Keresés

Részletes keresés

Postita Creative Commons License 2018.04.23 0 0 10166

az egész script így néz most ki:

 

<SCRIPT TYPE="text/javascript">
function ellenoriz() {


if (document.urlap.tel.value.length < 9) {
alert("NEM MEGFELELŐ TELEFONSZÁM!");
document.urlap.tel.focus();
return false;
}
if(document.urlap.email.value == ''){
alert("NINCS MEGADVA E-MAIL CÍM!");
document.urlap.email.focus();
return false;
}
if(!(/^w+([.-]?w+)*@w+([.-]?w+)*(.w{2,3})+$/.test(document.urlap.email.value))){
document.urlap.email.focus();
alert('HIBÁSAN MEGADOTT E-MAIL CÍM!');
return false;
}
}
</SCRIPT>
<form action="action_form.php" method="post" name="urlap" onSubmit="return ellenoriz()">
<table align="center">
<tr>
<td height="515" align="left" valign="middle"><table border="0">
<colgroup>
<col style='width:159px' />
<col style='width:234px' />
</colgroup>


<tr>
<td height="43" align="left" valign="middle"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Id&#337;pont: </font></td>
<td align="left" valign="middle"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
<select name="field4" id="field4" >
<option>2017</option>
<option>2018</option>
</select>
<select name="select" id="select">
<option>Janu&aacute;r</option>
<option>Febru&aacute;r</option>
<option>M&aacute;rcius</option>
<option>&Aacute;prilis</option>
<option>M&aacute;jus</option>
<option>J&uacute;nius</option>
<option>J&uacute;lius</option>
<option>Augusztus</option>
<option>Szeptember</option>
<option>Okt&oacute;ber</option>
<option>November</option>
<option>December</option>
</select>
<select name="select2" id="select2">
<option>1</option>
<option>2</option>
<option>3</option>
<option>4</option>
<option>5</option>
<option>6</option>
<option>7</option>
<option>8</option>
<option>9</option>
<option>10</option>
<option>11</option>
<option>12</option>
<option>13</option>
<option>14</option>
<option>15</option>
<option>16</option>
<option>17</option>
<option>18</option>
<option>19</option>
<option>20</option>
<option>21</option>
<option>22</option>
<option>23</option>
<option>24</option>
<option>25</option>
<option>26</option>
<option>27</option>
<option>28</option>
<option>29</option>
<option>30</option>
<option>31</option>
</select>
</font></td>
</tr>

<tr>
<td height="37" align="left" valign="middle"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Megye: </font></td>
<td align="left" valign="middle"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
<select name="field5" id="field5">
<option>Válasszon</option>
<option>Budapest</option>
<option>Pest megye</option>
<option>Bács-Kiskun megye</option>
<option>Baranya megye</option>
<option>Békés megye</option>
<option>Borsod-Abaúj-Zemplén megye</option>
<option>Csongrád megye</option>
<option>Fejér megye</option>
<option>Győr-Moson-Sopron megye</option>
<option>Hajdú-Bihar megye</option>
<option>Heves megye</option>
<option>Jász-Nagykun-Szolnok megye</option>
<option>Komárom-Esztergom megye</option>
<option>Nógrád megye</option>
<option>Somogy megye</option>
<option>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye</option>
<option>Tolna megye</option>
<option>Vas megye</option>
<option>Veszprém megye</option>
<option>Zala megye</option>
</select>
</font></td>
</tr>


<tr>

</font></td>
</tr>
<tr>
<td height="38" align="left" valign="middle"><font color="#660000" size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>Mobiltelefon:</strong> </font></td>
<td align="left" valign="middle"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
<input name="tel" size="26" type="text" id="tel" value="06-" maxlength="25" onkeyup="this.value = this.value.replace(/[^0-9,' ',-]/g, '')" />
</font></td>
</tr>
<tr>
<td height="38" align="left" valign="middle"><font color="#660000" size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>E-mail:</strong> </font></td>
<td align="left" valign="middle"><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">
<input name="email" size="26" type="text" id="email" />
</font></td>
</tr>
</table>
<div align="left"><font color="#660000"><br />
<font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Leírás:</font></font><br />
</dd>
<p><font size="2"><textarea name="comments" rows="5" cols="50"></textarea> </font></p></br>

<table> <tr>
<input type="checkbox" name="formWheelchair" value="Yes" /> Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót
</tr>
</table>
<table><p><font size="2"><input name="send" type="submit" id="send" value="BEKÜLDÖM AZ ADATLAPOT" style="background-color: rgb(255,0,0); color: rgb(255,255,255)"/></font></td></table>
<td width="10" align="left"><label><font size="2"><br />
<br />
</font></label></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><div align="center"></div></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

Postita Creative Commons License 2018.04.23 0 0 10165

Kedves Fórumozók

 

Már a legutóbb is nagyon segítőkészek voltatok. 

