú évek óta gondom van/volt a korpásodással. Próbálkoztam a kapható korpásodásra ajánlott normál ill. gyógysamponokkal több-kevesebb sikerrel.

Amit itt nem írt senki de nekem bevált, így az utóbbi időben már ezzel kezelem a fejbőröm rendszeresen az a csalánfőzet. Egy 20-30 cm-s hajtást leforrázok 2-3dl vízzel majd hagyom kézmelegre hűlni, az így készített öblítővízet használom hajmosás után. Néhány hónapja használom, teljesen eltűnni látszik a probléma, szerintem érdemes megpróbálni. Elég erős, vad szaga van, de miután a haj megszáradt, nem érezhető. Lehet hogy tévedek de úgy érzem hogy a hajam is dúsabb, erősebb lett mióta használom.

ooz1 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 67
köszi az infókat,
nekem minden csak egyszer használt. ill. szünetekkel, minden csak csak első használatkor. nizoral, neutrogena, dermipsor, ecet, ecetes-víz, stb stb. a bőrleválás pedig mindig másként jelentkezik, hol kisebb hol méretesebb darabokban másznak le a hajamból :=(
amikor váltom a sampont, akkor 1-2 napig oké, de utána megszokja a bőröm, és van olyan hogy este megmosom, reggel már tele vagyok :(
hajszárítás vagy sem nem számít semmit.
stb. stb.
Előzmény: jogszaby (66)
jogszaby Creative Commons License 2008.03.02 0 0 66
Üdv,

látom, már nem aktív ez a fórum, de én is megtaláltam a korpás fejemmel, hátha más is megtalálja és segít neki, amit írok.

A lényeg: több éve (10-15) hullámzó intenzitású korpával és viszketéssel küzdök. Tavaly összel én balga 17 ezer forintért vettem Rougj készítményt (sampon és kenceféle) egy herbáriában "rendelő" "hajdoki" javaslatára. Nem vált be, csak addig volt korpementes a fejem, amíg használtam, és nem is gyorsan vitte le a korpát, úgy emlékszem, és két múlva újra korpás voltam.
Aztán két hete elmentem rendes bőrgyógyászatra, ahol felírt a doktor egy Diprosalic nevű oldatot (2500 ft), és javasolta melléa a Sebiprox sampont (kb. 2000 Ft). Pár nap alatt eltűnt a korpa és a viszketés.
Mivel a korpa hajlam kérdése, és megszabadulni tőle végrévényesen valszeg nem lehet, ezért fenntartó kezelésként alighanem érdemes havonta egyszer-kétszer legalább a sampont használni.

V. Sza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 61
Mindegy melyik mail-re küldöd és előre is köszönöm!!!
Én a múltkor rátaláltam a DM-ben egy remek szerre, amit kb. egy hónap múlva kivontak a forgalomból...Ez az én formám. Azért vonta ki a gyártó állítólag, mert más terméknek kellett a hely a polcon. Bruhaha.
Ez egy kék zselé szerű dolog volt, egy kis vékony cső szerűségben végződött a doboz, ezért remekül fel lehetett vinni a fejbőrre. Asszem Elséve termék volt az is. Nem tudtok róla hol lehet beszerezni??
Előzmény: Törölt nick (60)
V. Sza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 58
Sziasztok. Én új vagyok itt. A pikkelysömörös topicot szoktam lesni, de mostanra már a fejbőröm olyan iszonyú állapotban van, hogy lehet átpártolok kicsit hozzátok. Nekem már gyerekkoromban kezdődött az egész, és akkor is a fejbőrömön, meg a fülem mögött. Most 37 éves vagyok és semmit nem találtam, ami használt volna igazából.
Illetve tavaly használtam az Antiprurit olajat és egy fejpakolást, amit a bőrgyógyászom kavart ki, meg egy titokzatos zöld kupakos sampont, na ezek nagyon jók voltak így együtt....
Most babát várok és a hormonoktól, vagy nemtom mitől nagyon bedurrant az egész cucc a fejemen, míg régen csak hátul volt, mostanra szinte az egész fejemet beborítja és a homlokom és a hajam találkozásánál is kijött. El vagyok kenődve rendesen....
Ezt a Castellanit még nem próbáltam, na meg az ecetet sem, lehet, hogy kipróbálom. Várok én is ötleteket és recepteket, a mailemre...(szaszandrakukacgmailpontcom)
Előre is köszönöm.....
jazdaa Creative Commons License 2007.11.10 0 0 55
Jaj Bocsi, miért írtam én neked mindig "Dream"-et, kedves Dremak
Előzmény: Törölt nick (53)
jazdaa Creative Commons License 2007.11.10 0 0 54

Szia Dream. Eléggé el vagyok foglalva mostanság.

Gyógyulgatok, de még nem az igazi. Még nem váltottam ki azokat a recepteket, mert mint mondtad, nem szabad kapkodni.

Ecet, és Castellani egyenlőre. Nappal nem viszked, de reggelre mindig újból. Egy jó kávé és egy adag ecet a fejemre, hát így indulnak a napjaim....

Komolyabb belső gyógyszeres kezeléssel azthiszem még várok, még ki kell próbálnom, azokat a csodaszereket is, bár a folyamat már elindult. Elseve sampont is megvettem.

 

Előzmény: Törölt nick (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!