Most lenne még egy kérdésem, ha szabad.

 

Van egy egyszerű PHP form. Azt szeretném elérni, hogy ki kelljen pipálni egy checkboxot (elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót) és csak utána lehessen megnyomni az alatta levő "beküldöm az adatlapot" gombot.

 

Eddig jutottam:

 

<table> <tr>
<input type="checkbox" name="formWheelchair" value="Yes" /> Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót
</tr>
</table>
<table><p><font size="2"><input name="send" type="submit" id="send" value="BEKÜLDÖM AZ ADATLAPOT" style="background-color: rgb(255,0,0); color: rgb(255,255,255)"/></font></td></table>
<td width="10" align="left"><label><font size="2"><br />

 

 

Mit kellene tennem, hogy amíg nincs pipálva a checkbox, addig hibajelzést adjon, pld. "kérem pipálja ki az elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót mezőt".

 

Köszönettel.

Serais Creative Commons License 2018.04.18 0 0 10164

Sziasztok!

 

Félkész webtárhely befejezéséhez szerkesztő társat keresek! További információ kérhető: serais@protonmail.com címen!

hellsing Creative Commons License 2018.04.10 0 0 10163

Off.

 

Sajnálom, de ez nekem teljesen értelmetlen rangsornak tűnik, még ha az Excel C (Answer) oszlopát helyes megoldásnak és nem szimplán válasznak értelmezem is (ha mégis a válaszok száma, akkor nagyon hiányzik a válaszok pontosságának mérése). A két ember, akik egy-egy  kérdést kaptak, és azt helyesen megválaszolták, 0 pontos döntetlennel az utolsó helyen állnak, pedig az egyik 4, a másik 55s alatt végzett? És 2. helyezett lett az, aki 4/5-öt tudott, szintén kérdésenként 50s alatt?

 

Megköszönném, ha leírnád, hogy milyen környezetben fogjátok ezt használni, mert továbbra sem értem, hogy mi értelme egy 1 kérdéses "tesztet" összehasonlítani egy 1000 kérdésessel (vagy akár csak egy 23 vs. 8).

 

On.

Előzmény: janos1923 (10162)
janos1923 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 10162

Köszönöm a hozzászólásokat! Végül ez lett a közelítően megfelelőnek tűnő megoldás:

 

Excelben:

Points: =HA(B2>4;((D2*4)+((C2 / MAX($C$2:$C$8))*2)+(1-((E2/B2)/60)));0)
Rank: =SORSZÁM(F2;$F$2:$F$8)

 

https://img.index.hu/imgfrm/2/4/4/6/BIG_0015012446.png

És hogy PHP is legyen... :)

 

// $minPoint and $maxScore from SQL

if (isset($question) && $question > 4 &&

  isset($answer)  &&  $answer > 0 &&

  isset($full_time_in_sec) &&

 ((($answer / $question)*4)+(($answer / $maxScore)*2)+(1-(($full_time_in_sec / $question) / 60))) > $minPoint) {

// add to user to toplist

}

 

Előzmény: hellsing (10159)
Mike Creative Commons License 2018.04.10 0 0 10161

ez a feladat kicsit olyan mint összehasonlítani az almát a körtével. mert aki 1 kérdésre válaszolt az nem összehasonlítható azzal aki 100-ra. Plusz a való életben ilyen feladat nem is fordul elő. Szerintem. De lehet tévedek, szóval inkább nem szólok bele :)

Előzmény: janos1923 (10157)
_szergej_ Creative Commons License 2018.04.10 0 1 10160

Ha válaszok/kérdések százalékos elvén (arány) működne, akkor a leggyorsabban vaktában válaszoló lehet a legjobb.

Van ez igy. Ld. a Legyen On is milliomosban is hotziher, hogy volt aki ugy ult a sorkerdeshez, hogy lesz ami lesz, CABD a helyes kombo. Ha meg bejott, Vago megsem mondta neki, hogy koszonjuk, uljon vissza, nezzuk a kovetkezo helyes megfejtot...

 

Amugy meg ahogy irtak, sulyozd az valaszidot/helyes valaszok aranyat/megvalaszolt kerdesek szamat, ahogy szeretned. En speciel a rangsorban elorebb raknam azt, aki 100 kerdesbol 86-re valaszolt helyesen, mint aki csak 10-bol 9-re - ha az lenne a lenyeg, hogy minel tobb kerdesre valaszoljanak (nyilvanvaloan egy 1000/680-as eredmeny utobbinal is rosszabb lehet), pontos kepletet azonban ne varj senkitol...

Előzmény: janos1923 (10157)
hellsing Creative Commons License 2018.04.09 0 1 10159

Azt a részét nagyon nem értem, hogy a játékosok különböző mennyiségű kérdést kapnak. Akkor mit hasonlítasz így össze? Lehet, hogy valakinek 5/4 (80%) az átlaga kicsiben, de 100/92 (92%) lenne nagyban. Jobb a futó, aki 100m-en 0.2s-cel lemarad a világrekordról, mint aki 10.000m-en 2s-cel marad el attól? Arányaiban nem biztos.

 

Ha ezt nem teheted meg, súlyozhatod az eredményeket: mondjuk a pontos válaszok aránya 80%, felhasznált idő 20%,

 

És írd meg php-ban, hogy kapcsolódj a topikhoz :)

Előzmény: janos1923 (10157)
NevemTeve Creative Commons License 2018.04.08 0 0 10158

Ebben melyik rész kapcsolódik a PHP-programozáshoz?

Előzmény: janos1923 (10157)
janos1923 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 10157

RANKING PROBLÉMA

A feladat leírása:
Egy játék során a játékosok kvízkérdéseket kapnak. Mindenki különböző mennyiségűt. Az egyik játékos 1 db kérdést, a másik 5-t, a harmadik 23-at, stb-stb.
A-B-C-D-E válaszok közül választanak egyet. Csak egyetlen egy jó megoldás van. Pl. számolási feladat (15+23*12=?).

Rögzítésre kerül a kérdések száma, a helyes válaszok száma és a kérdések megválaszolására fordított összidő (aggregált részidők).

A helyes válaszokhoz általában 30-50 másodpercet kell gondolkodni.
Lesz olyan játékos, aki megfontoltan válaszol, de lesz olyan is, aki nagyon gyorsan, a vak szerencsében bízva, random módon adja meg a választ.

Probléma:
Hogyan lehet korrekt sorrendet felállítani (pontozásos rendszert kialakítani) a játékosok között,
melyben megállapítható a valós helyezésük? Azaz kik a legjobban teljesítő játékosok - akik elgondolkodva, helyesen, sok kérdésre, de mégis gyorsan tudnak válaszolni?

Dilemmák a sorrend megállapításánál:
1. Ha válaszok/kérdések százalékos elvén (arány) működne, akkor a leggyorsabban vaktában válaszoló lehet a legjobb.
2. A legtöbb helyes választ leadók sorrendje sem jó, mert aki 1000 választ lead és csak 10-et talál el, az jobb lehet a 5/4-es teljesítményű válaszadónál.
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Játékos | Kérdések sz | Helyes válasz | Arány | ÖsszIdő (mp) | Pontszám | Helyezés |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Zoltán  |      1      |      1        |  100% |      4       |   ???    |   ???    |  
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Béla    |      5      |      4        |   80% |    200       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Géza    |     23      |     23        |  100% |   1334       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Csaba   |   1000      |     10        |    1% |   2500       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Imre    |     8       |      4        |   50% |     40       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Katalin |     8       |      4        |   50% |    320       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+
Nóra    |     1       |      1        |  100% |     55       |   ???    |   ???    |
--------+-------------+---------------+-------+--------------+----------+----------+

Postita Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10156

Hát .. nagyon szépen köszönöm !!!

Előzmény: _szergej_ (10155)
_szergej_ Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10155

...

document.getElementById('btc').innerHTML = '1 BTC = ' + parseInt(v[0].price_usd) + ' $';

...

Előzmény: Postita (10154)
Postita Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10154

Köszönöm, ez bevált...:)

 

Esetleg azt hogyan tudom megoldani még, hogy a tizedeseket kivegyem? 

tehát ne azt mutassa, hogy 6527,22 hanem 6527?

 

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nem is számítottam rá ...

Előzmény: _szergej_ (10153)
_szergej_ Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10153

A PHP-hoz kell egy webserver, ami ertelmezi a PHP kodot es az alapjan allitja elo a kimenetet. Ha ezt a gepeden egy html fajlba rakod be, azt a bongeszod html-kent kezeli, a php kod (echo es tsai) szamara csak szimpla, kiirando szoveg.

 

Az alabbi minimal peldahoz (hianyzik pl a hibakezeles) csak a javascript legyen engedelyezve a bongeszodben. Orankent (3600 s) befrissiti a lap tartalmat.

<html>
<head>
#btc { /* betuszin stb... */ }
</head>
<body>
<div id="btc"/>

<script type="text/javascript">

function getPrice() {
    var r = new XMLHttpRequest();
    r.addEventListener("load", function() {
        var v = JSON.parse(this.responseText);
        document.getElementById('btc').innerHTML = '1 BTC = ' + v[0].price_usd + ' $';
        setTimeout(getPrice, 1000 * 3600);
    });
    r.open("GET", 'https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/');
    r.send();
}

getPrice();

</script>
</body>

 

De ez inkabb js temakor (sajat topikkal), nem php...

Előzmény: Postita (10150)
Laja73 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10152

Nevezd át a fájlt .html-ről .php-ra. De nem minden gépen/szerveren fut a PHP.

Előzmény: Postita (10150)
Postita Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10151

Köszönöm, próbálkozom :)

Előzmény: Laja73 (10147)
Postita Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10150

Köszönöm. Beillesztettem ezt a kódot amit küldtél (egy htm fájlba), és ez lett a látható eredmény :(

 

 

price_usd; echo "1 BTC = $price USD"; ?>

Előzmény: _szergej_ (10148)
Laja73 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10149

Ezek után biztosan. Én is vmi végtelenül primitív probléma mián kezdtem el. 

Előzmény: _szergej_ (10148)
_szergej_ Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10148

Ha PHP-t akarsz (bar nem hinnem)...

 

<html>

<!-- ... ide jon a css sallang, divek meg a tobbi, ami a designba kell ... -->

<?php

   $content = file_get_contents('https://api.coinmarketcap.com/v1/ticker/bitcoin/');

   $price = json_decode($content)[0]->price_usd;

   echo "1 BTC = $price USD";

?>

<!-- satobbi ... -->

</html>

Előzmény: Postita (10146)
Laja73 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10147

Nem igazán PHP hanem JS, nemigen tudsz ezzel mit csinálni, a JS hívja be a div tulajdonságait.

 

<div style="border:2px solid #E4E6EB;border-radius: 10px;font-family: 'Helvetica Neue',Helvetica,Arial,sans-serif;min-width:285px;">

 

Felülírni tudnád, vastag piros keret pld :)

De elhagyni nem.

 

Egyes részeit kihagyhatod ha true helyett false-ra állítod. 

 

Ezen felül "trükközni" tudsz csak, kitakarod pld ami nem kell egy másik DIV-vel, ez most a logót takarja ki:

 

</script>
<div style="position:absolute;top: 15px;left: 22px;width:70px;height:68px;background:white;z-index:9;">
</div>
<div style="position:absolute;top: 10px;left: 10px;width:60px;z-index:0;"
class="coinmarketcap-currency-widget"

 

 

Előzmény: Postita (10146)
Postita Creative Commons License 2018.04.01 0 0 10146

Tud bárki segíteni?

Szeretnék egy fájlt (htm) amiben a

bitcoin aktuális ára volna benne teljes képernyőben.

Azt szeretném, hogy a betű méretet és típust, színt valamint a háttérszínt

én választhassam ki.

 

Sok helyen van "widget". amit be lehet hívni, de az kész formázással van ellátva.

Esetleg lehet pl. ebből valahogy átformázni a külsőséget?

Pld. lehagyni a keretet, meg a sallangot, csak az árfolyam látszódjon?

 

https://coinmarketcap.com/widget/

 

 

Köszönöm, ha valaki segít...

 

Egy laikus lány :)

 

 

Laja73 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 10145

Vagy ha vki ragaszkodik hozzá, idézőjellel, akkor is a változó értéke jelenik meg.

Előzmény: annyi baj legyen (10142)
_szergej_ Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10144

Bocs, hogy belevau, de 2 (jo) tanacs:

- remelhetoleg az sql utasitasaidban szereplo valtozok nem 1:1-ben a requestben szereplo adatok, ahogy jottek. Olvasnivalo: sql injection (http://lmgtfy.com/?q=sql+injectionhttps://xkcd.com/327/)

- ertheto, hogy jo erzes feltalalni ujra a spanyolviaszt, es megirni mindent egyedul a nullarol, de a projekt komplexitasatol fuggoen lehet, hogy jobban jarnal valamilyen framework hasznalataval (ld. elozo pont)

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10143)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10143

Köszönöm, PERFECT!!!!

Na most már csak azt nem tudom, ezt próbáltam-e,  vagy nem.

Van egy olyan érzésem, hogy az F5-el is szívattam magam, mert elképzelhető, hogy volt, amikor jó lett, de ugyan azzal a szöveggel próbáltam és ezért azonossal felülírtam, amikor már jó volt.

 

Soha nem derül ki. :-D

 

Még egyszer köszönöm!!!!!!!

 

A követkkező kérdést nem teszem még fel, szeretem magam megoldani, hogy beégjenek a hibák. :-)

De lehet hogy jelentkezem majd.

Az egy SELECT value probléma szintén módosításnál. :-)

Előzmény: annyi baj legyen (10142)
annyi baj legyen Creative Commons License 2018.03.28 0 1 10142

Aposztróf nélkül, mint az előbb írtam.
echo $megjegyzes;

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10141)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10141

Jajj, igen, ez már volt, csak kapkodom. :-)

 

Most ez az eredmény a korrigálással:

 

Előzmény: annyi baj legyen (10139)
annyi baj legyen Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10140

Illetve a $megjegyzes természetesen aposztróf nélkül legyen az echo-ban.


Előzmény: annyi baj legyen (10139)
annyi baj legyen Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10139

Mert rosszul használod a textarea tag-et.
<textarea id="megjegyzes" name="megjegyzes" rows="5" cols="45" <?php echo '$megjegyzes'; ?>"></textarea>

helyett

<textarea id="megjegyzes" name="megjegyzes" rows="5" cols="45" ><?php echo '$megjegyzes'; ?></textarea>

 

 

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10137)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10138

Ez a kép lemaradt:

 

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10137)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10137

Szia!

 

$megjegyzes = $sor['MEGJEGYZES']; sorral megadom ezt az értéket a "$megjegyzes"-nek.

.. meg több változónak is természetesen.

 

A képen az látható, hogy amikor lekérem a $_POST-ot, és kiiratom Print_r-el, ott van a MEGJEGYZES mező értéke a Blalalalala.

Pirossal jelöltem a jobb felső sarokban.

Ez a PHP rész volt.

 

 

Utána a HTML form-ban több sor is van, mert van több input mező, de azok jól működnek.

Azok is a $sor[...] módon megadott értékek mint a $megjegyzes is a PHP részben.

 

A TEXTAREA megjegyzés mező viszont csak sima üres és ha tolok egy submitot, felül is írja a mezőt a rekordban.

Tuti, valami triviális baromságot csinálok, de nem jövök rá. :-D

Amit írtál, azt itt most módosítottam.

 

<p><label for="MEGJEGYZES">Megjegyzés:</label><br>
<textarea id="megjegyzes" name="megjegyzes" rows="5" cols="45" <?php echo '$megjegyzes'; ?>"></textarea></p>
<p><em>* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező</em></p>
<input type="submit" id="rendben" name="rendben" value="Rendben">
<input type="reset" value="Mégsem">
<p><a href="project.php">Vissza a projektekhez</a></p>

 

 

Ez az UPDATE rész, amiben felül is írodik szépen minden:

$sql = "UPDATE project
SET VISZID = '{$viszid}', FELHID = '{$felhid}', ERTEK = '{$ertek}', STATUSZ = '{$statusz}', MEGJEGYZES = '{$megjegyzes}', FELELOS = '{$felelos}' WHERE ID = {$id}";
mysqli_query($dbconn, $sql);

 

Előzmény: annyi baj legyen (10136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!